İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okula başlama zorunluluğu kabusum oldu :( öğretmenlerden destek lütfen

Aynen ben de 5.5 yasinda basladim ve bu kaygiyi anlamiyorum.

Aslında haklısınız şuan da da sınıfında ilk okula gitmesi gerektiği halde gitmeyen çocuklarla arkadaşlık ediyor öğretmenide uyumunda problem olmadığını söylüyor

Sınır 72 ay olunca bana doldurmayan 71 aylık bir çocuk neden okula başlasın diye geliyo ama gönderen de var demekki

Sınıfın en küçüğü olmaz benim kızım 71 aylık başladı 68 aylıklar çok var sınıfta

Okula 9 ay var. Günden güne bile değişiyor büyüyor. Onun gibi çok çocuk olacak. Çocuklar alışıyor da anneler zorlanıyor gördüğüm kadarı ile.
Anneler artık daha evhamlı daha sorumluluk alıyor daha çok müdahele etmeye çalışıyor anneler artık daha az çocuk daha çok dert ediniyor anneler artık yetememekten korkuyor anneler artık daha mükemmel anne olmak istiyor

Ben de rapor aldım geçen yil. Alırsın yazın çocuğu görürürsün doktora doktor sana rapor verir uygun görürse. Hiç kimseye sorup da kafanı karıştırma. Siciline falan islenmez..Ben özel hastaneden rapor almıştım. Kasım doğumlu benimki

Sınır 72 ay olunca bana doldurmayan 71 aylık bir çocuk neden okula başlasın diye geliyo ama gönderen de var demekki
Ben de çok düşünmüştüm başlatmama konusunda ama kızım 3 yıl kreş bir yıl anaokuljna gitti bir sene daha anaokulu gereksiz geldi hem de sınıfındakilerden çok büyük olacaktı. Şimdi genelde yaşıtlarıyla birlikte ondan en fazla 4 5 ay büyük çocuklar var sınıfta ki bu da normal

Çünkü okula başlama yaş tabloları var.her sene yeniden yayınlanır meb tarafından.o tablolar aylıktır.orada belirtilen doğum yılı ve aylara göre okula kayıt yapılır.bu yüzden

Kafamın karışmasının nedeni eylül doğumlu olmamız kasım doğumlu olasak 70 aylık oluruz rapor alıp göndermeme şansımız var ama eylül dığumlu olunca zorunluluk devrede diye okuyorum her yerde o yüzden sorguluyorum aslında

Çocuğunuz fiziksel olarak diğer akranlarından çok mu farklı?
Anaokulu, kreş, yarım/tam gün gitmedi mi?
İçe kapanık bir çocuk mu?
En küçük olacak diye düşünmeyin. Ekim Kasım Aralık doğumlulardan da çok gelen olacaktır. Müdüre rica edersiniz Ekim Kasım Aralık doğumlular varsa aynı sınıfa koysun isterseniz.
Yukarıdaki sorunlar yoksa hiç de endişe edilecek birşey değil gerçekten.

Hayır onunla alakalı değil. Okula başlayacak öğencilerin yaş sınırı aylık olarak gösteriliyor tabloda. Bizler de ona istinaden aydan bahsediyoruz.

Ayrıca 72 aylık çocugun okula başlamasında ne sakınca var da bu kadar sorun yaptınız konu sahibi? 6 yaşını bitirmiş bir çocuk 1. Sınıfa uygundur

Bende iki sene gitmeaini planlamıştım kendi aklımca ama bu sene 72 aylıkların zorunlu tutulması planlarımı bozdu

Dert esinmiştim ama yorumlar rahatlattı bir nebze

Bende iki sene gitmeaini planlamıştım kendi aklımca ama bu sene 72 aylıkların zorunlu tutulması planlarımı bozdu
6 yaşını bitirmiş bir çocuk farklı bir sorun yoksa 1. Sınıfa başlamalı bence. 84 aylık yani 7 yaşı bitmiş olarak 1. Sınıfa başlaması çok geç değil mi sizce de?

Dr raporu kolay alınıyor. Siciline işleme durumu diye de bir şey duymadım.
Ben geç verdim Aralık doğumlu olduğu için içine kapanıktı biraz. Üstelik okuma yazması da vardı. Benim oğlumdan 11 ay küçük olan arkadaşı var başka bir okulda O da çekingen bir kız ve çok ciddi sorunlar yaşıyorlar şu anda. Pedagoglardalar surekli.

çocukların zihinsel anlamda değil sosyal anlamda sıkıntı yaşadıklarını söyledi sinifci arkadaslar.Neredeyse 1 yaş farklı aynı sınıfta oldukları için. Tabii siz de 72 ay geç sayılmaz

Bir de ödev geliyor bayağı,bir yazması okuması matematiği oluyor birinci dönemden. İyi düşünüp doğru karar vermek lazım.

Burada dert olarak paylaşmama neden bir yolu varsa kesin olarak rapor alırsın göndermek zorunda değilsin gibi bir bilgi ile şekillenecek
Evet zorunlu denirse ona göre evimiZi değiştireceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…