Ya oyle mı boyle bısı varsa zaten iyi yapmıssınız. Benim buyuk oglanda s ve ş harfinde sıkıntı var ama ben onun on dıslerını cektırdım, 4.5 yasında sanırım oranın bos olması Bı alıskanlık haline geldi ama desteksiz de duzelmeyecek belli ki. Benim kucugu Aralık basi 68 dogru dur yanıBenim oğlum şuan 68 aylık. Herhalde öyle. Aralık sonu 2013 lü. Birinci sınıfa düşüyor. Maalesef anasınıfına vermek zorunda kaldım bu yıl. Geçen sene de gitti. Dil terapistine başlattım. Kelimeler yuvarlanıyor, bazı sessiz harfleri çıkartamıyor ;(
Arkadaslar,konudan bağımsız ama birinci sınıflarda sınıf mevcudu ne oluyor?Bizimki 44mus.Yeni şube açılırsa 37 olacakmis.
Evet konuşmalarını yüzde 98 ben anlıyorum. Dışardakiler yüzde yetmiş anca. K,ş,z,r,d,j,ç harflerinde sıkıntı var. Bu harfler özellikle k,z,ç çoğu kelimede geçiyor. Sıkıntı bu. Benim oğlumun dili tembelmiş. Dil kasları yani. Dr terapistle düzeleceğini söyledi.Ya oyle mı boyle bısı varsa zaten iyi yapmıssınız. Benim buyuk oglanda s ve ş harfinde sıkıntı var ama ben onun on dıslerını cektırdım, 4.5 yasında sanırım oranın bos olması Bı alıskanlık haline geldi ama desteksiz de duzelmeyecek belli ki. Benim kucugu Aralık basi 68 dogru dur yanı
Almayın rapor falan e nabıza işleniyor ileride sıkıntı olur gönderin ilkokula 6 yaş gayet uygun alışır kısa süredeRapor almanız gerekli okul zorunlu ilkokul
Bizimde gitmemiz lazım ama bir kac yerden gecmek lazımmıs yanı bızım sorun dıl degıl dıs gıbıme geliyor ama sonbaharda ınsallahEvet konuşmalarını yüzde 98 ben anlıyorum. Dışardakiler yüzde yetmiş anca. K,ş,z,r,d,j,ç harflerinde sıkıntı var. Bu harfler özellikle k,z,ç çoğu kelimede geçiyor. Sıkıntı bu. Benim oğlumun dili tembelmiş. Dil kasları yani. Dr terapistle düzeleceğini söyledi.
Test yaptılar. Zekası çok iyi dediler. Toplama, çıkarma yapıyor, sayı sayabiliyor, görsel hafızası süper ama konuşma tırtnapalım. Bu sene anasınıfı ve dil terapisi sayesinde umarım seneye birinci sınıfa hazır olcaz.
nedenRapor alamaz ki
siz bir sınıf öğretmeni olarak asıl nasıl böyle düşünürsünüz çevremde bir yıl beklemiş bir yıl daha çocuğuna çocukluğunu doya doya yaşaması için fırsat oluşturmuş bir çok aile var her çocuğun fizyolojik psikolojik zihinsel gelişimi farklıdır mevzu zorunlu olup olmaması değil konu çocuğun kendini hazır hissedip hissetmemesi ben de öğretmenim ve şöyle söyleyeyim çocuğun ezilmesi yıpranmasındansa beklenilebilir bir yıl kendini daha rahat ifade edebilecektir bu durum herkes için elbette geçerli olamaz orası ayrıSınıf öğretmeniyim. 2018 basımlı kpss kitabımda yazan bilgi bu şekilde. Yani yasal olarak erteleme hakkınız yok. İçine kapanık olmak yaşı gelmiş bir çocuk için 1 sene bekleme sebebi asla değil. Geçtiğimiz yıl 1.sinif okuttum. Yanlış düşünüyorsunuz.
sahaya çıktığınızda o kitaplar da yazan bilgilerin, eğitim sistemimizin kaç yılda bir değiştiğine kendiniz şahitlik edeceksiniz ya da ediyorsunuzdur bilemiyorum tabisiz bir sınıf öğretmeni olarak asıl nasıl böyle düşünürsünüz çevremde bir yıl beklemiş bir yıl daha çocuğuna çocukluğunu doya doya yaşaması için fırsat oluşturmuş bir çok aile var her çocuğun fizyolojik psikolojik zihinsel gelişimi farklıdır mevzu zorunlu olup olmaması değil konu çocuğun kendini hazır hissedip hissetmemesi ben de öğretmenim ve şöyle söyleyeyim çocuğun ezilmesi yıpranmasındansa beklenilebilir bir yıl kendini daha rahat ifade edebilecektir bu durum herkes için elbette geçerli olamaz orası ayrı
şu yorumunuz beni benden aldı gerçekten e nabıza ne işlenicek rapor aldığı o çocuğun bir rahatsızlığı ya da bir sorunu olduğundan alınmıyor rapor alınan bir arkadaşımın çocuğu şuan bilsemde yani merak etmesin birinci sınıf öncesi bir rapor helede okula bu yıl mı seneye mi göndereyim maksatlı bir rapor inanın ilerde de hiçbir sorun teşkil etmeyecektirAlmayın rapor falan e nabıza işleniyor ileride sıkıntı olur gönderin ilkokula 6 yaş gayet uygun alışır kısa sürede
Cok haklisin ama bir noktaya deginmem gerekiyor , gelismis ulkelerde 5 yasinda ilkokula baslayan cocuklar bizdeki gibi bir egitimi almiyor , ilk sene sesler ogretilip cocuklarla oyun oynaniyor bol bolAnnenizin yaklaşımı maalesef yanlış. 20-30 yıl öncenin eğitim anlayışı bu. Gelişmiş ülkelerde çocuklar 3 yaşında başlar anaokuluna, 2 sene devam eder, 5 yaş da ilkokul yaşıdır artık. 8 yaşında çocuğun ilkokula yeni başlıyor olması doğru değil.
evet işte tam da bu yüzden çocuk hazır değilse bir yıl daha beklemeliCok haklisin ama bir noktaya deginmem gerekiyor , gelismis ulkelerde 5 yasinda ilkokula baslayan cocuklar bizdeki gibi bir egitimi almiyor , ilk sene sesler ogretilip cocuklarla oyun oynaniyor bol bol
İkinci sinifta okuma ve yazmaya basliyorlar
Bizdeki gibi 6 yasinda daha ellwrini dodru durust kullanamayan bebelere zorla yazi yazdirilip yaris ati gibi okuma ogretilmiyor zorla
Çünkü su an 72/78 ay arası rapor sadece farklı gelişen çocuklara veriliyor .Bildiğin sağlık kurulu raporu çıkıyor.Ramdan eğitim tedbiri konulup e-okula özel eğitim öğrencisi olduğu işleniyor.O şekilde 1. sınıf listesinden düşüyor çocuk
genelleme yapamazsınız zaten büyük bir kesim imkanları dahilinde gönderiyor batının eğitim sistemi ve kültürü ülkemizden çok farklıBu tür konulari daha öncede okudum fakat anlamiyorum niye anneler cocuklarini ilkokula yollamak istemediklerini. Yurtdisinda yasiyorum ve burda böyle birsey söz konusu asla degil. Zaten cocuklarin %95, 2.5 yasindan itibaren ana okuluna basliyor.
Mesela ice karanlik olmasi, tam okula ihtiyaci olmasi anlamina gelmiyormu? Türkiyedeki anneler niye cocuklarin (ana)okuluna gitmesini istemiyor?
Benim kastettiğim rapor böyle bir rapor değil söylediğiniz çocuğun hayatına sürekli özel eğitim öğrencisi olarak devam etmesi için alınan bir rapordurÇünkü su an 72/78 ay arası rapor sadece farklı gelişen çocuklara veriliyor .Bildiğin sağlık kurulu raporu çıkıyor.Ramdan eğitim tedbiri konulup e-okula özel eğitim öğrencisi olduğu işleniyor.O şekilde 1. sınıf listesinden düşüyor çocuk