• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk gece...

adı üstünde ılk gece o gece olmazsa gerim gerim gerilirsin olsun bitsin rahatlarsınız ....korkmanıza gerek yok korkuyorsanızda kas gevsetıcı alın sorunsuz olur ha bu arada kımseyede kulak asmayın acıyormus falan dıye bunlarla kafanızı doldurmayın...dayanılmayacak kadar acısaydı ne dogum ne bu iş allah basımıza vermezdı ben hep öyle düşündüm

yoo ben korkmuyorum..sadece yorgun ve bitkin gecede oldu bıttı olsun ıstemem..

özel olsun ıstıyorum ama erteleyıp buyusunu kaçırma taraftarı da değilim..

umarım çok yorulmayız,ne dıyeyım:1::16:

1 gün ertelemekten büyüsü kaçmaz bence o kadar yıl beklemiş sonuçta değil mi (tabi ilişki uzunsa) =)

ben ilk gece bu adetlerimi uygulamadım ya aklıma gelmedi,kimse de söylemedi.:50:isterim dmat ceketinde namaz kılayım eşim de benim duvağımda kılsın.bu çok dugusal bir adet ve evlilkte saygının ilk adımı.

o zaman illa gelin damat oynasın diyenlere "lütfen arkadaşlar gelin ve damadın gecesi uzun ,anlayışlı olalım" şeklinde bir anons geçtirin.:52:

Artık gelınlıgı damadın cıkarması dıye bısey kaldımı bılmıorum:)) Ben sahsen evlendıgım gece eve 10 kısı ustunde fazla mısafırle gelmıss ustumu degıstırıp onlara kahve yapmıs bırı olarak gelınlıgımıde kendım cıkardım tabıkı:))))) Sonra bıde utanmadan bızım ıcın hazırlanan yemeklerıde yedıler kahvelerınıde ıctıler gıttıler bız tabı pert olduk vee uyuduk ertesı gunde guzel bı kahvaltıdan sonra balayına gıttık:)) Gerdege 1 hafta sonra gırdık namazlar kılındı dualar edıldı ve oldu bıttı:) Ama sız karı kocaa eve gırecek ısenız:) Gelınlıkle namaz kılamıyacgn ıcın madem kocanın gelınlıgını cıkarmasını ıstıosun ozaman o senı soyacak sonra gıyınıp namazınızı kılıp odada buluşuk edeceksınz:)) Hayırlı ugurlu olsun buarada mutluluklar dılerım:)

Artık gelınlıgı damadın cıkarması dıye bısey kaldımı bılmıorum:)) Ben sahsen evlendıgım gece eve 10 kısı ustunde fazla mısafırle gelmıss ustumu degıstırıp onlara kahve yapmıs bırı olarak gelınlıgımıde kendım cıkardım tabıkı:))))) Sonra bıde utanmadan bızım ıcın hazırlanan yemeklerıde yedıler kahvelerınıde ıctıler gıttıler bız tabı pert olduk vee uyuduk ertesı gunde guzel bı kahvaltıdan sonra balayına gıttık:)) Gerdege 1 hafta sonra gırdık namazlar kılındı dualar edıldı ve oldu bıttı:) Ama sız karı kocaa eve gırecek ısenız:) Gelınlıkle namaz kılamıyacgn ıcın madem kocanın gelınlıgını cıkarmasını ıstıosun ozaman o senı soyacak sonra gıyınıp namazınızı kılıp odada buluşuk edeceksınz:)) Hayırlı ugurlu olsun buarada mutluluklar dılerım:)

ay ne düşüncesiz insanlarmış ya.insanın başına gelebilecek en özel zamanda yanlarında olmak da neymiş.bir de yeni gelinden iş beklemek.pes pes.ben olsam "e buyrunn hadi hep beraber gerdeğe" derdim.:1:

Bu yorumu yazdıktan sonra gordum:))) Ben 1 hafta sonra gerdege gırdım ama sebeplerım var ıdı:)) Oncelıklee o gece yazdıgm uzere pert olduk o yorgunlukla dedgın gıbı oldu bıttıye getırmedık:) Sonra ertesı gun balayına gıttık ve yolda gıderken bır arkadasımızda kendını balayına saklamıs ve havuzdn enfeksıyon kapmıs onu ogrenınce ben tırsttım ve dedım evımızde olsun:) Canım kocam hep cook anlayıslı bır ınsan oldugu ıcın sorun olmadı ama tatıl donusu kacar olmadı tabıı:))

ay ne düşüncesiz insanlarmış ya.insanın başına gelebilecek en özel zamanda yanlarında olmak da neymiş.bir de yeni gelinden iş beklemek.pes pes.ben olsam "e buyrunn hadi hep beraber gerdeğe" derdim.:1:

Hıc sormaaaa anneme dedım korkarım yatıyada kalıcaklar:))) Bızım ımam nıkahı mevzumuz cok komık oldugu ıcın oylee cumbur cemaat geldık eve ıstee dugun oldu ımam nıkahıda kıymak lazım dıyee gece 3 bucukta geldım anca evee e benımle okdr uzak yola gelenlerde bı yorgunlk kahvesı hakkımzdır dıye dusundulr heralde:))) Bızde sorun etmedık zatn sabah oluoduuu heralde onlrda dusunduler bu saatten sonra bı ıs gorulmez dıye ahahah:)))

yaa bendende 2 ay sonra bugün ilkler kervanına katılıyorum kızlarrr:)):ama o gecede kılınana namazda damatla yanyanamı kılıcaz,yoksa ayırı odalardamı kılıcaz.heralde o gece ne dilersen dilee rabbim kabul görüyrmuşş..bişey daha sorucam imam nikahı nasıl kıyılıyor yani 32 farz falanmı spruluyor. biraz bilgi verirseniz sevinirim

yaa bendende 2 ay sonra bugün ilkler kervanına katılıyorum kızlarrr:)):ama o gecede kılınana namazda damatla yanyanamı kılıcaz,yoksa ayırı odalardamı kılıcaz.heralde o gece ne dilersen dilee rabbim kabul görüyrmuşş..bişey daha sorucam imam nikahı nasıl kıyılıyor yani 32 farz falanmı spruluyor. biraz bilgi verirseniz sevinirim

Benımkı soyle olmus ıdıı gecenın bı yarısı bır ımam amcanın evıne konuk olduk:)) Sonra dualar okudu bana meyırımı sordu ben once agırlıgımca altın ıstedım:)) sonrada bunun ıcın mısırda kralla evlı olsam bıle anca kurtaracgını anlayıncaaa makul bıseyler ıstemeye karar verdım:))) Sonraa kabul ettınmı ettımler basladıı oyle bır kagıdada arapca sekılde nıkahla ılgılı yazılar hazırladıı meyırı tarıhı adımızı sahıtlerı faln yazdıı yıne normal nıkahta attıgımz ımza gıbı ımzalarımızı attık ıyı temennılerle evımıze donduk:)

Ya kızlar ben o günün evde geçmesini isteyenlerdenim,otel odasında en özel anımı yaşamak bana göre hiç özel olmaz...Kendi yatak odamda olmalı ki o yatağın bir manası olsun,hep aklımda kalsın ilk özel günde yaşadıklarım,paylaştıklarım...Birde üstte başka bir arkadaş demiş ya yorgunluktan; bende ilk gece yaşamak istemiyorum çünkü öyle streslerle uğraşacağız ki oldu bitti ve ya bir sabırsızlık yaşanmaması için...:17:En iyisi yorgunluğunu atmış olarak uyanacağın günün gecesi...:16::17::21: Allah kolaylık versin eminim çok güzel bir duygudur evli olmak, bakalım inşallah 17 gün sonra ben de evli bir hatun olacağım:34:

bende imam nikahı aşamasında çok gerilmiştim.gelin almadan sonra kıyılır die tahmin etmiştim bi baktım bunlar sabah erkenden hocayı getirdi sabahın köründe.neymiş makyajdan abdest tutmazmış falan.sonra kayınbabam çekti beni kenara abdest aldınmı die sordu:52:çok gerildim sanamı düşer benim abdestli olup olmadığım orda görümcelerimde vardı onlarda sorabilirdi.hem ben belki adetim regliyim bilmem neyim.söylene söylene girdim odaya halla halla ya dedim.çok kızdım.din Allahla kul arasındadır.böyle belli bir seromoniye katılması saçma geliyor.niyetine girersin, kılarsın, dua edersin önceymiş, sonraymış, makyajmış, yorgunlukmuş bilemm neymiş dinimiz zor bir din değil.kolaylık dini.o yüzden insanları yormadan yıpratmadan güzel sade biçimde olmalı herşey.belli bir kalıpta değil.eve eşinle adım attığın ilk gece elbette güzel dileklerde buluncaksın.ama öyle ceket üstünde duvak üstünde namaz kılmak bana garip geliyor.herşey yeterince sade olmalı Allahla kul arasında herşey.seccade ne güne duruyor.belki gelin adetli olacak ve namaz kılamayacak.yani bunu bilemeyiz en iyisi her zman dua etmek eve girdiğin ilk andada her aşamasında Allahtan huzur dilemek..

ilk gecede seccadede kılmıştık öyle gelinlik damatlık felan içime sinmedi ama gelinliğide eşime çıkartırdım düğümleri aça aça bitiremeyince bizim arkadaşlara biriki iltifatı oldu tabi :) namazdan sona da tabi bide saç mevzusu var sağolsun kuaförler öyle bir dolduruyorki tel tokaları arın arınabilirsen :) bide topuzun içine de not yaazıp koymuşlar görünce yerlere yattım gülmekten :) yemek yiyip yatarız dedik ama ateşle barut yanyana dururmu mümkün değil eli dursa ayağı durmaz:) acı macı hikaye anı yaşayın bence herşeyi gülümseyerek hatırlıyoruz:)

ilk gecede seccadede kılmıştık öyle gelinlik damatlık felan içime sinmedi ama gelinliğide eşime çıkartırdım düğümleri aça aça bitiremeyince bizim arkadaşlara biriki iltifatı oldu tabi :) namazdan sona da tabi bide saç mevzusu var sağolsun kuaförler öyle bir dolduruyorki tel tokaları arın arınabilirsen :) bide topuzun içine de not yaazıp koymuşlar görünce yerlere yattım gülmekten :) yemek yiyip yatarız dedik ama ateşle barut yanyana dururmu mümkün değil eli dursa ayağı durmaz:) acı macı hikaye anı yaşayın bence herşeyi gülümseyerek hatırlıyoruz:)

ayyy nottt olayına bittim,çok hoş olmuş:1::1:...Tabii o gülmeler baya rahatlatmıştır seni:34::32::27:
Allah mutlu etsin bir ömür boyu inşallah.

ayyy nottt olayına bittim,çok hoş olmuş:1::1:...Tabii o gülmeler baya rahatlatmıştır seni:34::32::27:
Allah mutlu etsin bir ömür boyu inşallah.

aynen ilk geceden bahsettiklerinde büyüttüler de büyüttüler mevzuyu kafam dağıldı notu okuyunca zaten allah razı olsun eşimde beni dünyanın en şımarık insanı yaptı bi gecede ayağa hizmet :) herşey istediğim gibi süperdi valla allahım herke ağız tadıyla geçinmek nasip etsin

Ya kızlar ben o günün evde geçmesini isteyenlerdenim,otel odasında en özel anımı yaşamak bana göre hiç özel olmaz...Kendi yatak odamda olmalı ki o yatağın bir manası olsun,hep aklımda kalsın ilk özel günde yaşadıklarım,paylaştıklarım...Birde üstte başka bir arkadaş demiş ya yorgunluktan; bende ilk gece yaşamak istemiyorum çünkü öyle streslerle uğraşacağız ki oldu bitti ve ya bir sabırsızlık yaşanmaması için...:17:En iyisi yorgunluğunu atmış olarak uyanacağın günün gecesi...:16::17::21: Allah kolaylık versin eminim çok güzel bir duygudur evli olmak, bakalım inşallah 17 gün sonra ben de evli bir hatun olacağım:34:

ilk gece diye boşa mı demişler yorgunluk ne olcak ki sanki kazma kürek mi çalışıyosun eğleniyosun oynuyosun aklın evde oluyo ne zaman gitçe die:) hem o yorgunluk olmaktan çıkıyo diek rahatlık ertelemeyin derim:)

Biz dönüşte evimize başbaşa giren şanslı çiftlerdeniz :1:

Bende zaten adetli olduğumdan seviniyordum ( ilk gece muhabbetinden korkuyordum da ) :1:

Oturdum kılımı kıpırdatamıyorum , utanıyordum :17:

Eşim dedi ki böyle rahat mısın gelinlik kocaman :1: ımm şey çıkarırım birazdan dedim. Yardım edeyim mi dedi. Tırstım, yok dedim ben çıkarırım :1: Tabi ne kadar denediysem de arkadaki ipleri fena sıkıştırmışlar çek çek yapamadım , mecbur yardım istedim. eşim de güldü tabi, önce kendim çıkaracam gibi bi artistlik yaptım diyedir :1: Başım ağrıyorsu , neyse ki tel tokaları ayıklarken neden ağrıdığını anladık. Kafam demir yığınına dönmüş elimizi attığımız yerden 2 - 3 tel toka birden çıkıyordu :19:

Spor eşofmanlar giydim tv izliyorduk , sen makyajla rahat etmezsin istersen bi duş al dedi. Yabancı birinin evinde duş almak istemez rahat etmezsin ya bana öyle geldi :1: sonra dedim. Tabi sonralar da aldım.

Birkaç gün sonra adetim bitti, ama korkudan söylemiyodum :1: Eşim namaz kılmıştı, sonra bende kıldım ve anladı :52::52::52:

benimde 2 ay sonra düğünüm olacak. ilk gece eve kimsenin gelmesini istemediğimi söyledim . ne oyle be kalkıp kahvemi yapacağım onlara bide:1: zannetmeyin ki çok rahatım tabiki bende o geceyi düşünüp korkanlardanım ama ilk gecenin özel olduğunu ve eve bizden başkasının ogun girmemesi gerektiğini düşünüyorum:17: inş rahat ve sorunsuz şekilde geçer inş

o zaman illa gelin damat oynasın diyenlere "lütfen arkadaşlar gelin ve damadın gecesi uzun ,anlayışlı olalım" şeklinde bir anons geçtirin.:52:

hatun çok alemsin.. yormayın koçumu dıye ben mı anons yapsam ki..daha bı caydırıcı ilan olmuş olur :9::9:

Back