• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk tokat Başbakan’dan…

Baş sayfalara gidin yazışmaları tekrar okuyun, boş muhabbetleri sevmiyorum.

Emredersiniz(!)
Kusura bakmayın da size ithafen yazmadığım bi yorum için bu alıntıladığınız yazıdan ne anlamamı beklliyorsunuz?

Öncelikle belirtmek istiyorum, siyaset yapmayacağım genel kanaatimi yazacağım...
Soma'da canlar yitip gittiğinden beri konuyla alakalı bazı sayfaları okuyorum,
Ben 83 doğumluyum, o dönem okulumuza milli güvenlik dersi için askerler gelirdi , müsdahdeminden müdürüne herkes ceketini iliklerdi adamlar gelince .. Öğrenciler zaten mum gibi olurdu..
Keza okul müdürümüze, bir öğrenci bir Veli de çıkıp kendisine kötü söz sarf etmezdi..
Ha bunlar o koltukta oturuyor olmalarından duyulan korkudan mı hayır, tamamen saygıdan, bizlere öğretilen; aman evladım büyüklerine karşı terbiye sınırlarını aşma düsturundan..
Ben eğitimci çocuğuyum, rahmetli babam kısa boyluydu, yolda yürürken talebeleri iki büklüm eğilip ellerine sarılırlardı, hocam öpeyim diye..
Biz hangi ara bu kadar değiştik de, öğretmen döver, başbakan yuhalar , imam azarlar olduk ?
Maden kazasından kurtulan; sedye kirlenmesin diyen madenci abi diyor ki, devletin malını niye kirleteyim , hemşire hanımlar da yoruluyor iş yapmaya çalışıyor..

Biz bu zihniyetten; hangi ara , -sözde-Soma'lı kardeşinin hakkını aramak için ambulans tekmeler hale geldik , çok acı gerçekten de...

Yusuf yerkel denen şahsa söyleyecek sözüm bile yok, karşısındaki provokatör olsa bile onun ne haddine vatandaş tekmelemek??

Ancak orada başbakanı yuhayanların kesinlikle vefaat edenlerin yakınları olduğunu düşünmüyorum , zira biz de babamızı yatağında uyurken kaybettik.. Oradakiler elim bir şekilde ; ona rağmen güç kuvvet bulup birilerine sözlü olarak dahi saldıracak gücü bulabileceklerini düşünmüyorum ..

99 yılında da deprem oldu o zamanlar hangi başkan hangi bakan gidip iş icabı da olsa yanında oldu milletinin ???

Başbakanı savunduğum falan yok ama ne olursa olsun devletin amiri yetkilisi gelmiş adamın dert dinlemesin müsaade edilmeksizin saldırılırsa bu ne ayıptır kardeşim derim kendi adıma ..
Ister sev ister sevme bir saygı duyulmalıydı.. Ancak bizler, şimdilerde gezi ruhu diye yüceltilen ortamda ; esnafı, yoldan geçen vatandaşı , dükkanı, evi arabaları yakıp yağmalarken kaybettik milletçe birbirimize olan saygımızı..

Back