• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk doğumda kesi yapılınca diğerlerindedemi kesi yapılır mı?

yaylaguzeli

Zeynep B.
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
901
2
356
Norveç
İkinci bebeğimi doğuracağım ve kesi olmasından çok korkuyorum çünkü ilkinde 2 hafta kendi hatam yüzünden oturamadım kimse benide uyarmamıştı direk oturma diye.Dikişlerim gerilmiş ve iyileşmemişti, aynı anda hemoroidimde vardı katmerli oldu acılar.Yine aynı acıları çekmekten korkuyorum.cevaplarınızı bekliyorum kızlar.

canım ilk doğumun çok dikişli olunca ikinciside öyle olacak deil.
benim ilk doğumumda içli dışlı 40 yakın dikişim vardı şaka değil gercekten çok zor bir doğum yapmıştım ebe hatası yüzünden...ikinci doğumumda doktorum yanıbaşımdaydı ve ben sadece 4 dikişle doğumumu yaptım

cevabın için sağol canım.benim kaç dikişim vardı bilmiyorum ama sadece dışardandandı içimde dikiş yoktu.
geçen günde kontrolum vardı sordum ikincidede kesi yaplırmı diye yapmayız dedi ebe çok sevindim doğum korkum geçti desem yeridir.inşallah yapmalarına gerek kalmadan bebişimikucağıma alırım.

ilk doğumlarda doğumu kolaylaştırmak ve daha düzensiz oluşabilecek yırtıkları engellemek için kesi yapılıyor.ama 2.doğumlarda pek yapılmıyor.çok gerek kalmadıkça..

Back