Büyük kızım 4 yaşına girecek, ben 66 aylık göndermeyi düşünüyorum. Şuan da Anaokuluna gidiyor seneyede gidecek yeterli bir süre bence.
Kızım Anaokuluna başlarken “inşallah 3-4 yaş grubu vardır yoksa karma sınıfta büyük çocuklar tarafından ezilir” diye düşündük ama aksine kendi yaş grubu tarafından daha çok ezildi. Kızım sınıfın en yapılı uzun çocuklarından biri ama yapı olarak çok naif. Kendini koruyamaz. 4-5 ve 5-6 yaş grubu daha sakin daha uyumlu. Kızımın sınıfındaki çocukların bir kısmı tam konuşamıyor, bazıları hiç boya yapmamış, aksine kızım konuşma, el becerisi gibi konularda daha ileride sınıfındaki diğer çocukların birçoğundan, bu yüzden çok sıkılıyor okulda, eve gelip anne yine ayni şeyleri yaptık filan diyor tatmin olmuyor, keşke üst sınıfa gönderseydim diyorum şimdi.
Anne olarak çocuğunuzun gelişimini en iyi siz gözlemlersiniz. Mesela bazı çocuk vardır 5 yaşında okula hazırdır bazısı 7 yaşında hala Anaokulu çağındaki bir çocuk gibi davranır.
Okula başladığında 71 aylık olacakmış zaten çocuğunuz, 1 sene daha bekletmek çocuğa haksızlık olur gibi geliyor.