72 ay zorunlu eğitim çağı, raporla ertelenmiyor açıklanan listeye göre. Ama gelişimsel bir durum varsa farklı bir yol izlenebilir.gidip rapor alıp 1. sınıfa değil ana sınıfına gönderebilirsiniz çocuğunuzun hazır olup olmadığını siz daha iyi bilirsiniz kolayca halledilebilir bir konu içiniz rahat olsun
Rapor alamaz kigidip rapor alıp 1. sınıfa değil ana sınıfına gönderebilirsiniz çocuğunuzun hazır olup olmadığını siz daha iyi bilirsiniz kolayca halledilebilir bir konu içiniz rahat olsun
Bugün aynı derten okula gidip müdürle görüştüm rapor alınıyormuş ama bı sorunu olması lazımmış bu şartlarda olmaz dediMerhaba kk
@Mune abla lutfen konum kalsin.
Kizlar benim bugun kafami baya bir meşgul edip canımı sıkan okul mevzusu var.
Şimdi benim oglum 30.09.2013 dogumlu.Tam 72 aylik olcak okul icin ama ben ana sinifina gondermek istiyorum.Kafami allak bullak etti herkes başka başka seyler soyledi.
İcine kapanik yabanci ortamda cok utanan cekingen bir cocuk.Bu konuda bilgisi olan varmi.Mesela bu sene hic okula gondermesem seneye 1.sinifa gondersem olur mu? Herhangi ceza sorun yasar miyim?Yada anasinifina kaydettirmem icin ne yapmaliyim.oGlumdan bi hafta kucukler suan anasinifina yazildi mahallemizde.
5 yaşındaki bir çocuğun dikkatini oyundan alıp derse vermesini beklememen lazım. Daha oyun çocuğu o doymadı ki oyuncaklarına. Ayrıca lisede bile fark ediyor bu durum. Bizim zamanımızda hazırlık vardı. Hazırlık okuyan sınıflar her zaman hazırlığı atlamış sınıflardan daha başarılı oluyordu. Yaşın belki zekayla değil ama olgunlukla, sorumluluk almayla alakası olduğunu düşünüyorum.Annenizin yaklaşımı maalesef yanlış. 20-30 yıl öncenin eğitim anlayışı bu. Gelişmiş ülkelerde çocuklar 3 yaşında başlar anaokuluna, 2 sene devam eder, 5 yaş da ilkokul yaşıdır artık. 8 yaşında çocuğun ilkokula yeni başlıyor olması doğru değil.
Benim ilkokul hocamda aynı seyi söylüyor 25 yıllık çok basarılı bir öğretmen kendisi. Yani 2013 doğumlu çocuk daha 6 yı tam bitirmemiş oluyor anaokuluna gitmeli seneye ilkokula baslamalı. Erken baslaması avantaj değil. Eğitimpedia diye bir sayfayı takip ediyorum sosyal medyada o da yasını tam doldurarak okula baslayan hatta geç baslayan çocukların akademik anlamda daha basarılı olduğuna dair arastırma yayınladı. Arastırma da ABD de yapılmış. Yani bilimsel olarak geç baslaması avantaj.Annenizin yaklaşımı maalesef yanlış. 20-30 yıl öncenin eğitim anlayışı bu. Gelişmiş ülkelerde çocuklar 3 yaşında başlar anaokuluna, 2 sene devam eder, 5 yaş da ilkokul yaşıdır artık. 8 yaşında çocuğun ilkokula yeni başlıyor olması doğru değil.
TovbeeeAnnenizin yaklaşımı maalesef yanlış. 20-30 yıl öncenin eğitim anlayışı bu. Gelişmiş ülkelerde çocuklar 3 yaşında başlar anaokuluna, 2 sene devam eder, 5 yaş da ilkokul yaşıdır artık. 8 yaşında çocuğun ilkokula yeni başlıyor olması doğru değil.
Benim ilkokul hocamda aynı seyi söylüyor 25 yıllık çok basarılı bir öğretmen kendisi. Yani 2013 doğumlu çocuk daha 6 yı tam bitirmemiş oluyor anaokuluna gitmeli seneye ilkokula baslamalı. Erken baslaması avantaj değil. Eğitimpedia diye bir sayfayı takip ediyorum sosyal medyada o da yasını tam doldurarak okula baslayan hatta geç baslayan çocukların akademik anlamda daha basarılı olduğuna dair arastırma yayınladı. Arastırma da ABD de yapılmış. Yani bilimsel olarak geç baslaması avantaj.
5 yaşındaki bir çocuğun dikkatini oyundan alıp derse vermesini beklememen lazım. Daha oyun çocuğu o doymadı ki oyuncaklarına. Ayrıca lisede bile fark ediyor bu durum. Bizim zamanımızda hazırlık vardı. Hazırlık okuyan sınıflar her zaman hazırlığı atlamış sınıflardan daha başarılı oluyordu. Yaşın belki zekayla değil ama olgunlukla, sorumluluk almayla alakası olduğunu düşünüyorum.
Benim ilkokul hocamda aynı seyi söylüyor 25 yıllık çok basarılı bir öğretmen kendisi. Yani 2013 doğumlu çocuk daha 6 yı tam bitirmemiş oluyor anaokuluna gitmeli seneye ilkokula baslamalı. Erken baslaması avantaj değil. Eğitimpedia diye bir sayfayı takip ediyorum sosyal medyada o da yasını tam doldurarak okula baslayan hatta geç baslayan çocukların akademik anlamda daha basarılı olduğuna dair arastırma yayınladı. Arastırma da ABD de yapılmış. Yani bilimsel olarak geç baslaması avantaj.
Tovbeee
Okul okumaya mi geldik dunyaya?
O yastaki çocuğun hakki parmak boya yapmayi ogrenmek degil degil dogaya karismaktir bence.
Keske devlet her mevsim birkaç hafta -yarim günlük zorunlu kamp duzenlese her yasta cocuk icin. Bu egitim yeterli olsa ...
Ben cok üzülüyorum doya doya uyuyamadan, tembellik edip evde uyumak nedir bilmeden her gun servise binip sacma bir duzenle okula giden cocuklara. Ben otuz olacam, bana bile zor geliyor her gun kalkip hazırlanıp ise gitmek
Cok ideal ayı 1.sinif icin.Mahallenizdeki anaokuluna yazilanlara sasirdim bir egitimci olarak.Merhaba kk
@Mune abla lutfen konum kalsin.
Kizlar benim bugun kafami baya bir meşgul edip canımı sıkan okul mevzusu var.
Şimdi benim oglum 30.09.2013 dogumlu.Tam 72 aylik olcak okul icin ama ben ana sinifina gondermek istiyorum.Kafami allak bullak etti herkes başka başka seyler soyledi.
İcine kapanik yabanci ortamda cok utanan cekingen bir cocuk.Bu konuda bilgisi olan varmi.Mesela bu sene hic okula gondermesem seneye 1.sinifa gondersem olur mu? Herhangi ceza sorun yasar miyim?Yada anasinifina kaydettirmem icin ne yapmaliyim.oGlumdan bi hafta kucukler suan anasinifina yazildi mahallemizde.
Anasınıfına mı birinci sınıfa mı başlayacak oğlun?Bu cocuk daha evvel en az iki sene krese anasınıfına gitmeliydi, benim buyuk oglum 67 aylık basladı, kucugu 69 aylık baslayacak kısmet olursa ana sınıfına gitmediğini anladım daha evvel yazılardan kesinlikle anasınıfına verin sicile izlenme pahasına ragmen aksi halde hem manevi olarak hemde akademik olarak cok yıpranır bu sene
Yok sekerim da kucuk 21 aylık suanda ama onun okul zamanı 69 aya geliyor ilkokula veririm ınsallah abisi gıbı olursa tabiAnasınıfına mı birinci sınıfa mı başlayacak oğlun?
O okuluna ve ilçeye göre değişiyor. Benim oğlumun sınıfı 25 kişiydi birden beri. Ama nerdeyse özel okula yakın bir devlet okulu. Ama kaydının düştüğü ilçemizdeki okulda sınıf mevcutları 50 kişiyi bulmuştu.Arkadaslar,konudan bağımsız ama birinci sınıflarda sınıf mevcudu ne oluyor?Bizimki 44mus.Yeni şube açılırsa 37 olacakmis.
Benim oğlum şuan 68 aylık. Herhalde öyle. Aralık sonu 2013 lü. Birinci sınıfa düşüyor. Maalesef anasınıfına vermek zorunda kaldım bu yıl. Geçen sene de gitti. Dil terapistine başlattım. Kelimeler yuvarlanıyor, bazı sessiz harfleri çıkartamıyor ;(Yok sekerim da kucuk 21 aylık suanda ama onun okul zamanı 69 aya geliyor ilkokula veririm ınsallah abisi gıbı olursa tabibakalım