İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okula başlama zorunluluğu kabusum oldu :( öğretmenlerden destek lütfen

72 aylık olunca rapor için heyet raporu isteniliyor ve bu siciline işliyormuş bu duyumlarım yetersiz olduğu için kafam karışık anaokulu müdiresine sordum Zorunlu dedi ama başka bilgisi olan varmı yardımcı olursanız çok sevinirim
Merakimdan soruyorum baslayinca ne oluyor anlamadimda

Çocuğunuz fiziksel olarak diğer akranlarından çok mu farklı?
Anaokulu, kreş, yarım/tam gün gitmedi mi?
İçe kapanık bir çocuk mu?
En küçük olacak diye düşünmeyin. Ekim Kasım Aralık doğumlulardan da çok gelen olacaktır. Müdüre rica edersiniz Ekim Kasım Aralık doğumlular varsa aynı sınıfa koysun isterseniz.
Yukarıdaki sorunlar yoksa hiç de endişe edilecek birşey değil gerçekten.
Şu an ana okuluna gidiyor çok geri değil ama iletişimi çok kuvvetli değil kendini ifade etmiyor çok zor da kalmadıkça öğretmeni ile bir şey paylaşmıyor

72 aylık olduğu için Ram dan rapor almak gerekiyormuş demişlerdi bize onu da çocukta bir sorun yoksa vermez Ram.Bazi aileler göndermeyip devamsızlıktan kalmasını sağlıyormuş onda da para cezası varmis.Eger çocuğunuzda bir sorun yoksa telaşlanmayin 2014 Ocak Şubat Mart doğumlular bile gönderiyor yani sizin çocuğunuzdan küçük çocuklar olur sınıfta bir de herkes senenin başında doğmadı ya agustos doğumlu da vardır haziran da.Benimki de Eylül dogumlu bir sorun yasamadik.

72 aylık olduğu için Ram dan rapor almak gerekiyormuş demişlerdi bize onu da çocukta bir sorun yoksa vermez Ram.Bazi aileler göndermeyip devamsızlıktan kalmasını sağlıyormuş onda da para cezası varmis.Eger çocuğunuzda bir sorun yoksa telaşlanmayin 2014 Ocak Şubat Mart doğumlular bile gönderiyor yani sizin çocuğunuzdan küçük çocuklar olur sınıfta bir de herkes senenin başında doğmadı ya agustos doğumlu da vardır haziran da.Benimki de Eylül dogumlu bir sorun yasamadik.
Evet onuda düşündüm devamsızlıktan kalsın ne olacak birinci sınıfta kalmasının sorgulaması olamaz ama değermi diye aklımda deli sorular

Kızım da 2012kasım doğumlu . Tek çocuk dr.undan alınan rapor yeterli oluyor erteleme için. Benim kızın anasınıfında kendinden küçükler vardı çoğunlukla biraz ukalalaşmaya başlamıştı onlar bebek ben ablayım falan tripleri.Bir de boyu uzun yaşıtlarından. Tereddüt ettik başlasa mı diye Sınıf öğretmenlerinden görüş aldık sorular sordular oyun oynattılar falan tamam bundan olur dediler:)) Bi cesaret başlattık. Okuma yazma olayı halloldu şükür. İlk günlerde biraz ağladı annem geç mi gelecek diye endişe etmiş falan sonra düzene girdi. Gerçi halen ödevlerde zorlandığında seneye mi yollasaydık diyoruz . Sosyallik ve kendini ifade etmede sıkıntısı yoktu benim kızın. Bir de büyük kızım da Ekim doğumlu onu da böyle yolladım şuan 5.sınıfta başarılı bir öğrenci, onun da fiziksel gelişimi yaşıtlarından epey önde şuan 165 boyu.bu fizikle 4.sınıfta olması onu psikolojik olarak kötü etkilerdi diye düşünüyorum.

Kızım da 2012kasım doğumlu . Tek çocuk dr.undan alınan rapor yeterli oluyor erteleme için. Benim kızın anasınıfında kendinden küçükler vardı çoğunlukla biraz ukalalaşmaya başlamıştı onlar bebek ben ablayım falan tripleri.Bir de boyu uzun yaşıtlarından. Tereddüt ettik başlasa mı diye Sınıf öğretmenlerinden görüş aldık sorular sordular oyun oynattılar falan tamam bundan olur dediler:)) Bi cesaret başlattık. Okuma yazma olayı halloldu şükür. İlk günlerde biraz ağladı annem geç mi gelecek diye endişe etmiş falan sonra düzene girdi. Gerçi halen ödevlerde zorlandığında seneye mi yollasaydık diyoruz . Sosyallik ve kendini ifade etmede sıkıntısı yoktu benim kızın. Bir de büyük kızım da Ekim doğumlu onu da böyle yolladım şuan 5.sınıfta başarılı bir öğrenci, onun da fiziksel gelişimi yaşıtlarından epey önde şuan 160 boyu.bu fizikle 4.sınıfta olması onu psikolojik olarak kötü etkilerdi diye düşünüyorum.
Ayrılma uyanma ders çalışma konularında zorlanmayız sanıyorum benim sıkıntım ezilip dahada içine kapanırmı

Evet onuda düşündüm devamsızlıktan kalsın ne olacak birinci sınıfta kalmasının sorgulaması olamaz ama değermi diye aklımda deli sorular
O zaman da anaokuluna kayıt yaptıramiyorsunuz bi de devamsizlik işi sıkıntılı demişlerdi bize para hatta hapis cezası olabilir diye ama bize de söylenen bu tabi yaşamadığım için emin degilim

Ayrılma uyanma ders çalışma konularında zorlanmayız sanıyorum benim sıkıntım ezilip dahada içine kapanırmı
Çete gibi olmuş bizimkiler gruplaşıp öbür sınıftakilere göz dağı veriyorlarmış kızlar erkeklere destek oluyorlarmış falan bir anlatıyor ki hiç ezilme gibi bir olay olmadı.tabi veliler olarak görüştük öğretmenle o da biliyormuş müdahele etti olaya:))

Rehber öğretmenim. Yıllarca birinci sınıf öğrencilerinin takibini yaptım. Küçük başladığı için sorun yaşayan çok çocuk gördüm. Ama sizin çocuğunuz küçük sayılmaz. Ama içiniz rahat etmiyorsa Haziran ayı gibi Metropolitan okul olgunluğu testi yaptırırsınız. İciniz rahat eder :)

72 aylık olunca rapor için heyet raporu isteniliyor ve bu siciline işliyormuş bu duyumlarım yetersiz olduğu için kafam karışık anaokulu müdiresine sordum Zorunlu dedi ama başka bilgisi olan varmı yardımcı olursanız çok sevinirim
Evet ilerleyen dönemde akademik açıdan sıkıntı olabilir yani sen kendi çocuğunu gelişimi yetersiz diye fislemis oluyorsun gerçekten böyle bir sıkıntımız yoksa yapmayın derim zaten artık anaokulunda da sayı renk falan öğretiyorlar buna ek olarak harf öğrenecek öyle düşünün :KK66:

72 ayda artik rapor verilmiyor diye duydum, ne kadar doğru bilemem benim oğlumda 2014 ağustos doğumlu, oda 72 ayi bitirince başlayacak bana küçük geliyor. Ama o zaman ne olur bilinmez herşey değişebilir.

72 ay ideal bence, benim kizim gecen yil 67 aylikti baslatmadik, bu yil 79 aylik basladi, dersler kolay geliyor, sıkılıyor. Keske yaz bebegi olsaymis tam 72-75 ay gibi baslasaymis diyorum.

Büyük kızım 4 yaşına girecek, ben 66 aylık göndermeyi düşünüyorum. Şuan da Anaokuluna gidiyor seneyede gidecek yeterli bir süre bence.

Kızım Anaokuluna başlarken “inşallah 3-4 yaş grubu vardır yoksa karma sınıfta büyük çocuklar tarafından ezilir” diye düşündük ama aksine kendi yaş grubu tarafından daha çok ezildi. Kızım sınıfın en yapılı uzun çocuklarından biri ama yapı olarak çok naif. Kendini koruyamaz. 4-5 ve 5-6 yaş grubu daha sakin daha uyumlu. Kızımın sınıfındaki çocukların bir kısmı tam konuşamıyor, bazıları hiç boya yapmamış, aksine kızım konuşma, el becerisi gibi konularda daha ileride sınıfındaki diğer çocukların birçoğundan, bu yüzden çok sıkılıyor okulda, eve gelip anne yine ayni şeyleri yaptık filan diyor tatmin olmuyor, keşke üst sınıfa gönderseydim diyorum şimdi.

Anne olarak çocuğunuzun gelişimini en iyi siz gözlemlersiniz. Mesela bazı çocuk vardır 5 yaşında okula hazırdır bazısı 7 yaşında hala Anaokulu çağındaki bir çocuk gibi davranır.

Okula başladığında 71 aylık olacakmış zaten çocuğunuz, 1 sene daha bekletmek çocuğa haksızlık olur gibi geliyor.

Siciline işleme gibi bir durum yok.
Kim uyduruyor bunları Allah aşkına?
RAM raporu sadece alınan yıl içindir.
Ertesi yıl rapor tekrar alınmazsa geçerliliğini alındığı yılın sonunda yitirir.

Göndermeme lüksümüzün olmadığını söylemeleri çok canımı sıktı
Keainlikle katılıyorum 6 ay büyük çocuklarla aynı sınıfta olması büyük haksızlık
Ertesi yıl sizin çoçuğunuz diğerlerinden nerdeyse 1 yaş büyük olacak.
Bu diğer çocuklara haksızlık değil mi?
Konuya sadece kendi çoçuğunuzun açısından bakarsanız doğru sonuçlara ulaşılamaz.

6 yaşında yerine 72 aylık diyenlere de ayrı hastayım arkadaş. Koskoca 6 yaşında okul çağındaki çocuk. 72 aylık dersen tabi büyütemezsin o çocuğu gözünde. Oldu olacak 2190 günlük çocuğum okula başlayacak çok erken değil mi deyin.

Cevap: Değil, çok özenilen Avrupa da çocukların hepsi 6 yaşında okula başlıyor hepsi de gayet normal.

Son olarak merak ettim. 20 yaşına girince de 240 aylık mı diyorsunuz?

X