Ilk bebeğine hamile anne adayları heyecanımızı beraber paylaşalım

çok sağol canım,hayırlısı ile atlatırız inşallah :KK66: normal doğum mu yaptınız ?

merhaba canim,

ben normal dogumdan cok korktugum icin sezeryan istedim ve sezeryan dogum yaptim (spinal anestezi ile). Allaha sükür bir sorun yasamadim, simdi dogum yapali 2 ay oldu, sükür iyiyim..

Hayirli dogumlar diliyorum sanada... sen nasil düsünüyorsun peki?

selam arkadaslarim.gecmisi elimden geldigince okuamya calistim.anladigim kadariyla herkez iyi.evanurumda görüsemeden tatile cikmis.sag salim gider gelirler insallah.Türkiyeyede tam gitmenin zamni,sicaklar bastirmadan bebislerimizle.
bizde oglumla cok dolu gunler yasiyoruz.zaman nasil geciyor anlamiyorum.butun günüm gecem onunla.neyseki geceleri rahat uyuorda biraz bende rahat ediyorum.az daha kendini kurtarsaydi topigede ugramaya zamanim olurdu.simdi annemde gidecek.kendimi alistiriyorum sadece oglumla esimle olan duzenime.bakalim nasil olcak.
sevgili ekincik,sirada sen varsin.umarim hayirli sag sag salim bir dogum atlatirsin.kalbimiz dualarimiz seninle inan buna

saol canim Allah razi olsun ,Allah hepimiizn evlatlarini sag salim yetistirmeyi bizlere nasip etsin insallah.oglunda oglumda bebisleirmiz isimleriyle yasasinlar insallah.oglumun adini Ediz koyduk teyzesi.babasi istemisti taa en basinda, bende karsi cikmadim.alistim hosuma gidioyr benimde.
evet evimize ebemiz geliyor.hem beni hemde oglumu kontrole.oglumu emzirmem konsuunda uykusu alt temizligi konusunda direktifler veriyor.uyguladigim zaman gercekten rahat ediyordum.o yuzden devam uyguluyorum.benimde alt dikisimi karnimi kontrol ediyor ayrica saglik durumumu.acil doktorluk bise yoksa kendi yönlendirmesiyle rahatliyorum.dogumum anlattigim giib pekde normal olmadi .bunada sukur .sag salim atllatik ya önemli olan o.epizyotomiden dolayi dikis yerim agriyla geriliyordu.galiba bu aralar dikisin ipleri eridi yok olduki rahatladim sayilir.kanamamda azaldi.

hatice cancigim oglumu 15 dakika emziriyorum 2 dakika mola sonra alt degistirioyrum sonra diger memeden 15 dakika emziriyorum.kucagimda uyuya kaliyor.o zaman 3 saat en az 2.5 saat deliksiz uyuyor.egerki az emzirirsem 10 dakika falan yada 15 az uyuor hem kendi yoruluyor hem bana uyu uyan yorucu oluyor.gundzleri ac karnina mutlaka vitamin D veriyorum.bir sene boyunca alcakmis.emzirmeden önce ilik ilik melissa anason,rezene ve kimyondan olusan toz bir cayimiz var onu iciroyrum.gaz sorununuda cok iyi cözüyorum.benim oglumda sagolsun az miktar gaz sahibi.ac karnina ebemiz en azindan 20 gr gunluk icse yine yeter diyor.150 gr ama kadar icebiliyor.kendimde bol bol emzirme cayi iciyorum aynisi anneler icinde var ya.ayrica emzirenler icin emzirme icecegi var.demir yogunlukta olanmeyve suyu.dogumda kan kaybettigim icin icmem gerekiyormusayrica demir hapinada devam.bu arada biranin ana maddesi olan maltz iceceginden gune bir tane iciyorum.gerisi zaten bildigin gibi.ama maltz ve su ictigim zaman,birde annem Türkiyemden kuru incir getirmisti onu yedigim zaman gögsüme acayip agri giriyor.aninda süt cosuyor.tavsiye ederim diger arkadaslarada.

yönlendirmelerle ek gida olayina hic girmedim. girmeyide dusuunmuyorum.cunku bebegim cok iyi besleniyormus.gunde her bez degismede nerdeyse bos yok teyzesi.doktorda dedi sütün süper kalite.oglum ucuncu haftada masallah 4 kilo sekizyuze yaklasti.sürekli emzirmek usenmeden kaliteyi artiriyormus gercekten.,denedim.dun unuttum disrada yemek yerken lahana vardi bol..oglum iki gun cani cikti nerdeyse sakin yemeyin,nolur.
umarim sendede hersey guzel gidordur.mikailcigimi sevgiyle öpüyorum.sende yazarsin neler yaptiginizi.
cevaplamaya hazirim sorularinizi.

canim aynisefam merhaba,
simdi okuyabildim yazdiklarini, nasilsin iyimisin oglusun nasil??? Bizi sorarsan sükür iyiyiz büyümeye calisiyoruz...ne güzel ya senin bari eben var eve gelen, sana yol gösteren.. su süt konusunda, maltz icecegi nasil bisey, ben burada bulabilirmiyim acaba?? Emzirme cayi bende iciyorum, ama sütüm yetmiyor gibi geliyor, mecburen ek gida veriyorum... bu arada doydugunu nasil anliyorsun bebisin..

Gaz problemimizde yavas yavas geciyor canim, onun disinda Allaha sükür bir yaramazlik yok. Bende sizi öpüyorum canim kocamannnnnn....yine yazarim en kisa zamanda insallah...

kızlar merhabalar salı günü sezaryan randevum var, hayırlısıyla atlatırım inşallah

canimmmm simdiye coktan yavrunu kucagina almissindir... Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin... dogum hikayeni bekliyoruz unutma..

kızlar doğum korkusu yaşayan var mı :/

olmaz miiiii :-)))), o yüzden sezeryan dogum yaptimmmm

merhaba canim,

ben normal dogumdan cok korktugum icin sezeryan istedim ve sezeryan dogum yaptim (spinal anestezi ile). Allaha sükür bir sorun yasamadim, simdi dogum yapali 2 ay oldu, sükür iyiyim..

Hayirli dogumlar diliyorum sanada... sen nasil düsünüyorsun peki?

olmaz miiiii :-)))), o yüzden sezeryan dogum yaptimmmm

valla çok kararsızım.normal yapanla da konuşuyorum sezeryan yapanla da.her konuşmamda aklım daha da karışıyor.normalden hem korkuyorum hem istiyorum:KK53:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: DAVETIYE :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: MERHABA kizlar oncelikle doguma gideceklerim ALLAH yardimcisi olsun.ve yeni hamile kalanlara tebrikler.subat ve mart ayinda dogum yapacak olanlar varsa yeni topigimiz :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:2013 subat-mart anneleri...buyurun 9 aylik maratona:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:acildi.paylasim icin bekleriz.

kizlar ben daha yeni hamileyim.ama simdiden sezeryan dogum diye tutturdum cunki normal dogumdan cok korkuyorum.sanki dogururken bebek cikmaz icerde kalir gucum olmaz bunlar ve bide doguranlarin anlattiklari agri:KK53:hikayeleri beni cok korkutuyor.sezeryan cok iyi ve rahat bisey.estetik amelyat gibi zannedin bitsin.

kızlar merhaba, sonunda aşkımı kucağıma aldım. 29 ağustos salı saat sabah 08.25'te dünyalar tatlısı ediz'im doğdu. biliyosunuz sezeryan oldum, doktor artık bi gün belirle zira senin bu velet normal doğmayacak dedi, zaten çatım da dardı, biz de istanbul'un fethi olan 29 mayısı seçtik ve o günü beklemeye başladık, doğumdan bi gün önce hastaneye kontrole gittik ve o gece hiç uyumadım, çünkü sabah 6'da hastanede olmamız lazımdı, evden zaten sabah 5'te çıktık annemi de alıp hastanenin yolunu tuttuk, tabi yol boyunca benim gözyaşım gözümün ucunda ağladım ağlayacağım, sadeece dua ediyorum hiç kimseyle konuşmuyorum falan, hastaneye geldik, ben odaya yerleştim ve sezeryan hazırlıkları başladı, serum takıldı, lavman yapıldı, lacivert ameliyat önlüğünü giydirdiler ve ben sedyeyle ameliyathaneye gitmeye hazırdım, odadan sedyeyle çıktığımda gözlerimi kapattım ne annemin ne eşimin gözlerine bakamadım baksam ağlayacağım biliyorum, odadan çıkar çıkmaz kapattım gözlerimi ta ameliyathaneye kadar doktor gelene kadar açmadım gözlerimi, doktor ve anestezi uzmanı geldi, zaten doktorum çok şeker bi kadın anestezi uzmanı da bi o kadar tatlı bi adamdı yaptığı herşeyi önceden tek tek anlattı önce epudrali yapmadan sırtımın alt kısmınabi ağrı kesici yaptı sonra epudral işlermleri başladı 15-20 dk sürdü galiba epudral işlemleri, sonra ben o anda uyumak istedim beni uyuttular kısa süreliğine sonra uyandırdılar ve gözlerimi açtığımda ağlayarak gözlerimim içine bakan meleğimi yanıma getirdiler ben de başladım ağlamaya o anda öyle bi ağlamışım ki doktor dikişeri atarken problem yaşamamak için bei yine kısa süreliğine uyuttular, dikişlerim bitince yine uyandırdılar ve benim bıdığımı giydirmişlerdi, öyle bi ağlıyodu ki dudakları morarmıştı, sonra bi gece hastanede kaldım, 2 gün sütüm gelmedi, ilk 2 gece felaketti, sonra emzirmeye başlayınca ben de rahatladım bıdığım da, şimdi evdeyiz 12 günlük olduk bile, doğum sırasını bekleyen bütün arkadaşlarıma allah kolaylıklar versin,

herkese selam bende ilk çocuğuma gebeyim 5aylık olduk rabbim herkese bu güzel tekmelerden nasip etsin inşallah :))

kızlar merhaba, sonunda aşkımı kucağıma aldım. 29 ağustos salı saat sabah 08.25'te dünyalar tatlısı ediz'im doğdu. biliyosunuz sezeryan oldum, doktor artık bi gün belirle zira senin bu velet normal doğmayacak dedi, zaten çatım da dardı, biz de istanbul'un fethi olan 29 mayısı seçtik ve o günü beklemeye başladık, doğumdan bi gün önce hastaneye kontrole gittik ve o gece hiç uyumadım, çünkü sabah 6'da hastanede olmamız lazımdı, evden zaten sabah 5'te çıktık annemi de alıp hastanenin yolunu tuttuk, tabi yol boyunca benim gözyaşım gözümün ucunda ağladım ağlayacağım, sadeece dua ediyorum hiç kimseyle konuşmuyorum falan, hastaneye geldik, ben odaya yerleştim ve sezeryan hazırlıkları başladı, serum takıldı, lavman yapıldı, lacivert ameliyat önlüğünü giydirdiler ve ben sedyeyle ameliyathaneye gitmeye hazırdım, odadan sedyeyle çıktığımda gözlerimi kapattım ne annemin ne eşimin gözlerine bakamadım baksam ağlayacağım biliyorum, odadan çıkar çıkmaz kapattım gözlerimi ta ameliyathaneye kadar doktor gelene kadar açmadım gözlerimi, doktor ve anestezi uzmanı geldi, zaten doktorum çok şeker bi kadın anestezi uzmanı da bi o kadar tatlı bi adamdı yaptığı herşeyi önceden tek tek anlattı önce epudrali yapmadan sırtımın alt kısmınabi ağrı kesici yaptı sonra epudral işlermleri başladı 15-20 dk sürdü galiba epudral işlemleri, sonra ben o anda uyumak istedim beni uyuttular kısa süreliğine sonra uyandırdılar ve gözlerimi açtığımda ağlayarak gözlerimim içine bakan meleğimi yanıma getirdiler ben de başladım ağlamaya o anda öyle bi ağlamışım ki doktor dikişeri atarken problem yaşamamak için bei yine kısa süreliğine uyuttular, dikişlerim bitince yine uyandırdılar ve benim bıdığımı giydirmişlerdi, öyle bi ağlıyodu ki dudakları morarmıştı, sonra bi gece hastanede kaldım, 2 gün sütüm gelmedi, ilk 2 gece felaketti, sonra emzirmeye başlayınca ben de rahatladım bıdığım da, şimdi evdeyiz 12 günlük olduk bile, doğum sırasını bekleyen bütün arkadaşlarıma allah kolaylıklar versin,

Allah analı babalı büyütsün inşallah :KK66: lavman neden yapıyorlar onu anlamadım :KK53:

hamiler arkadaşlar bir sorum var
hamilelikte iştahsızlık yaşadınızmı? bütün iştahımkapandı hiçbirşey yiyemiyorumda acaba bu bir belirtimi dedim?

hamiler arkadaşlar bir sorum var
hamilelikte iştahsızlık yaşadınızmı? bütün iştahımkapandı hiçbirşey yiyemiyorumda acaba bu bir belirtimi dedim?

olabilir tabi ama genelde iştah kabarması oluyor tabi her bünyeye göre değişir belirtiler ama genel olarak bakıldığında istifra eden kişilerde iştah kapanması oluyor...inşallah hamlesindir Allah hayırlısını versin..

X