• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkilerde eğitim farkı ne kadar önemli?

tabii öncelikle saygı anlayış gerekli. bi arkadasım lisans mezunu kız lise mezunu erkekle evleniyor.
baska bi tanıdım kız da lisans mezunu, önlisans bi şocugu bu yüzden kabul etmedi.
lisans kız ve önlisans erkek olmaz mı
Sarışın kızla esmer erkek ne kadar olmazsa işte o kadar olmaz :KK45:

Öğretmenim eşim lise mezunu. Bunu sorun etmedim evlenirken çünkü kişinin kendini geliştirmesi ayrı bi olaydı okula lüzum yoktu bunun için. Eğer karşı tarafı çok iyi tanıyorsa sorun olmaz diyorsa olabilir. Ben eşimi fazla tanımıyordum olmuyor bizde çok sorun oldu, eşim çok kompleks yaptı. Okumuş kadın sürekli okumuş insanlarla bir arada, benimle evlendiğine pişman olacak gibilerinden kafasında sürekli kurdu..
ee sonuç şimdi

lisans-önlisansa göre bakmak değil de kültür denkliğine bakmak lazım.
iyi bir üniversitede eğitim almış, farklı kültürler tanımış, genel kültür seviyesi yüksek bir insanın bu anlamda denk olacağı birini seçmesi lazım.
2 yıllık okumuştur biri, dersleri önemsemiyordur, amaç bir diplomadır; ama çok gezip görmüş, farklı insanlar ve kültürler tanımış biridir, o zaman denklik vardır.
öte yandan kendini geliştirme derdi olmamış, okuyup bir işe girmekten başka düşüncesi olmamış, basmakalıp ve hatalı gelenek göreneklere takılı biri ise tabi ki olmaz.

sonuçta insanlar evlenince sadece sevişmiyor, muhabbet de ediyorlar. beraber film/dizi izliyorlar. yani tek dizi/film anlayışı mayfa babalılar olan bir adam ne mezunu olsa kültürlü bir kadınla uyum sağlayamaz bence. kadın gidip bale izlemek isteyecek adam bu akşam çukur var diyecek mesela :)

iyi bir üniversitede eğitim almış, farklı kültürler tanımış, genel kültür seviyesi yüksek bir insanın bu anlamda denk olacağı birini seçmesi lazım.
2 yıllık okumuştur biri, dersleri önemsemiyordur, amaç bir diplomadır; ama çok gezip görmüş, farklı insanlar ve kültürler tanımış biridir, o zaman denklik vardır.
öte yandan kendini geliştirme derdi olmamış, okuyup bir işe girmekten başka düşüncesi olmamış, basmakalıp ve hatalı gelenek göreneklere takılı biri ise tabi ki olmaz.

sonuçta insanlar evlenince sadece sevişmiyor, muhabbet de ediyorlar. beraber film/dizi izliyorlar. yani tek dizi/film anlayışı mayfa babalılar olan bir adam ne mezunu olsa kültürlü bir kadınla uyum sağlayamaz bence. kadın gidip bale izlemek isteyecek adam bu akşam çukur var diyecek mesela :)
aynen son örnekler de güzeldi😀

tabii öncelikle saygı anlayış gerekli. bi arkadasım lisans mezunu kız lise mezunu erkekle evleniyor.
baska bi tanıdım kız da lisans mezunu, önlisans bi şocugu bu yüzden kabul etmedi.
Cnm eğitim farkı da önemli ama en önemlisi kültür, kültürlü olmayan biri tıp okusa da diğerlerinden farkı yoktur, eşim yüksek lisans ben ise lisans mezunuyum ve eşimle meslektaşız , ama bizi görenler kültür açısından benim eşimden daha farklı olduğumu söylerler, eşim gelenekçi bir aileden geldiği için isterse doktora yapsın aradaki açık kapanmıyor, eşim çok gelenekçi ben ise anı yasayan adetleri takmayan bir insanım ve bu bazen aramızda sorun oluyor, birbirimizi sevsekte bazen o beni ben onu eleştiriyoruz 😅 bence kültür en üst seviye bu kim olursa olsun, kültür ve eğitim farklı şeylerdir ve ikisinin de dinamikleri farklıdır..

Günümüz eğitim sisteminde herkes bir şeyler okuyor artık önemli olan kendini ne kadar geliştirdiği ve işin açıkçası nerelere geldiği. Ülke okuyan işsizlerle doluyken kendi ayaklarının üzerinde durabileceği bir işi olan öne çıkıyor.

Son örnekler hepimizin ne demek istediğini bence çok güzel açıklamış, bende tam bunu kastetmiştim, birisi çıt kırıldı, kibar diğeri ağır abiyse olmaz bu işler, yürümez zaten 🙃

Son örnekler hepimizin ne demek istediğini bence çok güzel açıklamış, bende tam bunu kastetmiştim, birisi çıt kırıldı, kibar diğeri ağır abiyse olmaz bu işler, yürümez zaten 🙃

zaten o örnekler filmlerde güzel, de işte filmler gerçek hayat değil sıkıntı o :)
atalarımızın en güzel sözü davul bile dengi dengine.

zaten o örnekler filmlerde güzel, de işte filmler gerçek hayat değil sıkıntı o :)
atalarımızın en güzel sözü davul bile dengi dengine.
Kessinlikle doğru, filmlere bakarsan en zıt karakterleri ve hayat şartlarını bir araya getirip muhteşem aşk yasıyormuş gibi lanse edebiliyorlar, oysaki gerçek hayat bambaşka..

Artık bir çok üniversitenin liseden farkı yok . Bu nedenle eğitim seviyesi fark ediyor mu derken kilinin hangi üniversiteden, hangi bölümden ne kadar feyz alarak mezun olduğu önemli.

Burda daha öncede çok açıldı bu tarz konular. Öğretmenim, berbere aşık oldum gibi durumlar bana çok üzücü geliyor. Demek ki okuyan da boşuna okumuş, lisenin üstüne hiç bir şey koymamış diyorum. Kendini geliştirmiş erkek hikayeleri bana çok utopik geliyor.

Olaya sosyolojik açıdan bakacak olursak da eğitimli bir kadın kendine denk olmayan birinden hoşlanıyorsa eğer alt beyninde zaten kendini ona denk gördüğü için hoşlanıyordur. Bu durumda da zaten sorun yaşanmaz. Denk olmayan bir birliktelikte sorun çıkmıyorsa sebep budur. Yoksa kendini geliştirmişmiş ... hikaye

Lisansın ne olduğuna bağlı sanırım, atıyorum hukuksa tabi ki iki yıllık teknikerlikle denk olmaz, ama taşrada ekonomi/felsefe tadında bişe okuduysa olur, sadece eğitimde değil her konuda denklik çok önemli aksi problem olarak dönecektir yoksa.

++++
Lisansta ODTÜ ekonomi var, Çemişgezek gastro var lisanstan lisansa fark var tabi.

Ben lisans mezunuyum,eşim ilkokul mezunu. Benden kat kat daha zeki ve bilgili,nerde nasıl konuşacağını çok çok iyi bilen biri,önemli olan eğitim durumu değil kendini geliştirip geliştirmemesi bence.

Daha önceden bu konuda söylediklerim çarpıtılıp linç yemişliğim olsa da hala aynı şeyi düşünüyorum.
Evet eğitim önemli ama insanın kendini geliştirmesi daha önemli.
Genellemelerden ziyade bence o kişiyi tanıdıktan sonra kendini ne kadar geliştirdiğiyle orantılı olarak karar vermek lazım.
Yok ben lisans mezunuyum yok o lise mezunu diye genellemeler yaparak belki de hayatınızın aşkı olacak insanı kaybedeceksiniz.
Dediğim gibi okumak sadece cehaleti alır, kaldı ki bazılarının cahilliğini dahi alamıyor.

Back
X