- Konu Sahibi mervesssss
-
Oda bişeymi ilk buluşmamızda eşimle randevulaştık ben gittim tam saatinde bir yarım saat bekledim ama bu gelmedi ...aradım nerdesin diye bi şeyler uydurdu..çok canım sıkılmıştı kendini ne sanıyor bu dedim kendi kendine o zamanlar genç güzelim iyibir işim konumum var falan.. Neyse geçti bu ertesi gün arıyor hafta sonu diye...kusura bakma haftasonu kapadokyaya gideceğim tatile hafta içide çok yoğunum belki başka zaman falan diye sallıyorum...haftasonu oldu ben arkadaşımla kapadokyadayım aradı bu inanmamış nerdesin görüşelim falan dedim tatildeyim pazartesi dönücem ama muhtemelen çok yorgun olurum görüşemeyiz falan dedim...1 ay salladım bunu...Bu arada annemle annesi ayarlıyor herşeyi bir tanıdık vasıtasıyla tanıştırıldık görücü usülü yani..ben o aralar bunalımdayım çok kötü hissediyorum ve ne yalan söyleyeyim yara bandı arıyorum kendime baktım buda yakışıklı boylu poslu biraz göstermelik kullanıp atarım diye düşündüm...o zamanlar öylede oldu ...çok işime yaradı doğrusuSelam arkadaşlar,
uzun süredir bana ilgi gösteren biri vardı, yazışıyoruz yaklaşık iki aydır. Yazışırken böyle anında geri yazar falan....
Bu haftanın başında Cumartesi buluşalım dedi eğer senin içinde uygunsa falan. Bende dedim tamam olur. Dün grup birden demesin mi - “yaa yarınki buluşmayı iptal etsek olur mu, yarın maç var ben onu unutmuşum, kusura bakma falan”
Bana acikcasi normal gelmiyor pek, ilk bulusma sonucta benim gözümde önemli bi sey ve böyle bi konu yüzünden iptal edilmesi biraz kizdirdi beni.
Siz ne düsünüyorsunuz?
Yok abla, futbol ayrı bir dünya. Ciddi bir savaş var orada
Ben hiç derbilerde pozitif yönde bir şey görmedim. Vur kır parçala bu maçı al
200 mesajdır şu hikayeyi anlatmayı bekliyordunuz galiba ne alaka ?Oda bişeymi ilk buluşmamızda eşimle randevulaştık ben gittim tam saatinde bir yarım saat bekledim ama bu gelmedi ...aradım nerdesin diye bi şeyler uydurdu..çok canım sıkılmıştı kendini ne sanıyor bu dedim kendi kendine o zamanlar genç güzelim iyibir işim konumum var falan.. Neyse geçti bu ertesi gün arıyor hafta sonu diye...kusura bakma haftasonu kapadokyaya gideceğim tatile hafta içide çok yoğunum belki başka zaman falan diye sallıyorum...haftasonu oldu ben arkadaşımla kapadokyadayım aradı bu inanmamış nerdesin görüşelim falan dedim tatildeyim pazartesi dönücem ama muhtemelen çok yorgun olurum görüşemeyiz falan dedim...1 ay salladım bunu...Bu arada annemle annesi ayarlıyor herşeyi bir tanıdık vasıtasıyla tanıştırıldık görücü usülü yani..ben o aralar bunalımdayım çok kötü hissediyorum ve ne yalan söyleyeyim yara bandı arıyorum kendime baktım buda yakışıklı boylu poslu biraz göstermelik kullanıp atarım diye düşündüm...o zamanlar öylede oldu ...çok işime yaradı doğrusuoda beni beğenmemiş çok havalı tek başına tatillerde falan ne iş demiş annesine anneside çalışmama konumuma hayran olsun bu kız seni adam eder demiş falan....
Neyse 1 ay sonra yine randevulaştık ama bu kez beni iş yerimden alacak o kadar salladımki en sonunda razı oldum...özellikle işten almasını istedim herkes görsün (!) Herkesten kastım eski sevgilim beni terk edip ailesinin istediği biriyle evlendi 2 ay kadar önce beni çok üzdü...hala gözü bende karısına adapte değil ve bunu belli ediyor her seferinde ... anlayın işte .. artık evli asla muhatap olmuyorum...söylediklerini duymazdan geliyor yüzüne bakmıyorum ama her gece ağlayarak uyuyorum ciddi anlamda çok sevmiştim ailesi istemedi beni diye gitti kendi akrabalarından birini buldu 1 ayın içinde evlendirdiler..ve eşim o ara çıktı karşıma ..boylu poslu filinta gibi falan...neyse geldi bu salına salına arabaya bindi herkes çok şaşırdı kızlar ay ne kadar yakışıklı bu çocuk falan hayran kaldılaroturduk bir yerde konuştuk ertesi hafta iş yerinde bir arkadaşın düğünü vardı oraya davet ettim görmeyen herkes (!) Görsün diye ...amacıma ulaştım eşim elimi ilk kez orada tuttu lavaboya gideceğim dedim salonun da en arka tarafındaydı tuvalet ve biz salonun ortasında el ele tutuşup lavaboya gittik
Bizim iş arkadaşları komple orada tabi bu benim eskide kıpkırmızı oldu ben zevkten 4 köşe o anımı hiç unutmuyorum..
Sonra masada hepsi ile tanıştırırken ben yine süper hisettim nasıl oluyormuş anlamıştır umarım eskisi...amacıma ulaştım senden daha iyisine layığım,daha yakışıklısını buldum mesajımıda verdim...çok iyi oldu bu...gerisi umurumda değildi valla..Sonra ayrılmadım devam ettik bir şekilde iyisiyle kötüsüyle 17 yıl oldu evleneli...
Ay neyse konuyu dağıttım eski anılarıma gittim birden...
En azından söylemiş yarın maç var diye ..tercihlerine saygı duyun derim şimdide evlenince de..maçmı benmi diye kendinizi asla polemiğe sokmayın...rahat bırakın ama birazda süründürün tabi...ama yok önceliği ben olayım derseniz asla olmaz bu belki zamanla...
Ben de çok fanatiktim özellikle 2000 yıllarda. Şimdi dediğin gibi kadroyu sayamam. Bence eskisi gibi futbolun kalitesi de kalmadı.En son futbol maçı izlediğimde 15 yaşındaydım, rahmetli babam gs'li ben bjk'liydim, babamla tv karşısına geçer gs-bjk maçı seyrederdik, didişir heyecanlanır sonra hangimizin takımı yenmişse onun bayrağını asardık balkona.
Ne sporda ne de başka bir konuda fanatizm nedir öğretmedi, babamdan futbol seyrederken bile eğlenmeyi öğrendim, kazananı tebrik etmeyi, yenilgileri kabullenmeyi, hayatı her rengiyle saygı duyarak yaşamayı öğrendim, o yüzden anlamam fanatizm falan.
BJK dedim de sözde kaldı artık, takımda kimler var diye sorsanız bilmiyorum.
Konu sahibesi de ilk buluşmaya kendisi kadar önem verilsin istemiş, önce tamam deyip sonra iptal etmek lakaytlıktır.
Önce tamam demesi büyük bir ihtimalle bu tarz maçların normalde pazar günü olmasındandır, bu yıl anormal şekilde cumartesi oynanıyor. Benim için bu maç hayatı durdurur, kaza geçirdim/hastanedeyim/bacaklarım koptu kadar geçerli bir bahane benim için bu maçEn son futbol maçı izlediğimde 15 yaşındaydım, rahmetli babam gs'li ben bjk'liydim, babamla tv karşısına geçer gs-bjk maçı seyrederdik, didişir heyecanlanır sonra hangimizin takımı yenmişse onun bayrağını asardık balkona.
Ne sporda ne de başka bir konuda fanatizm nedir öğretmedi, babamdan futbol seyrederken bile eğlenmeyi öğrendim, kazananı tebrik etmeyi, yenilgileri kabullenmeyi, hayatı her rengiyle saygı duyarak yaşamayı öğrendim, o yüzden anlamam fanatizm falan.
BJK dedim de sözde kaldı artık, takımda kimler var diye sorsanız bilmiyorum.
Konu sahibesi de ilk buluşmaya kendisi kadar önem verilsin istemiş, önce tamam deyip sonra iptal etmek lakaytlıktır.
Ay sorma ya aklıma geldi öyle yazdım işte200 mesajdır şu hikayeyi anlatmayı bekliyordunuz galiba ne alaka ?
+1000. Ben de hep böyle düşünürüm. Bir kere bjk maçına gittim eşimle İstanbul’da. Kasımpaşa’ya 3-0 yenildiler. Ben futbolcular perişan olacak sandım. Adamlar salına salına soyunma odasının yolunu tuttular, benimki yanımda kahroluyorduKonudaki yorumlara ben şokkk...
Futbolcular bile takimlari sizin kadar sahiplenmiyor yahu. Milyonluk sözleşmelerle takim degiştiriyorlar.
Adamlar parasina bakiyor yani, siz burada (siz, biz) kavgasi yapiyorsunuz. İnanilir şey degil doğrusu.
İzlemekten keyif alirsin, ilgi duyuyorsundur olabilir o ayri da millet cebini doldururken boş boş birbirini kirmakta nebilim
Maçın hangi takımlar arasında olduğunu anlayamadım, futbol cahili olduğum için.Selam arkadaşlar,
uzun süredir bana ilgi gösteren biri vardı, yazışıyoruz yaklaşık iki aydır. Yazışırken böyle anında geri yazar falan....
Bu haftanın başında Cumartesi buluşalım dedi eğer senin içinde uygunsa falan. Bende dedim tamam olur. Dün grup birden demesin mi - “yaa yarınki buluşmayı iptal etsek olur mu, yarın maç var ben onu unutmuşum, kusura bakma falan”
Bana acikcasi normal gelmiyor pek, ilk bulusma sonucta benim gözümde önemli bi sey ve böyle bi konu yüzünden iptal edilmesi biraz kizdirdi beni.
Siz ne düsünüyorsunuz?
Okudum ama iyi hikaye mutluluğunuz daim olsunAy sorma ya aklıma geldi öyle yazdım işte
Futbolda uç noktalarda yaşanan fanatizm, hatta holiganlık birçok ülkede var, futbolu takip etmem, kim kiminle karşılaşma yapacak, kim şampiyon olmuş vs bilmem ama haber izlediğimden fanatiklerin yaptıklarından az da olsa haberdar oluyorum, ne zamandı bilmiyorum ama çok zaman oldu galiba İngiliz holiganlar da ortalığı yakıp yıkmıştı, geçenlerde bizim ülkeden olan takımların maçı mı varmış taraftarlar ortalığı yakmış, fanatiklerden özür dilerim ama holiganlık derecesinde saldırganca tutumlar bana saçma geliyor, altı üstü bir maç için bilmediğin tanımadığın insanları öldüresiye dövmek, ortalığı yakmak, hatta içinde taraftar veya futbolcu olan otobüslere saldırıp yakmaya çalışmak hiçbir spor dalına yakışmayan hareketler, bu futbolseverlik veya sporseverliğin ruhuna aykırı, çoğu spor dalında karşınızda bir rakip vardır kazanır veya kaybedersiniz, önümüzdeki karşılaşmalara bakacağız der günü sonlandırırsınız.Kaos ve savaş ortamı futbolu besliyor Türkiye'de.
Buluştuğunuz kişinin sizi sarmaması, önceden buluşmayı iptal etmiş olmasıyla alâkalı mıdır? Yoksa kişilik çatışması mı vardı?gereksizce bir şey. hiç sevmem sözüne sadık kalmayan insanları. sözünün eri kişileri de ayrı bir yere koyarım. özellikle son zamanlarda böyle söz verip tutma meselesine çok takılır oldum. ben böyle durumlarla karşılaşınca soğuyorum ama bir hissim varsa tabii. benim zamanında öylesine konuştuğum biri buluşalım diye tutturmuştu, ben pek sallamamıştım neyse güç bela bir zaman belirledik sonra işim çıktı dedi erteledik. çok hoşlanıyor olsam bozulurdum mesela ama çok umursamadığım için bozulmadım. neyse sonra ilk buluşmaya da geç geldi zaten dedim bundan bi halt olmaz. tam eve dönüyordum resmen yalvardı gitme görüşelim lütfen falan diye. iyi dedim geldim o kadar, görüşelim. 1 saat falan oturduk, hoş çocuktu ama pek sarmadı. devamını getirmedik. fazla bişey hissetmiyorsanız sepetleyin gitsin, hoş değil. ben birine söz veriyorsam, ölüm ya da çok önemli bir işim çıkmadığı sürece sözümde durmaya çalışırım. eğer duramıyorsam mutlaka sebebim vardır. karşımdakinden de aynı şeyi beklerim.
Saygılı, tatlı ortamlar futbolu yönlendirenlerin işine gelmeyen bir ortam abla. Bu kavga gürültü ortamı, izlenmesini sağlıyor. Hakem hataları olmasa, yıpratıcı sportmenliğe aykırı davranış ve açıklamalar olmasa hiç kimse ponçik ponçik futbol izlemez. Maçları izlese dahi sonrasındaki açıklamaları, yorumları, tartışma programlarını izlemez. Bir maç akşam 19'da oynanıyorsa yorumları gece 3'e kadar devam ediyor. Bunların izlenmesini sağlayan şey, her ülkede, kaos ve rekabet ortamı. Prim yapmak adına bunu besliyorlar.Futbolda uç noktalarda yaşanan fanatizm, hatta holiganlık birçok ülkede var, futbolu takip etmem, kim kiminle karşılaşma yapacak, kim şampiyon olmuş vs bilmem ama haber izlediğimden fanatiklerin yaptıklarından az da olsa haberdar oluyorum, ne zamandı bilmiyorum ama çok zaman oldu galiba İngiliz holiganlar da ortalığı yakıp yıkmıştı, geçenlerde bizim ülkeden olan takımların maçı mı varmış taraftarlar ortalığı yakmış, fanatiklerden özür dilerim ama holiganlık derecesinde saldırganca tutumlar bana saçma geliyor, altı üstü bir maç için bilmediğin tanımadığın insanları öldüresiye dövmek, ortalığı yakmak, hatta içinde taraftar veya futbolcu olan otobüslere saldırıp yakmaya çalışmak hiçbir spor dalına yakışmayan hareketler, bu futbolseverlik veya sporseverliğin ruhuna aykırı, çoğu spor dalında karşınızda bir rakip vardır kazanır veya kaybedersiniz, önümüzdeki karşılaşmalara bakacağız der günü sonlandırırsınız.
Yazıyorum diye kimse üzerine alınmasın buradan kimseye değil sözüm, genel olarak futbol denince haberlerde gördüklerimden bahsediyorum, futbol günlük yaşamınızdaki sorunlardan uzaklaşıp kafa dağıtmanız içindir bence başkalarının kafasını kırmak için değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?