- 2 Ağustos 2011
- 620
- 10
- Konu Sahibi berraksuuu
- #5.281
canlarım bana dua edin inş. en kısa zamanda siteye girip size güzel haberleri veririm
insallah sende yavruna sag salim kavusmussundurda su saatlerde misler gibi koklasiyosundur.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canlarım bana dua edin inş. en kısa zamanda siteye girip size güzel haberleri veririm
kizlar slm varmi aranizda hamilelikte balik yagi kapsülü kullanan kullanan tecrübeli adaylar farki görenler?kullnsammi kullanmasammi bilemedim hem emzirirknde kullandinizmi
Kizlar sonunda kizimi kucagima aldim cok mutluyum eve gelince aytinsini yazarim
çok teseşekkür ederim kızlar iyi dilekleriniz için...cuma günü sizinle paylaşmıstım zaten nişanım geldi diye aynı gece hiç uyku tutmadı ama hafiften sancım var yine..neyse saat 2 bucuga geliyodu tv izlerken suyum gelmeye başladı anlamıstım ama yıne de emin olamıyordum cunku daha bı hafta vardır gec gelcek bızımkı dıyordm...neyseki ben artık wc ye yetısemez oldum suyum baya geldi tabi hemen dus aldım sogukkkanlılıkla esyalarımızı gözden gecirdim bu arada sahur oldu eşim sahura kalkıcaktı ben bir yandan sacımı tarıyor bı yandan da hadi uyan diyorum oda sahura kalkcak ya şüphelenmıyo hiç dogumdan...ben üstümü giydim hazırım aslında tabi wc ye de sürekli ugruyorum suyum hala gelıyo cunku....neyseki eşime söyluyorum haastaneye gtmemız ın vaktı geldı dıye ...eşim uyku sersemliğiyle bırlıkte şokta...nasıl yani filan diyobu arada bende sancı fılan kalmadı doktoru arayıp blgılendırıyoruz saat 4 fılan oldu...benim sancılar sıklastı 15 dk da 1 10 dk 1derken doktor gelin demiş eşime sabaha kadar bekleyemezdım çunkü...saat 4 51 de hastaneye giriş yaptık ardından sancı sancı ve sancı.....4cmydi 6 cmydi derken açılmalarım 8 cm ye cıktı bu arada sancının alasını cekıyorum ama nefes kontrolle daha da dizginliyorum sancıları...saat 8 de fılan dogumhaneye ınıyorum ve 09:01 de oglum dunyaya gözlerını acıyorteyzeleri çok şükür dünyalara bedel gözleiryle karsımda sonrada kucagımda yerini alıyor....benim dikiş işlemi tamamlanıyor ve dogru odamıza cıkıyoruzzzzzzzzzzzz veeee dünyanın en güzel duygusu olan anneliği tadıyorsunuz tüm sevdikleriniz yanınızda mükemmel ve herşeye değer bi duygu bizim doğum hikayemiz kısaca böyle Allah herkesi hayırlısıyla kavuştursun bebeğine kızlar cok dua edin ben giderken bile meryem süresini okuyamasamda netten dinliyordum...şimdilik hoşçakalın
Rabbim hayırlı etsin analı babalı büyüt inşallah ay çok duygulandııııııııııııııım :2:
maşallah çok güzel bi doğum olmuş bizlere de dua et darısı başımıza
canim ben hamilelgimin ucuncu ayindan itibaren her gun folik asit takviyeli omega 3 tablet aldim.su andada bebegim uc aylik oldu ama hala aliyorum.doktorum bitirene kadar alabilirsin dedi.bende iki kutu fazla vardi bitiricem.
zaten anne karnindan baslayip alti yasina kadar omega üc alimi cok önemliymis.hos memleketimde olsam balik bollugunda ne guzel taze taze hüpletirdim.burda tazeyi bulmak zor.onlarda tanimadigim okyanus baliklari.
doktorun al dediyse al. benimkisi kendi hamileydi ve kendi iciyordu.
Okyanus balıklarında omega 3 oranı daha yüksektir daha yağlı oldukları için yani basit bir mantıkla. Ben balık yağı hapı almasam diyince doktoruma, türkiyedeki balıklarda az ama okyanus balıklarında -somon ton balığı v.s- daha çok dedi ama ton balığına dikkat civa oranı yüksek olabilir haftada 2 yi geçmesin diyorlar ton balığı için...ayrıca semiz otu badem ceviz...:) ben de bol tüketmeye çalışıyorumm. bebişine ve sana sağlıklı günler diliyorumm:)
canim aynen dogru söylüyosun ama ben buyuk et baliklarini birde tanimiyorsam hic yiyemem kolay kolay.dedigin dogru omega 3 özellikle en fazla somon ve tonda.benim doktor özellikle bu baliklara dikkat etmemi söylemisti.civa orani yüksek olmasi nedeniyle.hamilelikte bebegin beyin gelisiminde hayati rol oynuyor diye.zaten cogu hamile biliyor neleri yememesi gerektigini.
semizotunuda hayatim boyunca unutamam.dogumum yaklastigi gunlerde canim istiyor diye annecazim Türkiyeden getirmisti.gunduz doktorda daha on gun surer dogum raporundan sonra eve gelince bende acemiligimden sancilarimi anlamamistim.sanci ceke ceke semizotu yemegi pisiirmistim.yedikten sonrada agrimi dindirsinler diye tekrar ayni gun hastaneye gitmistim.ve ogluma kavusmustum.
valla simdi duusnuyorumda hic gelmez ogunler nasil zaman gececek diye 50 bin cesit hoby edindiydim.kalan bos zamanlardada hep kadinalr kulubudeydim. zaten hamileligin son zamanlari malum uykusuzlukla gecince ihtiyaci oluyomus.iyiki gecen sene kesfetmisimde uye olmusun bu siteye.
öyle simdi bebislimle koklasiyoruz. kocaman bile olduk teyzeleri kahkahalr atiyororuz.Allahim sizleride bir cirpida bebeislerinize kavustursun insallah.
[/B]gigimstry iyisiniz insallah?henuz haberini alamadik.bak cok merak ediyorum.
gunebkncigim Tunacigimla nasil oldunuz ?tamamen iyimisiniz?nasil öyle usuttunuz anlamadim.insallah daha iyisiniz
kizlar glsh eikincik hatice can bebeekleriniz nasil arada anlatin neler yapiyorlar?benim oglan bu aralar anneyi babayi iyce kesfetti hep oynamak istiyo.ikimiz ayni anda tusuz.enerjimiz yetmiyo ona kalsa sabaha kadar kikir kikir gulcek.hehehe yavruim bayilyiorum ona teyzeleri.
hepniz Allaha emanet olun.yeni hamisler sizlere de saglik ve bol bol sabir diliyorum.her seyi doktorunuza sorun biktiklarini dusunsenizde bosverin sorun.,ne sorarsaniz size kar.umarim hepnizin süper sabirli sempatik doktoru olur. .ben doktorumu bulana kadar cok problem yasamistim cunku .
neyse cok cene yaptim.öpyüroz sizleri teyzeleri oglumla...
benim oğluşum gaz sancıları hala devam ediyo ve çok ciddi ciddi bakan bi oğlum var sadece sabahları ve konuştuğum zaman gülücükler atıyo, agulara bayağı oldu başlayalı, hatta bilinçsiz olarak anne bile diyo arada sinirlendiğinde çıkardığı sesler arasında anne de var , bizim doktorumuz pek sempatik sayılmaz ama hastanede onu ilk muayene eden doktor olduğu için devam ediyoruz, zaten şu aralar sürekli aşı için gittiğimiz için pek de mutlu geçmiyo doktor kontrolerimiz, benim oğlan gündüzleri pek uyumuyo bi de en büyük problemim akşam 19:30-22:00 arası felaket kolik sancıları oluyo ve katılırcasına sesi kısılana kadar ağlıyo, resmen savaştayız o saatlerde, tam iftar saati ne yaptığım yemekten ne yediğim yemekten hiç bir şey anlamıyorum, kan ter içinde babasıyla susturmaya çalışıyoruz, şurup, bitkisel yağ, fitil, masaj, sıcak havlu, sıcak su torbası, kimyon, zeytinyağı masajı denenmedik şey kalmadı ama çözüm yok, sabrediyoruz, inşallah düzelir, kolik bebekle uğraşmak cidden sabır işi, bi de kendimle ilgili sorunlarımla var 6 haftadır kabızlıkla mücadele ediyorum derken hemoroid oldum çekilesi çile değil tuvalete gitmeye korkuyorum hayatımda yaşamadığım bi sıkıntı düzelemedim hala, ama bütün bunlar benim edizim bi gülücük attığında bitiyo işte buna da annelik deniyo
cok gecmis olsun ekincik.baya bir problem olmus sende.bende dediklerinin hemen hepsi oldu ama Allaha sukur cabuk toparladi.kabiz olmakla olmamak arasinda gittim geldim hep.
benim ediziminde sabahalri tutuyordu ucuncu ayina bir hafta kala hopppp birden bire ne olduysa gercekten gecti.özelliklede sancili kaka yapmalari beni tükettiydi .valla canim cikiyordu her sabah her sabah aglama kirzleri gezdirmeler olmayan enerjimle bebegimi avutmalar.valla dedigin dogru ne yapsan fayda etmiyo. biraz rahatlatiyo belki ama tam anlamiyla gectigi olmuyordu.simdi rahatiz.bir ara uyku sorunu vardi.emzik almadiydi.simdi emzigi kendi istiyo agzina yerlestirim diye, elinede kendi agiz bezlerinden aliyo yüzüne tutarak uyuyo. kendi yataginda uyumaya basladi.bensiz uyuyamiyordu.simdi geri yatagina alistirdim.sadece sabahlari yanimda ,onuda aciktiginda emzirip geri yatirmaya useniyorum.
bende ilginc olan sabahlari uykum agirlasiyo gece rahat kalkiyorum ama sabah zorla, kollarim dökülüyo yaaa ...
bebislerin günduz uykulari ucuncu aydan sonra azaliyormus ama belkide senin bebiskon rahatlarda uykuya duser tam tersi.her bebekte farkli oluyormus.benimkisi gunduz uyuyor ama cok sik uyaniyo.Allahtan aksamalri erken uyumaya basladi.7 de uyumaya hazirlik yapiyo zor oyaliyorum.sekizde uyumus oluyo. saat 10 a kadar oyalaniyorum dinleniroum artik.sonrada yatiyorum.gece ucde kalkiyor emiyor geri uyuyor sabah 7 ye kadar.düzene sokmak icin bi kac gun ugrastim.ama sabahlari cok enerjisizim.doktora bile gitmeyi dusunuyorum neyim var diye.
bu arada oglumun cikardigi sesleri bende benzetriyorum ama esim diyor sana öyle geliyo aslinda baba diyor diyo.ama bence anne der gibi ses cikariyor.havalar burda cok degisken.sinir oluyorum.soguk diye ceket sapka cikiyoruz disari birde bakmissin isiniyo hava.cocuk bunalicak diye soy geri.kendim terliyorum bus efer giydir cikar.terliyorum kemiklerim sizliyo bu s efer.sicak olsa ciplatir koyarsin yok ne tuhaf memleket anlamadim gitti.
bu arada bebisini emzire biliyormusun ? kolay gelsin sana simdi yogun saatlerdesindir yine...
bende 10 aylık evlıyım ve bugun sabah test yaptım ama cok coooooook sılık bı cızgı cıktı kızlar sız ce bende mı ılk bebegıme hamıleyım acaba yanı normalde bakınca dıkkatlı bakınca anca bellı oluyo gun ısıgında dıgerlerıne gore daha net tabı ama baskası baksa goremez belkıde :s cok merk edıyorum yaa
bende 10 aylık evlıyım ve bugun sabah test yaptım ama cok coooooook sılık bı cızgı cıktı kızlar sız ce bende mı ılk bebegıme hamıleyım acaba yanı normalde bakınca dıkkatlı bakınca anca bellı oluyo gun ısıgında dıgerlerıne gore daha net tabı ama baskası baksa goremez belkıde :s cok merk edıyorum yaa
selam güzel annisler ve yeni anne adaylari,
nasilsiniz iyimisiniz???
Gunkncim, AyniSefacim nerelerdesiniz - özledim sizleri yaaaa??? Kayboldunuz gittiniz??? Bebisler nasil iyi mi, biz hamd olsun oglusumla iyiyiz, benim hafif grip tarzi seyimi saymazsak... kendi kendimi üsütüp hasta ediyorum, sicak soguk sicak soguk derken...burnum akiyor, tikaniyor falan...insallah bir an önce gecer.. bu mevsimde cekilmiyorda )
Gunebkncim Tuna bey neler yapiyor, ek gidalar konusunda bana yazarmisin canim, sen ne ile basladin, ne kadar verdin ve ne zamanlari emzirdin falan...
AyniSefacim, sen neler yapiyorsun, oglusun nasil - dönmeye basladi mi?? Sütün yeterli mi canim halen???
Arada girin mesajlarinizi bekliyorum, kocamannnn öpüyorum sizleri...oglumda öpüyormus bu arada...
selam güzel annisler ve yeni anne adaylari,
nasilsiniz iyimisiniz???
Gunkncim, AyniSefacim nerelerdesiniz - özledim sizleri yaaaa??? Kayboldunuz gittiniz??? Bebisler nasil iyi mi, biz hamd olsun oglusumla iyiyiz, benim hafif grip tarzi seyimi saymazsak... kendi kendimi üsütüp hasta ediyorum, sicak soguk sicak soguk derken...burnum akiyor, tikaniyor falan...insallah bir an önce gecer.. bu mevsimde cekilmiyorda )
Gunebkncim Tuna bey neler yapiyor, ek gidalar konusunda bana yazarmisin canim, sen ne ile basladin, ne kadar verdin ve ne zamanlari emzirdin falan...
AyniSefacim, sen neler yapiyorsun, oglusun nasil - dönmeye basladi mi?? Sütün yeterli mi canim halen???
Arada girin mesajlarinizi bekliyorum, kocamannnn öpüyorum sizleri...oglumda öpüyormus bu arada...
selam canım.artık fazla giremiyorum eşim ameliyat oldu evde yatıyor.45 gün raporlu(oğlum da iyi şükür teyzesi..mikail nasıl?ek gıdalara gelince önce yoğurtla başladık,meyve suyu falan..sonra meyve pürelerine geçtik,şimdi muhallebi,çorba falan yiyor..önce bir kaç kaşık veriliyor..sonra arttırıyorsun..sabahları da yumurta sarısı ve peynir veriyorum.gün içnde de pekmez bi kaşık iyiymiş dedi dr bende veriyorum..bir kaç gündür de cevize başladık..meyve pürelerine katıyorum.aralarda da tatlı niyetine beni emiyorböyle işte canım.öptüm sizi
merhaba hatice can cim iyi olmaniza sevindim,gerci ara ara usutuyormusun.bendede ayni sorun var.umarim ilerde problem yaratmaz bu yasadigimiz.kemiklerim sizliyo bazen gögsum bazen fazla acik kalsa batma oluyo.valla zor is.havalarda burda duzensiz.ya cok sicak ya soguk anlamadim gitti.neyse oglum iyi.onu koruyabiliyiorum.doktorunun ilk ayda bana söyledigi önemli olan bebegi terletmemek ve ceryanda kalmamasi.giyimine dikkat etmek.hani hava sartlarina göre serin diye yelek giydirmek yerine daha kalin bir penyeden tshirt yada tulum giydiriyorum.hayirlisi .kar kis gelince nolcaz bakalim.hayirlisi.
oglumla geziyoruz bol bol teyzesi.her gün aksam en az bir saat disardayiz uykudan önce.temiz hava iyi yoruyo bizimkisini.bu arada iki haftadir yanlara dönmelerimiz basladi canim.ayaklarini toplayim dönüyo birde benim yatakdaysak kendini ayagindan guc alarak sürte sürte yanima yaklastiriyo.evimize tanitim amacli bazi firmalardan ek gida mamalardan gelmeye basladi ama ben 5. ayin sonunda denemeyle baslamayi dusunuyorum.haftaya kontrolumuz var.bakalim doktor ne dicek.oda önemli yoksa emzirme planim.
onun disinda sen neler yapiyosun,mikalimiz nasil neler yapiyo.agliyo mecbur cikiyorum yazacaklarim vardidaha aslinda.