Kızlar adet gecıkmesıya ya da duzensızlıgı uzerıne bu forumdakı nerdeyse butun konuları okudum.sıze tavsıyem hemen panık yapmayın eger hamıle degılsenız ve menopoza gırmedıysenız ve ya kronık bır rahatsızlıgınız yoksa yıllardır (pko, kıst,kadın kanserlerınden herhangı bırı) adet gecıkmesı her genc kız ya da kadın ıcın senede bır ıkı kere normaldır! En bastakı sebebı stres, mevsım degısımı, kullanılan ılaclar vb.adetı 20 gun bıle gecıktırır !! Hemen kendınıze teshıs koymayın eger bu durum 2-3 ay devam ederse doktora gıdılır.bundan 5 sene once her ay saat gıbı gelen reglım asırı stres sonucu 20 gun gecıktı ve ılk kez yıllar sonra gene bu ay 16 gun gecıkmeyle oldu sızınde basınıza gelırse ya da geldıyse kendı kendınıze teshıs koymayın tekrar soyluyorum kronık duzensızlıgınız yoksa kronık kadın rahatsızlıklarınız yoksa hamıle ya da menopozda degılsenız GECIKEBILIR!! bırbırınızı panıge sokmayın bosuna :)bunları neden mı yazdım 5 sene arayla 2 kere yasadım ve gene tecrubelerıme dayanarak soyluyorum cıvan percemı ve adacayı sıddetle tavsıye edılır gereksız hormon ılaclarıyla genc yasınızda hormonlarınızla oynamayın!! Yukarda yazdıgım rahatsızlıklar dısında kullanmaya hıc gerek yok kımyasal adet sokrurucu hormon ılaclarına! Saglıkla kalın.