• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk gece...

rose16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
303
99
123
Bursa
selam kızlar, 2 hafta sonra düğünüm var. ben şunu merak ediyorum. ilk gece yatmadan önce namaz kılın deniyor. ama bi de gelinliği damadın çıkarması diye bişey var. şimdi nasıl olacak yani bu? önce gelinliği makyajı falan çıkarıp duş alıp namaz kılıp sonra mı olacak herşey. yoksa herşey olduktan sonra alınan duşdan sonra mı namaz kılınmalı?

Once namaz kilinacak ondan sonra gerdege girilecek.. Bana da dun yengem anlatti ceyizimi hazirlarken ordan biliyorum :)

ya ciddenmi merak ediyorsun:)))))))

adam çıkarsın gelinliği...bi duş alcam de..al duşunu kıl namazını giyin ilk gece geceliklerini..sık parfümlerini,uzan cleopatra gibi yatağa kocacıııımm diye çağır bak bakalım adamda pijama varmı:)?

:)) peki imam nikahı kıyılırken abdest gerekmiyomuş sanırım, bizim gelin almadan sonra olacak, ben gelinlikle nasıl abdest alırım onu düşünüyorum :?

selam kızlar, 2 hafta sonra düğünüm var. ben şunu merak ediyorum. ilk gece yatmadan önce namaz kılın deniyor. ama bi de gelinliği damadın çıkarması diye bişey var. şimdi nasıl olacak yani bu? önce gelinliği makyajı falan çıkarıp duş alıp namaz kılıp sonra mı olacak herşey. yoksa herşey olduktan sonra alınan duşdan sonra mı namaz kılınmalı?

ilk gece namazı çok onemli bence. lakin ben gelinlikle kılmak isterim ama okuduğum kadarıyla oyle olmuyo galiba. zaten terli oluyosun makyajlı oluyosun ayrıca namazı o tarlatanlı gelinlikle nasıl kılıcaz. zannedersem eşimden yardım isterim gelinliği çıkarırken sonra duş alır pijamalarımı giyer namazımı kılarım sonrada geceliklerimi giyer hazırlanırım herhalde.
ayrıca gelinliğimin hepsini eşim çıkarmasın ben bi on kilo vereyim ondan sonra çıkarsın:1:

ya ciddenmi merak ediyorsun:)))))))

adam çıkarsın gelinliği...bi duş alcam de..al duşunu kıl namazını giyin ilk gece geceliklerini..sık parfümlerini,uzan cleopatra gibi yatağa kocacıııımm diye çağır bak bakalım adamda pijama varmı:)?

ay çok güldüm ya:1::1::1:

zifaf gecesi namazı çok önemli.kadının o namazda o gece ettiği dua kabul oluyor onun için bence muhaakkak kılın.eşiniz sesli dua edecek ve sizde amin diyeceksiniz.sonrada kendi duanızı edersiniz.gelinliği çıkarmak istemiyorsanız önce gidip makyajınızı temizlersiniz tarlatanınızı çıkarırsanız abdestede zorlanmazsınız namazdada.kaapalı gellinliğiniz varsa eğer başınızı eşiniz açar yine gelinliğin üstünü çıkarırsınız belinizde kalır abdestinizi alır namazınızı kılarsınız.zaten o gün duş alıp gideceksiniz kuaföre.tahretinize dikkat ederseniz duşada gerek kalmaz.namazınızı kesinlikle beraber kılın o çok farklı bir duygu çok farklı bir mutluluk gerçekten...

peki namaz seccade yerine damatlık ve gelinliğin ustundemi kılınıyo. iyide gunah değil mi oyle:26:

bizde esim cikarmisti gelinligimi, lakin yorgunluktan bi hal olmustuk ikimizde zaten gecenin bilmem kaci...yani filmlerde goruldugu gibi hicte romantik cikarmadik gelinligi :1::1:

zaten arkada nerdeyse 40 tane dugme vardi :9::9: dusa girdik sonra namaz kildik. yani o isten once namaz kilmak lazim.

buarada gelinlikle filan namaz kilmak isterim diyenler olmus...tum gun o gelinlikle geziyorsun eger uzun bir gelinlik ise yerlerde geziyor kirleniyor, o sekilde namaz kilmak bence uygun degil :44:

kızlar ben 1 hafta sonra evlenicem. bu ilk gece namazıyla ilgili pek bişi bilmiyorum, hayatımda hiç namaz kılmadım da diyebilirim...:50:neler yapılması gerektiğini anlatabilecek var mı?:17:

canım öncelikle namazın nasıl kılındığını öğren, internette bununla ilgili bir videolu anlatım bulabilirsin. ilk gece namazı 2 rekat kılınır. kolay gelsin :)

kızlar ben 1 hafta sonra evlenicem. bu ilk gece namazıyla ilgili pek bişi bilmiyorum, hayatımda hiç namaz kılmadım da diyebilirim...:50:neler yapılması gerektiğini anlatabilecek var mı?:17:

niyet edip subhaneke, fatiha ve zammi sure okursun iki rekattada...sonrasindada dua edersiniz. nette daha acik yaziyordur.

peki namaz seccade yerine damatlık ve gelinliğin ustundemi kılınıyo. iyide gunah değil mi oyle:26:

namazı kırlenmiş gelınlıkle ya da üzerinde kılmak tabı uygun olmaz..

ama gelın damatlığın ceketınde, damatta gelinin duvağında kılabılıyor..

yeterkı temız olsun ..seccade namaza şart olan bişey değildir..yerın pisliği tozu ustune bulaşmasın dıe alınan önlemdır namazda..o yuzden ha temız kumaş ha seccade..

Son düzenleme:
namazı kırlenmiş gelınlıkle ya da üzerinde kılmak tabı uygun olmaz..

ama gelın damatlığın ceketınde, damatta gelinin duvağında kılabılıyor..

yeterkı temız olsun ..seccade namaza şart olan bişey değildir..yerın pisliği tozu ustune bulaşmasın dıe alınan önlemdır namazda..o yuzden ha temız kumaş ha seccade..

seccade varken neden duvak yada ceket üstünde kılınsın ki.bunlar sonradan çıkarılan adetler.yine forumda yazmıştım böyle bir konuya sabah evden çıkmadan kılmak bir çözüm olabilir.niyet belli :))

:)) peki imam nikahı kıyılırken abdest gerekmiyomuş sanırım, bizim gelin almadan sonra olacak, ben gelinlikle nasıl abdest alırım onu düşünüyorum :?

gelinliğini illa damat cıkaracak diye bir şey yok gelinliğini cıkartırsın dusunu abdestını alırsın namazını kılarsın ondan sonra sabahlar olmasın :):)

imam nikahına gelınce benım dugune 1 ay kala kıyılmıstı ve abdest almamıstım alda demedıler zaten kına gecesınden sonra yaptırsanızda olur ımam nıkahını

bende oyle düşünuyorum..erteleyeyım dıye..ama büyüsü kaçsın ıstemem..

bırde erkek uyumaaazz o gece bnce:1:

adı üstünde ılk gece o gece olmazsa gerim gerim gerilirsin olsun bitsin rahatlarsınız ....korkmanıza gerek yok korkuyorsanızda kas gevsetıcı alın sorunsuz olur ha bu arada kımseyede kulak asmayın acıyormus falan dıye bunlarla kafanızı doldurmayın...dayanılmayacak kadar acısaydı ne dogum ne bu iş allah basımıza vermezdı ben hep öyle düşündüm

imam nikahında abdest zorunlu değildir.malum ay halide olabilir kim bilcek kadını rencide etmemek için zorunlu kılınmamıştır.ama bizde sanki illa abdest olmalı gibi davranılıyor.abdestlik bir işi yok ki hoca soru soracak mihiri sorcak kabul ettin mi diye 3 kere soracak.illa abdest al denilirse dinimiz abdest için zorluk çıkarmamıştır hafifçe su ile alırsınız RABB'im niyetinizi kabul etsin.dini nikahı o günün sabahında kuaförden önce yaptırmak daha doğru olur bence yada bir çok yerde gece eve gelince yapılıyor.tercih size kalmış.ALLAH herkese huzurlu geçim versin.

seccade varken neden duvak yada ceket üstünde kılınsın ki.bunlar sonradan çıkarılan adetler.yine forumda yazmıştım böyle bir konuya sabah evden çıkmadan kılmak bir çözüm olabilir.niyet belli :))

bu adetler duygusal yaklaşımdan doğmuştur..tercıh olarak sunulmuştur..ve sadece ilk geceye özel bır anlam daha yukleme amacındadır..baştada söyledığım gıbı şartta değildir..

seccade yerıne alternatıf olarak değil,o gunun simgesıne olan saygı ve sevgının ürünu olarak üretilmiştir..

Son düzenleme:
Back