İlk kez gurbette yaşamak

zeynep_ neva

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2024
68
31
3
26
Kızlar merhaba. Yaklaşık 6 aylık evliyim eş durumuyla başka bi şehre yerleştim. İlk kez şehir dışında yaşıyorum atanmam okulum hep ailemin yanında oldu. Kendimi yapayalnız hissediyorum eşimin sevgisi yetmiyor sanki. Çalıştığım yerde de hiç kendime göre bi arkadaş edinemedim. Eşimle çoğu kez konuşup dertleşiyorum hatta “ ben kaç kere karşıdaki komşu teyzeye gidip başımı okşamasını isteyecektim ama hep kapıdan geri döndüm “ diye ağlayarak anlatınca o da ağladı. Ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda tecrübesi olan var mı neler yapabilirim

keske evlenmeden önce bir ölçüp bicseydiniz kendinizi. gurbetlik zor.
annenize bilet alin gelsin bari bir haftaligina, kafaniz dagilir.
eşinizin arkadaslari ve esleriyle haftasonu etkinlikleri ayarlasaniza. belki aralarinda frekansinizin tuttugu birilerini bulursunuz

ben kaç kere karşıdaki komşu teyzeye gidip başımı okşamasını isteyecektim ama hep kapıdan geri döndüm “ diye ağlayarak anlatınca o da ağladı. N

Eşinizi de kendiniz gibi buldugunuz icin sanslisiniz. Esim bana boyle bir sey dese oturup aglamam sana bi terapist filam ayarlayalim derim koca kadinin yapacagi işler degil bunlar.

Eşinizle uyumunuz güzel şükretmek gerek inşallah memleketinize dönebilirsiniz ilerleyen zamanda

Ailenize bağımlı olabilir misiniz? Daha önce onlardan hiç ayrılmamışsınız ama bu bağımlılık çok fazla. Hem kendinize hem de eşinize yazık olur bu şekilde, alışmaya çalışın.

Senelerdir bu haldeyiz Şimdi yeni evli olunca biraz daha zor gelir. Hem şehir değiştirmek, hem başka biriyle uyum sağlamak vs. Bundan sonraki senelerinizde eğer sürekli tayinciyseniz her şehirde bu yaşanır.

Bu defa ayrıldığın şehri, ortamı özlersin. Belki gittiğin yer daha iyidir ama adapte olana kadar biraz zor oluyor Ama geçiyor merak etme

Giderek, insanları tanıdıkça aslında sadece eşiniz size yetecek çoğu kez. Bir de bu duygusal durumla, en olmadık kişilerle ahbaplık etmeyin, sonrasında başınıza ağrır.

Hepimiz yaşıyoruz merak etmeyin ama giderek güçleniyorsunuz

Uzakta olmak hemen yanlarında olamamak evet zor olabilir ama öyle ağlanacak bir durum mu bilemedim

14 yaşından beri aileden uzakta olmakla alakalı belki de benim bu düşüncem

Ailesi Kütahya da yaşayıp kendi Eskişehir e taşınan kardeşimin eşinin gurbetlik zor diye yaptığı acıklı watsapp paylaşımları geldi aklıma

Son düzenleme:
Genelde benden büyük eşimin arkadaşlarının eşleri o yüzden çok kafam sarmıyor

Ben de ailemden ayrı bir şehre evlendim. Evliliğe yeni alışıyorsunuz ve bence sertleşmeye, güzel şeyleri paylaşmaya yanınızda bir arkadaş arıyorsunuz. Yeni bir düzeniniz var artık. Anlıyorum sizi. Apartmanda oturuyorsanız bir iki ikramlık yapıp komşularınızın kapısını çalıp tanışabilirsiniz imkan buldukça vakit geçirirsiniz kafanıza uyan kişilerle. Zamanla yeni insanlar tanıyacaksınız bence acele etmeyin. Ailenizle, uzaktaki arkadaşlarınızla da iletişimi kesmeyin

hahah ya ben de ilk defa doğuya gelince arabesk rap moduna girmiştim sonra çok sevdim bu defa tayin çıkınca gitmem diye ağladım. sonra yine tayinle doğudayız.

hic anlamamislar su ruh halini ama bana normal geldi:)
ben kiz yurdundayken böyle bir ihtiyac hissetmistim. cok stresli- cok kötü bir donemdeydim. oda arkadaslarimdan sadece birini seviyordum onu da stresli oldugum icin terslemistim, aramiz kötüydü. bir gece ranzasinin yanina gittim, "bana sarilabilir misin?" dedim. tabii ki kabul etti, ciktim ranzasina beraber uyuduk cok iyi geldi valla
bazen bana da geliyor bu his. birkac sene önce gercekten duyunca midemi agritan bir haber aldim. Ellerim falan titredi, cok üzüldüm. sevdiğim bir is arkadasim var . asık suratimla gidip "bana sarilir misin?"dedim. sıkıca sarildi, sonra iki ofis sandalyesini yanastirip dizine falan yattim. hem bilgisayarda isini yapti hem benim sacimi oksadi o da cok iyi geldi, toparladim yirmi dakikaya
gecenlerde de pespese bazi olumsuzluklar oldu, sevgilimin evine gittim, asık suratimla koltuga oturttum onu, dizlerinin üstüne oturdum iki büklüm minicik kalarak, sarildim. o da basimi oksadi. Bayagi bir kaldim öyle. sonra enerjim yerine geldi. beraber mutfaga girdik bir seyler hazirladik, film falan izledik. sagolsun hic sormadi ne oldu diye, sadece ihtiyacım olan kucak hizmetini verdi
bence sıcak - sıki bir kucaklasma elzem bir ihtiyac. birkac yilda bir bana da geliyor kucak perileri

Oy minnos seni

Genelde benden büyük eşimin arkadaşlarının eşleri o yüzden çok kafam sarmıyor
15 senelik evliyim, 5 şehir değiştirdim ama oturup birgün ağlamadım. Ne komşu, ne de arkadaş arıyorum çekirdek ailem bana yetiyor. Önce bir eşinize sarılın ve güzel vakit geçirmeye çalışın, böyle hayat geçmez.

Siz zaten en baştan eşinizi ve memleketten ayrılacak olmayı benimseyememişsiniz. Annenizin tavırlarıyla ilgili konu açtıktan sonra nişanlılığa son vermeniz gerekiyormuş. Evlilere boşan demem ama nişan zaten tanıma düşünme evresidir. Baktı buruk hissediyor, olmayacak diyebilmeli insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…