- 9 Haziran 2017
- 330
- 457
-
- Konu Sahibi nalan19844
Zaten bu ülkü de toplumun alışık olmadığı ve aykırı olan ne varsa açıkça doğruyu söylediğin zaman dokuz köyden de kovuyorlar, taşlıyorlar da... Aman mazallah size bir şey olmasın.Ben muhtemelen hazal kaya gibi taşlanırım zamanı gelince.
İlk ilişkimde acı hissettim. Zevkte alamadım o yüzden. Zamanla duzeliyor. Bence 18 yaşında ilişki yaşama18 yaşındayım ilk ilişkinizde neler hissettinizve sonraki günlerde neler hissettiniz fiziksel ve ruhsal sıkıntılarınız ne oldu
Aynen bundan bahsediyorum bu banada boyle ogretildi kesin ve kati ogretildi ve ben bunu dusunerek hayatima devam ettim ve sadece evlendigim kisiyle oldum ama bana bu bu kadar katı soylenmeseydi benim aklimda kayicakti belki.. bazi seylerde katiı olun arkadaslar cocuklarinizin kendisini oz guvenini kisiligini sevgi saygiyi ve ayibi ogretmediniz surece hic bisey iyi olmaz. Cocuk yaa daha cocuk bunu yazan yani gunahtirBiz ailemizi ne kadar dinlediysek ileride çocuklarımız da bizi o kadar dinleyecek. Genelde bu tür şeyleri tecrübe ederek öğreniyoruz maalesef. Çünkü o yaşlar da size akıl veren tecrübelerini anlatan tabiri caizse BOŞ YAPAN birisi yerine, açık ve net şekilde kafasındaki soru işaretlerini giderecek ve yanında olacak birisini istiyorlar. Nerden mi biliyorum? Maalesef kendimden çünkü toz pembe geliyor hayat sanıyorsun ki o söylenenlerde ki gibi olmayacak. Ama işte maalesef sonra tüm sıkıntıyı kadın çekiyor bu tür şeyleri de ailesine anlatamayıp derdin içinde sıkışıp kalan. Yani aslında yap demiyoruz ama yapma da demiyoruz. Sadece ailesinin veremeyeceği bilgiyi onlara aktarıyoruz. Yoksa elbette benimde çocuğum olsa korumaya çalışırım ama işte yapacak olan yapıyor yine. Bana sadece ona güzelce her şeyi anlatıp yanında olmak kalıyor.
Bir tweet vardı benden nefret ediyor olman beni onurlandırır diye. Böyle yaşıyorum ben de. Çünkü hakikaten daima insanları beğenmez halde buluyorum kendimi. E beğenmediğim insanlarla da aynı şeyleri yapıp onlara benzemek istemem. E sonra onlar da beni beğenmiyor böyle bir döngü. Annelerimiz okulu bitir öyle sevgili işlerine bak diye tembihlerdi bizi oldu mu olmadı. Şimdi bu düşünceyi aktaramıyor anne olanlar çocuklarına. E çünkü dünya değişiyor. Herkes kendi doğrularınca yetiştirecek çocuğunu elbet. Ama biraz anlamaya çalışırsak bize de kolaylık olur. Konu sahibiyle aynı yaşta erkek kardeşim ve kuzenlerim var oturtup onları da tembihledim. Biri var içlerinde o fena bi şey bak dedim korunun. Hatta mümkünse bu işe bulaşmayın. Erkek açısından daha kötü aslında yarım yamalak tanıdığı biriyle sevişsen. O kişi de tecavüz vs diye şikayette bulunsa üstünden sıvın da çıkar örneklerin de çıkar dikkat edin dedim. Yani elimden bu geldi bunu yaptım. Hata yapmalarındansa açık açık konuşanları olsun.Zaten bu ülkü de toplumun alışık olmadığı ve aykırı olan ne varsa açıkça doğruyu söylediğin zaman dokuz köyden de kovuyorlar, taşlıyorlar da... Aman mazallah size bir şey olmasın.
İşte bahsettim ya benimde ailem katıydı ama yapmak isteyeni tutamıyorsun. O yaşlar da göz pek bir kara oluyor sonra görüyorsun ama dünya kaç bucak. Benim ailem katı olduğu halde bende bunları yaptıysam içinde olan yapar. Yaptıktan sonra da yanlarında olmalıyız kendilerini çaresiz hissettirmemeliyiz. Çok şükür ben bir derdin içinde sıkışıp kalmadım ama böyle davranıp çocukları daha çok korkutursak sonu intihara bile gidebilir.Aynen bundan bahsediyorum bu banada boyle ogretildi kesin ve kati ogretildi ve ben bunu dusunerek hayatima devam ettim ve sadece evlendigim kisiyle oldum ama bana bu bu kadar katı soylenmeseydi benim aklimda kayicakti belki.. bazi seylerde katiı olun arkadaslar cocuklarinizin kendisini oz guvenini kisiligini sevgi saygiyi ve ayibi ogretmediniz surece hic bisey iyi olmaz. Cocuk yaa daha cocuk bunu yazan yani gunahtir
evet işte bundan bahsediyorum yanlış yapmış olabilir tüm anlatılanlara rağmen. Ama sonrasında o toplum baskısı, o tabular, aile baskısı, evleneceğin kişi seni kabul etmez baskısı kafanda ki soru işaretleri ailesine ihtiyacı olup tek başına bir şeyleri halletmeye çalışması kızlık zarı diktirmeyi düşünmesi bunlar kötü şeyler. Çaresizlik kötü bir şeydir. Evladınız korumak istedin koruyamadın veya o kendisi bir hata yaptı olabilir hepimiz insanız hepimiz farklı hatalar yapıyoruz. Hata yapınca o senin evladın olmaktan çıkmıyor ki destek olmalısın bundan sonraki zorlukları beraber göğüslemelisiniz.birde neyin ne olduğunu bilsin bu yaşta cinsellik yaşayıp evlenen kaç kişidir kimi saf kızlarımız herşeyi yaşayıp sonra terkedilince psikolojisi bozuluyor hayır yani ne zannediyordu ki ama işte cahil ne desek boş. herkes hata yapa yapa öğreniyorda bazı şeyleri görebilir insan şu forumdaki kızlık zarı konularında görüyorum ki insanlar cahillikten öte aptal.
Yok canim ne intihari artikkk yaniii.. katıninda bi siniri var bogarsan icinden cikamazsin ama fazlada gevsek olmicaksin dengee her zaman sart..İşte bahsettim ya benimde ailem katıydı ama yapmak isteyeni tutamıyorsun. O yaşlar da göz pek bir kara oluyor sonra görüyorsun ama dünya kaç bucak. Benim ailem katı olduğu halde bende bunları yaptıysam içinde olan yapar. Yaptıktan sonra da yanlarında olmalıyız kendilerini çaresiz hissettirmemeliyiz. Çok şükür ben bir derdin içinde sıkışıp kalmadım ama böyle davranıp çocukları daha çok korkutursak sonu intihara bile gidebilir.
Bende zamanında hatalar yaptım bu cinsellik anlamında değil bende oğlum ya da kızım her ikisinede öğreteceğim doğruyu yanlışı. Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki kızlığını kaybeden birine gelen geçen çarpacak tövbe tövbe ya. Bunu özel sayan biri zaten ayrılık yaşarsa önüne gelenle yapmaz ki ilk hayal kırıklığını yaşamış olur bazı şeyler kafasına dank eder. Benimde senelik ilişkim oldu evlendim yakınlaşmamız oldu ama ilişki yaşamadım çünkü ne olacağı belli değildi. Evlendim öyle yaşadım. Bu benim tercihim. Her önüne gelenle yapanın kendi bileceği iş. Bende kızımın ne olucağını bilmediği biriyle ilişki yaşamasını istemem oğlum olursada öyle.. geriye dönünce pişman olsun asla istemem Allah korusun. Ama siz öyle bir yazıyorsunuz ki... Neyse herkesin düşüncesi farklıdır.Yoo cok basit aslinda bunu yaptiktan sonraki hayati dedigim gibi devam edicek hee burda herkes evlenmeden once illa dokunuyo zaten birbirine ama iliski ozel olmali diyorum birileri cok yumusak olabilir.... ama ben biraz kati dusunuyorum sizlerin coguyla aramizdaki fark sadece kendi kiziniz olunca yada varsa burda yaptiniz yorumlarida ayni sekilde cocuklariniza da aşılarsiniz o zamankendinizden biri olmayinca yasa gor pisman olursu n belkide olnazsin demek cok kolay
Boğmaktan bahsettiğimi hatırlamıyorum? İsterseniz ergenlerde intihar oranlarını araştırıp sebeplerini okuyabilirsiniz. Sizin yok artık diye düşündüğünüz şeyler gençlerin hayatını bitirebiliyor maalesef. Sonuçta aileye kolay açılabilecek bir konu değil bu...Yok canim ne intihari artikkk yaniii.. katıninda bi siniri var bogarsan icinden cikamazsin ama fazlada gevsek olmicaksin dengee her zaman sart..
Tamam konu taşınmış. Sanırım yanlış yere açıldı diye.
2 dk.lik zevk icin butun omrunu heba etmeye çurutmeye deymez heleki bu yasta senin yerinde olsam kimseye sumugumu vermem hayatta cinsellikten onemli seyler var saygi var sevgi var bunu yapican kisi sana ozel olmali sonrasinda o kapiyi herkese acarsin. Ya karsina cokkkk seviceni biri cikipta bekarete onem veriyorum dese 3 yil sonra ne yapicaksinn. Heee hi abla tavsiyesi diktiririm diyorsan inan ki erkek adam onuda anliyo kulagina kupe olsun
İnsanlar siftah yaptıktan sonra önüne gelenle sevişiyor muymuş? Kapı açıldı diye yani o kapıdan herkesi geçiriyor muymuşlar?
erkek adam dikişten mi anlıyormuş? Genelde bi kap çorba pişirip içermeyen tipler bunlar, ilk ilişkilerini hayvanlarla deneyen tipler di mi bunlar?
deymez değil ‘değmez’
18 yaş erken o konuda haklısınız.
Kusura bakmayın ama ben şeye çok takıldım, siz bir kere seviştim nasılsa diye herkesle seviştiniz mi gerçekten?
Yok genelde bu soylediklerime takilanlarin herkese kapiyi actigini dusunuyorum. Bir cok ornek gordum uni. Hayatimda acilan kapilarin bir kisiyle sinirli kalmadigini bos konusmaİnsanlar siftah yaptıktan sonra önüne gelenle sevişiyor muymuş? Kapı açıldı diye yani o kapıdan herkesi geçiriyor muymuşlar?
erkek adam dikişten mi anlıyormuş? Genelde bi kap çorba pişirip içermeyen tipler bunlar, ilk ilişkilerini hayvanlarla deneyen tipler di mi bunlar?
deymez değil ‘değmez’
18 yaş erken o konuda haklısınız.
Kusura bakmayın ama ben şeye çok takıldım, siz bir kere seviştim nasılsa diye herkesle seviştiniz mi gerçekten?