İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okula başlama zorunluluğu kabusum oldu :( öğretmenlerden destek lütfen

Slmserra

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2018
190
172
oğlum 25eylül 2013 doğumlu ilkokula başlama ayının 72 aylık dilimine giriyor yani gitmesi zorunlu diye geçiyor ama ben çok endişeliyim sınıfının en küçüğü olacak bir çıkış yolu bulamazmıyım bir sene daha geç başlamalı kendini toparlamalı bir sene daha anaokuluna gitmesini planlıyordum kk eğitimcilerinin fikirlerini bekliyorum

Doktor raporu alıp tekrar anaokuluna gönderebilirsiniz.prösedür böyle.mecburi ama raporla hallediliyor. Benim kardeşim rapor aldı ilkokula başlatmadı bu yıl.

Eylul 2013 dogumlu bir cocuk tam 6 yasinda okula baslamis olucak 2019da. Cok da kucuk bir yas degil.
Kuzenimin cocugu Aralik dogumlu olup 1e basladi bu yil.
Yasitlarindan algi duzeyi, psikososyal uyumu vs cok geride degilse problem olacagini sanmam
Şuanda anaokula gidiyor öğretmeni yeterli desese bir sene daha anasınıfına gitmesinin daha iyi olacağını düşün

72 aylık olunca rapor için heyet raporu isteniliyor ve bu siciline işliyormuş bu duyumlarım yetersiz olduğu için kafam karışık anaokulu müdiresine sordum Zorunlu dedi ama başka bilgisi olan varmı yardımcı olursanız çok sevinirim

72 aylıktı ve zorunlu heyet raporu şarttı. Ana sınıfı öğretmeni akademik açıdan hiç bir sıkıntı olmadığınız çok zeki bir çocuk olduğunu belirtti ancak kendisinden büyük arkadaşlarıyla beraber başlayacak ben geride kalabileceğini düşündüm ve o an bana mantıklı gelen göndermemekti ve pişman da değilim.aldığımız raporun geçerlilik süresi 1 yıl. Daha erken bile gidip iptal ettirme şansınız var.

Benim oğlunda eylül 2013 doğumlu ve ayni sizin oğlunuz gbi çok içine kapanık hatta snfta hic sesi çıkmayan ama bütün kurallara uyan bir çocuk ogrtemeninle neden konusmuyirsun diye sorduğumda konuşulacak birşey yokki anne gerek yok diyor
1.sınıf maalesef bni de çok endiselendiriyor sanki çok kuucukmus yapamayacakmis gbi geliyor ocak doğumlu bir çocukla eylül doğumlu arasında dunya kadar fark var maalesef. Bnde bu durumdan çok muzdaribim napacagmi bilmiyorum bazıları gönder diyor bazıları küçük gitmesb diyor sastm kaldm

Göndermeme lüksümüzün olmadığını söylemeleri çok canımı sıktı
Keainlikle katılıyorum 6 ay büyük çocuklarla aynı sınıfta olması büyük haksızlık

Yani ben mayıs ayında rapor almış olsam 66 aylık olduğu için yetersiz olacak ve etlül ayında bu raporu verip göndermeye bilirmiyim

Ben ilkokula 5.5 yaşında başladım.
Ve okuma yazmayı da biliyordum .
Hicbir şey farketmedi .
Anlamıyorum bu annelerde dünyanın tek çocuğunu ben doğurdum kafasını..
72 aylık nedir ayrıca bu yeni moda mi ?
6 yaşında niye denmiyor ?
Zorunlu ise zorunludur bi şey neden tavuk civcivi muamelesini yapıyorsunuz?
Homescholling araştırın madem

71 aylıktı kızım başladığında. Sınıfta okumayı tam manasıyla çözemeyen çocuk kızımdan 1 yıl ve bir kaç ay büyük.
Ki zaten sınıf hemen hemen aynı yıl doğumlu bir kaç ay büyük veya küçükler genelde.
Yani aslında olay çocuğun hazır olmasında. Pedagoglar okula hazırlık testi yapıyor.

Belki sizin üstün yetenekli olabilirsiniz kişilik olarak dışa dönük bir çocuk tunuz belki yada kenfinizi yeterince ifade edebildiniz kaygım sadece çocuğumu tanıyıp onun üçin en iyisini sunabilmek 72 aylık dınırını meb koymuş benim için 6 taşına tam girmemiş oluyor zaten venim çocuğum kendinden 6 8 ay büyük çocuklarla iletişim kurabilecekmi kaygısı yaşamam çok normal

Sorguladığım yada çıkar yol aradığım şey benim çocuğum da bir sene bekleyip daha iyi kendini ifade edebilir daha öne çıkabilir daha iyi iletişim kurabilir öğretmen ve arkadaşlarıyla

bilerek bir kaç ay geç yazdırmışlar nüfusa beni okula yaşımı doldurmadan başlamayın diye. tecrübe eden biri olarak yorum yazmadan edemedim. Ne anaokulunda ne ilkokulda arkadaşlarımla aramda yaş farkı var gibi hissetmedim hiç, anne gözünden bilemem ama çocuk olarak hepimiz aynı sınıfa giden çocuklandık işte. bu yaş olayını daha sona öğrendim. ama bu kararınız çocuğunuzun geri kalan hayatını etkileyecek. Hayata bir sene geç atılacak, mesela erkek çocuklarda 25 yaşında aileden gelen sigorta kalkıyor belki daha üniversiteyi bitirmemiş olacak. Kendimden Örnek veriyim, asıl doğum yılımda Üniversite sınavına girmiş olsaydım Çocukluk hayalim bölümü kazanabilirdim ama tam gireceğim sene sistem değiştiği için bir daha hazırlandım istediğim yer de olmadı. Ha şu an mutluyum Okumuş olduğum bölümden de hayatımdan da ama düşünmeden edemiyorum müdahale etmeselerdi hayatım, akademik hayatım nasıl olurdu diye ve çok sık yapıyorum bunu. işlerim yolunda gitmediğinde içten içe kızıyordum bizimkilere sizin yüzünüzden diye. Artıları da var tabi hayatımdaki insanla tanışamazdım herhalde o zaman :)
çocuğunuzun şu anki sınıfındakiler sadece yaşıtları mı? Hiç mi kendinden büyük küçük çocuklarla iletişimi olmuyor? Kızmayın ama bence öğretmenleri iletişim ve uyum durumunu sınıf ortamında sizden daha iyi gözlemleyebilirler. İçiniz rahat etmiyorsa bir de pedagoga danışın. Ama bence şu anki sınıfında uyum problemi yoksa 1. Sınıfa başladığında da olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…