Ilk çocuğunu düşünenler...

kızlar lütfen yardım istiyorum
sordum sordum ama cevap alamadım
önümüzdeki ay bebek düşünüyoruz gebelik öncesi doktora gittiğinizde
neler yapılıyor kan testi yapılıyormu , ultrason vajinal mi yoksa karındanmı yapılıyor,
folik asit verildimi herkese, kullanıyorsanız hangi folikasit,
gebelik öncesimi başladınız yoksa gebeliği öğrendikten sonra mı
birde kan tahlili yaptırmadanmı folik asit verdiler oşekildemi kullanmaya başladınız
lütfen herkesten cevap bekliyorum yardımcı olun bende size dua edeyim.

Canım dr. gittiğinde gebelik düşündüğünüzü söyle kan testleri yapar
TSH hormonlarına muhakkak baktır (trpid için) Demir eksikliğine bakılır sanırım.
Zaten dr. sana gerekli olan testleri yapar. Ben ultrasyonla karından muayene oldum.
Folicdoce diye bi ilaç verdi. Demir hapıda kullanıyorum.
Folic asidi gebelik öncesi kullanman gerekiyor ve gebeliğin ilk 3 ayı...
Folic asidin zararı olmadığı için onunla ilgili kan tahlili yapmıyorlar sanırım yani bana yapmadılar.
Benim bilgilerim bu kadar :)

Bu arada HERKESE GÜNAYDIN...

Kızlar bu arada eltimin evindeyim bebeği gördük hali içler acısı o kadar üzgünümki anlatamam
Bebeğin ayakları alçıda, iyi güzelde bebeğin alçısı biraz yukarıda olmuş,
alçı bebeğin bacağının eklem yerinin hemen altını kesmiş,
Kaynım anlatıyor hafif bişey şöyle böyle...
Bebeğin altı değiştirilirken gelin görün dedi.
Eşimle bi baktık. Allahım o bebeğin bacağı maffolmuş,
Az buz bişey değil yarılmış resmen, eşim bi başladı söylenmeye..
Ben fena oldum kaçtım balkona.
Bebeğin başında kayınvalidem var komşuları gelmiş görmüşler,
bebeğin kesik yerine pamuk tıkamışlar bide böyle dediler...
Off o kadar kötü olduk ki eşimle bugün hemen dr. götüreceğiz.
Kimse ciddiye almamış o yarayı..
Perşembe izmire gidip alçıyı çıkaracaklar nasıl olsa diye.
O zamana kadar bu bebeğin yarası kemiğine dayanacak haberleri yok.
Bebek aç. Süt gelmiyormuş,
Bebek uyumuyor diyorlar, eşim diyo neden uyumuyo bu bebek,
dedim sen bi kendini düşün karnın aç bacağında derin bi yara var uyurmusun?
Bebeği tutmasını da beceremiyorlar.
Çok yazdım ama inan çok üzüldüm ve dehşete düştüm ya

Allahım o bebeğe güç kuvvet versin.

tebrik ederim canım allah tamamına erdirsin inş.. sağsalim kavuşursun bebişine.. gerçekten çok sevindim.. darısı isteyen herkesin başına :))))

çok geçmiş olsun canım içim acıdı sabah sabah rabbim kuvvet versin minicik bedenine..

bu arada günaydın kızlar..
dün bütün gün temizlik yaptım.. halı kilim ne varsa yıkadım.. ama ilk defa sağlı-sollu kasıklarımda batma hissettim.. acaba suda üşüttüm ondan mı oldu yoksa bu bi belirti.. allahım herşeyi belirti zanneder oldum :) sizin ilk belirtileriniz nelerdi ? taze hamişler sizlere soruyorum :) birleşmenin kaçıncı gününden sonra ne belirti oldu sizde ? ovulasyona göre geçen hafta yumurtlama günümdü.. ama bu kadar kısa sürede belirti olmaz zannımca.. ? :)

ya bende yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 2 aydır heveslenyoruz fos çıkıyooo bugün kocamın ses tonunu duyunca onun için daha çok üzüldüm yaaaaaaaaaaaaa offf

Ahh canım benim ben bu haberi kocama verebilmek için 5 ay bekledim.. artık ümidimizi keseceğimiz anda Rabbim nasip etti..

Ben dr.a hamile kalmak istediğimi söylediğimde bana Folik Asit vermişti.. Yumurtlama için iyi oluyormuş.. Benim kullandığım ilacın ismi Folbiol'du.. İlacı verirken kan tahliline gereç yok canım.. Yani anlayacağın hamilelikten önce ve hamilelikte ilk 3 ay..

Off Allah'ım sen kimseye böyle imtihan verme..
doktora götürdükten sonra bize de haber ver canım İnşaallah ciddi bir şey yoktur..

Okurken içim ürperdi ya.O yavrucağı Allah korusun.Cahilde değiller kayınvalidende yanlarındaymış.Çok üzüldüm

Günaydın kızlar..

Ctesi halılarımı yıkadım.Mutfak dolaplarımı temizledim.Fırın buzdolabı bulaşık makinası ne varsa çektim sildim süpürdüm.Şimdi bacaklarım fena ağrıyo

Birde kilo aldım çok diyet yapasım yok..Ben bu hamileliği oruç gibi düşündüm galiba..Aman hamilelikten sonra bunu yiyemem şunu yapamam diye yiyorum Spora gitmesem yürüyüş yapmasam halim ne olurmuş bilmiyorum

Yiyemem düşüncesiyle çok yemeni tavsiye etmem.. Bakarsın bulantın olmaz çok rahat yiyebilirsin.. Dikkat et bence kendine..

dün bütün gün temizlik yaptım.. halı kilim ne varsa yıkadım.. ama ilk defa sağlı-sollu kasıklarımda batma hissettim.. acaba suda üşüttüm ondan mı oldu yoksa bu bi belirti.. allahım herşeyi belirti zanneder oldum :) sizin ilk belirtileriniz nelerdi ?birleşmenin kaçıncı gününden sonra ne belirti oldu sizde ? ovulasyona göre geçen hafta yumurtlama günümdü.. ama bu kadar kısa sürede belirti olmaz zannımca.. ?

bi de ben niye şu ifadeleri mesaj yazarken göremiyorum şu sonuna yaptığınız ifadeler var ya onları ?

Son düzenleme:

Yiyemem düşüncesiyle çok yemeni tavsiye etmem.. Bakarsın bulantın olmaz çok rahat yiyebilirsin.. Dikkat et bence kendine..

Yiyemem düşüncem kolestrolüm yüzünden var.İlaç kullanırken sorun yokta bırakınca problem olacak.Çünkü ilaç kullanmadığımda kolestrolüm yükseliyor.Şimdi yiyorum hapı bırakınca yiyemiyecem düşüncesi var.Gerçi haftasonu tefalin 1 kaşık yağla kızartan fritözünü aldım.Şimdi en azından durayım biraz.Birde kola ya olan düşkünlüğüm var.Hamilelikte emzirirken içemiyecem ya içiyorum şimdi :))

Sizinle bebeğimin ultrasonda çekilmiş en sonki resmini göstermek istedim.
Bu bebeğimin kafası dikkatli bakanlar yandan yüz hatlarını görebilir..

sabah adet oldummmm
canım, sıkma canını. Allah'tan her şeyin hayırlısını iste. Okumuşsundur, hayatta neler var. Allah hepimize de sağlıklı ve hayırlı çocuklar nasip etsin, amin.

Eki Görüntüle 408975
[sıze=2]
sizinle bebeğimin ultrasonda çekilmiş en sonki resmini göstermek istedim.
[/sıze]
[sıze=2] bu bebeğimin kafası dikkatli bakanlar yandan yüz hatlarını görebilir.. [/sıze]
maşallah. Allah nazarlardan saklasın. Hayırlısıyla kavuşursunuz inşallah canım, amin.

Kızlar ben de az önce doktordan geldim, çok şükür bir sıkıntı yok. Vitamin verdi. Bi de midem için ilaç v erdi. Midem çok kötü durumdaymış.
şimdi 1 aylıkmış. 20 gün sonra kalp atışlarını duymaya gideceğim. Istemedim ama doktor mutlaka gel dedi. Işte benden böyle. Sizden naber?

sizin ilk belirtileriniz nelerdi ?birleşmenin kaçıncı gününden sonra ne belirti oldu sizde bunları bende merak ediyorummm bgn bi kasık ağrısı çektm ki sormayın ya üşüttüm hamile olduğumu sanmıyorum

bende hayatımda ilk defa kasık ağrısı çektm bgn ama kesin üşüttüm yada forumu okuya okuya psikolojik..ben bidahaki ay bebek düşünüyorum ama hayırlısı tabii..bu hafta doktora gidicemm...bakalım folicasid falan ne wercek..sanada geçmş olsun cnmm

sana da geçmiş olsun canım sanırım birazda psikolojik bu ara çok taktım nedense :s rabbim hakkımızda hayırlısını nasib etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…