• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kayınvalide vakamı yaşadım 😳

Ya arkadaşlar bir de şuradan bakın.. Bunu söyleyen kadın benim eşimin annesi??

Kocam beni aldatsa durumdaki bakış açısını sorup bana anlatırken kendi oğlu yani benim kocamdan bahsediyor. Ve karşılığında benden sadakat ve oğlunu elini tutmamın öneminden bahsediyor.

Ben tartışma yarattığımı düşünmüyorum ama ona tamam anne evet de demem. O sıradan biri değil çünkü.. Benim fikrim bu.. Oğlunun karısının fikri bu. Bana da saygısızlık yapılmasını ben istemem.. Bilip ona göre konuşsun ki beni gayet net tanıyan biridir.

Yaşı var diye diye de iyice tepemize çıkarttık, ağızlarına geleni deme cüretinde bulunuyorlar. Saygı tek taraflı olmaz, değil kaynanam kimse bana '' Kocan aldatsın, kocan canına okusun ama sen yuvanı yıkma kıymetli kocanı o.. lara bırakma. '' diyemez. Kimse ezildiğim bir evliliği devam ettirmek istemiyorum diye bana yuva yıkma diye bir suç yakıştıramaz. Yuva değil o, erkek krallığı. Seni değil, oğluşunun rahatını düşünüyor, ha doğru değil ama normal.
Yaşı var diye elbette her söylediği onaylanmaz veya tepeye çıkarmak gerekmez, gerektiğinde 80 yaşındaki insana da laf söylenir, yaşlılar diye her yaptıkları onaylanacak diye bir şey de yok, Black93'ün söylediklerini saygısızlık veya kayınvalideyi arkadaşlarının yanında rezil etmek, el alemin ağzına laf vermek gibi görmüyorum ama ben konuya dahil olmazdım, ki zaten alenen arkadaşlarını kendi aralarında çekiştiriyorlar.

Bana göre arkadaşların aralarındaki gereksiz konuşmaya dahil olma kısmını garipsedim sadece, kayınvalidenin triplenmesi de ayrı tuhaf, fikrini sormuş Black93'de düşüncesini söylemiş, kayınvalidenin söylediklerini onaylaması beklenemez, aralarındaki diyalog yok artık cümlesi sonrası tek bir cümleyle kapatılabilirdi, boşuna uzamış boşuna ağlanmış garip bir durum.

Soyledikleriniz evet dogru. esiniz yapsa kapıya koymakta evet haklısıniz ama kayinvalideniz sizin buyudugun gibi buyumemis sizin aldığınız egitimi kulturu almamiş kucuklukten belli onlara boyle ogretilmiş bu gunlere bu zihniyetle gelmisler. Şimdi siz misafirlerin onunde tartiştinizda hem misafirlere hem kayinvalidenize sihirli değnek değip birden aydınlanma gelmedi aaa bu kız cok haklı demediler. Gerek yoktu misafirlerin onunde tartışmaya.

Esimin yengesinde ayni durum var. Amcasının baska kadina ev tuttuğu ortaya ciktı hatta diger kadin 2 tane cocuk bile dogurmuş. Yengeye de kadin telefon acmiş soylemis. Yenge bosanmadı ben bu yastan sonra kimseyle evlenmem zaten bosanip o kadini mutlu etmeyecegim dedi. tüm sulale de yengenin arkasinda diger kadin ailenin icine girmeye calisti adamin annesi ölmuş cenazeye gelmek istemis yengenin gorumceleri kayinları sakin getirme acimiz var kovariz o kadini cenazeden demisler.

eee simdi ben olsam bende boyle bir durumda bosanirim ama o kadina agzimi acip neden bosanmiyorsun demedim. Benim dememle mi dusuncesi degisecek. ne gereği var polemige girmeye.
Ben bana hak vermeleri için öyle cevap vermedim ki kayınvalideme.. Kendi oğlu için aldatmayı normal bulan kayınvalideme karşı asla bunu kabul edemeyeceğimi bilmesi için öyle cevap verdim..Kabul etsin ya da etmesin benim fikrimi bilmesi önemliydi benim için..

Ne demeliydim bana sordu kocan seni aldatsa ne yaparsın sorusuna?? Onun istediği gibi kocama tapar, o or...puya da kocamı bırakmam mı??

Haaa derseniz ki yok artık dememeliydin.. Onu da dedim işte ne bilim yaaa 🙈

Yaşı var diye elbette her söylediği onaylanmaz veya tepeye çıkarmak gerekmez, gerektiğinde 80 yaşındaki insana da laf söylenir, yaşlılar diye her yaptıkları onaylanacak diye bir şey de yok, Black93'ün söylediklerini saygısızlık veya kayınvalideyi arkadaşlarının yanında rezil etmek, el alemin ağzına laf vermek gibi görmüyorum ama ben konuya dahil olmazdım, ki zaten alenen arkadaşlarını kendi aralarında çekiştiriyorlar.

Bana göre arkadaşların aralarındaki gereksiz konuşmaya dahil olma kısmını garipsedim sadece, kayınvalidenin triplenmesi de ayrı tuhaf, fikrini sormuş Black93'de düşüncesini söylemiş, kayınvalidenin söylediklerini onaylaması beklenemez, aralarındaki diyalog yok artık cümlesi sonrası tek bir cümleyle kapatılabilirdi, boşuna uzamış boşuna ağlanmış garip bir durum.
Şimdi o anki ortamı da bilemeyiz, kaynana gelinin gözüne gözüne bakarak dediyse bir şekilde gelini muhatap alıp söylemiştir diyebilirim. Kızım sana diyorum gelinim sen anla gibi bir atmosfer oluşmuş olabilir.

Şimdi o anki ortamı da bilemeyiz, kaynana gelinin gözüne gözüne bakarak dediyse bir şekilde gelini muhatap alıp söylemiştir diyebilirim. Kızım sana diyorum gelinim sen anla gibi bir atmosfer oluşmuş olabilir.
Aslında tam olarak öyle olmasa da benden onay bekler gibi baktı bana.. Diğerleri gibi tabiii diyecektim ya da yok artık diyecektim ki seçimim başıma iş açtı 🙈

E şimdi kayınvalidem bana bakarak onay bekledi o sözden sonra.. Bilmiyorum belki de onaylamasam bile sessiz kalabilirdim. Ama bende bir bireyim, benim de fikrim var, bende evliyim.. Hem her ne kadar muhabbet beni sarmasa da birlikte oturuyoruz bende o ortamdayım.. Yokmuşum gibi davranamadım.. Sadece yok artık demiştim hepsi buydu..

Ama bende kv ağlamasını istemezdim.. O benle yine küs kalamaz bence ama ben saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum

Ben bana hak vermeleri için öyle cevap vermedim ki kayınvalideme.. Kendi oğlu için aldatmayı normal bulan kayınvalideme karşı asla bunu kabul edemeyeceğimi bilmesi için öyle cevap verdim..Kabul etsin ya da etmesin benim fikrimi bilmesi önemliydi benim için..

Ne demeliydim bana sordu kocan seni aldatsa ne yaparsın sorusuna?? Onun istediği gibi kocama tapar, o or...puya da kocamı bırakmam mı??

Haaa derseniz ki yok artık dememeliydin.. Onu da dedim işte ne bilim yaaa 🙈

ha iste tam onu diyecektim "yok artik" dememeliydiniz.

Tamam takılmayın bu kadar agzinizdan kacmiş boşluğunuza denk gelmis. Kayinvalidenizle baska sorununuz yokmuş birkac güne yumusar siz de normal davranirsiniz olur biter.

Kızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..

3 yıllık evli ve ufak tefek tatlış laf sokmalar haricinde kayınvalidem ile bir kez bile tartışma, ses yükseltme, hakaret vs gibi bir durum yaşamadım.. Hatta aramız beklenenin de üzerinde iyidir.. Ya da iyiydi bilemiyorum 😂😝

Bugün kv arkadaşları kendisine misafir geleceklerdi ve beni arayıp " sevmiyorsun biliyorum ama arkadaşlarım gelecek ve bebeğini merak ediyorlar, hediyeler almışlar bana gelebilir misin, eğer gelmek istemezsen başka bir zaman sana gelmek istiyorlar" dedi.. Bende hem kv yi kırmamak hem de daha sonra misafir ağırlama derdim olmasın diye tamam gelirim dedim..

Bu arada bahsedilen arkadaşlarını bende tanıyorum ama tahmin edersiniz ki o yaştaki kadınlarla bir arkadaşlığım yok..

Neyse gittim.. Sıkıla sıkıla kahve içiyorum bunlar muhabbet ediyor bende arada burada takılıp arada onlara katılıyorum.. 🙈

Bunların bi arkadaşı var, kocası bunu bir yıldır aldatıyor hem de böyle ev tutmalı metres yapmış diğer kadını.. Ben sadece dinliyorum bu arada.. Birisi "akıllı olsaydı kocasını bırakmazdı o kadına" diyor diğerleri başıyla onaylıyor.. Diğeri "hemen boşanmak da nedir, kaç yaşında çocukları var" diyor.. O sırada benimki " kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek" demesin mi 😳😳😳😳

Bende istem dışı diyemeyeceğim gayet istekli olarak ve şok içinde " Yok artık" dedim.. Kv bana dönüp " bana mı dedin" dedi. Bende evet sana dedim diye cevap verdim.. "noldu beğenmedin mi kızım, yanlış mı söylüyorum şimdi x seni aldatsa kocanı o or... puya mı bırakacaksın" dedi.. 😳😳

Ona dönüp, x beni aldattıktan sonra kimle olduğunun benim için hiç önemi yok dedim. Arkadaşlarına dönüp "yeni yetmeler böyle işte okuduk iş sahibi olduk diye hemen boşanma peşinde, artık yuvalar kolay dağılıyor, kadın dediğin............" gerisini yazmıyorum işte anladınız başta dediği şeylere benzer şeyler..

Sonra dedim ki aynı şeyi ben yapsam oğluna der misin mücadele et yuvan için, çocuğun var karını o adama bırakma diye.. Bana" sen öyle biri değilsin "diyor 🤦🏻 yani senin oğlun öyle bir adam mı ki bana bunu söylüyorsun o zaman dedim.. Uzun uzun anlatmıcam ama işte özetle diyor ki erkeklerin nefsi kadınlardan çok.. Yani" erkektir yapar " muhabbeti..🥴

O arada işte bana anlatıyor güya nasihat ediyor kocaya sahip çıkılmalı falan. Bende dedim niye senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı ki asla onu kaybetmemeliyim?

Sonrası biraz aynı muhabbet derken konu kapandı gayet iyi devam ettik.. Sinir oldum ama uzatmadım o da hiçbirşey yokmuş gibi davrandı.. Misafirler gitti kapıdan uğurladık başladı ağlamaya😳😳

Eşim de geldi o sırada olayı anlatıyor ama bi taraftan hıçkıra hıçkıra ağlıyor.. Özetle ben onu küçük düşürmüşüm arkadaşlarına karşı.. Eşim de şaşkın tabi "anne Allah aşkına bende Black sana birşey yaptı sandım neden bu kadar ağlıyorsun" dedi.. Arada bana da bakıyor birşey de diye ama ne diyeyim?? Ne diyebilirim ki..

Sonra kurtarıcı prensesim uyandı ağlamaya başladı hemen kaçtım.. 😁 Annesi eşimle de konuşmuyor benle de.. "siz evinize gidin dedi" bizde evimize geldik..

Eşim yolda biraz güldü ama sonra "annem öyle çocuk gibi ağladı ya gerçekten üzüldüm, niye böyle yaptı bu kadar" dedi.. Eşim arıyor açmıyor. Babasını aradı gelmedi telefona..

Eşimde sen ara anne böyle yapma sadece fikrimi söylemiştim de diyor ama niye arayayım ki?? Ya da arasam mı ki?? Arasam da ne dicem bilmiyorum..??
Bence çok saçma ve anlamsız bi tartışmanın içine sokmuşsunuz kendinizi. Sizin savunduğunuz tezleri ben de savunurum ama o yaş grubundaki insanlarla bu konuyu tartışmam kesinlikle. Belli bi yaş üstünün geneli aynı kayınvalideniz gibi düşünüyo zaten. Hele ki arkadaşlarının yanında saygısızlık yapıp laf yetiştirmiş gibi olmuşsunuz. Ha bana kalsa bu saygısızlık değil, yanlış anlaşılmasın. O yaş grubunun algısını söylüyorum yani. Kayınvalideniz alınmakta haklı o yüzden. Çünkü arkadaşlarının da kendisinin de gözünde durumunuz bu. Büyük ihtimal şuan kayınvalideniz arkadaşlarının arasında dedikodu malzemesi olmuştur. Empati yapınca kayınvalidenizin yerinde olsam bozulurdum ben de. Kısacası çok gereksiz bi topa girmişsiniz. Size laf söylememiş, kötü bi şey dememiş siz durduk yere inandığım doğruları savunayım demişsiniz. Maalesef bi yaştan sonra kimsenin düşüncesi değişmiyo boş bi uğraş olmuş.

Kızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..

3 yıllık evli ve ufak tefek tatlış laf sokmalar haricinde kayınvalidem ile bir kez bile tartışma, ses yükseltme, hakaret vs gibi bir durum yaşamadım.. Hatta aramız beklenenin de üzerinde iyidir.. Ya da iyiydi bilemiyorum 😂😝

Bugün kv arkadaşları kendisine misafir geleceklerdi ve beni arayıp " sevmiyorsun biliyorum ama arkadaşlarım gelecek ve bebeğini merak ediyorlar, hediyeler almışlar bana gelebilir misin, eğer gelmek istemezsen başka bir zaman sana gelmek istiyorlar" dedi.. Bende hem kv yi kırmamak hem de daha sonra misafir ağırlama derdim olmasın diye tamam gelirim dedim..

Bu arada bahsedilen arkadaşlarını bende tanıyorum ama tahmin edersiniz ki o yaştaki kadınlarla bir arkadaşlığım yok..

Neyse gittim.. Sıkıla sıkıla kahve içiyorum bunlar muhabbet ediyor bende arada burada takılıp arada onlara katılıyorum.. 🙈

Bunların bi arkadaşı var, kocası bunu bir yıldır aldatıyor hem de böyle ev tutmalı metres yapmış diğer kadını.. Ben sadece dinliyorum bu arada.. Birisi "akıllı olsaydı kocasını bırakmazdı o kadına" diyor diğerleri başıyla onaylıyor.. Diğeri "hemen boşanmak da nedir, kaç yaşında çocukları var" diyor.. O sırada benimki " kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek" demesin mi 😳😳😳😳

Bende istem dışı diyemeyeceğim gayet istekli olarak ve şok içinde " Yok artık" dedim.. Kv bana dönüp " bana mı dedin" dedi. Bende evet sana dedim diye cevap verdim.. "noldu beğenmedin mi kızım, yanlış mı söylüyorum şimdi x seni aldatsa kocanı o or... puya mı bırakacaksın" dedi.. 😳😳

Ona dönüp, x beni aldattıktan sonra kimle olduğunun benim için hiç önemi yok dedim. Arkadaşlarına dönüp "yeni yetmeler böyle işte okuduk iş sahibi olduk diye hemen boşanma peşinde, artık yuvalar kolay dağılıyor, kadın dediğin............" gerisini yazmıyorum işte anladınız başta dediği şeylere benzer şeyler..

Sonra dedim ki aynı şeyi ben yapsam oğluna der misin mücadele et yuvan için, çocuğun var karını o adama bırakma diye.. Bana" sen öyle biri değilsin "diyor 🤦🏻 yani senin oğlun öyle bir adam mı ki bana bunu söylüyorsun o zaman dedim.. Uzun uzun anlatmıcam ama işte özetle diyor ki erkeklerin nefsi kadınlardan çok.. Yani" erkektir yapar " muhabbeti..🥴

O arada işte bana anlatıyor güya nasihat ediyor kocaya sahip çıkılmalı falan. Bende dedim niye senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı ki asla onu kaybetmemeliyim?

Sonrası biraz aynı muhabbet derken konu kapandı gayet iyi devam ettik.. Sinir oldum ama uzatmadım o da hiçbirşey yokmuş gibi davrandı.. Misafirler gitti kapıdan uğurladık başladı ağlamaya😳😳

Eşim de geldi o sırada olayı anlatıyor ama bi taraftan hıçkıra hıçkıra ağlıyor.. Özetle ben onu küçük düşürmüşüm arkadaşlarına karşı.. Eşim de şaşkın tabi "anne Allah aşkına bende Black sana birşey yaptı sandım neden bu kadar ağlıyorsun" dedi.. Arada bana da bakıyor birşey de diye ama ne diyeyim?? Ne diyebilirim ki..

Sonra kurtarıcı prensesim uyandı ağlamaya başladı hemen kaçtım.. 😁 Annesi eşimle de konuşmuyor benle de.. "siz evinize gidin dedi" bizde evimize geldik..

Eşim yolda biraz güldü ama sonra "annem öyle çocuk gibi ağladı ya gerçekten üzüldüm, niye böyle yaptı bu kadar" dedi.. Eşim arıyor açmıyor. Babasını aradı gelmedi telefona..

Eşimde sen ara anne böyle yapma sadece fikrimi söylemiştim de diyor ama niye arayayım ki?? Ya da arasam mı ki?? Arasam da ne dicem bilmiyorum..??
Sacma sapan sebeplerle benimle tartışan kv mı her defasında arayan biri olarak yazıyorum boşuna sinirinizi bozar kafayı yersiniz . Herkes yerini ağzından çıkanı bilsin . Yoksa işin ucunu yakalayamazsiniz

Gelini oğlunun onu aldattığında kapıya koyulacağını ima ettiği için küçük düştü. Aynı fikirde değiliz diye 🙈

Neyseki saygısızlık yaptığımı düşünmediniz..
tuttum bu gelini
utanacaksa oğlundan utansın :KK50:

Ben öyle bir durumda da üstüme alınıp muhabbetin içine girmezdim, 2-3 tane kadının üstüne vazife olmayan bir konudaki içi boş muhabbeti.
Black93 için demiyorum kayınvalide ve arkadaşlarının muhabbeti o kadar gereksiz ve saçma ki, büyük ihtimalle vaktiyle eşleri aldatmış bunlarda sineye çekmiş, arkadaşları boşanmaya karar verince bıt bıt bıt dedikodusunu döndürüyorlar.
Sevmem böyle muhabbetleri o yüzden kayınvalideyi mutfağa çağırır anne ben dedikodu sevmiyorum gidip biraz balkonda oturayım yatak odasına geçeyim vs derdim, oturanlara da biraz sancım var uzanacağım derdim.

Ne konuşuyorlarsa konuşurlar kimi çekiştirirlerse çekiştirirlerdi, dedikodu üzerinden tirplenmekse konuya yazdıkça komik geliyor.

Bence çok saçma ve anlamsız bi tartışmanın içine sokmuşsunuz kendinizi. Sizin savunduğunuz tezleri ben de savunurum ama o yaş grubundaki insanlarla bu konuyu tartışmam kesinlikle. Belli bi yaş üstünün geneli aynı kayınvalideniz gibi düşünüyo zaten. Hele ki arkadaşlarının yanında saygısızlık yapıp laf yetiştirmiş gibi olmuşsunuz. Ha bana kalsa bu saygısızlık değil, yanlış anlaşılmasın. O yaş grubunun algısını söylüyorum yani. Kayınvalideniz alınmakta haklı o yüzden. Çünkü arkadaşlarının da kendisinin de gözünde durumunuz bu. Büyük ihtimal şuan kayınvalideniz arkadaşlarının arasında dedikodu malzemesi olmuştur. Empati yapınca kayınvalidenizin yerinde olsam bozulurdum ben de. Kısacası çok gereksiz bi topa girmişsiniz. Size laf söylememiş, kötü bi şey dememiş siz durduk yere inandığım doğruları savunayım demişsiniz. Maalesef bi yaştan sonra kimsenin düşüncesi değişmiyo boş bi uğraş olmuş.
Ya neden bir gelin olarak yapılan dedikodu üzerine ve savunulan düşünceyle aynı fikirde olmadığımı "yok artık" diye belirttiğim için gereksiz birşey demişim gibi davranıyorsunuz bana.. Bende orada onlarla oturmuyor muyum?? Bu kadınlar ve kv beni muhatap alıp benimle olmak istemediler mi?? Onlardan 20 yaş küçüğüm diye fikrimi söylemek neden gereksiz..Ben adam değil miyim ☺️

Ayrıca durduk yere inandığım doğruları da savunmadım.. Hatta hiçbirşey savunmadım.. Bana sorulan soruya karşılık benim ve benim evliliğim konusundaki kararı söyledim.. Fikir savunmadım yani.. Kocan seni aldatsa ne yaparsın dedi bende o durumda ne yapacağımı söyledim.

Arkadaşlar buradan yazayım herkese tek tek yazmış olmayayım..

Ben burada bir saygızıslık yaptığımı düşünmüyorum.. Hatta durumu gerçekten komik buluyorum.. Ben sadece dinliyordum uzaktan.. Sadece yok artık dedim.. Kayınvalidem bana saydırdı asıl herkesin içinde.. Saydırdı derken hakaret etmedi elbette ama bu da benim fikrimdi neden kabullendirmeye çalıştı..??

Ayrıca ben sadece zıt fikirde olduğumu belirttim.. Olayı uzatan ben değildim.. İki saat oğlu beni aldatsa benim boşanmaya hakkım yok gibisinden, çocuğum olduğu için katlanmak zorundayımından bahsetti..

Arkadaşlarının içinde madem bunu konuşmak istemedi o zaman 30 una dayanmış bana saçma sapan nasihatler ve düşüncemin çok ayıplı yanlış olduğundan dem vurup konuşmayacaktı.. En azından konuşmamalıydı..
Yaşlılar genelde böyle oluyor size kasti olarak değildir.
Benim öz babannem 65li yaşlarda ve kendi torununa bile bu tarz şeyler yapıyor sevmediği ya da tartışmak istediği için değil.
Bence gönül almak bu kadar zor olmamalı normal zamanlarda sana karşı hasetli kavgacı biri değilse bu seferinde de kötü bi niyet yoktur

Neden gelinin susması gerekiyor anlamadım
Hadi aynı senaryoyu diğer türlü canlandıralım
Bir grup gelin oturmuş aldatılsa bile kadının boşanmaması gerektiğini savunuyor
Ortamda da bir tane kv var. O da kendi fikrini belirtiyor
O zaman kimse bence kvye her doğru her yerde söylenmez demezdi
Burada tek problem yaş
Kader veya tesadüf benden 30 yıl önce doğmuş olması benim susmamı gerektirmez
Kaldı ki gelin mutfaktayken bir anda muhabbete dalmamış. Zaten aynı ortamdalar.

Kv de o zaman destursuz. Ben kv olsam gelinim ortamda olsa aldatılan kadın çekecek tiradına girmezdim. Çünkü bu apaçık geline mesaj. Mesaj olmasa bile gelin oradan bir sürü mesaj çıkarır kendine.
Ortamda oğlunun karısı var ve kv sürekli aldatılan kadın boşanamaz vs diyor. E o zaman o da her doğruyu her yerde söylemesin?

Yürü black biz arkandayız:D

Kadinin oglu icin arkadaslarinin yaninda bulunmaz Hint kumasi mi gibi soylemlerde bulunmasaniz iyiymis.

Sizin anneniz de konu her ne olursa olsun sizin icin boyle seyler soylense bozulurdu.

Bence zaten farkli fikirde oldugunuz ve didisme olacagi belliyken konuya yok artik diye girmeniz de gereksizmis o ayri.

Ya neden bir gelin olarak yapılan dedikodu üzerine ve savunulan düşünceyle aynı fikirde olmadığımı "yok artık" diye belirttiğim için gereksiz birşey demişim gibi davranıyorsunuz bana.. Bende orada onlarla oturmuyor muyum?? Bu kadınlar ve kv beni muhatap alıp benimle olmak istemediler mi?? Onlardan 20 yaş küçüğüm diye fikrimi söylemek neden gereksiz..Ben adam değil miyim ☺️

Ayrıca durduk yere inandığım doğruları da savunmadım.. Hatta hiçbirşey savunmadım.. Bana sorulan soruya karşılık benim ve benim evliliğim konusundaki kararı söyledim.. Fikir savunmadım yani.. Kocan seni aldatsa ne yaparsın dedi bende o durumda ne yapacağımı söyledim.
Bana göre sonucu değiştirmeyen her eylem gereksizdir. Dolayısıyla evet fikrinizi söylemeniz çok gereksiz olmuş. Onların zihniyetinde hiçbir şeyi değiştirmez çünkü bu bir. İkincisi siz ne anlattıysanız onu okuyup yorum yaptım. Kendiniz söylemişsiniz yok artık diyerek ben konuya kendim dahil oldum diye. Şimdi insanlar benimle aynı şeyleri yazdıkça çevirip şey demeye başladınız, ben uzaktan sadece dinliyodum o kendisi bana fikrimi sordu sen napardın diye, konuya öyle girdim demeye başladınız. Ha siz diyosanız ki bana göre gereksiz değil ben durduk yere de fikrimi söylerim, sonuç değişmese de söylerim, o zaman sonucuna da katlanırsınız mecbur. Etkiye tepki yani. O zaman kayınvalidenizin ağlaması da ona göre gereksiz değil. Size göre alınmak anormal olabilir, ona göre de normaldir. Size göre fikir söylemek normal ona göre anormaldir. Son olarak, konu açarak benim de fikrimi sormuş olduğunuz için fikir belirttim ama mesela ben de gereksiz bi hareket yapmışım onu fark ettim. Çünkü yorumlarınızın geneli şu " hayir ben haklıyım, özür dileyecek bi şey yapmadım, kayınvalidem çok komik, çok da iyi yaptım". O zaman sorun yok ortada bence. Fikir sormaya da gerek yok. Size göre sorun yoksa yoktur yani. Maalesef böyle fikir soruyomuş gibi konu açıp aslında kendisine aslansın kaplansın denilmesini isteyen üyelerdensiniz gördüğüm kadarıyla.

Back
X