• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk Mülakatınız nasıl geçti?

kimliksizkedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2019
627
806
53
Hayatımda ilk defa mülakata gireceğim, seneden seneye yapılan alım kadrosu bu yani olmazsa bir sene daha beklemem gerek, 1020 kişiden 340 kişi alacaklarmış, sordukları bir diğer soru referansınız var mı? bu referans tam olarak ne oluyor, kimileri torpil diyor kimileri önceden çalıştığın şirketten alınan mektup vs benim tanıdığım kimse yok, önceden de bir işte çalışmadım, bu referans sorusunu hayır yok desem elerler mi?, bir de önemli olan soruları bilmek değil nasıl davrandığın diyorlar sizce bunlar ne kadar doğru? ilk mülakatında atanan oldu mu?

Hayatımda ilk defa mülakata gireceğim, seneden seneye yapılan alım kadrosu bu yani olmazsa bir sene daha beklemem gerek, 1020 kişiden 340 kişi alacaklarmış, sordukları bir diğer soru referansınız var mı? bu referans tam olarak ne oluyor, kimileri torpil diyor kimileri önceden çalıştığın şirketten alınan mektup vs benim tanıdığım kimse yok, önceden de bir işte çalışmadım, bu referans sorusunu hayır yok desem elerler mi?, bir de önemli olan soruları bilmek değil nasıl davrandığın diyorlar sizce bunlar ne kadar doğru? ilk mülakatında atanan oldu mu?
Onceden calisitigin sirket ile goruserek performans degerlemesi,uygunluk,disiplin gibi olgulari sorguluyorlar.Torpil her daim oluyor,ama referans torpil icin sorulmaz.Standart uygulamadir.Hatta basvuru formu aldisayniz orada da sorulur.Son isiniz,ayrilis nedeniniz,son aldiginiz ucret sekilde.
Elerler mi bilemiyorum,is cabuk ogrenelibilecek bir yapidaysa alabilirlerde.Size guvenmeleri kafi gelecektir.

Son düzenleme:
Onceden calisitigin sirket ile goruserek performans degerlemesi,uygunluk,disiplin gibi olgulari sorguluyorlar.Torpil her daim oluyor,ama referans torpil icin sorulmaz.Standart uygulamadir.Hatta basvuru formu aldisayniz orada da sorulur.Son isiniz,ayrilis nedeniniz,sol adliginiz ucret sekilde.
Elerler mi bilemiyorum,is cabuk ogrenelibilecek bir yapidaysa alabilirlerde.Size guvenmeleri kafi gelecektir.
önceden herhangi bir işte çalışmadım, o zaman kısaca her hangi bir referansım yok demem gerek dimi, güler yüzlü falan olun diyorlar, artık samimi davranmaya falan çalışırım :KK76:

Daha önce bir işte çalışmadıysan üniversite hocalarından birinden alabilirsin. Birlikte bitirme çalışması yaptığın hocan olabilir. Ben iş ararken tez hocamın adını verirdim ref olarak. Bir de aynı sektörde çalışan uzak bir akrabamız vardı onu veriyordum ama kimse aramamış kadını.

Daha önce bir işte çalışmadıysan üniversite hocalarından birinden alabilirsin. Birlikte bitirme çalışması yaptığın hocan olabilir. Ben iş ararken tez hocamın adını verirdim ref olarak. Bir de aynı sektörde çalışan uzak bir akrabamız vardı onu veriyordum ama kimse aramamış kadını.
Ben 2 senelik adalet okudum, tez falan hazırlamadık, bitirme çalışmasına konu olabilecek bir proje de hazırlamadık, bir danışman hocamız vardı herkese yardımcı oluyordu ama herkesin hocasıydı yani beni pek tanıdığını söyleyemem ondan rica etsem olur mu?

bir de önemli olan soruları bilmek değil nasıl davrandığın diyorlar sizce bunlar ne kadar doğru? ilk mülakatında atanan oldu mu?
İlk sorunuza cevabım; bence doğru. Pozitif enerji içinde olmak, yanlış bilseniz bile bunun farkında olmak ve doğrusunu öğrenmeye istekli olmak gibi faktörler daha önemli.
Diğer sorunuza cevabım evet ben ilk mülakatımda atandım hiçbir soruyu doğru bilmediğim halde (asla torpil vs yok iktidarla da yakınlığım yok) pozitif enerji içinde olmak olumlu bir havada olmak güleryüzlü ama ciddi olmak atanmamda etkisi olduğunu düşündüğüm noktalar.

İlk sorunuza cevabım; bence doğru. Pozitif enerji içinde olmak, yanlış bilseniz bile bunun farkında olmak ve doğrusunu öğrenmeye istekli olmak gibi faktörler daha önemli.
Diğer sorunuza cevabım evet ben ilk mülakatımda atandım hiçbir soruyu doğru bilmediğim halde (asla torpil vs yok iktidarla da yakınlığım yok) pozitif enerji içinde olmak olumlu bir havada olmak güleryüzlü ama ciddi olmak atanmamda etkisi olduğunu düşündüğüm noktalar.
Çok teşekkür ederim, referansınız var mı diye sordular mı size de? Her hangi bir isim verdiniz mi?

Ben 2 senelik adalet okudum, tez falan hazırlamadık, bitirme çalışmasına konu olabilecek bir proje de hazırlamadık, bir danışman hocamız vardı herkese yardımcı oluyordu ama herkesin hocasıydı yani beni pek tanıdığını söyleyemem ondan rica etsem olur mu?

İyi niyetli bir insansa olabilir. Yoksa tanımadığı için reddeder ama şansını denemekte fayda var bence.

Bir de şimdi düşündüm de kamu mülakatı ise aslında referans vermemek yanlış bir isim vermekten daha iyi olabilir.

Olur

Sorarlarsa bu mezuniyetten sonra ilk işim o yüzden akademik bir referans sağlıyorum dersin

evet kamu mülakatı, haklısınız en iyisi isim vermemek :KK48:
Katiplikte bu bahsettiğiniz profesyonel detaylar gözetilmez. siz yazmadınız ama ben yazayım katiplik mülakatı. Tipiniz idealse, saldırgan karşıya tesir esen bir elektriğiniz yok ise , aileniz başvurduğunuz şehirse yaşıyor ise alınırsınız zaten . Mülakatta hayati bişey sormazlar sorsalarda usulen sorarlar . Kamu mülakatları, özel sektör mülakatlarına benzemez.

Ben iki kez kamuda mülakata girdim Haziran ayında da üçüncüsüne gireceğim. Kamu için torpil yoksa şans kader resmen öyle diyim.
1020 kişi çağırdılar, 340 kişi içinde olmam gerekiyor :( adalet mezunlarına öncelik var diyorlar, inşAllah gereken önceliği verirler bu alımda olmazsa bir sene beklemem gerekecek

Back
X