Ilk önce mide yi küçültün...

gamshem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
14
6
86
İstanbul
ben oldukça zayıf biriyim.ve kilo veremeyenlere şaşıyorum.ben kilo alınca direk göbekten alıyorum ve bunun için ilk olarak mideyi küçültmek gerek çok yememk için.bu söylediğim şeylere ters bakanlar oldu çünkü onların yemeğe karşı zaafları wardı ve buyüzden kilolulardı.ama kilo vermek istyosanız ben söyliğim de yapmak istemeyenler yapmasın dedim ve kolları sıvadım.
yaptığım birçok gözleme göre kilolu olanların ortak yanları çok hızlı yemesi
ikincisi herkesin bildiği gibi de çok yemesi
bana göre en önce bunlardan kurtulmak gerek,
*acıktığınız zaman haldur huldur dalmayın!!!:bırakın karnınız guruldasın,ve gruldaması geçsin bana göre karın guruldaması;bana yemek verin açım açım diyor.ve bir süre sonra karnınızın guruldaması geçer ve mide küçülür dolayısıyla iştah kapanır açlığınız gider bu genelde herinsanda olur ve bu aşamada aralıklarda bir bardak su alabilirsiniz.guruldadıktan sonra en önemli kısmı ise doyana kadar yememek.dikkat ettiyseniz aç kalın demiyorum sadece midenizi küçültmek için gruldamasını bekleyin ve gruldaması geçene kadar hiç birşey yemeyin gruldamasıdemek mide küçülüyo demek unutmayın ve sonucundada iştahınız kaçar yani yemek yemessiniz yememeye dewam ederseniz ve baş dönmesi yapabilir çünkü kendinizi bir süre aç bıraktınız bu yüzden sadece hafifçe atıştırın ama doymayın midenizin tekrar genişlemesi için zorlamayın.we her yapışınızda mideniz biraz daha birazdaha küçülücektir bu gün geçtikçe istemdışı az yemenizden anlayabilirsiniz.kilo bu şekilde verilir diyemem ama kilo bu şekilde alınmaz diyebilirim.ama mide küçüldüğü için yemek az yediğiniz için kilolar verilebilir bunun mantığını düşündüğünüzde kiloda verilebilir diyebiliriz tabi.ama artık göbek basen yağ kapladıysa bu söylediğim pek fayda edermi bilmiyorum ama yağlarıda spor yaparak gözeneklerinizden terleme suretiyle atabilirsiniz,ve gözenekleriniz içinde kese yapıp gözenekleri açın bu şekilde spor yapın terler daha rahat çıkıcaktır.
TANSİYON HASTALARINA TAVSİYE ETMİYORUM.

deneyin görüceksiniz.

Ben katılıyorum sana.Benim kuzenimde çok zayıf 47 kilo.dikkat ediyorum yediklerine çünkü bende ona göre yiyerek kilo vermek istiyorum.Çok az yiyor,hareketli filanda değil.Sadece azıcık yiyor.En lezzetli yemeklerden bile az yiyor.Ben koca bir tabak mantı yerken o en fazla yarısını yiyebiliyor.Önceden oda çok yerdi,60 kiloydu.bi ara hızla kilo vermeye başladı.haftada 5 kilo vermişti.60 kilodan 47 kiloya düştü yaklaşık 1,5 ayda.hiç spor yapmadı,hareket etmeye gayret göstermedi,normal hayattaki gibi hareketliydi.Dediğim gibi sadece normalde yediğinin yarısından bile az yiyerek bu kadar kısa sürede 13 kilo verdi.Onu gördükçe bende yemek istemiyorum.Ve şu an çok açım fakat yemiyorum.Yemek aklıma geldikçe zayıfları düşünüyorum ve onlar gibi düşünerek yemiyorum.Böylece kısa sürede kilo veriliyor.tabi bazı bünyeler bunu kaldıramıyor bu yüzden herkese tavsiye etmemelisin.dayanabilecek olan denemeli bu yöntemi.

çok doğru yazmışsın canım boğazdan kısmadan kilo verilmez.az ve öz beslenmek gerekiyo. ama mide gurultusuyla ilgili yazdıklarına şaşırdım doğru mudur acaba?

Merhaba,
Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
Keyifli paylaşımlar dilerim...

çok mantıklı sağol paylaşım için.keşke başarabilsem karnım guruldayınca yememeyi

Ya arkadaşlar özellikle spor yaptığım pazartesi çarşamba cuma gecelerinde sadece salata yiyerek besleniyorum.Oda koca bir kase değil.1 domates,1 salatalık,limon,sirke ve kibrit kutusu kadar peynir.Ve ben 2 aydır yoğun bir şekilde uğraşıyorum 7-8 kilo ancak verebildim bende nasıl bir metabolizma var anlamadım çıldırıcam ya.Tabi yerleşmiş yağ olayıda var.3 yıldır aldığım 20 kilo nun üstüne yaşıyorum.Ama inşallah bu direnci kıracak ve o yirmi kilodan kurtulacağım.

Evet bende sana katılıyorum benimde fark ettiğim bir şeyi söyledin ne zaman çok acıksam karnım guruldadığında yemesem daha sonrasında iştahım kapanıyor çok az yiyebiliyorum yada hiç yiyemiyorum...doğru tespit bencede ama herkes denememeli tabi ki :)))

Bir haftada 5 kiloyu öldürsen veremez, 60 kiloda olan bir kişi.
1 haftada 5 kiloyu, ameliyat geçiren obez denilen kişiler verebilir anca.
Çok şaşırdım. Kuzeniniz yalan söylemiş olabilir gibi.

Verilebilir;ben boşanma aşamasında çaya bisküvi doğrayarak karnımı doyurmuştum(zira yemek yapacak ne halim ,yiyecek ne iştahım vardı) ve kuş kadar yemiştim.Bir hafta belki 10 günde 5 kilo vermiştim.

aç kalarak ve spor sonrası salata vb yiyerek tartıda gördüğünüz değişim su ve kas kaybından başka bşy değildir.tartı 5-6kilo az gösterir ama vüc.ta ne bi sıkılaşma ne de gözle görülür bi incelme olur hatta sarkmalara neden olabilir. protein almadığınız, kaslarınızı korumadığını sürece verilen kiloları tekrar geri almak kaçınılmaz...

Verilebilir;ben boşanma aşamasında çaya bisküvi doğrayarak karnımı doyurmuştum(zira yemek yapacak ne halim ,yiyecek ne iştahım vardı) ve kuş kadar yemiştim.Bir hafta belki 10 günde 5 kilo vermiştim.

Kaç kiloydunuz ?

Ve sizin başka bir etkeniniz var, stres. Boşanma büyük travmadır. Ona bakılırsa bir gecede saçta beyazlamamalı normalde ama benim annemin boşanırken beyazlamıştı :)

böyle bir konuyu en azında sağlıklı beslenme bölümünde yazmayın. sağlıklı beslenmek deyince insanların aklına hep zayıflamak geliyor ne kadar yazık. karın guruldaması midenin küçüldüğünü göstermez midenin hazmetmeye hazırlandığını gösterir. ve aç kalarak verdiğiniz 3-5 kiloyu karnınızı duyurduğunuz her gün fazlasıyla geri alırsınız...

ayrıca yağlarında terle atıldığını ilk defa duydum.. biraz araştırın rica ediyorum..

Kesinlikle katılıyorum rejim yapmak demiyelim buna istediğimiz herşeyi yiyebiliriz çünkü rejimde bir liste oluyor ve ona göre hareket ediliyor. Fakat bu yöntem çok güzel bence aslında tamamen beyinde bitiyor iş. Sevdiğimiz herşeyden yiyebiliriz ama çok az tadımlık oda kendimizi tatmin etmek için. Bu yöntemle yavaş kilo verildiği için daha sağlıklı bana göre ki bir çok uzmanda zaten istediğinizi yiyin ama az yiyin diye uyarıyor. Uzun bir süre uygulanınca zaten alışkanlık haline geliyor istesenizde çok yiyemiyosunuz çünkü kendi yiyebileceğiniz kadarınızı biliyosunuz ve tabağınıza yemek koyarkende ona göre koyuyosunuz. Ama insanoğlunun gözü aç tabağına az yemek koyunca doymadığını sanıyor açlık hissediyor. Aslında tabağını bitirdikten sonra çok değil 15 dk sonra doyduğunuzu anlıyosunuz.

Bir haftada 5 kiloyu öldürsen veremez, 60 kiloda olan bir kişi.
1 haftada 5 kiloyu, ameliyat geçiren obez denilen kişiler verebilir anca.
Çok şaşırdım. Kuzeniniz yalan söylemiş olabilir gibi.

Ben hıc yemek yemeyerek 10 gunde 8 kılo vermıstım uzuntuden bence verilebilir

Bende üzüntüden 10 günde 6-7 kilo verdim ama tartıda.
Yağdan değil, kastan ve sudan gitti tabiki.
Bu tehlikeli bir durum.
Kilo verilecekse yağdan verilmeli yoksa aynen ve fazlasıyla geri geliyor.
Ama mide küçültme olayını biliyorum ve yaşadım.
İnsanın yedikçe yiyesi geliyor, onu kontrol altına aldığınızda yavaş yavaş iştahınız azalıyor.
Mide küçülmesi değilde iştsh kontrolu aslında bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…