• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilikli kemik suyundan anlayanlar.

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
kızlar merhaba, malum kurban bayramı çıkışı ben de kemikleri değerlendirim dedim. 8 aylık bir oğlum var ilikli kemik suyu yapim dedim ocakta suan ama bu nasıl bir koku ağır keskin ve hos değil kesinlikle... biraz tirstim bu derece kokması normal mi yoksa bir sorun mu var acaba ? konuyu buraya açmak da biraz saçma oldu ama nereye açacağımı da bilemedim tecrüveli olanlardan yardım istiyorum🙏

Canım kokuyu alamadığımız için bişe diyemem ama etrafındakilere bir sor belkş seni rahatsız etmişte olabilir koku normalde çok kötü kokmaması lazım

kızlar merhaba, malum kurban bayramı çıkışı ben de kemikleri değerlendirim dedim. 8 aylık bir oğlum var ilikli kemik suyu yapim dedim ocakta suan ama bu nasıl bir koku ağır keskin ve hos değil kesinlikle... biraz tirstim bu derece kokması normal mi yoksa bir sorun mu var acaba ? konuyu buraya açmak da biraz saçma oldu ama nereye açacağımı da bilemedim tecrüveli olanlardan yardım istiyorum🙏
çok normal, aslında balkona bir tüp koyup orada pişirseniz daha iyi olurdu. Bir de ilik suyu için 12 saat pişmesi gerek diye biliyorum.
Normal kemik suyu için 2-3 saat yetiyor

Evet ya kokuyor bende düdüklüde yapmıştım koktu öyle

Evet normal. Gecenlerde bir makale okumustum. Amerika’daki Cinli gocmen bir kadin kemik suyuyla yaptiklari yemekler yuzunden cok uzun zaman kotu kokuyor diye asagilandigini, simdi kemik suyu moda olup beyazlar yere goge koyamadikca o gunleri buruk hatirladigini anlatiyordu.

Canım kokuyu alamadığımız için bişe diyemem ama etrafındakilere bir sor belkş seni rahatsız etmişte olabilir koku normalde çok kötü kokmaması lazım

yani nasıl diyim bildiginiz hayvan kokuyor belki de beni rahatsız etti esime sordum bozuk gibi degil de agir kokuyor dedi

Iyyyy. Arkadasim kusura bakma ama iyyy. Koyun eti malesef çok kötü kokar. Hele o kaynayan kemik fena. :( ben evden kaçardım bekarken bu koku yüzünden. Normal yani kokmasi. Ellerine sağlık. Sifa olsun insallah. Ama bidaha bu maceraya girme bence. Kaynanan falan yapsın:) yaşlılar tiksinmiyor

çok normal, aslında balkona bir tüp koyup orada pişirseniz daha iyi olurdu. Bir de ilik suyu için 12 saat pişmesi gerek diye biliyorum.
Normal kemik suyu için 2-3 saat yetiyor

benimkisi bildiginiz ilikli kemik dilimlettirdim ben de 6 saat de yeterli olur diye duydum o nedenle hala kaynatiyorum düşük ısıda ama çok kotu kokuyor agir bir koku yani tövbe estagfurullah tezek gibi de hayvanin kendisi gibi de kokuyor bilemedim bu kadar agir kokacagini tahmin etmezdim normal etli kemikli yemekler genslde guzel oluyor bu değisik

Evet normal. Gecenlerde bir makale okumustum. Amerika’daki Cinli gocmen bir kadin kemik suyuyla yaptiklari yemekler yuzunden cok uzun zaman kotu kokuyor diye asagilandigini, simdi kemik suyu moda olup beyazlar yere goge koyamadikca o gunleri buruk hatirladigini anlatiyordu.

asagilamak degil de bu koku gercekten rahatsiz ediciymis

Iyyyy. Arkadasim kusura bakma ama iyyy. Koyun eti malesef çok kötü kokar. Hele o kaynayan kemik fena. :KK43: ben evden kaçardım bekarken bu koku yüzünden. Normal yani kokmasi. Ellerine sağlık. Sifa olsun insallah. Ama bidaha bu maceraya girme bence. Kaynanan falan yapsın:) yaşlılar tiksinmiyor

koyun eti degil aslinda dana kaval kemigi bayq kalin irice kemikler koyun kokar evet bilirim de bunun bu kadar kokacagini bilemedim bozulmamistir ins ondan da korkuyorum

koyun eti degil aslinda dana kaval kemigi bayq kalin irice kemikler koyun kokar evet bilirim de bunun bu kadar kokacagini bilemedim bozulmamistir ins ondan da korkuyorum
Yok. Hemen bozulmaz ki. Siz beyran mi yapacaksiniz? Uzerinden kahverengi suyunu aliyorsunuz dimi. Piştikçe..

asagilamak degil de bu koku gercekten rahatsiz ediciymis
Yok siz asagiliyorsunuz demek istemedim. Guclu kokunun kemik suyu icin normal oldugunu soyledikten sonra bu okudugum sey aklima geldi. Burada (Amerika) gocmenlerin yemeklerine karsi cok buyuk bir onyargi vardi kisa zaman oncesine kadar. Youtube 80lerde, 90larda okulda beslenme cantasini acip arkadaslarinin tepkilerinden travmatize olan insanlarin videolariyla dolu.

Koyun kemiği mi bu 😳

yok oğlumun çorbalarına pürelerine katmak için faydali olduğu söyleniyor köpük çıkmadı çünkü etlerini kanini temizledim ben
Dogru faydali ilik suyu cok faydalı . Koku olmasa bide 😁😁😁😁 defne yapragi falan katiliyordu galiba kokmasin diye piserken. Tam bilmiyorum ama

Back
X