• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk gebeliğinde bebeğinin kalbi duran ve tekrar sağlıklı hamile kalan var mı?

Kızlar bebeğimin genetik analizi çıktı . Mozaik down sendromlu tanısı konmuş . Ve raporda genetik danışma öneriliyor yazıyor .

Canim üzme kendini .hep soyle derler ya her gebelik birbirinden farklidir bir sonrakinde bunu yaşayacaksın diye bir durum yok olmaz da ins . Bir pazartesi git de ins dr un ona gore seni yonlendirecektir.

Canim üzme kendini .hep soyle derler ya her gebelik birbirinden farklidir bir sonrakinde bunu yaşayacaksın diye bir durum yok olmaz da ins . Bir pazartesi git de ins dr un ona gore seni yonlendirecektir.
Doktorum en baştada ilk 3 aydaki kaybedilen bebeklerin %80-90 nı kromozomal sıkıntılardan kaynaklanıyor demişti . Sonuç pek şaşırtmadı o yüzden . Hayırlısı inşallah . Raporda da genetik danışma önerilir yazıyor . Bu hafta da pıhtılaşma ve kromozom testi için eşim ve ben tıbbi genetik doktoruna gitmiştik . O testlerde 1 ay sonra çıkacaklar .

Aslında Bebek normal gibi bazı hücreleri 46 bazı hücreleri 47 kromozomlu imiş . Sadece zeka olarak bize göre %20 daha az zekâya sahip . İşte bunlarda bir sebep tabi . Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlâtlar nasip etsin .

Arkadaşlar merhaba , ilk gebeliğimdi ve 2.5 aylıkken bebeğimin kalbi durdu . Kürtajla aldı doktor . Patolojiye yolladık ama mol gebelik olma ihtimali yüksek . 7+3 te kalp atışlarını duymuştuk ve gayet sağlıklıydı . Tek anormal şey beta hcg 3-4 kat artıyordu . Ve son dönemde birşeye çok üzülmüştüm . Bu durumu yaşayanınız ve daha sonra sağlıklı hamilelik geçireniniz var mı ? Ya da çocukları olan? Lütfen yardım .

Selamlar,
Ben bir dış gebelik geçirdim (küçükken olduğum apandisit ameliyatı sebebiyle) ve laparoskopi ile 6 haftalıkken bebeği ve bir tüpümü aldılar. Hamile kalma ihtimali %30 azalıyor tek tüple, ama buna rağmen tekrar denediğimiz 2. ayda hamile kaldım. Hiç negatif düşünme :) Şu an 11 haftalık hamileyim, en hayırlısı en iyisi doğru zamanda gelir.

Kızlar yeniden merhaba . Doktora gittim çok şükür rahmin temiz dedi . Şuan gördüğün de adet yüksek ihtimalle ve korunmayı bırakabilirsin dedi . Çok şükür

Arkadaşlar merhaba , ilk gebeliğimdi ve 2.5 aylıkken bebeğimin kalbi durdu . Kürtajla aldı doktor . Patolojiye yolladık ama mol gebelik olma ihtimali yüksek . 7+3 te kalp atışlarını duymuştuk ve gayet sağlıklıydı . Tek anormal şey beta hcg 3-4 kat artıyordu . Ve son dönemde birşeye çok üzülmüştüm . Bu durumu yaşayanınız ve daha sonra sağlıklı hamilelik geçireniniz var mı ? Ya da çocukları olan? Lütfen yardım .

ben ilk hamileligimde saglikla oglumu kucagima aldim bin sukur ama ikinci gebeligimde 9 haftalikken bebegimin kalbi durdu hemde bigun icinde,cunku bi gun oncesinde kalp atisini almistik ama rahim icinde hematon denilen kanama golcugu tespit edilmisti yani hafif kanamam vardi,ertesi gunde resmen adet sancisi gibi bi agriyla kendiligimden dusuk yaptim cok yipraticiydi..
dusuk yaptiktan 2 ay sonra yeniden hamile kaldim hamdolsun,insallah tamamina erer bu kez saglikla,nasip olursa bikac ay sonra dogumum var insallah.
ben dusukten sonra 1 ay korundum zaten ilk ay surekli kanamam oldu hemen hemen hergun..
vucut ne zaman hazirsa o zaman hamilelik olusuyor,kurtajda ne kadar beklenmeli bilmiyorum ama kendi doktorum ilk adetini bekle demisti bana.

ben ilk hamileligimde saglikla oglumu kucagima aldim bin sukur ama ikinci gebeligimde 9 haftalikken bebegimin kalbi durdu hemde bigun icinde,cunku bi gun oncesinde kalp atisini almistik ama rahim icinde hematon denilen kanama golcugu tespit edilmisti yani hafif kanamam vardi,ertesi gunde resmen adet sancisi gibi bi agriyla kendiligimden dusuk yaptim cok yipraticiydi..
dusuk yaptiktan 2 ay sonra yeniden hamile kaldim hamdolsun,insallah tamamina erer bu kez saglikla,nasip olursa bikac ay sonra dogumum var insallah.
ben dusukten sonra 1 ay korundum zaten ilk ay surekli kanamam oldu hemen hemen hergun..
vucut ne zaman hazirsa o zaman hamilelik olusuyor,kurtajda ne kadar beklenmeli bilmiyorum ama kendi doktorum ilk adetini bekle demisti bana.
Can'ım sağlıkla kucağına al inşallah . Allahım bize de sağlıklı evlatlar nasip etsin . Benim de kürtajdan sonraki 26. Günüm bugün doktora gittim korunmayı bırakabilirsin dedi . İnşallah sağlıklı evlâtlar bize de nasip olur .

Can'ım sağlıkla kucağına al inşallah . Allahım bize de sağlıklı evlatlar nasip etsin . Benim de kürtajdan sonraki 26. Günüm bugün doktora gittim korunmayı bırakabilirsin dedi . İnşallah sağlıklı evlâtlar bize de nasip olur .

amin amin insallah.
doktorun birak korunmayi diyorsa icin rahat olarak birak,bol bol ceviz findik gibi iyi yag iceren yemisler ye..
ben incirdi mincirdi bi suru sey yedim ama kuruyemis kadar bedenime iyi gelen bisey olmadi.
folik asit almaya basla,ben dusuk yapinca doktor hemen basla kullanmaya demisti.

amin amin insallah.
doktorun birak korunmayi diyorsa icin rahat olarak birak,bol bol ceviz findik gibi iyi yag iceren yemisler ye..
ben incirdi mincirdi bi suru sey yedim ama kuruyemis kadar bedenime iyi gelen bisey olmadi.
folik asit almaya basla,ben dusuk yapinca doktor hemen basla kullanmaya demisti.
Ben de biraz kansızlık da var . Yarından itibaren kan ilaçlarıma da başlayacağım . Bazen korkuyorum genetik testlerimizi mi beklesek diye . Ona da 1 ay var çıkmasına. Ya 2. Si de sağlıksız olursa diye korkuyorum . :(

Ben de biraz kansızlık da var . Yarından itibaren kan ilaçlarıma da başlayacağım . Bazen korkuyorum genetik testlerimizi mi beklesek diye . Ona da 1 ay var çıkmasına. Ya 2. Si de sağlıksız olursa diye korkuyorum . :KK43:

korkunca ne geciyor ki insanin eline..
olacakla olecege care yok,kendini akisa birakmalisin.
sen onlemini al,vitaminini folik asitini vs..yemene dikkat et gerisini Allaha havale et.
yapacak baska bisey gercekten yok.

Kizlar benim patoloji sonucum temiz cikti cok sukur bu defa mol gebelik degil ama genetij test istedim dr dan kurtajim daha yeni 10 gun once olduğu icin bor adet gor sonra testlerini alalim dedi

15 aralık 2015 de kürtaj oldum o günden sonra hiç korunmadım ve hala gebelik yok . :( artık çok istiyorum her ay dr gidiyoruz beklememiz gerektiğini söylüyorlar. enson cuma günü gittim ve yine gebelik yok sol yumurtalığımda kist var ilaç falan vermedi kendiliğinden düşebileceğini söyledi umarım tez zaman da bnm de bebelerim olur ikiz bebek cok istiyorum hemde cok lütfen dua edin :(

kızlar slm birsey soracam arastırma hastanesini aradım bugun ıkı dusuk yasadım test yapmak ıstıyorum dedım hangı bolume gıtmem gerekiyor dıye infertilite ve tüp bebek bölümü var oraya gıtmenız lazım dedı ınfertılıteye baktım korunmasız olarak ılıskıye gırıldıgı halde 1 yıl bebegı olmayanlara infertilite deniyormus ne alaka dedımm ya sımdı nıye bızı oraya yonlendırdı kı :KK64: test yaptıranlar yardımcı olabılır mı bu genetık test kan pıhtılaşması testlerı falan hangi bolümde yapılıyorr

kızlar slm birsey soracam arastırma hastanesini aradım bugun ıkı dusuk yasadım test yapmak ıstıyorum dedım hangı bolume gıtmem gerekiyor dıye infertilite ve tüp bebek bölümü var oraya gıtmenız lazım dedı ınfertılıteye baktım korunmasız olarak ılıskıye gırıldıgı halde 1 yıl bebegı olmayanlara infertilite deniyormus ne alaka dedımm ya sımdı nıye bızı oraya yonlendırdı kı :KK64: test yaptıranlar yardımcı olabılır mı bu genetık test kan pıhtılaşması testlerı falan hangi bolümde yapılıyorr
Can'ım hastanelerde tıbbi genetik bölümü var oraya gitmen gerekiyor .

Back
X