- 26 Mayıs 2018
- 8.184
- 38.682
- 51
Ekim-Kasım-Aralık doğumlu olanlar için sıradan bir hastaneden alınan rapor yeterli.Ben de rapor aldım geçen yil. Alırsın yazın çocuğu görürürsün doktora doktor sana rapor verir uygun görürse. Hiç kimseye sorup da kafanı karıştırma. Siciline falan islenmez..Ben özel hastaneden rapor almıştım. Kasım doğumlu benimki
benim kızım 26 kasım 2011 doğumlu 2. sınıfta şu an ve sınıfının en iyi 2 öğrencisinden biri motor becerileri geliştiyse çocuğun fiziğinin hiç önemi yok devamlı ilgilenirseniz gayette yapabilir okuluoğlum 25eylül 2013 doğumlu ilkokula başlama ayının 72 aylık dilimine giriyor yani gitmesi zorunlu diye geçiyor ama ben çok endişeliyim sınıfının en küçüğü olacak bir çıkış yolu bulamazmıyım bir sene daha geç başlamalı kendini toparlamalı bir sene daha anaokuluna gitmesini planlıyordumkk eğitimcilerinin fikirlerini bekliyorum
ufak tefek bir kız benim kızım ama sınıfı yönetiyor öğretmenin verdiği görevle ve çok başarılı oldu anaokulu öğretmeni yetersiz buluyordu halbuki önemli olan öğretmen ılkokulda çocuk ve öğretmen artı veli ortaklığı mucizeler yaratır dedığım gibi en iyi 2 öğrenciden birisi en küçük olmasına ragmenKonuştuğum birkaç sınıf öğretmeni,çocuğu erken göndermenin sakıncalı olduğunu söyledi ve kendi çocuguna da rapor alip bir sene geç yollayan sınıf öğretmeni arkadaşım var.Hepsinin söyledikleri şuydu:evet ilk başta belirgin bir fark olmayabiliyor,hatta küçük olan okuma ve yazmayı daha erken bile ogrenebiliyor ama ilerki zamanlarda bu ay farki kendini göstermeye başliyor.o yüzden anaokulu öğretmeninin fikri pek anlamli gelmiyor bana.
çok haklısın ben 1. sınıfı okumadan 2 ye geçtim kendim okuma yazmayı annem öğretmen olduğu için onun sınıflarında vakit geçire geçire öğrenmiştim.16.5 yaşında unıversiteye başladım hiç sene kaybetmedim.çok buyutuluyor 1 yaş ya da 7 8 ay yaş farkı gayette oluyor.kazık kadar çocuklar var sınıflarda aile ilgisizlığınden çocuktan ya da öğretmenden kaynaklı 2. 3. sınıfta ama hala okuma yazmayı sökemeyenBen ilkokula 5.5 yaşında başladım.
Ve okuma yazmayı da biliyordum .
Hicbir şey farketmedi .
Anlamıyorum bu annelerde dünyanın tek çocuğunu ben doğurdum kafasını..
72 aylık nedir ayrıca bu yeni moda mi ?
6 yaşında niye denmiyor ?
Zorunlu ise zorunludur bi şey neden tavuk civcivi muamelesini yapıyorsunuz?
Homescholling araştırın madem
Evet aldigin rapori bile onaylamayan mudur ve okullar varGöndermeme lüksümüzün olmadığını söylemeleri çok canımı sıktı
Keainlikle katılıyorum 6 ay büyük çocuklarla aynı sınıfta olması büyük haksızlık
2010 doğumlu çocuk var 2. sınıf kızımın sınıfında asıl bu normal değil bence boyu yaşıtlarından çok uzun daha olgun oyunlardan az zevk alıyor toplu oynadıkları derslerde de orta seviyede yani yaşla ilgili bir durum olmayacağında hala inatçıyım ben çocukta başka sorunlar yoksa gitmeli okulaErtesi yıl sizin çoçuğunuz diğerlerinden nerdeyse 1 yaş büyük olacak.
Bu diğer çocuklara haksızlık değil mi?
Konuya sadece kendi çoçuğunuzun açısından bakarsanız doğru sonuçlara ulaşılamaz.
Demi bide o var bir yıl önce evdemi durcakO zaman da anaokuluna kayıt yaptıramiyorsunuz bi de devamsizlik işi sıkıntılı demişlerdi bize para hatta hapis cezası olabilir diye ama bize de söylenen bu tabi yaşamadığım için emin degilim
Tşk ediyorum o test aklımdaRehber öğretmenim. Yıllarca birinci sınıf öğrencilerinin takibini yaptım. Küçük başladığı için sorun yaşayan çok çocuk gördüm. Ama sizin çocuğunuz küçük sayılmaz. Ama içiniz rahat etmiyorsa Haziran ayı gibi Metropolitan okul olgunluğu testi yaptırırsınız. İciniz rahat eder :)
Allahım bu annelerin hali ne olacak kimi ezilirmi diye tereddüt ediyor kimi sıkılıyor diye dertleniyor72 ay ideal bence, benim kizim gecen yil 67 aylikti baslatmadik, bu yil 79 aylik basladi, dersler kolay geliyor, sıkılıyor. Keske yaz bebegi olsaymis tam 72-75 ay gibi baslasaymis diyorum.
Hazırlık dil algı seçicilik konusunda sıkımtı yaşamaz dediğiniz gini ana okulunda kendinden büyük okul yaşı gelmiş çocuklardan daha aktif etkinliklerde benim tedirginliğim özgüven ifade arkadaşnedinme öğretmen iletişimiBüyük kızım 4 yaşına girecek, ben 66 aylık göndermeyi düşünüyorum. Şuan da Anaokuluna gidiyor seneyede gidecek yeterli bir süre bence.
Kızım Anaokuluna başlarken “inşallah 3-4 yaş grubu vardır yoksa karma sınıfta büyük çocuklar tarafından ezilir” diye düşündük ama aksine kendi yaş grubu tarafından daha çok ezildi. Kızım sınıfın en yapılı uzun çocuklarından biri ama yapı olarak çok naif. Kendini koruyamaz. 4-5 ve 5-6 yaş grubu daha sakin daha uyumlu. Kızımın sınıfındaki çocukların bir kısmı tam konuşamıyor, bazıları hiç boya yapmamış, aksine kızım konuşma, el becerisi gibi konularda daha ileride sınıfındaki diğer çocukların birçoğundan, bu yüzden çok sıkılıyor okulda, eve gelip anne yine ayni şeyleri yaptık filan diyor tatmin olmuyor, keşke üst sınıfa gönderseydim diyorum şimdi.
Anne olarak çocuğunuzun gelişimini en iyi siz gözlemlersiniz. Mesela bazı çocuk vardır 5 yaşında okula hazırdır bazısı 7 yaşında hala Anaokulu çağındaki bir çocuk gibi davranır.
Okula başladığında 71 aylık olacakmış zaten çocuğunuz, 1 sene daha bekletmek çocuğa haksızlık olur gibi geliyor.
Sicile işlenmesi diye bir durum sözkonusu değil.O raporun sicile isledigi dogru cocuga iyilik yapayim derken kotuluk yapmayin. Baslamasi gerekiyorsa baslamali.
Yani haziranda bir rapor alsam bu rapor eylül ayında okula sunsam kabul görür söylediğimize göre öylemiSiciline işleme gibi bir durum yok.
Kim uyduruyor bunları Allah aşkına?
RAM raporu sadece alınan yıl içindir.
Ertesi yıl rapor tekrar alınmazsa geçerliliğini alındığı yılın sonunda yitirir.
Allahım bu annelerin hali ne olacak kimi ezilirmi diye tereddüt ediyor kimi sıkılıyor diye dertleniyor