ilişkimdeki minik bir sorun

groenline

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
833
1.091
dert olup olmadığından emin değilim ancak bazı şeyleri paylaşmak istiyorum sizinle. uzun olursa kusura bakmayın kendi kendime iç dökeceğim :)
bir buçuk yıllık ilişkimde başta beni rahatsız etmeyen ancak şu sıralar erkek arkadaşımdan kaçmama bile sebep olacak bir sorun var: sürekli her durumu, her yaptığımı ve yapmadığımı rapor vermek. başlarda bu benim için problem değildi. benim kadar sevgilim de neler yaptığını bana sürekli söyler. dürüst olduğu için çok da mutluyum aslında. biz şimdi uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz 6 aydır. önceleri böyle değildi aynı şehirdeydik. dışarı çıkabildiğim, arkadaşlarımla görüşebildiğim ve sevgilimle de görüşebildiğim için çok problem gibi gelmiyordu bu durum bana. ancak korona sürecinin başından beri sürekli evdeyim ve yaptığım şeyler hiç değişmiyor :) dolayısıyla "oturdum, yattım, kalktım"a kadar rapor vermek bana külfet gibi geliyor.
ben kendi kendine vakit geçirmeye aşık biriyim. ancak hayatıma girdiğinden beri bunu hiç yapamıyorum. yanındayken de değilken de. herkesten uzak 2 saat geçirmeyi ne kadar özlediğimi fark ettim. aynı şehirdeyken kendi başıma dışarı çıkıp işlerimi halletmek istediğimde bir bahaneyle mutlaka yanımda geliyordu mesela. arada sırada yalnız kalmak istediğimi bildiği halde kendi kendime vakit geçirmek pek mümkün olmadı benim için. şimdi yanında değilim ama durum aynı. kendime ayırdığım o vakitte oturup kitap okumak, film, dizi izlemek ya da boş boş yatıp tavana bakma eylemlerinde yine bir elimde telefon oluyor.. o sırada ne yaptığımı yazıyorum. ya da bir mucize oldu ve kendime ayırdığım 2 saate saygı duydu diyelim, sonrasında mutlaka neler yaptığımı anlatıyorum. bir ara tek başıma film dahi izleyemiyordum birlikte açıyorduk. son zamanlarda sinava çalıştığı için bana katilamiyor neyse ki.. ben arada kendime göre bir şeyler seyretmek istiyordum belki boş boş şeyler izlicem ama yok olmuyor..kendim açıp haber vermeden izlediğimde biraz kırıldığını hissediyordum.
fazla evhamlı biri. dışarıya tek çıkmamı istememe sebeplerinden biri de bu. başıma bir şey geleceğinden çok korkuyor. bir süre önce öğlen 12'ye kadar uyumuştum bir gün. 12.20 gibi beni arayıp uyandırdı. başıma bir şey geldi sanmış. gece geç uyudum bir daha böyle olursa uyandırma dedim. ben korkarım uyandırırım dedi. geç uyuduğum günlerde ya geceden yazıyorum ya da 11'de uyanıp haber verip tekrar uyuyorum.
markete gidiyorum örneğin. ev ile market arasının gidiş dönüş 10 dakika olduğunu biliyor ve 10 dakika sonra döndüm yazmazsam kafasında kurmaya başlıyor. arıyor mesajlar atiyor. cidden başıma bir şey geldiğini düşünüp korkuyor. yarım saat benden haber almazsa kafasında türlü türlü senaryolar kurar mesela. bu huyundan dolayı da ne yaparsam yapayım sürekli haber verme halinde oluyorum. açıkçası bu durumdan yoruldum.
onu çok seviyorum gerçekten. bir kısmınız ayrıl diyecek bence ama ayrılmak istemiyorum, bu sorunu çözmek istiyorum. kendimi sürekli kontrol ediliyor gibi hissediyorum. nasıl konuşmalıyım, konuyu nasıl açmalıyım bilmiyorum. önerilerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Bu dert bende de vardı.Arada çıkar dışarda bir bira içerim ona haber etmedim diye kıyameti kopardı sonra da ilişkim onun ihaneti yüzünden bitti gitti.Her şeyi rapor etmeyin.Hayır dışarda içip içip saçmalasam neyse sadece bir bardak içmiştim her şeyi rapor etmek zorunda değilsiniz.Ben kendi aileme bile bunu haber etmiyorum sadece şehir dışına çıkacaksam söylüyorum.

Yıllar önce eşimle yeni sevgiliyken bizde böyleydik
Çekilcek dert değil en son eşim tamam gereksiz şeyleri atmayalım birbirimize dedi fenalık gelmiş adama halbuki o isterdi. Ama kafada senaryo kurmak ne bilim.

ne dertler var seninki de dert mi şeklinde linç yerim diye korktum
Yok yok, bayağı dert sizinki.
Meraklı bir tip olabilir desem ‘biraz keyif yaptım takıldım öyle’ cevabınız tatmin edici olur.
Ama adam bildiğiniz bigbrother şeklinde hayatınızı dikizlemede.
Bırakın sevgililiği, evlilikte bile böyle bir paylaşım olmamalı.
Hadi dışarıdaki şu bu endişeden, nerede kimle olduğunuzu bilsin, içi rahat etsin.
Aynı evde ayrı odalarda vakit geçirildiği olur ki olması gerekir.
İnsan kendiyle kalmasının hesabını vermemeli diye düşünüyorum.

biraz keyif yaptım takıldım cevabı pek tatmin etmiyor. yeterli bulmuyor bu sefer de :) kitap okusaydin bir şeyler izleseydin niye boş oturdun ki diyor..

biraz keyif yaptım takıldım cevabı pek tatmin etmiyor. yeterli bulmuyor bu sefer de :) kitap okusaydin bir şeyler izleseydin niye boş oturdun ki diyor..
Hayatında da başka konularda bu kadar detaycı bir insan mı?
Ben öyleyimdir, bana bir olay anlatın, aradan alakasız cımbızla bir cümle alırım çünkü bütünü görmem için orayı çözmem gerekir.
Ama insan hayatlarıyla alakalı böyle bir meraka sahip olmadım.

Hani belki kendi huy olarak öyle de size mi yansıtıyor diye olumlu bakmaya çalışayım ama nafile
Olmuyor, normal değil.
Hiç rahatsızlığınızı dile getirdiniz mi, bunun sizin için çok çok yorucu olduğunu, sanki çocuk gibi hesap vermenin artık gurur incittiğini, ilişkinizi boş yere çıkmaza sürüklediğinizi falan.
Konuşmalısınız acilen.

Sevgilisiniz tabiiki birbieinize suraya gittim bu bunu yaptim diyeceksiniz. Eski sevgilimle iyiydik o konuda atiyorum cafeye gittiysem x yerdeyim diyordum tamam askim diyordu hic sormazdi bile kimlesin diye unuttuysam da sorun olmuyor. Ayni sekilde o da bana söylerdi unuttuysa ben de sorun etmezdim. Ama bakkala gittim sununla konustum bunu yaptim diye tek tek anlatmak cok yorucu ve gereksiz. Bu erkek arkadasiniz asiri kiskanc ve kisitlayici bi tip gibi geldi. Kosarak uzaklaşın

evet kesinlikle çok detaycıdır : D
başlarda bu durum beni rahatsız etmiyordu. son zamanlarda yorulduğumu hissettim o yüzden henüz konuşmadım. konuyu nasıl açacağımı da bilemedim açıkçası. o yüzden burda sordum. çünkü aklına yanlış şeyler gelmesini istemiyorum. benden ne saklıyorsun ki anlatmak istemiyorsuna dönmesin olay.

Malesef whatsapp ın hayatımızı ele geçirmesi kaynaklı genel bir dert bu. Bazen keşke eskisi gibi mesaj başına para versek eski dolu dolu kısa kaliteli mesajlara dönsek diyorum. Eşimle rapor verme gibi olmasa da biz de çok mesajlaşıyoruz. Gün içinde iletişim kurmayı seviyorum ama mesaj yazmaktan hoşlanmıyorum. Telefondan 1 metre uzaklaşmaya gelmiyor çinçin bildirim sesiyle geri yapışıyor elime. Bazen bakıyorum planlarımın hiçbirini yapamadan 1 saat mesajlaşmışım. Telefonu camdan atasım geliyor. Nokia 3310a geçeriz olmadı:)

aynı şehirdeyken bizim de öyleydi aslında. şurdayım demem yetiyordu. ama pandemi dönemi hep evdeyim. yarım saatte bir de napıyorsun ne yaptın diyince biraz şey oluyor. bir de her seferinde tatmin edici bir şeyler yapmamı bekliyor askım boş boş yattım desem garipsiyor mesela. sıkışmış gibi hissediyorum.

Bir gün sorduğunda üstün körü anlatın yorgunum vs diyerek, illa ki üsteleyecektir ve siz de o zaman bu durumundan rahatsızlığınızı, bilmesi gereken yeri anlattığınızı ama yaşadığınız 24 saati adeta kitap özetler gibi her gün konuşmanın modunuzu ve ilişkinizi düşürdüğünü tatlı tatlı söyleyin.

Ben kocamın yanında zangır zangır ağlasam yine de bilmesini istemiyorsam söylemem, söylenmemeli.
Sadece ben değil, herkes böyledir.
Paylaşma durumu kişinin şahsi kararıdır, diğeri artık tacizkar bir boyut.
İnanın okurken çok rahatsız oldum.

Hii o saman sisinkisi can sikintisidan konusacak konu arıyor

telefonu elimden asla bırakamıyorum ben de. eski telefonlara dönmeyi ben de çok isterdim

sizi daha fazla rahatsız etmek istemezdim ama anlatmayı unuttuğum bir mesele daha var.. biz gün içinde böyle her detayına kadar ne yaptığımızı biliyoruz mesajlaşma sayesinde, bir de üstüne gece telefon konuşmalarımızda baştan sona bir daha anlatıyoruz. kendisi böyle anlatmayı sevdiğini ve benim neler yaptığımı merak ettiğini söylüyor. bu durumdan rahatsız değil ben de onu kırmak istemediğim için bir şey demedim ama söylediğiniz gibi bir şekilde konuşmalıyım artık.

Rahatsız oldum derken, sizin adınıza endişe duydum manasında söyledim:)

Tövbe estf gerçekten bir tuhaf adam.
Bu üçüncü tanımlamam olacak, adeta bir inception dasınız.
İlk yaşıyorsunuz, sonra bunu rapor ediyor sonra da telefonla yeniden canlandırıyorsunuz.
Ciddi söylüyorum normal değil.
Gözümde aşırı iyi, kültürlü, sevgi dolu ama gün geçtikçe saykolaşan bir gerilim filmi kahramanı canlandı.
Ay o ne ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…