• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk çocuğunu düşünenler...

ne kadar belirgin çıkmış yüz hatları :)

Evet gerçekten çok net çıkmış.. Bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım.. :)

maşallah. Allah nazarlardan saklasın. Hayırlısıyla kavuşursunuz inşallah canım, amin.

Amin canım benim İnşaallah..:) Rabbim herkesi bebişine sağsağlim kavuştursun İnşaallah.. (amin)

cnmm çok güsel gözüküo gayet net hatları...maşallah diyelimmm darısı bize :)

​Amin canım İnşaallah :)

[

Meraba kizlar nasilsiniz off kac gundur gelemiyorum su internet paketim yenilenseydi bi :( bende bebisimde iiz cok sükür haftaya kalp atislarini duymaya gitcez ins bu arada mide bulantim fena dogru duzgun yiyemiyorum ne yersem kar hesabi yani Allah tan sütten tiksinmiyorum ins gecer bu bulantilar benden bu kadar kizlar sizden naber nasi gidiyo bakalim :))

Kızlar ben de az önce doktordan geldim, çok şükür bir sıkıntı yok. Vitamin verdi. Bi de midem için ilaç v erdi. Midem çok kötü durumdaymış.
şimdi 1 aylıkmış. 20 gün sonra kalp atışlarını duymaya gideceğim. Istemedim ama doktor mutlaka gel dedi. Işte benden böyle. Sizden naber?

kaçıncı denemede hamile kaldın? yumurtlama gününü felnan hesapladınmı ipucu istioruz ;)

Kızlar dün çocuğu hastaneye götürdük dr. biraz alçısından kesti bebek rahatladı.
Aile hekimine götürdük tüm kontrolleri yapıldı. oradaki dr. herşey yolunda bebek çok sağlıklı dedi.
Bide akşam üzeri gördüm ki eltimin annesi gelmiş uğraşmış ve bebek emmeye başlamış.
Allaha çok şükür o kadar çok sevindim ki :) İnşallah zamanla dahada iyi olacak.

Eltimin dikişlerini aldırırken bende dr. çıkayım test yaptırayım dedim, sinir oldum.
Küçük yerde yaşamak ne kadar zor. Dr.lar buradaki hastaları çok cahil görüyorlar ve ilgilenmiyorlar.
Adama diyorum dün test yaptım pozitif çıktı kan testi yaptırmak istiyorum.
Bana diyor ki işte öğrenmişsin ne gerek var :100: Dedim ki bi çizgi silikti tamam hamilesin dedi.
Ben emin olmak istiyorum, ayrıca troid hastasıyım hap kullanıyorum onunla ilgili ne yapmalıyım diyorum.
sinir sinir cvplar veriyor. yok adetimden 10 geçmeliymiş bi daha idrar testi yapmalıymışım falan bana masal anlatıyor sanki... :20:
En sonunda kızdım siz ne biçim doktorsunuz. Böyle şey mi olur verin nufusumu dedim elinden çektim aldım kapıyıda yüzüne çarptım çıktım.
Adam dr değil kral sanki kurulmuş koltuğuna çokta umrumdasın havası var. Sıkacaktım boğazını :47:

Ben buralarda maceralı günler geçiriyorum sinirhastası olmadan evime dönmem lazım :1:

Libyana maşallah ne kadar net çıkmış Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah (AMİİİİN)

Kızlar şu ilk belirtileri çok düşünmeyin benim de kasığımda batmalar oluyordu hep adete yordum.
Ama adet günüm geçince dikkat ettim ki benim karnımda hafif şişlik vardı içi hava dolu sanki
bide arada batma gibi ağrı yapıyordu. Eşime akşam diyorum bak ben kesin hamileyim elini aldım göbüşüme koydum
oda çok şaşırdı aaa senin göbüşün böyle değildi gerçekten farklı dedi. Bende o göbüş değil bebiş dedim :9:
Kızlar hissediyorum artık ya daha çok yeni ama farkındayım içimde bebişimin olduğunun. :49:

günaydın kızlarrrrrrrrrrr... :)

libyana bebişin çok net gözüküyor allah sağ salim kucağına almayı nasib etsin.. :)

Kızlar dün çocuğu hastaneye götürdük dr. biraz alçısından kesti bebek rahatladı.
Aile hekimine götürdük tüm kontrolleri yapıldı. oradaki dr. herşey yolunda bebek çok sağlıklı dedi.
Bide akşam üzeri gördüm ki eltimin annesi gelmiş uğraşmış ve bebek emmeye başlamış.

Eltimin dikişlerini aldırırken bende dr. çıkayım test yaptırayım dedim, sinir oldum.
Küçük yerde yaşamak ne kadar zor. Dr.lar buradaki hastaları çok cahil görüyorlar ve ilgilenmiyorlar.
Bana diyor ki işte öğrenmişsin ne gerek var :100: Dedim ki bi çizgi silikti tamam hamilesin dedi.
Ben emin olmak istiyorum, ayrıca troid hastasıyım hap kullanıyorum onunla ilgili ne yapmalıyım diyorum.
sinir sinir cvplar veriyor. yok adetimden 10 geçmeliymiş bi daha idrar testi yapmalıymışım falan bana masal anlatıyor sanki... :20:
En sonunda kızdım siz ne biçim doktorsunuz. Böyle şey mi olur verin nufusumu dedim elinden çektim aldım kapıyıda yüzüne çarptım çıktım.
Adam dr değil kral sanki kurulmuş koltuğuna çokta umrumdasın havası var. Sıkacaktım boğazını :47:

Ben buralarda maceralı günler geçiriyorum sinirhastası olmadan evime dönmem lazım :1:

Libyana maşallah ne kadar net çıkmış Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah (AMİİİİN)

Kızlar şu ilk belirtileri çok düşünmeyin benim de kasığımda batmalar oluyordu hep adete yordum.
Ama adet günüm geçince dikkat ettim ki benim karnımda hafif şişlik vardı içi hava dolu sanki
bide arada batma gibi ağrı yapıyordu. Eşime akşam diyorum bak ben kesin hamileyim elini aldım göbüşüme koydum
oda çok şaşırdı aaa senin göbüşün böyle değildi gerçekten farklı dedi. Bende o göbüş değil bebiş dedim :9:
Kızlar hissediyorum artık ya daha çok yeni ama farkındayım içimde bebişimin olduğunun. :49:

canım bebişin iyi olmasına sevindim..inş zamanla daha da iyi olur..
ilk belirtileri ben sormuştum. kafam allak bullak bu ay.. :( bu ayın sonunda nasıl bi sonuçla karşılaşacağım çok merak ediyorum.. iyice paronayak oldum valla..:s
şu karnındaki şişlik bana adet olduktan sonra olmuştu ve adetim çok kısa sürmüştü.. kafam karıştı. kendimi normal hissetmiyorum zaten bu ara.. karnında(göbüşünde ne gibi değişiklik var canım ?????

Son düzenleme:
günaydın kızlarrrrrrrrrrr... :)

libyana bebişin çok net gözüküyor allah sağ salim kucağına almayı nasib etsin.. :)

canım bebişin iyi olmasına sevindim..inş zamanla daha da iyi olur..
ilk belirtileri ben sormuştum. kafam allak bullak bu ay.. :( bu ayın sonunda nasıl bi sonuçla karşılaşacağım çok merak ediyorum.. iyice paronayak oldum valla..:s
şu karnındaki şişlik bana adet olduktan sonra olmuştu ve adetim çok kısa sürmüştü.. kafam karıştı. kendimi normal hissetmiyorum zaten bu ara.. karnında(göbüşünde ne gibi değişiklik var canım ?????

Günaydın canım :)
Ben bu şişlik olayını adet günüm ve sonrasında hissetmeye başladım.
Top gibi yuvarlak sanki içi hava dolu birazcık sert.
Bide özellik öğlen sonra şişlik artıyor akşama şişlik çok belli oluyor.
Sanırım sabahları açım diye mi ne pek hareket yok akşamları iyice batma ve ağrı yapıyor ama çok rahatsız etmiyor.
Ben diyorum bebiş kendine yer yapıyor :))
Bazen nefes alırken hani çok yemek yersinde böyle hiiiii diye derin bi nefes alırsın ya öyle nefes alıyorum.
Ama halen korkuyorum şu kan testini bi yaptırsaydım içim rahatlayacaktı.
Bide hiç bişey çıkmazsa diye çoook korkuyorum :53:

Bide adet öncesi çok sık ve uzun hıçkırık krizleri geliyordu.
Açıkcası o zaman bile bebişe yormuşmuştum.
Ama ne kadar doğru bilemiyorum. :44:

Günaydın canım :)
Ben bu şişlik olayını adet günüm ve sonrasında hissetmeye başladım.
Top gibi yuvarlak sanki içi hava dolu birazcık sert.
Bide özellik öğlen sonra şişlik artıyor akşama şişlik çok belli oluyor.
Sanırım sabahları açım diye mi ne pek hareket yok akşamları iyice batma ve ağrı yapıyor ama çok rahatsız etmiyor.
Ben diyorum bebiş kendine yer yapıyor :))
Bazen nefes alırken hani çok yemek yersinde böyle hiiiii diye derin bi nefes alırsın ya öyle nefes alıyorum.
Ama halen korkuyorum şu kan testini bi yaptırsaydım içim rahatlayacaktı.
Bide hiç bişey çıkmazsa diye çoook korkuyorum :53:

Bide adet öncesi çok sık ve uzun hıçkırık krizleri geliyordu.
Açıkcası o zaman bile bebişe yormuşmuştum.
Ama ne kadar doğru bilemiyorum. :44:

aynen canım top gibi yuvarlak içi hava dolu gibi biraz sertti ama şu an o kadar şişlik yok bende.. :S kasıklarımda hafif batmalar oluyor. göğüslerde hassasiyet falan olur,bel ağrısı diyorlar ya öyle bişi yok yani sanırım benim ki psikolojik çok takıldım bu ara rabbim hakkımda hayırlısını versin :( sende bi an önce kan tahlili yaptır ihmal etme canım için rahatlar hem..
bi de sen dkh kullandıktan sonra ilk ayın mı oluyor yani ilk ayında mı hamile kaldın ?

Canım bende troid hastasiyim açıkcası troid bezlerim yok ameliyatla alındı. Hap kullanıyorum. Açıkcası yazını okuduktan sonra rahatladım cok korkuyorum olmayacak diye. Allahım yavrunu kucağına almayı nasip etsin. Tebrik ederim.

meraba kizlar nasilsiniz off kac gundur gelemiyorum su internet paketim yenilenseydi bi :( bende bebisimde iiz cok sükür haftaya kalp atislarini duymaya gitcez ins bu arada mide bulantim fena dogru duzgun yiyemiyorum ne yersem kar hesabi yani allah tan sütten tiksinmiyorum ins gecer bu bulantilar benden bu kadar kizlar sizden naber nasi gidiyo bakalim :))
inşallah geçer canım bulantıların. Seninle aynı zamanda doğuracağız sanırım. Bende de çok fazla baş dönmesi var, ama dün doktor bir vitamin hapı verdi, gebelik boyunca alacakmışım o hapı, baş dönmelerim bugün yoktur. Inşallah hamileliğim iyi geçer çünkü sınava çalışıyorum. Doktor beni 20 gün sonrasına çağırdı kalp atışları için. Hayırlısı...
kaçıncı denemede hamile kaldın? Yumurtlama gününü felnan hesapladınmı ipucu istioruz ;)
canım benim eşim korunuyordu, hap kesinlikle kullanmadım, adetlerim de düzenliydi. Hamilelik öncesi testleri yaptırdım, her şey çok şükür normal çıktı. Bu sayfada hesapladığı ovulasyona göre hareket ettim. Bi de özellikle ovulasyonun en yüksek olduğu bir gün öncesi yaptık. çünkü yumurtalar en çok sabahları faaliyette oluyormuş, ve spermler 48 saat yaşıyorlarmış içimizde. Ben de bir gün önce yaptımki tutsun diye. Bi de ilişkiden sonra yarım saat belimin altına yastık koyup ayaklarımı havaya diktim. Işin gerçeği sadece 2 girişimimiz olabildi ama allah'a çok şükür ilk aydan tuttu. Allah herkese nasip etsin canım.
kızlar dün çocuğu hastaneye götürdük dr. Biraz alçısından kesti bebek rahatladı.
Aile hekimine götürdük tüm kontrolleri yapıldı. Oradaki dr. Herşey yolunda bebek çok sağlıklı dedi.
Allaha çok şükür o kadar çok sevindim ki :) inşallah zamanla dahada iyi olacak.

Sinir sinir cvplar veriyor. Yok adetimden 10 geçmeliymiş bi daha idrar testi yapmalıymışım falan bana masal anlatıyor sanki... :20:

Libyana maşallah ne kadar net çıkmış allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah (amiiiin)

kızlar şu ilk belirtileri çok düşünmeyin benim de kasığımda batmalar oluyordu hep adete yordum.
canım kesinlikle haklısın, küçük yerde doktorlar kendini bir şey zannediyorlar. çok şükür iyi bir doktor buldum ama, yine de tam anlamıyla içime sinmiyor. Allah yardımcımız ve yanımızda olsun.

kızlar, gebelik öncesi, sırası ve sonrası için birçok konu hakkında bilgiyi JİNEKOLOG NEVRA TOPALİSMAİLOĞLU'nun internet sayfasından öğrenebilirsiniz. ben birçok şeyi oradan öğrendim. kopyalayamadığım için sizinle paylaşamadım. umarım hepinize de yardımı olur.:49:

Hayırlı günler hanımlar..:3: Nasılsınız..? Bizi sorarsanız bir iyiyiz.. :)

Magnesia bebeğin iyi olduğuna çok sevindim.. sende İnşaallah en kısa zamanda kan tahlili yaptırabilirsin..:)

Meleksimam ama diyim sakın kalp atışına dinletmemezlik yapma.. onu yapmalarının sebebi gerçekten hamile olup olmadığını öğrenmek için.. Çünkü kan tatlilinde hamile gibi gözüküp aslında dış gebelik yaşayan hanımlar var.. bunu anlamak için kalp atışını dinliyolar.. ben ilk doktora gittiğimde doktor gebelik kesesi gözüküyor ama 2 hafta sonra gel kalp atışını dinleyip netleştirelim dedi.. benden sonra bir kadına baktı 2 aylık hamileymiş ama doktor kalp atışını duyamadı tedirgin oldu.. Rabbim böyle şeyden muhafaza eylesin..

Son düzenleme:
hayırlı günler hanımlar..:3: nasılsınız..?[sıze=2] bizi sorarsanız bir iyiyiz.. :)

magnesia bebeğin iyi olduğuna çok sevindim.. Sende inşaallah en kısa zamanda kan tahlili yaptırabilirsin..:)

meleksimam ama diyim sakın kalp atışına dinletmemezlik yapma.. Onu yapmalarının sebebi gerçekten hamile olup olmadığını öğrenmek için.. çünkü kan tatlilinde hamile gibi gözüküp aslında dış gebelik yaşayan hanımlar var.. Bunu anlamak için kalp atışını dinliyolar.. Ben ilk doktora gittiğimde doktor gebelik kesesi gözüküyor ama 2 hafta sonra gel kalp atışını dinleyip netleştirelim dedi.. Benden sonra bir kadına baktı 2 aylık hamileymiş ama doktor kalp atışını duyamadı tedirgin oldu.. Rabbim böyle şeyden muhafaza eylesin..
[/sıze]
bak bunu ben bilmiyordum canım, çok teşekkür ederim. Allah korusun hepimizi de hayal kırıklıklarından...:91:

aynen canım top gibi yuvarlak içi hava dolu gibi biraz sertti ama şu an o kadar şişlik yok bende.. :S kasıklarımda hafif batmalar oluyor. göğüslerde hassasiyet falan olur,bel ağrısı diyorlar ya öyle bişi yok yani sanırım benim ki psikolojik çok takıldım bu ara rabbim hakkımda hayırlısını versin :( sende bi an önce kan tahlili yaptır ihmal etme canım için rahatlar hem..
bi de sen dkh kullandıktan sonra ilk ayın mı oluyor yani ilk ayında mı hamile kaldın ?

Evet canım dediğin gibi top gibi ve biraz sert. Benim şişlik devam ediyor. Kasıklarımda batmalar var ama gögüsümde hassasiyet yok, bel ağrısı yok. Kişiden kişeye değişiyor bazen psikolojikte olabiliyor. Bugün çok yolculuk yaptım sanırım tansiyonum düştü gözüm karardı titreme falan oldu. Acile gittim bişey yapamayız gebelik şüphesi varsa dediler yani hiç ilgilenmediler. Sağlık ocağına gittim test yaptırdım sonucu yarın dr. arayıp öğreneceğiz. Yarın kendi dr.umada çıkacağım. Çok daha iyi olacak inşallah (amin)

Evet dhk bıraktım ilk aydan hamileyim sanırım Allaha şükür :)

Canım bende troid hastasiyim açıkcası troid bezlerim yok ameliyatla alındı. Hap kullanıyorum. Açıkcası yazını okuduktan sonra rahatladım cok korkuyorum olmayacak diye. Allahım yavrunu kucağına almayı nasip etsin. Tebrik ederim.

Evet canım haşimato troid hastasıyım. Benimde troid bezim çalışmıyor. Hap ile dışarıdan alıyorum ama TSH ve diğer hormonlarım uzun zamandır normal değerlerdeydi. Hapımı ihmal etmemeye çalışırım her zaman. Ayrıca bende adet düzensizliği de vardı onunda tedavisini oldum çok şükür ilk aydan hamile kaldım sanırıım. Bende bi zamanlar çok korkuyordum, evlenirken eşime bile söyledim bizim çocuğumuz olmayabilir, diye... Ama çok şükür Allah nasip etti.
İyi dileklerin için teşekkürler :) Allah sana da nasip eder inşallah (amin)

bak bunu ben bilmiyordum canım, çok teşekkür ederim. Allah korusun hepimizi de hayal kırıklıklarından...:91:

Rica ederim canım benim.. Amin İnşaallah.. :) :)

Evet canım dediğin gibi top gibi ve biraz sert. Benim şişlik devam ediyor. Kasıklarımda batmalar var ama gögüsümde hassasiyet yok, bel ağrısı yok. Kişiden kişeye değişiyor bazen psikolojikte olabiliyor. Bugün çok yolculuk yaptım sanırım tansiyonum düştü gözüm karardı titreme falan oldu. Acile gittim bişey yapamayız gebelik şüphesi varsa dediler yani hiç ilgilenmediler. Sağlık ocağına gittim test yaptırdım sonucu yarın dr. arayıp öğreneceğiz. Yarın kendi dr.umada çıkacağım. Çok daha iyi olacak inşallah (amin)

​Hadi bakalım İnşaallah :) :)

hepinize merhabaaa
yrn kan tahliline gidicem gebelik öncesi....umarm herşey yolundadır:)

benimde bi tahlil yaptırıp kontrole gitmem lazım ama bi türlü izin alıp gidemiyorum canım inşallah herşey yolundadır bi an önce kavuşursun bebişine...

belirtiler kişiden kişiye değişiyor sanırım ama nedense pek umudum kalmadı benim bu ay.. bi de ben dkh kullandığım için bi kaç ay olmaz diye düşünmüştüm. ama sen ilk ayda kalmışsın.. umarım sağlıcakla kavuşursun bebişine.. benim bu ay 2. ayım olacak bakalım..

Evet canım haşimato troid hastasıyım. Benimde troid bezim çalışmıyor. Hap ile dışarıdan alıyorum ama TSH ve diğer hormonlarım uzun zamandır normal değerlerdeydi. Hapımı ihmal etmemeye çalışırım her zaman. Ayrıca bende adet düzensizliği de vardı onunda tedavisini oldum çok şükür ilk aydan hamile kaldım sanırıım. Bende bi zamanlar çok korkuyordum, evlenirken eşime bile söyledim bizim çocuğumuz olmayabilir, diye... Ama çok şükür Allah nasip etti.
İyi dileklerin için teşekkürler :) Allah sana da nasip eder inşallah (amin)

ne yalan söyleyim bu korkular bende de hep var.. halbuki öyle bildiğim bi rahatsızlığım da yok.. rabbim kimseye aratmasın inşallah...

Back