• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkilerde eğitim farkı ne kadar önemli?

1Kamelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
243
93
48
32
tabii öncelikle saygı anlayış gerekli. bi arkadasım lisans mezunu kız lise mezunu erkekle evleniyor.
baska bi tanıdım kız da lisans mezunu, önlisans bi şocugu bu yüzden kabul etmedi.
lisans kız ve önlisans erkek olmaz mı

Eğer mutlu olacaklarına inanıyorlarsa neden olmasın. Kız sürekli bununla övünüp erkeği küçümsemeyecekse - ki yaparsa inanılmaz saçma Olur- hiçbişi için engel değil yani. Mesela ben doktora yaptım ama eşim lisans mezunu. Aramızda bunun mevzusu bile geçmiyor.

burada nice kadınlar var lisans mezunuyum deyip dedesi gibi düşünen

ama nice adamlar var hiç okul yüzü görmemiş yine de geleceğe dair kendini geliştirmeye çalışanlar

kişileri okudukları okullarla kategorize edemeyiz

lisans okumak değil konu yaşamın seni geliştirip dönüştürmesi

adam iki yıllık okur ama öyle bir alanda çalışır ki doktoralı kadına kültürü ile hizmeti ile taş çıkarır

bir de okul var okul var

elimde diplomam olsun diye dağa taşa açtıkları bir İİBF mezunu kadın ile bir röntgen teknisyeni bence kıyaslanamaz bile

ama kadının elinde bu tarz bir lisans adamın elinde de onun muadili bir önlisans diploması varsa hiç farkları yoktur

ha kadın Boğaziçi mezunu, yabancı ülkelerde eğitim almış, yarınları da böyle bir plan üzerine kurulu, adam da ailesinin yaşadığı ilçedeki önlisansı hasbel kader bitirmişse bir durup düşünülebilir

bir arkadaşım vardı mühendis, eşi de iki yıllık mezunu

üniversitede tanışıp evlenmişler, adam gayet iyi bir gelirle yaşıyordu, kadında yetki adamda ticari zeka vardı, şirketler vs havada uçuşuyordu

özetle eğitim değil kişiler önemlidir

Lisans kız, önlisans erkek olmaz mı derken
Bunu sorgulayanların olmasın zaten, denklik kültür seviye bu şekilde belli olmaz
Üniversite mezunu olup kültür seviyesi çok düşük insanlar hiç görmediniz mi? Ben çok gördüm
öyle tabii ki.. ama işte o dediğim kızı duydum çok şaşırdım.. direkt bi insanı küçük görmek

Lisans mezunu olmak da bisey degil ki.
Bir kere profesor gormeden mezun oluyor insanlar artik. Arastirma yapmayi bilmiyor.
Bir kitap okumamis, bir tiyatroya gitmemis hatta okudugu bölümün bile ne oldugunu anlayamamis... herkes okuyor diye okumus...
Lisans mezunlarinin enn az yüzde 70i böyle yeni nesilde.
Sonra da evde 3 5 sene kpss calisiliyor. Yas gekiyor 30a, kültürel donanim yok, bilgi sinirli, deneyim yok, is yok, para yok.

Lisede meslek edinip cok daha guzel yol alanlar var.

Tam tersi de var.

Icanadoluda lise okumus insanla bogazici mezunu insanin iliskisi yurumez.

Icanadoluda tırt bi bölüm okumus biriyle lise mezunu biri pek ala olabilir.

tabii öncelikle saygı anlayış gerekli. bi arkadasım lisans mezunu kız lise mezunu erkekle evleniyor.
baska bi tanıdım kız da lisans mezunu, önlisans bi şocugu bu yüzden kabul etmedi.
lisans kız ve önlisans erkek olmaz mı
Kuruma personel almıyorsunuz..
4A/4B şartı arar gibi evlilik olmaz..
Belki Lise mezunudur Ama ahlak ve terbiye acisindan 2 anadal yapmis kişiye taş çıkartiyordur.Universite insani ilişkiler bazında bir üst kimlik değildir.
Kişinin içinde itlik varsa 10 fakülte okutsaniz nafile..
Diplomayı baz alarak evlenenlerin de vay haline..
Tamam,adam doktor.
6 sene okumuş.5 sene de uzmanlık etti 11 sene.
Şimdi bu iyi bir koca mi ?
Bence kriterler bu kadar sığ olmamalı.

Son düzenleme:
Lisans var lisans var... Yani benim tanıdığım lisans mezunu insanlar vardı, türkçe yazmaktan haberi yok, sohbet konuları kaynanagilleri, evlilik, evlenirse kaç altın takılacak, hangi oturma takımları, görümcesigiller.... 4 saat sohbet ediliyorsa ortamda 4 saat boyunca paso dedikodu, evlilik muhabbetleri dönüyordu. Bu insanlar lisans mezunu oldu, hiçbiri çalışmadı, evlendi gitti.

Mesela bu saydığım tanıdığım insanlar lise mezunu ve dükkanı olan ya da varlıklı insanlarla evlenebilmek için üniversite okuyor gibiydiler. O yüzden yadırgamam.

Ama lisans mezunu, işinde gücünde, aktif, eğitimli bir kadının kendini yetiştirememiş bir lise mezunu birisiyle birlikte olmasını garipserim. Yani mesele tamamen kültürel, sosyal açıdan eşit düzeyde hissedebilmek...

Lisans mezunu ama kültürel açıdan lise mezunu birisiyle eşit oluyor. Önlisans mezunudur ama kültürel ve sosyal açıdan kendini geliştirmiş olabilir...

Eskisi gibi değil, her yerde üniversite var. Lisans mezunu bile lisans mezunu ile ilişki içindeyken tek kriter bu olamaz. Artık hangi üniversite, hangi bölüm olduğu önemli.
Boğaziçi odtü mezunu ile taşrada prof yüzü görmeden diploma alan kişi denk denilebilir mi kültürel açıdan? De-da ayıramayan mezunlar gördü bu gözler..🤦🏻‍♀️

Ayrıca kültürel birikim ve özgüven konusunda tabi ki lisans eğitiminin çok önemi vardır, ama lise mezunu olup kendini çok geliştirmiş, girdiği ortama ayak uyduran kişiler de gördüm.

Dürüst fikrim herkes kendi kariyerine uygun evlenirse, evlilik içi anlayış ve sohbet daha verimli olur diye düşünüyorum.
Ama ilişki içindeyken kültürel birikim, özgüven, kendini geliştirme hususlarında eşit olunduğu durumlarda diplomanın pek de bir önemi kalmaz. Böyle düşünüyorum.

Henüz ilişkiye başlamadan karşıdakini tanımadan, sadece ben lisans mezunuyum o değil olur muyuz bakış açısı da açıkçası bana sığ geldi.

Öğretmenim eşim lise mezunu. Bunu sorun etmedim evlenirken çünkü kişinin kendini geliştirmesi ayrı bi olaydı okula lüzum yoktu bunun için. Eğer karşı tarafı çok iyi tanıyorsa sorun olmaz diyorsa olabilir. Ben eşimi fazla tanımıyordum olmuyor bizde çok sorun oldu, eşim çok kompleks yaptı. Okumuş kadın sürekli okumuş insanlarla bir arada, benimle evlendiğine pişman olacak gibilerinden kafasında sürekli kurdu..

Back
X