Canım Merhaba.
Öncelikle benim söylediklerim kesinlikle uzman tavsiyesi falan değil. Fakat daha öncede dediğim gibi, ben bazı şeyler yaptım hızlandırmak için. O kadar cahilmişim ki araştırma yapmadan önce. Ovulasyon falan hiç bir bilgim yoktu. İnsanların bu kadar sorun yaşadığını yeni yeni duyuyordum ve çok korkuyordum. Bu yuüzden 6 ay evliyken zaten 4-5 ay sürer olması 1 seneyi tamamlarız diye bir düşünceye kapıldım.
Benim sana bu ayki tavsiyem şu; Öncelikle akıllı telefonun varsa bir Adet döngüsü programı yükle ve adetlerini kesinlikle yaz. Eski adet günlerini de hatırlayıp yazarsan daha iyi olur. Yada bunu normal bir takvimdede yapabilirsin. Sorularıma cevap verirsen bende sana normal şartlarda nezaman olması gerektiğini söyliyim ovulasyonun. Ve ben hiç bir test yapmadan evde nasıl kontrol ettiğimi yazayım. Biz bu dönemde 4 kez beraber olduk ve sadece 2 sinde boşalma oldu. Yani spermler ya 11 şubatta yada 13 şubatta yumurtama yolculuğa başladı )) Ovulasyon günümü de doğru bildiğim için ve sağlık nedenleri de olmadığı için bebek oldu. Rabbim hayırlıysa daim etsin.
Kaç günde bir adet oluyorsun?
Vajinal akıntın farkedilebilir bir şekilde oluyor mu her ay?
Vajinal akıntı okadar önemli ki. Bazı kadınlar adetten hemen sonra ovulasyona giriyolar. Ben se normal dönemde yani adetim başlangıç gününden 11 - 12 gün sonra ovulasyona girdim. ( ben 25 günde bir adet oluyorum)
Biraz bilgi verirsen yardımcı olabilicem. Bu arada sen gittin ama eşinde sperm azlığı veya kalite düşüklüğü de olabilir.
Yazdıktan sonra tekrar konuşuruz. Allahım sana da en yakın zamanda nasip etsin. Sadece 1 ayda bile ben bu stresi yaşadıysam Allah kimseyi bu duygulara sokmasın.