• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlgisiz sevgisiz anne.

kamerr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2025
13
0
1
21
Ben çocukluğumdan beri doğru dürüst anne sevgisi görmemiş bir insanım. Annem hep yanıbaşımda ama çok uzağımdaydı, hâlâ da öyle. Bu aralar en çok kafamı kurcalayan beni huzursuz eden konu annem. Babam çok iyi bir baba, ve hanımcı bir eş. Babam gibi birisi neden annem gibi birisiyle evlenmiş. Keşke evlenmeseymiş. Diye çok düşünüyorum. Veya çevremdeki insanlar akrabalara bakıyorum. Annem neden benim annem, keşke başkasının olsymış. Geçenlerde ben depresiftim biraz, ablam uzakta olduğu için babamlara tembihlemiş, kızı yalnız bırakmayın ilgi gösterin diye. Babam sağolsun ilgilendi yeterince ama ben annemden ilgi sevgi bekliyorum. Annemin umrunda değil. Ben psikolojik olarak çok zor durumda olsam, intihar edecek durumda olsam, annemin ancak ben ölünce haberi olur. Bu kızın derdi varmış diye. Anne ilgisine sevgisine çok ihtiyacım var. Çok üzülüyorum. Ağlıyorum. Sevmeyeceğiniz, ilgilenmeyeceğiniz, psikolojik olarak yanında olmayacağınız çocukları yapmayın lütfen ya. Hani bu eksikliği hiçbir şekilde dolduramıyorum, annemin eksikliğini, sevgisizliğini ilgisizliğini.

Ben çocukluğumdan beri doğru dürüst anne sevgisi görmemiş bir insanım. Annem hep yanıbaşımda ama çok uzağımdaydı, hâlâ da öyle. Bu aralar en çok kafamı kurcalayan beni huzursuz eden konu annem. Babam çok iyi bir baba, ve hanımcı bir eş. Babam gibi birisi neden annem gibi birisiyle evlenmiş. Keşke evlenmeseymiş. Diye çok düşünüyorum. Veya çevremdeki insanlar akrabalara bakıyorum. Annem neden benim annem, keşke başkasının olsymış. Geçenlerde ben depresiftim biraz, ablam uzakta olduğu için babamlara tembihlemiş, kızı yalnız bırakmayın ilgi gösterin diye. Babam sağolsun ilgilendi yeterince ama ben annemden ilgi sevgi bekliyorum. Annemin umrunda değil. Ben psikolojik olarak çok zor durumda olsam, intihar edecek durumda olsam, annemin ancak ben ölünce haberi olur. Bu kızın derdi varmış diye. Anne ilgisine sevgisine çok ihtiyacım var. Çok üzülüyorum. Ağlıyorum. Sevmeyeceğiniz, ilgilenmeyeceğiniz, psikolojik olarak yanında olmayacağınız çocukları yapmayın lütfen ya. Hani bu eksikliği hiçbir şekilde dolduramıyorum, annemin eksikliğini, sevgisizliğini ilgisizliğini.
Ben de seninle aynı durumdayım. Evlenene kadar annem benimle hiç sohbet etmedi. Eve elimde çiçekle gelirdim kimden bu çiçekler diye sormazdı. Senelerce başka şehirde yaşadım çalıştım bir kez ziyaretime gelmedi, günü birlik bile. Ama kardeşime çok güzel annelik yaptı. Yani annelik yapmayı biliyordu ama bana yapmıyordu.

Benim yaşım senin neredeyse iki katın. Senelerce bunun acısını çektim. Sorguladım. Suçladım. Aşmaya çalıştım. Kendime başka anne seçtim(kv). Kendi kendimin annesi olacağım dedim. Çabaladım da çabaladım senin anlayacağın.

Bu süreçte annem hiç değişmedi. Zaten ben de onun değişmeyecek olduğunu kabullendim, hiç ummadım değişir mi diye. Hiç bir sevgisel beklentim olmadı. Soyutladım.

Kendi kızlarımı çok sevdim. Onları sevgiye doyurarak büyütüyorum. Bu zinciri ben kırdım. Benden öncesi ile uğraşmayı bıraktım. Onları olduğu kadar ile bıraktım.

Yalnız değilsin. Çok kadın var anne yarası olan. Elden bir şey gelmiyor.

Back