selam kızlar, 2 hafta sonra düğünüm var. ben şunu merak ediyorum. ilk gece yatmadan önce namaz kılın deniyor. ama bi de gelinliği damadın çıkarması diye bişey var. şimdi nasıl olacak yani bu? önce gelinliği makyajı falan çıkarıp duş alıp namaz kılıp sonra mı olacak herşey. yoksa herşey olduktan sonra alınan duşdan sonra mı namaz kılınmalı?
ya ciddenmi merak ediyorsun:)))))))
adam çıkarsın gelinliği...bi duş alcam de..al duşunu kıl namazını giyin ilk gece geceliklerini..sık parfümlerini,uzan cleopatra gibi yatağa kocacıııımm diye çağır bak bakalım adamda pijama varmı:)?
kızlar ben 1 hafta sonra evlenicem. bu ilk gece namazıyla ilgili pek bişi bilmiyorum, hayatımda hiç namaz kılmadım da diyebilirim...neler yapılması gerektiğini anlatabilecek var mı?
Bu iş ilk gece yapılmak zorunda mı yahuo yorgunlukla nasıl olur ki
peki namaz seccade yerine damatlık ve gelinliğin ustundemi kılınıyo. iyide gunah değil mi oyle:26:
namazı kırlenmiş gelınlıkle ya da üzerinde kılmak tabı uygun olmaz..
ama gelın damatlığın ceketınde, damatta gelinin duvağında kılabılıyor..
yeterkı temız olsun ..seccade namaza şart olan bişey değildir..yerın pisliği tozu ustune bulaşmasın dıe alınan önlemdır namazda..o yuzden ha temız kumaş ha seccade..
:)) peki imam nikahı kıyılırken abdest gerekmiyomuş sanırım, bizim gelin almadan sonra olacak, ben gelinlikle nasıl abdest alırım onu düşünüyorum :?
bende oyle düşünuyorum..erteleyeyım dıye..ama büyüsü kaçsın ıstemem..
bırde erkek uyumaaazz o gece bnce
:)) peki imam nikahı kıyılırken abdest gerekmiyomuş sanırım, bizim gelin almadan sonra olacak, ben gelinlikle nasıl abdest alırım onu düşünüyorum :?
seccade varken neden duvak yada ceket üstünde kılınsın ki.bunlar sonradan çıkarılan adetler.yine forumda yazmıştım böyle bir konuya sabah evden çıkmadan kılmak bir çözüm olabilir.niyet belli :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?