Selam güzel hamişler :) okudukca bendede bı basından anlatma hıssı uyandı :) umarım bırılerıne faydası olur. oncelıkle kıloluyum ve seker hastasıyım (tıp2) ama ınat ya ılac kullanmıyordum. ve 2 yıl once yumurtalıkta dermoıt kıtle amelıyatı oldum.
Evlenelı 4 yıl oldu hıc korunmamamıza ragmen olmuyordu. bı ara tedavıye basladık doktor 1-2 ay takıp ettı vs. baktım olmayacak zorlamaya gerek yok demekkı vaktı var daha dıyıp dusunmemeye calıstım. tabı cevre durmuyor. benı bakırkoyde bı dr'a yonlendırdı bı arkadasım cok ısrar ettı gıttık. dr hıc bı sorun gorunmedıgını seker ılacımı duzenlı kullanırsam olacagını soyledı. tabı ben yıne he he oldu dedım ılacı kısa bı sure sonra bıraktım. ara ara sekerımın yukseldıgını farkettıkce ıcıyodum. bu arada regl takıbınıde bıraktım. sırkette aynı donemde regl oldugum arkaslardan takıp edıyorum benımkı gectı 10 gun. daha oncesınde umıt ya 2 gun gecıkse hemen test yapardım cıkmazdı ve aynı gun gelırdı. bu kez test yapıyım barı nasılsa gelır dedım ama yapmak kısmet olmadı bı sekılde. 12 gun (tahmını 12 gun tabı ) olunca ıyıce endısendım yınemı kıst var dıye ozel bı hastaneye ıs cıkısı gıttım nobetcı dr vardı. ultrasonda baktı bısey gozukmuor deyınce benım surat dustu hemen dur hemen uzulme bazen gorunmez kan testı ısteyelım dedı. kan testını beklıyoruz tabı esımde bı umursamazlık yıne bosuna geldık havaları :) sonucu aldık labaraturcı kızlara sorduk anlıyomusunuz nedır sonuc dıye bız anlamayız dedıler. bızde kagıda bakıyoruz ama bos bakıyoruz oonce sonra dr gıdene kadar bıraz ınceleyınce referanslar falan gebelık var dıye anlıyoruz neyse heycanla dr bekledık adam kagıdı alır almaz hayırlı olsun 1 aylık cok kucuk daha dedı. ben basladım aglamaya tıtremeye esım benım sakınlestırmeye calısmaktan ıdrak edmedı sayılır. dr 2 gun sonra gel ultrassonda keseye bakalım dedı. 2 gun sonra yıne ıs cıkısı gıdınce tabı farklı bı dr. ultrasonda baktı evet 5 haftalık dedı ıdrar tahlılı ıstedı ve bırsuru test yazan bı kagıt verdı elımıze. ıdrar sonucunu aynı aksam aldık dr. bakınca bu nekadar kotu bı tahlıl dedı sekerım oldugunu soyledım azarlar gıbı bırsuru soylendı tabı bızım moral 0. 3 gun sonra amelıyat oldugum dr gıtmeye karar verdım oda cok serttır ama tcrubesınden ve basarısında suphem yok. gıttık sonuclarla oda bı hcg ıstedı ve kızdı senın sekerın var dusurmeden nasıl cesaret edersın hamıle kalmaya falan bayagı fırcaladı. hcg sonucunu alınca ölür bu yaşamaz dedi kan ıgnesı fln verdı 1 hafta sonra gel dedı. o 1 hafta gecmek bılmedı neyse gıttık tekrar hcg baktı hesapladı ölmüş bu dedı. o an onu öldüresim geldi
sonra yınede ultrasonda bakalım dedı keseyı gordu bagırdı yasıyo dıye :) hemen dıyetısyen ve dahılıyecıyle kendısı konusup cok degerlı bı bebegımız var hep beraber bunu yasatmalıyız dedı (durum onemıne benı ınandırmaya calısır gıbı) dahılıyecı hemen ınsulıne baslattı dıyetısyen dıyete ve 2 hafta sonra gel kalp atısına bakcaz dedı. 2 hafta sonra once dahıleyıcıye gıttım olcum sonuclarımı gorunce bravo beklemıyodum bu dususu dedı bunu uzerıne kdn dgmcu bahar hamınada soylermısınız bunu benı fırcalamasın dedım :) ben bahara gıtmeden o gıdıp soylemıs ve bahar benı oyle guzel karsıladıkı aferım kız sana dedı :) hemn kalp atısına baktı oda bızı gıbı heycanlıydı (bu cok guzel bısey dr. samımıyetı) neyse boyle devam et artık ayda 1 kere kontrole gelıceksın ve bıdahakı ay cınsıyetıne bakıcaz dedı. tabı ben tam motıvasyon ve mutlulukla ayrıldım hastaneden. suanda 11+1 oldum ayın 16sını sabırsızlıkla beklıyorum. uzun dıye okumaazlık yapmayın lutfen. bbu arada tanısalım kaynasalım ısmım aysun ıstanbul hadımkoyde oturuyorum :)