• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlikli kemik suyu

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.075
10.879
248
merhaba hanımlar.

Kızıma ilikli kemik kaynatayım dedim. Kaynadıktan sonra en küçük gözde en düşük ayarda 7- 8 saat, tencerenin ağzı açık kaynattım. İnternette su eklemeyin dediği için eklemedim. E haliyle azıcık ni şu kaldı kaynaya kaynaya. Nasıl yapmam lazım hanımlar bu işi?

merhaba hanımlar.

Kızıma ilikli kemik kaynatayım dedim. Kaynadıktan sonra en küçük gözde en düşük ayarda 7- 8 saat, tencerenin ağzı açık kaynattım. İnternette su eklemeyin dediği için eklemedim. E haliyle azıcık ni şu kaldı kaynaya kaynaya. Nasıl yapmam lazım hanımlar bu işi?
su koyulmadigini sende duydum bende eklerim. ilk basta ne kadar su ekledin peki ben duduklude kaynatiyorum sifa olsun yavruna

merhaba hanımlar.

Neden tencerenin ağzı açık kaynattınız ki? Buharlaşmayla su kaybı olur biliyorsunuz. Allahtan tamamen bitmemiş. Su ekleyebilirsiniz ayrıca neden eklemeyesiniz ki?

Sorun tencerenin ağzı açık olması bence , tüm su buharlaşmıştır, bir de soğuyunca bir gün buzdolabında bekletin ki jöle gibi olsun. sonra küçük parçalara ayırıp buzluga atın .

Neden tencerenin ağzı açık kaynattınız ki? Buharlaşmayla su kaybı olur biliyorsunuz. Allahtan tamamen bitmemiş. Su ekleyebilirsiniz ayrıca neden eklemeyesiniz ki?

İnternette eklemeyin yazıyor ama neden ben de anlamadım 🤷‍♀️ kapağı kapatmadım çünkü internetten tariflerde öyle yazıyordu. İnternet mağduru oldum ilk seferi için 😂😂

İnternette eklemeyin yazıyor ama neden ben de anlamadım 🤷‍♀️ kapağı kapatmadım çünkü internetten tariflerde öyle yazıyordu. İnternet mağduru oldum ilk seferi için 😂😂
Kapağı kapatabilirsiniz bence. Eklemeyin demesi sürekli ek yapmayın demektir belki de. Bir seferden bir şey olmaz. 😂

Bilmiyorum ki bence de saçma. Kapağı açık kaynattım bi de . Çünkü fokur fokur kaynamaması lazımmış. E kapağı kapatınca da kaynıyo bu sefer 🙈
En küçük gözde iyice kısarsanız kaynamaz fokur fokur. Şöyle ki düğmeyi kısık tarafa doğru bükmek yerine kapatma tarafına kontrollü bükerek kısık tarafına göre çok daha kısık bir yakma biçimi elde edebilirsiniz. 😂😂 Ay ne çok kısık dedim. Anlatabildim mi bilmiyorum ya. 😂

En küçük gözde iyice kısarsanız kaynamaz fokur fokur. Şöyle ki düğmeyi kısık tarafa doğru bükmek yerine kapatma tarafına kontrollü bükerek kısık tarafına göre çok daha kısık bir yakma biçimi elde edebilirsiniz. 😂😂 Ay ne çok kısık dedim. Anlatabildim mi bilmiyorum ya. 😂
Bu fikir iyiydi 🌹🌹 yarın o tarafa çevirip denicem ⚘⚘ çok teşekkür ederimmmm

Once kemigi yarim saat suda bekletin kanı çıksın sonra suyu degistirip yine yarim saat bekletin. Üstüne düdüklünün max kadar su koyun 1 saat pişirin. Su olmadan 7 8 saat pisirme bana mantikli gelmedi. Düdüklü kullanmiyorsaniz yinede su ekleyerek yapın

Merhaba bana diyetisyenim verdi bu tarifi. Hem kızım için hemde kendim için bu şekilde yapıyorum.
1670186883290.png

Ayyy yaptım bugün koydum ocağa 5 saattir kaynamadan pişip. Sanırım 12 saate kadar devam ettireceğim. Kaynamıyo, kapağı da kapalı. Sanırım en iyi böyle oluyo anladığım kadarıyla. Yalnız o ocak ayarı yüzünden kocayla kavga edecektim 😂 O kadar zor ayarladım ki. En kısığa dediğin gibi tam alıyorum kapanıyo. Kaç defada ayarladım bilmiyorum. Eşim sen git ordan kemik suyunu al, cezveyle su koy 😣 Olay çıkarıyodum 😂 BDV ye açardım artık konuyu 😂

annem de oyle yapar :))) ben hep yanlıslıkla kapatırım :D

Back