ilk muayene

Yine aynı şekilde vajinayı açıp iç kısmından kulak temizleme çubuklarına benzer bir pamuklu çubukla örnek alıyor. Ben yaptırmadım. Doktorum burda ücret ödemek istemezsen sağlık ocağında ya da devlette ücretsiz yaptırabilirsin dedi. Yaptırmadım o dönemde biraz hastalar, cenazeler vardı kaldı gitti. Ama daha önceden kontrol amaçlı yaptırmıştım. Acımıyor. Bende acımadı yani. Ben nisan ayında ilk muayeneyi oldum ve haziranın ikinci haftası hamile kaldım. İlk zamanlar çok bakıyordum takvime gün hesaplayıp dururdum. Sonra bıraktım boşverdim hesaplamaları. Dr. Banu Çiftçi videolarını izlersen detaylı anlatır ama diyor ki düzenli cinsel yaşamı olan, haftada iki kere birlikte olan birinin takvim tutmasına gerek yokmuş. Kafayı boşaltınca kendiliğinden geldi bebeğim. Umarım seninde gönlüne göre olur. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini en kısa zamanda :)
canım teşekkür ederim tavsiyelerin ve samimi konuşmaların için. dediğin sanırım smear testi. bilmiyorum yaptırmalı mıyım. ? eşim yaptır için rahat olsun diyor. bu gittiğim doktor iyiydi ama evimize yakın bir hastane var sanırım oradan devam ederim kontrollere.

ay
Bende gitmeden İnternete araştırayım demiştim. İnsanı acayip dehşete düşüren şeyler okumuştum. Yok kötü muamele falan gibi. Alakası yok. Doktora ilk kez muayene olacağını soyle istersen. Onun dışında kadın olmak güzel bir şey. Hamile kalmak doğurmak vs. Bu süreçte doktor ise sadece surecin saglikli ilerleyip ilerlemedigini konyrol eden bir yardımcı. Hastalık falan değil ya bu iş o yüzden doktora gitmek de gayet keyifli oluyor. Hamileyken kontrolleri iple çekiyorsun falan.
aynen canım gerçekten kadın olmaz özel bir şey. inşallah rabbim anne olmayı da nasip eder.

teşekkür ederim kızlar dün muayene oldum. henüz hamile değilim. dediğiniz gibi acıma olmadı doktorum da güler yüzlü bir hanımdı. minik kistlerin var ama şu an bir sorun teşkil etmiyor ddi. antibiyotik , folik asit ve fitil verdi. hastalığın döneminde gelirsen smear testi yapalım ddi. o nasıl oluyor? bir de üç ay beklleyelim eğer gebelik gerçekleşmezse o zaman bakalım önümüze ddi.
Korkttuğun gibi değil dimi :) hadi geçmiş olsun.

Back