seninde katılman bana çok ilginç ve garip geldi...hatta komik
buda senin bu konuda kıt bilgiye sahip olduğun anlamına geliyor..
isteyen istediğine katılır buda başkalarını bağlamaz...
lütfen biraz saygılı olalım herkesin doğrusu kendisine
konu sahibi cevabını aldı daha fazla bu konu üzerinden
mesaj yazıp insanları yargılamayın..
üstün bir şeyle örtülmesinin sebebi eşe mahrem yeri göstermemek amaçlı değildir.onun çok başka sebepleri vardır ve uydurma da değildir bu bir hadistir.kaynağı da budur.. Kenzu’l-ummal, 6/415
ben üstün örtülmesinin sebebini faniler olduğu gibi ruhani varlıklarda var devamlı yanımızda olan yazıcı melekler vs. bunlardan saklamak amacıyla hatta tuvallette bu yüzden konuşulmaz diye biliyorum yanlış mı doğru mu bilmem ama ben böyle duydum evlenirsemde böyle uygularım sanırım, mantıklı bir cevabını alana kadar
konu farklı bir alana kaymış.
arkadaşlar edep duysusu diye bir duygu mevcuttur. edep insanlara has bir durumdur. köy ortamında yaşayanlar bilir hayvanlar canları çektikleri anda uluorta karşı cinse yüklenir. sebep edep duyguları mevcut olmadığındandır. yaratıcı insanı hayvandan ayıran bu duyguya büyük önem vermiş insanların hayvan seviyesine inmemsi için uyarılarda bulunmuştur. ilişiki esnasında, veyahut ev içersinde banyoda çıplak huzuri bir şekilde dolaşmak,( bakın huzuri diyrum. ) edebe aykırı ve insana yakışmayan bir durumdur. allah kimseyi edebinden yoksun bırakmasın aksi takdire toplum önü alınmaz bir sapıkınlığa düşebilir.
ben bu mesajı okuyunca çok üzüldüm.size evlenirken bir büyüğünüz veya arkadaşınız ilişkiden sonra hemen abdest almanız gerektiğini anlatmadımı.yada siz merak edip evli bir arkadaşınıza kendinizi yakın hissettiğiniz kişiye sormadınız mı.geç oldu,sabah ezanına kadar zaman var diye banyo yapmamak çok ayıp ve çoooooooooooooooo k günah.ilişki biter bitmez mutlaka duş alıp abdest almak zorundasınız.çünkü dinimiz ve sağlığımız için bu zorunlu.ilişkiden sonra insan kendini pis hisseder.sizler nasıl yatıyorsunuz pis pis anlamadım.
çok güzel yazmışsın canım ama kimsenin abdest al demesine gerek yok bence bu öğretilecek bişey değil bir insan müslümansa müslümanlığın gerektirdiği şeyleride bilmesi lazım. Bırakın ilişkiden sonrasını, regl bitincede abdest alınmıyormu bunu bilen ilişkiden sonrada alınması gerektiğini hayda hayda bilir..
Eşler birbirinden sorumludur. Belliki arkadaş 3 aydır ertesi günün akşamı duş alıyor. Eşi hiçmi uyarmamış çok merak ettim doğrusu.
[ı]müslüman olup olmamayı bir kenara bırakalım,insan önce temizliği düşünmeli,
müslümanlıktada bu denmiyormu? Amaç temizlik değilmi?
Yok boy abdesti almalısın,yok namaz abdesti almalısın..e haliyle kişinin kafası karışıor..
Temizlik önemli,duş-banyo almak önemli..gerisi teferruat[/ı]
ayrıca ilişki sonrasında tekrardan ilişkiye girecek olursanız
ikinizde abdest alıp o şekilde tekrarlayın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?