• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk gece nelere dikkat etmeli?

Dilekalin bizimde dügünümüz olacak türkiyede dügünler kacta yapilir bilmiyorum acikcasi burada aksam 7 – 8 gibi bitiriyorlar dügünleri ama türkiyede demek gece yarisina kadar sürüyormus. Aaa damat bey aceleci davranmis demek kiii :))

Rozelinda evet ben türkiyede kalicam ailem yurt disinda yasiyor birde ben ana kuzusu oldugum icin hele ki annemden ayrilmak cok kötü olacak ben bazen müstakbel esime diyorum ilk gece hic umutlanma anca benim gözyaslarimin dinmesini bekleriz diyorum :))

Zuzu88 iyi ki namaza degindin onuda merak ediyodum hep ayri odalarda mi kildiniz namazinizi birde yanlis bilmiyorsam sadece iki rekat kiliniyor degilmi? Aha bir aceleci damat daha :))

Nunna olmayacak derken oluvermis demek ki :))

Greeneyesegs imam nikahi dügünden sonrami kiyiliyor oda ayri bir telas olacak desenize.. 3 ay bekledinizmi gercekten böylesi anlayisli es her zaman bulunmaz galiba.. ama yahu kizlar ben daha acisini düsünmeye firsat bulamadim diger ayrintilara takildigim icin ertelemek istiyorum o korkuyu :))

Esmergulum acikcasi ben neye dikkat edilmesi gerek diye merak ettim o yüzden sordum cekinmeyipte cevap verenlerede tesekkür ediyorum sonuc itibari ile kalkipta burda yazilanlari kimseye tasimicam ki zaten kimseyi tanimiyorum etmiyorum neyse tartisma sebebi olusturmak istemem topicte soru net ve acik isteyen cevap verir istemeyeni zorlamiyorum zaten :))

Ays83 bence imkanin varsa mutlaka otelde kal :))

Esmerr konuyu ben actim o yüzden tesekkürünü kabul ediyor rica ediyorum hehe.. Hmm hic hos bi davranis degil yahu.. Ilk gecenin sabahi hic misafirmi gelirmis yeni evli ciftlere.. :/

Lilypos neden kendi nevresimlerini götürdün sormama müsade varsa?
bizim burda herkes düğünden sonra yapıyo imam nikahını aslında çok saçma bir iki gün önce olsa nolcak gecenin 2sine kadar yorgun argın nikah muhabbeti bide öffff

dinen imam nikahı yapmak zorunlumu diye araştırmıştım ben bi hoca diyoki eskiden resmi nikah olmadığı için allah huzurunda dua edilerek şahitlerle yapılırmış şu an resmi nikah kıymak da aynı şey yanına aldığın kadına bir güvence veriyosun allah katında .ama gelenek görenek haline geldiği için hala bazı aileler sürdürüyo bunu bence her ikiside olsun sonuçta dua etmenin iki rekat namaz kılmanın kime ne zararı var bana saçma gelen sadece o geceye bırakılması.bizim bayburtlu komşularımız vardı onlar nişanlanınca imam nikahını kıyıyolarmış düğündede resmi nikahı

benim ki dügün günü icecegi icin biz mısıl mısıl uyuruz herhalde..:78::78:ben ıcmeden oynayamam dıyor bende o zaman namaz falan kılamazsın dıyorum..3 sene bekledık 1 gece daha beklerız dedı bakalım dayanabılcek mı..:77::77::9::9:

dinen imam nikahı yapmak zorunlumu diye araştırmıştım ben bi hoca diyoki eskiden resmi nikah olmadığı için allah huzurunda dua edilerek şahitlerle yapılırmış şu an resmi nikah kıymak da aynı şey yanına aldığın kadına bir güvence veriyosun allah katında .ama gelenek görenek haline geldiği için hala bazı aileler sürdürüyo bunu bence her ikiside olsun sonuçta dua etmenin iki rekat namaz kılmanın kime ne zararı var bana saçma gelen sadece o geceye bırakılması.bizim bayburtlu komşularımız vardı onlar nişanlanınca imam nikahını kıyıyolarmış düğündede resmi nikahı

Hangi hoca demiş bilmiyorum ama resmi nikahın imam nikahı yerine geçebilmesi için belirli şartları yerine yetirmesi lazım.Türkiye'de de din ve devlet işleri birbirinden ayrı olduğu için kıyılan nikahta o şartları taşımıyor.

Yani adet değil zorunluluk. ( islam kurallarına önem verenler için yorumum)..

Dini nikah konusu çok kapsamlı bir konu.Bu yüzden dini nikahı alet olarak kullananlarada kızıyorum. Sadece günah olmasın diye kıyılmaz nikah.

Neyse ;

Katılıyorum bir kaç gün önce yapılırsa daha güzel olur. Zaten resmi nikah günü alındığı için sorun çıkarmıyorlar..

...

Ben daha evlenmedim ama bir arkadaşım için (otelde kalacaktı) valizine kuveti dezenfekte eden bir antideterjan ( yıldızı ne kadar çok olursa olsun , hijyen olmuyor sadece temiz görünüyor)

, bir de masaj ve spa kokuları ve mumları koymuştuk..

Esmerr konuyu ben actim o yüzden tesekkürünü kabul ediyor rica ediyorum hehe.. Hmm hic hos bi davranis degil yahu.. Ilk gecenin sabahi hic misafirmi gelirmis yeni evli ciftlere.. :/

O kadının yaptığı misafirlikten değil :47: Sırf rezillik yani... Neymiş görecekmiş neyi görüyosun sen ya ??
Yine uyuss oldum neyse...

Bence Dini Nikah bir adet değil olması gereken bir zorunluluk... Dini nikah kıyılmadan o kişiye siz haram sayılırısınız. Şuana kadar duyduğum bildiğim bu yanlışım varsa düzeltin beni lütfen...

hoş ve farklı bir topik olmuş :)))
sizlerinkini okuyunca biz geldik alkıma
ben otelde geçirdim ilk gecemi
zaten memleketler farklıydı ve biz eşimle aynı şehirde çalışıyorduk
o da erkek tarafı olarak bizim memlekette olsun dedi
bende eğer öyle olacaksa ben asla evde kalmam dedim
ve dediğim gibi oldu 2 gece otelde kaldık
ha birşey oldu mu hayır nasıl bir tesadüftür ki ben o gün regl olmuştum
aslında o gün değildi tarih ama oldu işte:69:
bizden başka kimse bilmediği için sorunda yoktu tabi
otel otel dedim ama olmadı :)))

bizim burda herkes düğünden sonra yapıyo imam nikahını aslında çok saçma bir iki gün önce olsa nolcak gecenin 2sine kadar yorgun argın nikah muhabbeti bide öffff

yani bencede dügünden önce yapilmasi daha makbul olur.. hem o anin maneviyatini gercekten yasayabilirsin.. dügünden sonra imam nikahi gercekten sadece ' olmasi gerektigi icin yapiyoruz ' havasini tasiyor sanki..

oysa diger arkadaslarinda yorumlarina katiliyorum dini nikah cok önemli.. kadin ve erkegi bir birine helal kilan mühim bi olay.. malesef örf ve adet ile din karistiriliyor.. ama neyse herkes yine kendi bildigini okuyor öyle degilmi...

benim ki dügün günü icecegi icin biz mısıl mısıl uyuruz herhalde..:78::78:ben ıcmeden oynayamam dıyor bende o zaman namaz falan kılamazsın dıyorum..3 sene bekledık 1 gece daha beklerız dedı bakalım dayanabılcek mı..:77::77::9::9:

biz icki icmedigimiz icin dügün gecesi de icki olmayacak ama horon tepe tepe baya bi yoruluruz heralde.. en azindan damat bey baya bi horon tepecek öyle diyo :))

Hangi hoca demiş bilmiyorum ama resmi nikahın imam nikahı yerine geçebilmesi için belirli şartları yerine yetirmesi lazım.Türkiye'de de din ve devlet işleri birbirinden ayrı olduğu için kıyılan nikahta o şartları taşımıyor.

Yani adet değil zorunluluk. ( islam kurallarına önem verenler için yorumum)..

Dini nikah konusu çok kapsamlı bir konu.Bu yüzden dini nikahı alet olarak kullananlarada kızıyorum. Sadece günah olmasın diye kıyılmaz nikah.

Neyse ;

Katılıyorum bir kaç gün önce yapılırsa daha güzel olur. Zaten resmi nikah günü alındığı için sorun çıkarmıyorlar..

...

Ben daha evlenmedim ama bir arkadaşım için (otelde kalacaktı) valizine kuveti dezenfekte eden bir antideterjan ( yıldızı ne kadar çok olursa olsun , hijyen olmuyor sadece temiz görünüyor)

, bir de masaj ve spa kokuları ve mumları koymuştuk..

Dini nikah konusunda ki yorumuna katiliyorum..

Onun disinda... 5 yildizli oteller olmasina ragmen neden hijyenik degiller ki :(

O kadının yaptığı misafirlikten değil :47: Sırf rezillik yani... Neymiş görecekmiş neyi görüyosun sen ya ??
Yine uyuss oldum neyse...

Bence Dini Nikah bir adet değil olması gereken bir zorunluluk... Dini nikah kıyılmadan o kişiye siz haram sayılırısınız. Şuana kadar duyduğum bildiğim bu yanlışım varsa düzeltin beni lütfen...

Bencede rezillik ancak yakisir bu yapilana..

Ayrica benim bildigim evet dini nikah olmadan haram sayilirlar iki kisi bir birine.. dahasi iliskiye girmeleri zina sayilir..

evt dını nıkahhh onemlı yınede haklısınız herkes bıldıgını okuyor. benım dugun salonundan eve geldık ozaman yapılmıstı... banyo malzemelerını untumayınız tekrar tekrar kontrol edınız:)

hoş ve farklı bir topik olmuş :)))
sizlerinkini okuyunca biz geldik alkıma
ben otelde geçirdim ilk gecemi
zaten memleketler farklıydı ve biz eşimle aynı şehirde çalışıyorduk
o da erkek tarafı olarak bizim memlekette olsun dedi
bende eğer öyle olacaksa ben asla evde kalmam dedim
ve dediğim gibi oldu 2 gece otelde kaldık
ha birşey oldu mu hayır nasıl bir tesadüftür ki ben o gün regl olmuştum
aslında o gün değildi tarih ama oldu işte:69:
bizden başka kimse bilmediği için sorunda yoktu tabi
otel otel dedim ama olmadı :)))

evyaaah en cokta ondan korkuyorum :)) benim regl dönemim biraz düzensiz cünkü...
süpriz bi sekilde geli veriyor..

yani cogu arkadaslar evde olmamayi tercih ediyor demek ki...

evt dını nıkahhh onemlı yınede haklısınız herkes bıldıgını okuyor. benım dugun salonundan eve geldık ozaman yapılmıstı... banyo malzemelerını untumayınız tekrar tekrar kontrol edınız:)

o kadar heyecan olur ki insanda en siradan seyi bile unutmak mümkündür o gece dimi :))

evet ben mesela bi arkadasta bi hafta öncesinden dini nikahin yapildigini görmüstüm..

o kadar heyecan olur ki insanda en siradan seyi bile unutmak mümkündür o gece dimi :))

evet ben mesela bi arkadasta bi hafta öncesinden dini nikahin yapildigini görmüstüm..

aıleye gore degısıyor heralde dını nıkah.. ama bıde su var zaten yaramaz olan bırısı dını nıkahıda beklemez kı ole dusunuyorum... ama ben sınır olmustum. herkes bızım kendı yenı evımıze geldı. cok utanmıstım esımın 2 arkadası genc oglandı yaa :D sonra gorumcen kaynım hepsı bekar kayınbabam kayınvalıdem bızdende halam vardı. bılmıomkı bekarlar falan gelırmı ozamn. ben hıc hoslanmadım gelmelerınden :d ayy cok degısıkdı yaa valla...
tabı heycandan unutuluyor onemlı seyler. oyuzdn kontrlde fayda var bızım arkadas sabunu unutmusdu :D
bende aseton unuttum :D yaa varya delı oldum sınırden:D

aıleye gore degısıyor heralde dını nıkah.. ama bıde su var zaten yaramaz olan bırısı dını nıkahıda beklemez kı ole dusunuyorum... ama ben sınır olmustum. herkes bızım kendı yenı evımıze geldı. cok utanmıstım esımın 2 arkadası genc oglandı yaa :D sonra gorumcen kaynım hepsı bekar kayınbabam kayınvalıdem bızdende halam vardı. bılmıomkı bekarlar falan gelırmı ozamn. ben hıc hoslanmadım gelmelerınden :d ayy cok degısıkdı yaa valla...
tabı heycandan unutuluyor onemlı seyler. oyuzdn kontrlde fayda var bızım arkadas sabunu unutmusdu :D
bende aseton unuttum :D yaa varya delı oldum sınırden:D

evet bak cok dogru bisey söyledin yapan dini nikahi beklemeden de yapar..

ben öyle kalabaligi sevmiyorum ya hele ki evin icinde ama bunu bi türlü sessiz sedasiz sadece olmasi gereken kisiler arasinda hall edebilmek lazim :))

tamam yani otele gitmeden önce en önemli sey bir liste hazirlamak olacak :))

evet lıste yap... tek tek otur dusun:D onemlı sayılacak bısıler yınede unutulur:d ben aseton unuttum bıcakla cıkardım ojelerı mecbur :d gece vaktı nerden alcaktık ama komıkdı yaaa vay bee:D

Süper bi topic :)
Benim regl'imde bi tuhaf.. 3 ayda bi oluyorum. Ve sevgilim diyoki eğer bu 3 ay bi gün bizim evlendiğimiz güne denk gelirse ölürüm ben diyo :) Ama şans tabi. Ve düğündeki yorgunluk falan benimkinde pek olmucak sanırm:) Ben kalkmıcam yerimden bi dans ederim bidada kalkmam yorulmamam lazım gece yorulcaz zaten diyo pislik:)
Bide ben en çok şundan korkuyorum kan falan bazılarından baya bi fazla geliyomuş =( hastanelik falan oluyolarmış. Korkunç..
Ayrıca kaynananın çarşaf görmeside cidden çok ama çok yanlış :20: Ama benim kaynanada bakmak ister gibime geliyo. İstemekle kalır ama sadece:)
Ben biz banyoda girdik ilişkiye suyla gitti derim :60:

evet lıste yap... tek tek otur dusun:D onemlı sayılacak bısıler yınede unutulur:d ben aseton unuttum bıcakla cıkardım ojelerı mecbur :d gece vaktı nerden alcaktık ama komıkdı yaaa vay bee:D

zaten liste yapma hastaligim var :)) bir iki ay öncesinen bohca hazirligina baslamistim da defalarca yeni bi liste hazirladim kendime :D

Back