Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim oncelikle jinekolojik muayene olursun ve smear testi yaparlar rutin kan tahlilide isteniyo ve vitaminlerine bakilir birde folik asit baslatilir bana bunlar yapilmistibebek istiyorum ve yarın ilk muayeneme gideceğim. belki çoğunuza saçma gelebilir ama çok huzursuzum. mutlaka alttan muayene olacak. neler yaşayacağımne yapmalıyım. destek öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.
bebek istiyorum ve yarın ilk muayeneme gideceğim. belki çoğunuza saçma gelebilir ama çok huzursuzum. mutlaka alttan muayene olacak. neler yaşayacağımne yapmalıyım. destek öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Kan testi yapmadı fakat.Uygun günündeysen doktor hormon değerlerini kontrol edebilir kan testi ile
Vajinal muayenede yumurtalıkların ve folikül vs incelenir
Folik asit önerir.
İnşallah her şey yolundadır![]()
Dr Banu Ciftci'nin bu konuda cok güzel videolari var. Izlemeni tavsiye ederim.
Kan testi yapmadı fakat.
korkulacak hiç bir şey yok. Bir kaç dakikada bitiyor herşey. Benim muayenemde ben hissetmedim bile kafamda o kadar büyütmüşken.
Korkmana gerek yok benim ilk muayenemde doktor bunu ne kadar rahat atlatırsan Doğumun o kadar kolay olur demişti. Acı veren bir şey değil gerçekten sadece kendini sıkma zaten hamile kalınca bu muayeneyi yapıyorlar
Doktorun tavrı önemli bu konuda. Benim doktorum çok tatlı bir kadındı. Ben uzandım ilk muayene için. Önce ultrasonla karnımdan baktı. “Bak şimdi ufak birkaç dokunuşla kontrol edeceğim. Kendini kasma rahat ol” dedi. O kabusumuz olan aleti gösterdi “korkma çok kısa sürecek. Sen şimdi derin nefes al rahat ol, kendini kasma” dedi. Derin nefes aldım ve “çok iyi biraz daha derin nefesler al” dedi. Bitti. Toplamda üç dakika sürmüş :) sonra tahliller istedi. Sorular sordu. Hepsi bu. Gerçekten kendini kasmaman çok önemli. Bir daha gerekse korkmadan muayene olabilirim. Beni neyin beklediğini biliyorum. Hiç acımadı. Doktorun tatlılığı ve güler yüzü ile de utanmayı yendim. Umarım gönlünüze göre olur:)
teşekkür ederim kızlar dün muayene oldum. henüz hamile değilim. dediğiniz gibi acıma olmadı doktorum da güler yüzlü bir hanımdı. minik kistlerin var ama şu an bir sorun teşkil etmiyor ddi. antibiyotik , folik asit ve fitil verdi. hastalığın döneminde gelirsen smear testi yapalım ddi. o nasıl oluyor? bir de üç ay beklleyelim eğer gebelik gerçekleşmezse o zaman bakalım önümüze ddi.Kendini çok kasarsan acır yalan yok. Rahat ol bir kaç dk sürüyor bitiyor.
Bende gitmeden İnternete araştırayım demiştim. İnsanı acayip dehşete düşüren şeyler okumuştum. Yok kötü muamele falan gibi. Alakası yok. Doktora ilk kez muayene olacağını soyle istersen. Onun dışında kadın olmak güzel bir şey. Hamile kalmak doğurmak vs. Bu süreçte doktor ise sadece surecin saglikli ilerleyip ilerlemedigini konyrol eden bir yardımcı. Hastalık falan değil ya bu iş o yüzden doktora gitmek de gayet keyifli oluyor. Hamileyken kontrolleri iple çekiyorsun falan.inş doktorum beni rahatlatır . baya araştırdım. jinekolojik muayene süreci nasıl işliyor![]()