İlitam okuyanlar buraya...

nursena07

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
5.117
3.419
373
41
ilitam okuyan hanımlar,bu başlık altında buluşalım ve paylaşımlarda bulunalım...ben 9 eylül ilitam 3. sınıftayım..

bu bölüm ismini ilk defa duydum bu bölümü bitirenlere ne oluyor kızlar:)
açıköğretimden 2 yıl ilahiyat okuduktan sonra dgs ye girip puan yeterse,türkiyede 10 ilde bulunan,ilitam denilen ilahiyat tamamlama eğitimi görüyoruz,bitirince 4 yıl ilahiyat okumuş oluyoruz..

evet dedikleri gibi... zor .Normal dersler tmm. Fakat pdfler elimize kitap olarak verilmiyor . Eşim sağolsun yazıcı aldı inannın bu dönem 2 A4 kağıt arkalı önlü bitti(500*2=1000 2.A4 =2000 sayfa ki devamı var) 3.yü aldırdım ve bir sürüde ondan yazdırdım.ayrıca hep toneriniz bitmeye mahkum .ALLAH razı olsun eşim bi yazı almış 700 sayfa basabiliyorum o tonerle 3 kere doldurdum sadece bu dönemde. vize Quiz 18 sınava net üzerinden girdik.
Ders geçme notunun % 20 si yarıyıl içinde yapılan ödev ve sınavlardan, %80 i yüzyüze yapılan dönem sonu sınavından oluşur.
ayrıca her derse bol araştırmalı ödev yapıyoruz not yansıma %10 yani ödevden 100 alırsan 10 puan kazanıyrsun ki bu diğer ilitamlarda yok. Ayrıca Kuran dersimizde sürekli ezberler veriliyor.4.sınıfta bilmediğimiz yerlerden :) ,Kuran ödevini bilgisyrda ses kaydı yapıp yolluyorsun. Finallerde sorular öyle bi ki.. Ben çok çalışkan olduğum halde bunerden çıkmış yaa diyorum.
önlisansta onur öğrencisi olan ben şimdi dip. notumu söylemek istemiyorum ... Zor fakat çalışınca :) olacak inşALLAH. Neyse ben gidiyorum eşim gelmeden 3. ezberimin yarısını tamamlayım ve 1 pdf em kaldı onu bitireyim. Dua edelim birbirimize... inşALLAH emeklerimizin karşılığını Dünyada ve ahirette alalım bide notlarımız yüksek olsun :) daha kkö alımları var not yüksekliğine bağlı formasyon var. yüksek var inşALLAH....

Bize kitap verildi ama çok geç,sınavlardan 1 ay önce,kalın kalın kitapların hangisini okuyacağımızı şaşırdık..19-20 ocakta finallerimiz var,şimdiden heyecan bastı..ödev yok bizde,en azından şimdilik..dualar müşterek..siz 3. yıl ve 4. yıl hangi dersleri gördünüz,zahmet olmazsa yazar mısın....?acaba aynı dersleri mi görüyoruz diğer ilitamlarla,merak ediyorum..ve ders çalışma metodun nasıl,çoğu zaman içimde hiç ders çalışma isteği olmuyor..

5. dönemARAPÇA I
FIKIH USULÜ
KURAN-I KERİM I
MANTIK
OSMANLI TÜRKÇESİ
SİSTEMATİK KELAM
6.dönem
ARAPÇA II
FELSEFE TARİHİ
İSLAM AHLAK FELSEFESİ
İSLAM HUKUKU I
İSLAM TARİHİ I
KURAN-I KERİM II
7. dönem
HADİS METİNLERİ
İSLAM FELSEFESİ
İSLAM HUKUKU II
İSLAM TARİHİ II
KUR’AN-I KERİM III
TEFSİR METİNLERİ I
8.dönm
DİN FELSEFESİ
DİNLER TARİHİ
HADİS METİNLERİ II
KUR’AN-I KERİM IV
TASAVVUF
TEFSİR METİNLERİ II

herkes finaller için okuduğu okulun şehrine mi gidiyo mesela ist da malatya ilitam okuyan biri kalkıp oraya mı gidiyor? kuranı nasıl ezber veriyorsunuz ki?

sa arkadaşlar ben dgs ye gırecem de kac turkce sorusuyla ankara yada istanbul ilitama yerleşebilirim?

arkadaşlar benim de ilitamla ilgili sorularım var ama, başlık pasif kalmış.
cevap veren olur mu bilmiyorum ama yine de sorayım.

-önlisans diploma notum:63 küsür.
-istanbul da sanırım bir ilitam var, o da istanbul üniversitesi ilitam. yanlışsam düzeltin.
kontenjanlar hakkında da pek bilgim yok. ama acaba sözel-sayısal kaç net yaparsam istanbula yerleşebilirim?
ya da mesela sakarya ya da başka yakın bi yere yerleşirsek sınav durumu nasıl oluyor?
yani o şehre mi gitmek gerek sınav için?
-arapçayı epeyce unuttum. tekrar başlamam gerek. sınavlar ne alemde, zor mu?
-her dönem Kur'an-ı Kerim ezberleri varmış. ve bunlar kurul karşısında alınıyormuş. bu beni birazcık korkuttu

Merhabalar; ilitam kazanmak zor değil ama istanbul kazanmak zor olabilir :) bu sene 9 eylüle kayıt yaptırıcam bildiğim kadarıyla yılda ikihafta ggidilecek. İlk dönem 1 hafta ikinci dönem bi hafta. Vizeler internet üzerinden oluyor. Bunun haricinde dgs hesaplama motorundan istanbul için kaç net yapman gerektiğini öğrenebilirsin. Ezber ve arapça hakkında bilgim yok :) olunca yazarımiinşallah
OTE="nfk, post: 36776940, member: 311504"]arkadaşlar benim de ilitamla ilgili sorularım var ama, başlık pasif kalmış.
cevap veren olur mu bilmiyorum ama yine de sorayım.

-önlisans diploma notum:63 küsür.
-istanbul da sanırım bir ilitam var, o da istanbul üniversitesi ilitam. yanlışsam düzeltin.
kontenjanlar hakkında da pek bilgim yok. ama acaba sözel-sayısal kaç net yaparsam istanbula yerleşebilirim?
ya da mesela sakarya ya da başka yakın bi yere yerleşirsek sınav durumu nasıl oluyor?
yani o şehre mi gitmek gerek sınav için?
-arapçayı epeyce unuttum. tekrar başlamam gerek. sınavlar ne alemde, zor mu?
-her dönem Kur'an-ı Kerim ezberleri varmış. ve bunlar kurul karşısında alınıyormuş. bu beni birazcık korkuttu
[/QUOTE]
Mer

S.a arkadaslr bende bu sene dgs ye girmk istyrm ve olursa ilitam ama hangi ünvlerde var ve hangisi daha ii bilmiyorum.sakaryadaym ama sakarya ünv ilitam zor diyolar.hangi ünvlrde var ve hangisi daha ii bilen varsa cvplayabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…