Ilk gece nelere dikkat etmeli?

iyi ypmışın...

ya biz çok tuhaftık..zaten gece doğru düzgün uyuyamadık..yani bişey olduğundan değil yerimizi yadırgadık:)))

sabahın bi körü uyandık kızlar yaa...saat daha 8 bile değil...biraz yatakta oynaştık:78: ama acıktık tabii..sonra eşim gitti kahvaltı hazırladı

baya bi oyalandık evde..sonra denize gitcektik yukarı çıktık bi baktık onlar daha yeni kahvaltı hazırlıyor ..bizimde öğle yemeği oldu bu sayede..sonra vınn denize

yok valla bende nisanda içmesine izin vermedim bütün fotograflarda 5 karıs suratla cıkmıs normalde cok güzel zeybek oynar o gece tık yoktu..biraz benzin alması lazım düğünde..bekler artık 1 gece napiim..

O kadarcikta beklesin o zaman :))

Dogrusunu söylemek gerekirse tirstim simdi otele gitmekten :S Kendi evim bu durumda daha güvenilir olurdu ama iste...

güzel bir topic olmuş

Tesekkür ederim :)) Hem ne demisler bilmemek ayip degil ögrenmemek ayip bizde bilenlere bir soralim dedik :))

Tabi ben gecelik dediysem namazdan sonra yani namazi kilabilmek icin tabi ki uygun kiyafet giyinmeli :))

Unutulmaz bir gece olacagi kesin ve amin insaAllah Allah herkesi sevdigi ile kavusturur :))

toco...namazı sormuşsun canım evet 2 rekat şükür namazı...ayrı odalarda değil eşim önde..bende onun arkasında kıldım

ve bide namazın bitince dua et canım...yeni gelin şükür namazı kılıp dua ederse ne isterse verirmiş YArabbim..

bizde ettik duamızı inşallah vericek:98:

heee benim başıma gelen en önemli husu şu..eve gidecekseniz kesinlikle aseton bulunsun evde..ojelerin için..yoksa benim gibi o saatte aseton aranırsın..eşimin kuzeninden istemiştik o buldu getirdi sağolsun:))))

acı var mı acı yaşayanlardan cevap bekliyorum..

hehehe reha muhtarmiydi öyle diyen ya ? cok hos gülesim geldi :))

epey okudum arkadaşlar karşılıklkı negüzel sohbetler etmişsiniz kimi yerde çok güldüm kimi yerde çok korktum,gerildim o gün nasıl olcak diye düşününce.çok zor geliyor gözüme..

korku ve heyecan illa ki olacak heralde.. mesela benim bu konuyu acma sebebim daha cok o fasla gecmeden önce nelerin olabilecegi..

mesela neler konusulur ki ilk gece?
gelin cok mu utangac olur?
damattada heyecan olacakmidir?
ne yenilir ne icilir?
nasil hareket edilir?

vs :))

ahh ahh aynı durumdayım seninle ve sadece 4 güncük kaldı..

öncelikle tebrik ederim hayirli olsun insaAllah ve insaAllah korktugun kadar kötü gecmez :S

stres yapmayin diyorsun ama yazdiklarini okudum ve korktum ister istemez :/

ilk gece ki heyecan ve korku yüzünden mi olmuyor acaba bazen? yani oda var tabi ki senin icin cok mühim bi olay zorlanmisin sonra birde carsafin batmasinimi düsüneceksin..

otellerde böyle durumlar sIk sIk yasaniyordur heralde.. onlarca insan balayina gidiyor nede olsa..

hem birde iki dügün birden birde yolculuk yasamisin onlarin etkiside vardir heralde degilmi?

Ya ama kisimi senin gibi diyor kimiside cok aci cekiyor buda ister istemez henüz evli olmayanlarin gözünü korkutuyor :/

Tesekkürler insaAllah hepimiz cook mutlu oluruz...

Ayy canım sorma, bende çok düşünüyorum, ağlayacağız bir sürü, moralimiz bozuk olacak. Tuhaf bir his olacak, hem hüzün, hem mutluluk, sonra aile özlemi Allah yardımcımız olsun.

Amin insaAllah :))

bu arada benimde henüz nisanim olmadi yazin olacak insaAllah ve benimde aile arasi olacak onunda heyecani var tabi ki :))

Ya bak oda var tabi ki insanin yerini yadirgamasi ve rahat edememsi..

karasiz kaldim simdi acaba otelmi daha iyi olur yoksa kendi evimizmi..

NEyse ki daha zamanim var bunlari düsünmek icin :))

kızlar ben ilk gecemde korktum utandım ama eşimin anlayışı ve ona olan güvenimle acı çekmeden yaşadım güzellikleri. ve benden 6 ay sonra kız kardeşim evlendi. ona da ne yaşadıysam ona göre anlattım dedim korkma canın yanmaz. ben hiç acı çekmedim. veeeeeeeee aradan birkaç gün geçti. kız kardeşim çok zorlanmış. ilk gece olmamış. ertesi gün başarmışlar. ve bana çok sinirli bir şekilde sana inanmıştım hiç de dediğin gibi değilmiş dedi. bu bence kişinin kendini kasıp kasmaması ile ilgili.

çok güzel bi topic olmuş tebrikler canım
senin merak ettiklerini bende merak ediyordum
namaz kılınınca gelinliklemi namaz kılınıyo kızlar yoksa gelinliği çıkar namaz için bişeyler giy tekrar çıkar gecelik giy yorucu olmazmı yaa

evet o gece tüm dualar kabul oluyormus bende bol bol dua ederim insaAllah Allahimda kabul eder :))

ufak tefek ayrintilara cok dikkat etmemiz lazim yani :))

Amin insaAllah :))

bu arada benimde henüz nisanim olmadi yazin olacak insaAllah ve benimde aile arasi olacak onunda heyecani var tabi ki :))

Benimde olmadı canım, benimkide yaza,bu arada bizim gibi gurbet ele gelin gidecek ve gidenler için paylaşım topiği açtım, destek bekliyorum tecrübelilerden:18:

evet bencede her kadinda farkli oluyor.. o yüzden korkuyor ya insan hani bende nasil olacak acaba diye... benim en büyük korkum aslinda o cok aci cekecegimden bu yüzden de damat beyide üzecegimden korkuyorum...

tesekkür ederim :))

yani gelinlikle namaz konusunda konu sayesinde sunu ögrendim..

malum dügünde ter kokusu felan filan bi dus yapilmasi gerek ondan sonra namaz icin gereken kiyafetleri giyinilmesi gerekiyor daha sonra da gecelik giyinilir yada gerek bile kalmaz duruma bagli :))

Benimde olmadı canım, benimkide yaza,bu arada bizim gibi gurbet ele gelin gidecek ve gidenler için paylaşım topiği açtım, destek bekliyorum tecrübelilerden:18:

Yaza sunun surasinda bi kac aycik kalmis dimi :)) hayirlisi olsun insaAllah..

Öylemi hemen bi göz atayim topigine :)

düğünden 1 hafta önce yapmıştık dini nikahı bizde . herşeyi aynı güne sıkıştırmanın ne anlamı var yahu. bir de bizim evlerimiz uzaktı istanbulun bir ucunda ben diğer ucunda eşim oturuyordu hazırlanmaydı foto çekimiydi kuafördü zaten zaman alan şeyler araya bide dini nikah sıkıştıramazdık valla strese girerdik.

herşey çok güzel geçmişti ne birşey unuttuk ne geç kaldık ne aksilik yaşandı ama hep dua etmiştim aksilik olmasın diye

nunna dualarin kabul oldu demek ne güzel hic bir sIkinti olmadan herseyi hall etmisiniz :)

bende dini nikahin daha önce olmasini istiyorum.. zaman sorun cikarirmi bilmiyorum cünkü bende uzaktan gelin gelicem ama umarim bi türlü ayarlanir..

biz resmi nikahı düğünden 5 ay önce yaptığımız için dini nikahı da düğüne 3 gün kala yapmıştık. kına gecesinden bi gün önceydi. namazımızı da o zaman kıldık yan yana dizildik çok komikti ya videoya çekmişler böyle. mehir işini sorunca imam, ben bilmem beyim bilir demiştim herkes çok gülmüştü

kina gecesindemi namaz kildiniz dogrumu anladim? hehe mehir iside ayri bi sIkinti.. ben utancimdan zaten hic bisey diyemem heralde :))

kina gecesindemi namaz kildiniz dogrumu anladim? hehe mehir iside ayri bi sIkinti.. ben utancimdan zaten hic bisey diyemem heralde :))

yok canım imam nikahını kıydığımız gün kıldık. zaten resmi nikahımız vardı, düğün gününe kalmasın dedik.hatta bazıları sanırım nişanlanınca imam nikahını da yapıyorlarmış, gezerler tozarlar günah olmasın diye. türlü türlü adetler var işte.

hm tamam ben yanlis anlamasim ya kina gecesinden bir gün önceydi yazmisin zaten :))

evet bende öyle yapanlari duydum ama o da ne kadar dogru ne kadar yanlis herkes kendi bilir..

bana göre dügünden kisa bir süre önce yapilmasi en dogrusudur.. ama dedigin gibi farkli adetler var herkes kendi bildigi gibi yapiyor :)

merhabalar öncelikle..ilk geceden korkmuyorum ama düğündeki yorgunluktan,gürültüden nefret edıyorum ben..bir kaç kişiyi döver bu gelin:) karşınızdaki insan anlayışlıysa ve tabiri caizse elektrık varsa ablalarım bişeycık olmaz:)) ben ıyısı mi sade bir kır düğünü isteyeyim..herkes sağ ben selamet:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…