İlk "niye oruç tutmuyorsun" saldırısı Erzurum'dan

Ortada bir saygısızlık var bunu kabul etmek lazım. Günümüzde açık alan olsa bile kalabalık ortamlarda insanlara dumanını üfleye üfleye sigara içmek saygısızlıktır tartışmaları yapılıyor artık. Ramazan olsun, olmasın bu farketmez.
Sigarasını içmek isteyen gider kalabalık olmayan bir yerde içer.

Su içse, bir şeyler yese bu kadar dikkat çekmezdi bence.

Hiç mi yaşanmıyor bu olaylar derseniz, evet yaşandı. O da yanlış. Karşısındaki kişi belki müslüman değil, zorla oruç mu tutturacaksın.

Cem Uzan'a hapis şoku haberlerine döndü bu haberler de. Baydı artık.
avmlere gidin. sigara tiyakileri avmde yasak olduğu için hemen kapının önünde içerler ve içeri girerler,
hatta avmede çalışanlarda öyle yapıyor.
çünkü avmde kapalı mekan olduğundan yasaktır içmek. benim arkadaşımda tiryaki. dışarı çıkar sigarasını içer içeri girer.

Kendi dusuncenizde olmayan herkez yobaz zaten bide sehirleri mimlemissiz tahammul edemiyorum artik bu tiplere hee kirmizi sehirdekiler aydin digerleri tuh kaka... sizin o heriften ne farkiniz var...
vallahi arkadaşım biz ne laflar yedik burada,benim kürt asıllı mhpli arkadaşıma bilmeden akpli arkadaş ırkçı dedi,ötekileri yazmaya terbiyem müsade etmiyor:KK12:

CHxi8vlUAAAGTGU.jpg

Oruç tutmak faydalıysa güzel, iftarda 50 çeşit menü ile değil.

avmlere gidin. sigara tiyakileri avmde yasak olduğu için hemen kapının önünde içerler ve içeri girerler,
hatta avmede çalışanlarda öyle yapıyor.
çünkü avmde kapalı mekan olduğundan yasaktır içmek. benim arkadaşımda tiryaki. dışarı çıkar sigarasını içer içeri girer.
Avm'ye tabi ki gittim bilmez miyim :) peki doğru mu sizce kalabalıkta sigara içmek. Mesele bunun ne sıklıkta yapıldığı değil, doğru olup olmadığı.

Ha bir şey daha var, yok iftarda 50 çeşit menü falan... Oruç tutmayanlara saygı gösterilsin istiyoruz da oruç tutana neden saygı göstermiyoruz. Bırakın orucunu ne ile açarsa açsın. Oruç tutandan çok tutmayanlar konuşuyor hakkında. Herkesin kendi vicdanı.
oruç tutan kendine tutuyor,ne yapıcaki biz,gidip suratına sigara üflesen saygısızlık ,muharrem ayında hiç bu tarz şeylerden bahsediliyormu,o süreçte oruç tutanlarda azımsanacak kadar değil?

Avm'ye tabi ki gittim bilmez miyim :) peki doğru mu sizce kalabalıkta sigara içmek. Mesele bunun ne sıklıkta yapıldığı değil, doğru olup olmadığı.
. zaten avm önü kalabalık olmaz. insanlar neden kapı önünde biriksin ki. içeri girer.
amacı alışveriş içeride..
çalışan elemanların tek sigara içeceği yer orası. ara verdiklerinde hep görürüm tiryaki olanlar orada içer. müşterilerdende tiryakiler içiyor. . başka ne yapabilirler. içip içeri giriyorlar.tiryaki ollmayan bunu anlamaz. duramaz içmeden çünkü.arkadaşlarımdan biliyorum ben

Konu sigara içmek değil ki. Oructa sigara içmek. Sigara içiyorsun dumanından rahatsız oluyoruz diye cıkmamış kavga. Niye devamlı bunu söyleyip olayı carpıtmaya calısıyorsunuz

oruç tutmanın amacını yazsanız daha bilgilendirici olur,bu kadar aç varken sokakta,oruçluya saygı demek bencilce

Ha bir şey daha var, yok iftarda 50 çeşit menü falan... Oruç tutmayanlara saygı gösterilsin istiyoruz da oruç tutana neden saygı göstermiyoruz. Bırakın orucunu ne ile açarsa açsın. Oruç tutandan çok tutmayanlar konuşuyor hakkında. Herkesin kendi vicdanı.
zengin milleti 50 çeşitlede tutuyor 100 çeşitlede yoksulu düşündüklerini sanmam

kimse iftira atmadı farkındaysanız
bizzat yaşadığımız olayları yazdık.

Benimde yasadigim sindiremedigim bisuru olay var ama ben sehirlere mal etmiyorum yada o kisinin gorusu partisi sehri suydu diyip buyun hepsini genellemiyorum

amaç baskı uygulamak bence
nedense bizde o baskıcı düşünce ve zihniyet hep oldu. kendinden olmayanı redetme ve rahatsızlık verme içgüdüsü.
her düşüncede,her görüşte bu var.
bir türlü bu böyle, bende şöyleyim,farklıyız klon değiliz.
kopya olmamız gerekmez olayını kabul edemiyoruz.
herkes benim gibi olacak.
olmayan gereği neyse yaşayacak mantalitesi genlerimize işlemiş

Her yıl benzer olaylar oluyor maalesef. Ben oruç tutuyorsam 'sokakta' kimse yemesin/içmesin. Ben görece açık giyinmiyorsam kimse benden farklı giyinmesin. Ben ezanı dinliyorsam herkes benimle beraber dinlesin. Ben böyle düşünüyorsam herkes böyle düşünsün. Herkes bana saygı(!) göstersin. Ben, ben, ben... Bitmediler, bitecek gibi de değiller.

Bir de twitter'da popüler bir hashtag var, #OruçTutmuyorumÇünkü. İsteyen tutar, istemeyen tutmaz, bunun izahina bile hiç gerek yok. Ama altındaki yorumlardan yarısından fazlasının içeriği 'Müslüman bir ülkede böyle bir hashtag, inanamıyorum/utanıyorum/bunu da gördük!!!' gibisinden. Bir de bu yazdıklarına gerçekten inanıyorlar. Ne ara laikliği kaldırdık da 'müslüman ülke' olduk. Türkiye'nin %99'u Müslüman efsanesine dayanarak mı bunu yazıyorlar. İlginç.

Valal bu gayette 50 çeşitle alakalı.

Oruç tutmak açın halinden anlamak içinse iftarda 50 çeşit menü hazırlamak yerine 49 unu fakire vermeyi gerektirir. yapmayan yok demiyorum ama yapmayan çoğunlukta biliyorum.

oruç tutmayana saldırmak oruç tutmanın gereğinden değil aksine yanlış ama nedense hep bu da oluyor. Geçen yıl benzeri br şey yaşamıştım hemde arkadaşların modern olarak niteledikleri Eskişehirde "erzurumlular" tarafından.

Bunun hangi memleketle kimle ilgili olduğu ile alakası yok.

Aç gözlüyüz her şeyde... Herkes bizim gibi olsun, bizim gibi inansın istiyoruz aç gözlülüğümüğzden Allah tan çok yer istiyoruz haketmeye çalışmak yerine aç gözlülüğümüzden, Sevilmek sayılmak istiyoruz açgözlülüğümüzden..

Fakirleri anlamak için oruç tutuluyor ama açgözlülüğümüzden o 50 çeşit menü için. o eski ramazanlar için..

Eee nerde açlar, fakirler? Bütün dünya oruç tutuyor her dinde var. ama nedense Ramazan bir abartılı geçiyor. bir çok insan bahsetmiş.

X