• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk Mülakatınız nasıl geçti?

Referans vermemek hiç iyi bir şey değil. Güven sağlamıyor. Ben özel sektörde çalışıyorum. İşe alımlarda referans çok önem taşıyor. Karar aşamasında pek çok kez arayıp “ Bu insan nasıldır” diye sorduğumuz oluyor.
İş hayatında tecrübeniz yok ise muhakkak üniversiteden bir hocanızı ekleyin. Referans olarak en az 3 kişi olmalı.

Referans vermemek hiç iyi bir şey değil. Güven sağlamıyor. Ben özel sektörde çalışıyorum. İşe alımlarda referans çok önem taşıyor. Karar aşamasında pek çok kez arayı “ Bu insan nasıldır” diye sorduğumuz oluyor.
İş hayatında tecrübeniz yok ise muhakkak üniversiteden bir hocanızı ekleyin. Referans olarak en az 3 kişi olmalı.
Benim gireceğim yer kamusal alan, ama yine de vermek daha iyi olur dediğiniz gibi, 1 kişiyi daha bulamadım :KK14:

Benim gireceğim yer kamusal alan, ama yine de vermek daha iyi olur dediğiniz gibi, 1 kişiyi daha bulamadım :KK14:
Mülakatta pozitif olun. Özgüvenli olur. Kılık kıyafetiniz düzgün olsun. Diksiyon çok önemli. Söz verilmedikçe konuşmayın, az ve öz konuşun. çok abartı makyajdan kaçının. Temiz kokun, hafif bir parfüm sürün.
Eleman alımında bazen o kadar başvuru oluyor ki, işte referans o zaman belirleyici bir kriter oluyor. Sizin referansınız size kefil oluyor.

Mülakatta pozitif olun. Özgüvenli olur. Kılık kıyafetiniz düzgün olsun. Diksiyon çok önemli. Söz verilmedikçe konuşmayın, az ve öz konuşun. çok abartı makyajdan kaçının. Temiz kokun, hafif bir parfüm sürün.
Eleman alımında bazen o kadar başvuru oluyor ki, işte referans o zaman belirleyici bir kriter oluyor. Sizin referansınız size kefil oluyor.
Çok teşekkürler, bir hocama danışayım umarım kefil olur bana :(

Katiplikte bu bahsettiğiniz profesyonel detaylar gözetilmez. siz yazmadınız ama ben yazayım katiplik mülakatı. Tipiniz idealse, saldırgan karşıya tesir esen bir elektriğiniz yok ise , aileniz başvurduğunuz şehirse yaşıyor ise alınırsınız zaten . Mülakatta hayati bişey sormazlar sorsalarda usulen sorarlar . Kamu mülakatları, özel sektör mülakatlarına benzemez.
mesajınızı görmedim, sürekli sayfayı yeniliyordum mesaj geldiyse yazayım diye ama yine de bildirimi görmedim :KK57:

önceden herhangi bir işte çalışmadım, o zaman kısaca her hangi bir referansım yok demem gerek dimi, güler yüzlü falan olun diyorlar, artık samimi davranmaya falan çalışırım :KK76:

Referans CV'ye de eklenen bir sey. Referansım yok demeniz biraz eksiklik olur. İş başvurularında referans, sizi tanıyan, hakkınızda ve çalışma şeklinizle ilgili bilgi sahibi olan ve istendiğinde iş başvurusu yaptığınız kişilerin görüşebileceği kişiler anlamında kullanılıyor. Yani mesleginizle ilgili kariyeri olan biri varsa da ekleyebilirsiniz. Ya da üniversitede akademik kariyeri olan birini de ekleyebilirsiniz

Referans CV'ye de eklenen bir sey. Referansım yok demeniz biraz eksiklik olur. İş başvurularında referans, sizi tanıyan, hakkınızda ve çalışma şeklinizle ilgili bilgi sahibi olan ve istendiğinde iş başvurusu yaptığınız kişilerin görüşebileceği kişiler anlamında kullanılıyor. Yani mesleginizle ilgili kariyeri olan biri varsa da ekleyebilirsiniz. Ya da üniversitede akademik kariyeri olan birini de ekleyebilirsiniz
bana sözlü olarak soracaklar, üniversitedeki hocamı referans gösterebilirim derim, isim sorarlarsa söylerim, telefon numarası falan isterlerse ne yapçam bilmiyorum

bana sözlü olarak soracaklar, üniversitedeki hocamı referans gösterebilirim derim, isim sorarlarsa söylerim, telefon numarası falan isterlerse ne yapçam bilmiyorum

Üniversitenizin sayfasinda hocalarınızın odasının numaraları vardır büyük ihtimalle.numaralarını oradan bulabilirsiniz.

Hayatımda ilk defa mülakata gireceğim, seneden seneye yapılan alım kadrosu bu yani olmazsa bir sene daha beklemem gerek, 1020 kişiden 340 kişi alacaklarmış, sordukları bir diğer soru referansınız var mı? bu referans tam olarak ne oluyor, kimileri torpil diyor kimileri önceden çalıştığın şirketten alınan mektup vs benim tanıdığım kimse yok, önceden de bir işte çalışmadım, bu referans sorusunu hayır yok desem elerler mi?, bir de önemli olan soruları bilmek değil nasıl davrandığın diyorlar sizce bunlar ne kadar doğru? ilk mülakatında atanan oldu mu?
İlk mülakat deneyimimi hatırladım da çok saçmalamışım. O sorulara o cevaplar ile ben bile kendimi işe almazdım yani. Ama cidden içimden geldiği gibi samimi olarak cevaplamıştım. Sonra Ahmet Şerif İzgören kitabını okumuştum o zaman farketmiştim sorulara verdiğim cevapların saçma olduğunu. Tecrübe oldu bana. Sakin olmak, sorularda aslında ne sorulduğunun doğru analizini yapmak, kendine güvenmek. Netten de bakabilirsin biraz araştırma yapabilirsin. Referans olarak yeni mezun olduğun için ve tecrüben olmadığı için üniversite hocalarından yazabilirsin.

Ben bir kamu kurumunda çalışıyorum. 2. mülakatımda kazandım.

Torpilim yoktu.

Mülakatta önemli olan hal ve tavırlar. Panik bir görüntü çizmeyin. Tane tane konuşun, özlü cevaplar verin.

Kendinize güvenin, buny karşı tarafa hissettirin. İş ortamına uygun bir kıyafetle mülakata gidin. Başarılar...

İlk mülakat deneyimimi hatırladım da çok saçmalamışım. O sorulara o cevaplar ile ben bile kendimi işe almazdım yani. Ama cidden içimden geldiği gibi samimi olarak cevaplamıştım. Sonra Ahmet Şerif İzgören kitabını okumuştum o zaman farketmiştim sorulara verdiğim cevapların saçma olduğunu. Tecrübe oldu bana. Sakin olmak, sorularda aslında ne sorulduğunun doğru analizini yapmak, kendine güvenmek. Netten de bakabilirsin biraz araştırma yapabilirsin. Referans olarak yeni mezun olduğun için ve tecrüben olmadığı için üniversite hocalarından yazabilirsin.
Çok teşekkür ederimm, öğretmenimden rica edeceğim, inşaAllah olumlu dönüş yapar, bende de biraz anlama kıtlığı var umarım soruları doğru analiz edebilirim :KK15:

Ben bir kamu kurumunda çalışıyorum. 2. mülakatımda kazandım.

Torpilim yoktu.

Mülakatta önemli olan hal ve tavırlar. Panik bir görüntü çizmeyin. Tane tane konuşun, özlü cevaplar verin.

Kendinize güvenin, buny karşı tarafa hissettirin. İş ortamına uygun bir kıyafetle mülakata gidin. Başarılar...
Çok teşekkür ederim, inşAllah ben de kazanırımm, bir de ben çok fazla el hareketi kullanan biriyim bir şey anlatırken falan o olumsuz bir izlenim bırakır mı sizce

Canım bende heyecandan gebereceğim. Mülakat soru tipleriyle ilgili kitaplar var ondan yardım alıyorum. Nasıl olup ne bitecek bende bilmiyorum iyiki bu konuyu açmışsın. İnşallah hayırlısıyla atanırız :dua:

Back
X