Ilk buluşmayı iptal etti

Oda bişeymi ilk buluşmamızda eşimle randevulaştık ben gittim tam saatinde bir yarım saat bekledim ama bu gelmedi ...aradım nerdesin diye bi şeyler uydurdu..çok canım sıkılmıştı kendini ne sanıyor bu dedim kendi kendine o zamanlar genç güzelim iyibir işim konumum var falan.. Neyse geçti bu ertesi gün arıyor hafta sonu diye...kusura bakma haftasonu kapadokyaya gideceğim tatile hafta içide çok yoğunum belki başka zaman falan diye sallıyorum...haftasonu oldu ben arkadaşımla kapadokyadayım aradı bu inanmamış nerdesin görüşelim falan dedim tatildeyim pazartesi dönücem ama muhtemelen çok yorgun olurum görüşemeyiz falan dedim...1 ay salladım bunu...Bu arada annemle annesi ayarlıyor herşeyi bir tanıdık vasıtasıyla tanıştırıldık görücü usülü yani..ben o aralar bunalımdayım çok kötü hissediyorum ve ne yalan söyleyeyim yara bandı arıyorum kendime baktım buda yakışıklı boylu poslu biraz göstermelik kullanıp atarım diye düşündüm...o zamanlar öylede oldu ...çok işime yaradı doğrusu oda beni beğenmemiş çok havalı tek başına tatillerde falan ne iş demiş annesine anneside çalışmama konumuma hayran olsun bu kız seni adam eder demiş falan....
Neyse 1 ay sonra yine randevulaştık ama bu kez beni iş yerimden alacak o kadar salladımki en sonunda razı oldum...özellikle işten almasını istedim herkes görsün (!) Herkesten kastım eski sevgilim beni terk edip ailesinin istediği biriyle evlendi 2 ay kadar önce beni çok üzdü...hala gözü bende karısına adapte değil ve bunu belli ediyor her seferinde ... anlayın işte .. artık evli asla muhatap olmuyorum...söylediklerini duymazdan geliyor yüzüne bakmıyorum ama her gece ağlayarak uyuyorum ciddi anlamda çok sevmiştim ailesi istemedi beni diye gitti kendi akrabalarından birini buldu 1 ayın içinde evlendirdiler..ve eşim o ara çıktı karşıma ..boylu poslu filinta gibi falan...neyse geldi bu salına salına arabaya bindi herkes çok şaşırdı kızlar ay ne kadar yakışıklı bu çocuk falan hayran kaldılar oturduk bir yerde konuştuk ertesi hafta iş yerinde bir arkadaşın düğünü vardı oraya davet ettim görmeyen herkes (!) Görsün diye ...amacıma ulaştım eşim elimi ilk kez orada tuttu lavaboya gideceğim dedim salonun da en arka tarafındaydı tuvalet ve biz salonun ortasında el ele tutuşup lavaboya gittik
Bizim iş arkadaşları komple orada tabi bu benim eskide kıpkırmızı oldu ben zevkten 4 köşe o anımı hiç unutmuyorum..
Sonra masada hepsi ile tanıştırırken ben yine süper hisettim nasıl oluyormuş anlamıştır umarım eskisi...amacıma ulaştım senden daha iyisine layığım,daha yakışıklısını buldum mesajımıda verdim...çok iyi oldu bu...gerisi umurumda değildi valla..Sonra ayrılmadım devam ettik bir şekilde iyisiyle kötüsüyle 17 yıl oldu evleneli...

Ay neyse konuyu dağıttım eski anılarıma gittim birden...
En azından söylemiş yarın maç var diye ..tercihlerine saygı duyun derim şimdide evlenince de..maçmı benmi diye kendinizi asla polemiğe sokmayın...rahat bırakın ama birazda süründürün tabi...ama yok önceliği ben olayım derseniz asla olmaz bu belki zamanla...
 
hem size randevu sözü veriyo hem de kıçıkırık bi maç için iptal ediyor. ben kabul etmezdim. zaten fanatik erkekleri ilkel bulurum soğurdum anında
 
Yok abla, futbol ayrı bir dünya. Ciddi bir savaş var orada

Ben hiç derbilerde pozitif yönde bir şey görmedim. Vur kır parçala bu maçı al

En son futbol maçı izlediğimde 15 yaşındaydım, rahmetli babam gs'li ben bjk'liydim, babamla tv karşısına geçer gs-bjk maçı seyrederdik, didişir heyecanlanır sonra hangimizin takımı yenmişse onun bayrağını asardık balkona.
Ne sporda ne de başka bir konuda fanatizm nedir öğretmedi, babamdan futbol seyrederken bile eğlenmeyi öğrendim, kazananı tebrik etmeyi, yenilgileri kabullenmeyi, hayatı her rengiyle saygı duyarak yaşamayı öğrendim, o yüzden anlamam fanatizm falan.
BJK dedim de sözde kaldı artık, takımda kimler var diye sorsanız bilmiyorum.

Konu sahibesi de ilk buluşmaya kendisi kadar önem verilsin istemiş, önce tamam deyip sonra iptal etmek lakaytlıktır.
 
Konudaki yorumlara ben şokkk...
Futbolcular bile takimlari sizin kadar sahiplenmiyor yahu. Milyonluk sözleşmelerle takim degiştiriyorlar.
Adamlar parasina bakiyor yani, siz burada (siz, biz) kavgasi yapiyorsunuz. İnanilir şey degil doğrusu.
İzlemekten keyif alirsin, ilgi duyuyorsundur olabilir o ayri da millet cebini doldururken boş boş birbirini kirmakta nebilim
 
200 mesajdır şu hikayeyi anlatmayı bekliyordunuz galiba ne alaka ?
 
Ben de çok fanatiktim özellikle 2000 yıllarda. Şimdi dediğin gibi kadroyu sayamam. Bence eskisi gibi futbolun kalitesi de kalmadı.
Bu arada eşim ile bir plan yaptığımızda maça denk geliyorsa fanatik olduğu halde ertelemez. Önceliği sevgilisi eşi olmayan insanla olabileceğimi düşünmüyorum
 
Ya çok büyük saygısızlık bence. Kendisi oynamayacaksa böyle şeylere fanatizm besleyen insanların da çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
 
Önce tamam demesi büyük bir ihtimalle bu tarz maçların normalde pazar günü olmasındandır, bu yıl anormal şekilde cumartesi oynanıyor. Benim için bu maç hayatı durdurur, kaza geçirdim/hastanedeyim/bacaklarım koptu kadar geçerli bir bahane benim için bu maç

Benim de babam Fenerli, ben koyu Galatasaraylıyım. Şampiyonlar Ligi maçlarını birlikte izlerdik Galatasaray'ın. İçeride Kopenhag'a 3 attığımız maçtaki ilk golde babamın da gözleri dolmuştu . Uğraşırız birbirimizle, didişiriz. Ikimiz de kendi takımımızla ilgili kötü şeyler de söyleyebiliriz, sadece rakibi gömmeyiz . Laf sokarız birbirimize, sonra ikimiz de güleriz uzun uzun. Asla gerilmez aramız bu konudan. Karşındaki insanı kırmadan da didişilebilir bence.

Yani ben çok ciddi fanatiğim. Ancak hiçbir zaman kimseyle bu konuda tartışmadım, tartışmam da. Fenerli birisiyle sohbet ederken şu oyuncunuz çok iyi, şu maçta çok iyi oynadınız vs konuşurum. Zaa sahanızda nasıl şampiyon olduk demedim hiç mesela .

Futboldaki savaş ortamının çok küçük bir kısmı taraftardan kaynaklı. Yöneticiler, teknik direktörler, oyuncular asıl savaşın ateşini fitilliyorlar. Bir takımın anlaşmak üzere olduğu oyuncuyu öteki daha fazla para verip araya girerek alıyor mesela. Bunlar hep ortamı geriyor. Benim takımım da özellikle kaostan yararlanıyor. Teknik direktörümüzün cezalı olduğu maçlarda çok daha iyi oynuyor, daha çok gol atıp daha çok maç kazanıyoruz mesela. Standardı olmayan hakemlerin skandal kararları da ortamın yatışmasını engelliyor. Kaos ve savaş ortamı futbolu besliyor Türkiye'de.
 
+1000. Ben de hep böyle düşünürüm. Bir kere bjk maçına gittim eşimle İstanbul’da. Kasımpaşa’ya 3-0 yenildiler. Ben futbolcular perişan olacak sandım. Adamlar salına salına soyunma odasının yolunu tuttular, benimki yanımda kahroluyordu dedim elemanlar parayı cebe attı tabii kim takar taraftarı baksana surat bile asmadılar
 
Maçın hangi takımlar arasında olduğunu anlayamadım, futbol cahili olduğum için. Görüşmek istediğiniz kişi fanatikse büyük geçmiş olsun, maçla sizin aranızda tercih yapmasını bekleyemezsiniz. Kaldı ki internette başlatıp devam ettirmişsiniz muhabbeti, fazla bir anlam yüklemeyin. Bu seferlik müsamaha gösteririm yerinizde olsam, ama dikkat edin diğer buluşmaları ertelemeye kadar vardırmasın işi. Hatta ikinci buluşmayı siz onun istediği günde kararlaştırmayın. Anlasın durumu. Ama yüz yüze gelirseniz "buluşma öncesi maç gibi durumların önceden tahmin edilebileceğini ve bu durum sık sık yaşanmasını istemediğinizi" mutlaka belirtin.
 
Kaos ve savaş ortamı futbolu besliyor Türkiye'de.
Futbolda uç noktalarda yaşanan fanatizm, hatta holiganlık birçok ülkede var, futbolu takip etmem, kim kiminle karşılaşma yapacak, kim şampiyon olmuş vs bilmem ama haber izlediğimden fanatiklerin yaptıklarından az da olsa haberdar oluyorum, ne zamandı bilmiyorum ama çok zaman oldu galiba İngiliz holiganlar da ortalığı yakıp yıkmıştı, geçenlerde bizim ülkeden olan takımların maçı mı varmış taraftarlar ortalığı yakmış, fanatiklerden özür dilerim ama holiganlık derecesinde saldırganca tutumlar bana saçma geliyor, altı üstü bir maç için bilmediğin tanımadığın insanları öldüresiye dövmek, ortalığı yakmak, hatta içinde taraftar veya futbolcu olan otobüslere saldırıp yakmaya çalışmak hiçbir spor dalına yakışmayan hareketler, bu futbolseverlik veya sporseverliğin ruhuna aykırı, çoğu spor dalında karşınızda bir rakip vardır kazanır veya kaybedersiniz, önümüzdeki karşılaşmalara bakacağız der günü sonlandırırsınız.

Yazıyorum diye kimse üzerine alınmasın buradan kimseye değil sözüm, genel olarak futbol denince haberlerde gördüklerimden bahsediyorum, futbol günlük yaşamınızdaki sorunlardan uzaklaşıp kafa dağıtmanız içindir bence başkalarının kafasını kırmak için değil.
 
gereksizce bir şey. hiç sevmem sözüne sadık kalmayan insanları. sözünün eri kişileri de ayrı bir yere koyarım. özellikle son zamanlarda böyle söz verip tutma meselesine çok takılır oldum. ben böyle durumlarla karşılaşınca soğuyorum ama bir hissim varsa tabii. benim zamanında öylesine konuştuğum biri buluşalım diye tutturmuştu, ben pek sallamamıştım neyse güç bela bir zaman belirledik sonra işim çıktı dedi erteledik. çok hoşlanıyor olsam bozulurdum mesela ama çok umursamadığım için bozulmadım. neyse sonra ilk buluşmaya da geç geldi zaten dedim bundan bi halt olmaz. tam eve dönüyordum resmen yalvardı gitme görüşelim lütfen falan diye. iyi dedim geldim o kadar, görüşelim. 1 saat falan oturduk, hoş çocuktu ama pek sarmadı. devamını getirmedik. fazla bişey hissetmiyorsanız sepetleyin gitsin, hoş değil. ben birine söz veriyorsam, ölüm ya da çok önemli bir işim çıkmadığı sürece sözümde durmaya çalışırım. eğer duramıyorsam mutlaka sebebim vardır. karşımdakinden de aynı şeyi beklerim.
 
Buluştuğunuz kişinin sizi sarmaması, önceden buluşmayı iptal etmiş olmasıyla alâkalı mıdır? Yoksa kişilik çatışması mı vardı?
 
Futbol toplumların afyonudur sözünü yaşatmışsınız yorumlarda, koca koca insanlar yani utandım resmen. En son ilkokulda böyle laf sokmalı takım kavgalarına şahit olmuştum maçı izlersin seyir zevki yüksektir kapılırsın gaza gelirsin ona bir şey diyemem ama takım nedir ya oyuncusu teknik direktörü başkanı değişip duran bir şey bugün olanla 10 yıl önceki aynı değil bu oluşumlara bu kadar bağlanmak neden futbolun hayatını etkilemesine izin veren insan boştur...
 
Ben anlamadim. Hoslandiginiz kisi grup uzerinden mi yaziyordu? Ve gruptan biri mac oldugunu unutunca bulusma ertelendi diye grup bulusamayacagi icin siz de mi bulusamayacaksiniz?
Yani aslinda ikinizin yanliz bulusacagi birsey degildi, degil mi?
 
Saygılı, tatlı ortamlar futbolu yönlendirenlerin işine gelmeyen bir ortam abla. Bu kavga gürültü ortamı, izlenmesini sağlıyor. Hakem hataları olmasa, yıpratıcı sportmenliğe aykırı davranış ve açıklamalar olmasa hiç kimse ponçik ponçik futbol izlemez. Maçları izlese dahi sonrasındaki açıklamaları, yorumları, tartışma programlarını izlemez. Bir maç akşam 19'da oynanıyorsa yorumları gece 3'e kadar devam ediyor. Bunların izlenmesini sağlayan şey, her ülkede, kaos ve rekabet ortamı. Prim yapmak adına bunu besliyorlar.

Elbette her ülkede var. Arsenal ile oynadığımız UEFA kupası finalinde bir holigan İngiliz, Türk bir taraftarı öldürmüştü. Adam daha geçtiğimiz yıllarda hapisten yeni çıktı. İskoçya'da taraftarların sahaya inip hakemi katlettiği olay var geçmişte. Bunlar benim şu an aklıma gelen dünyadan olaylar. Ancak kutuplaşmaya çok müsait ve kutuplaşmanın sık sık kullanıldığı bir ülke olduğumuz için bizde ayrı bir durum var.

Bizde de son hatırladığım yakılan Kadıköy stadı, devrilen polis arabaları. 2012'deydi bu. Bunları izleyen art niyetli kişiler, bu olayları lehlerine kullanabileceklerini fark ettiler zaten. Çünkü Türkiye'de ortada iç savaş çıkarmaya yetecek kadar kalabalık sayılarda bir gruplaşma söz konusu. Zamanında bu kullanılmaya da çalışıldı zaten belli bir grup tarafından. Ancak bu ülkeyi ilgilendiren her şeyde takımlar da taraftarlar da bir araya gelir. Ülkeyi etkileyen birçok politik olayda, büyük yıkımları olan facialarda üç büyük İstanbul kulübü birleşerek ülkenin bütünlüğü doğrultusunda hareket ettiler geçmişte. Futbol sadece bir spor değil. İçinde psikoloji var, sosyoloji var. Siyaset de çok büyük oranda var içerisinde. Tenis, voleybolla satrançla bir tutulabilecek bir şey değil. Çok da güçlü bir kitle kontrolü aracıdır aynı zamanda. Takımcılık, bir gruba ait olma hissi çok güçlü bir manipülasyon aracı, çok da tehlikeli. Bu saydığımız olayların çok büyük oranının içerisinde de bunları lehine kullanmaya çalışan terör örgütleri var zaten.
 
Valla benim eşim geceden geldiğinde iki saat uyudu ya .resmen iki saat uyudu ki uyku bizde herşeydir . Gs bjk maçı var diye uykusundan vazgeçti .


Ben yemek yaparken onun ani bagrislarindan tencere kapağını kaşığı filan sicrayarak elimden düşürüyorum iki dk kendime gelemiyorum yuregim hopluyorum.


Adamlar için maç cok onemli .
Buna uymalisiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…