İlişkide kültür çatışması

Ben göçmenim, eşim iç Anadolulu. Doktor olmasına rağmen hayata bakışımız bir çok konuda farklı. İleride sıkıntı yaşamanız yüksek ihtimal, ailenizin sözlerini kulak arkası etmeyin derim...

Ayni ilden de farkli yasantilar olabiliyor
Bence anlayış önemli
Birde şu var mesela benle esim ikimizde ayni ilin farkli ilçelerindeniz
Baksan cok uyumlu olmamiz lazim
Ama ailesi ile benim ailem arasinda kültür şoku var.
Yani bu farkli ille degil anlayışla alakali

Aslında şuan çok ciddi kültür farklılığına tanık olmadım, et yemeklerini seviyorlar ben pek et yemem ama bu bana özgü bir durum ailesi benim ailem gibi Kürtler ama Kürtçe konuşmuyorlar annesinin düzgün bir Türkçesi var vatansever insanlar sadece bir kaç kez şu oldu anneleri ile buluştuğumda hesabı ödemek istedim ödememe izin vermediler sevgilim de mesela bir yere gittiğimizde bana hesap ödetmiyor bende hoşlanmam böyle şeylerden açığı hediye alarak kapatmaya çalışıyorum, aslında biraz ailemin tavrı benim kafamı karıştırdı ama çok örnek görüyoruz evlenince bazı şeyler daha net ortaya çıkıyor ama sevgilimi çok seviyorum bana karşı saygılı içi dışı bir bi insan fakat çevredeki örnekler de beni biraz etkiliyor sanırım
Bursalı deyince eğer balkan göçmeni veya gürcü vs olsaydınız kültür çatışması yaşamanız daha olasıydı ama siz de kürtmüşsünüz aşina olduğunuz bir kültürdür ailesininki. Ailenin ve daha önemlisi sevgilinin de kişilik olarak esnek insanlar olması da önemli tabi, ancak yaşayarak öğrenebilirsiniz bunu.

Benim yetiştiğim kültür de çok farklıdır misal çevremize göre, bu kültürü bilmeyenlere ben direkt olarak söylüyorum aşkınızdan ölecek gibi değilseniz bizim oğlanlarla evlenmeyin diye :)) bilmeyen yapamaz çünkü veya sıkıntı çeker iyi ihtimalle.

acele etmeyin, iyice olcup bicin derim. Farkli kulturlerden kisilerin birliktelikleri evlilik oncesi gul bahcesi bile olsa evlendikren sonra illa ki puruzler cikiyor. Anca kulturlerine siki sikiya bagli olmayan, rahat insanlar olacaklar ki sorun cikmasin. Bayram seyranda ne yaparlar, nasil misafir agirlarlar, size nasil davranirlar hepsini iyice inceleyin. Kafaniza yatmayan en kucuk.seyin bile evlendiktn sonra kar topu gibi buyuyecegini bilin.

X