Merhabalar.10.5 yaşındaki kızim ilk reglisini oldu ve boyu 152 cm.tecrübeli annelere veya sizlerin ilk regli tecrübelerinize istinaden sormak istiyorum ilk regliden sonra boy ne kadar uzuyor.tecrubelerinizi paylaşırmisiniz..teşekkurler
Ben de bir 10 santim kadar uzadım sanirim. Ama hormonlarla ilgili. Kimisi uzadikça uzuyor, kimisinin duruyor. 10 yaş çok erken degil mi? Doktora mi götürseniz? Belki baska bir durumdur.
Ben de bir 10 santim kadar uzadım sanirim. Ama hormonlarla ilgili. Kimisi uzadikça uzuyor, kimisinin duruyor. 10 yaş çok erken degil mi? Doktora mi götürseniz? Belki baska bir durumdur.
Merhabalar.10.5 yaşındaki kızim ilk reglisini oldu ve boyu 152 cm.tecrübeli annelere veya sizlerin ilk regli tecrübelerinize istinaden sormak istiyorum ilk regliden sonra boy ne kadar uzuyor.tecrubelerinizi paylaşırmisiniz..teşekkurler
Evet kızlar ilk reglisini yaşadıkları zaman kemiklerindeki büyüme durumu duruyor bir nevi....ondan sonra en fazla 5 cm daha uzayabiliyorlar...zamanında kızım için tedavi amaçli kemik araştırması yaptırmıştım (boyu 153) 9 yaşındaydı ozaman...çeşitli hormonal tedavilerle regli zamanını uzatabiliriz ama sonuç olarak en fazla 5 cm fark olurmuş oda okadar ağır hormon iğnelerine değmeyeceği için hiç yaptırmayı düşünmedim bile.
Ben 9 yaşında oldum annem o zaman endişelenip doktora götürmüştü hiç unutmuyorum doktor uzaması yavaslayabilir demişti. Abim 175 ablam 173 ben 160 im. Anne babam da benden daha uzun. Bunu duyunca bir takım spor faaliyetlerine gönderdi annem yüzme basketbol vs vs ama uzamadim.