Aslında şuan çok ciddi kültür farklılığına tanık olmadım, et yemeklerini seviyorlar ben pek et yemem ama bu bana özgü bir durum ailesi benim ailem gibi Kürtler ama Kürtçe konuşmuyorlar annesinin düzgün bir Türkçesi var vatansever insanlar sadece bir kaç kez şu oldu anneleri ile buluştuğumda hesabı ödemek istedim ödememe izin vermediler sevgilim de mesela bir yere gittiğimizde bana hesap ödetmiyor bende hoşlanmam böyle şeylerden açığı hediye alarak kapatmaya çalışıyorum, aslında biraz ailemin tavrı benim kafamı karıştırdı ama çok örnek görüyoruz evlenince bazı şeyler daha net ortaya çıkıyor ama sevgilimi çok seviyorum bana karşı saygılı içi dışı bir bi insan fakat çevredeki örnekler de beni biraz etkiliyor sanırımNe gibi kultur farkliliklari mesela? Ornekler uzerinden ilerleyelim
Aslında arada böyle net bir uçurum yok, benim ailem çok rahat insanlar değil onun ailesi de öyle kapalı insanlar ben kapalı değilim sevgilime bu durumu açıkça söyledim kapanmak istemezsem zorlarlar mi diye kimsenin seni zorlamasına izin vermem ki bizimkiler de öyle insanlar değiller dediNasıl kültür farklılıkları? Örneğin sizin aileniz rahat bir aileyse ama karşı taraf tutucuysa çok net sorun olur.
Evet bende böyle düşünüyorum ama dediğim gibi sanırım ailemin bu tutumu benim kafamı karıştırıyor sizlere danışmak istedim teşekkürler yorumlarınız içinFarklı memleketten biriyle evlenmeye korkarak yaklaşılmasını doğru bulmuyorum. Öyle olsa herkes kendi memleketinden şehrinden evlenmeliydi ya da akraba evliliklerinde çok mutlu uyumlu olunmalıydı ama öyle olmadığını biliyoruz. Artık bir dünya kültürü oluştu. Herkes gelenek göreneklerini yaşamıyor. Kişiye kişiliğe göre değerlendirmek lazım. Sevgilinizle uyumluysanız ailesinin de katı kuralları yoksa olabilir bence.
Bu anlattiklarinizin memleketle alakasi yok. Ben dogma buyume Bursaliyim. Babam Artvinli,annem Urfa Antep karisik. Esim Bursa Bilecik karisik. Herkesin soyu sopu karisik yani,7 gobek oteye baksak bunlari goruyoruz ama kultur farkliligi deyince cok farkli konular ortaya cikmali bence. Et sevmemek,sevgiliye hesap odetmemek,milliyetin degisik olmasi,bunlar kultur degil. Kultur nasil farkli olur, bence su sekilde olur; dil,din,sanat anlayisi,egitim,ailenin benimsedigi torenler ve sekil gorsel farkliliklari.Aslında şuan çok ciddi kültür farklılığına tanık olmadım, et yemeklerini seviyorlar ben pek et yemem ama bu bana özgü bir durum ailesi benim ailem gibi Kürtler ama Kürtçe konuşmuyorlar annesinin düzgün bir Türkçesi var vatansever insanlar sadece bir kaç kez şu oldu anneleri ile buluştuğumda hesabı ödemek istedim ödememe izin vermediler sevgilim de mesela bir yere gittiğimizde bana hesap ödetmiyor bende hoşlanmam böyle şeylerden açığı hediye alarak kapatmaya çalışıyorum, aslında biraz ailemin tavrı benim kafamı karıştırdı ama çok örnek görüyoruz evlenince bazı şeyler daha net ortaya çıkıyor ama sevgilimi çok seviyorum bana karşı saygılı içi dışı bir bi insan fakat çevredeki örnekler de beni biraz etkiliyor sanırım
Haklısınız teşekkür ederimBu anlattiklarinizin memleketle alakasi yok. Ben dogma buyume Bursaliyim. Babam Artvinli,annem Urfa Antep karisik. Esim Bursa Bilecik karisik. Herkesin soyu sopu karisik yani,7 gobek oteye baksak bunlari goruyoruz ama kultur farkliligi deyince cok farkli konular ortaya cikmali bence. Et sevmemek,sevgiliye hesap odetmemek,milliyetin degisik olmasi,bunlar kultur degil. Kultur nasil farkli olur, bence su sekilde olur; dil,din,sanat anlayisi,egitim,ailenin benimsedigi torenler ve sekil gorsel farkliliklari.
Aileye gore degisir bu saydiklarim,Ardahanlilar boyle olur Bursalilar soyle olur diye genelleyemeyiz. Aileniz once aile ile tanisirsa anlar kulturde neler varmis neler farkliymis. Tanimadan karar verirlerse yanlis olur
Ayyy amaaaaan insanlar dünyanın öbür ucundan koca buluyor bizim insanlar 1000 km de kültür farkı deyip sıkıntı çıkarıyorlar aynı dil aynı toprak aynı da kültür aşağı yukarı. Ailene bu kadar sığ olmamalarını söyle ayrıca aileler değil siz evleniyorsunuz birbirinize uyumlu olmanız yeter dahasını düşünmeyinBen doğma büyüme Bursalıyım, 10 senedir yaklaşık İstanbul da yaşıyoruz sevgilim ise doğma büyüme İstanbullu ama kütük Ardahan annesi babası Ardahanlı genç yaşta İstanbul'a gelmişler İstanbul da tanışmışlar çocukları İstanbul da doğmuş büyümüş aileme sevgilimi söyledim Ardahanlı olduklarını söyledim karşı çıktılar, bizim kültürümüzden değiller sıkıntı yaşarız diyorlar.
Bazen bunu bende düşünüyorum sıkıntı yaşar mıyım diye, ailesini biraz tanıyorum doğulu oldukları belli oluyor biraz sert mizaçlı insanlar fakat yine de burada yetiştiklerinden midir çok katı gelmediler bana. Sevgilimle iyi anlaşıyoruz ikimizin de hayat görüşü istekleri benzer kısıtlanmayi sevmediğimi biliyor ve buna göre hareket ediyor 2 senedir birlikteyiz suanlik bir sorun yaşamadık ama bazen ailemin haklı çıkmasından korkuyorum fikrinizi söylerseniz sevinirim.
Belki sevgiliyken farkedilmiyor ama evlenince çoğu şey göze batıyor. Aileler de akraba olunca beklenilmeyen durumlar ortaya çıkıyor. Kendim Trakyalıyım eşim Akdenizli. Evlenince hiç hoşuma gitmeyen aile tavırları içinde buldum kendimi. İyi tartmak lazım. Mesela sen kuzenim olsan böyle tavsiyeler verirdim.
Ayyy amaaaaan insanlar dünyanın öbür ucundan koca buluyor bizim insanlar 1000 km de kültür farkı deyip sıkıntı çıkarıyorlar aynı dil aynı toprak aynı da kültür aşağı yukarı. Ailene bu kadar sığ olmamalarını söyle ayrıca aileler değil siz evleniyorsunuz birbirinize uyumlu olmanız yeter dahasını düşünmeyin