İlgisiz eş için terapi işe yarar mı?

Papapatya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2015
699
615
103
Merhaba. Esimle gorucu usulu evlendik. Cok tanimaya firsatim olmamisti. Evlendikten sonra her seyi kendi basina yapmayi cok sevdigini farkettim. Zamanla tartismalar cok oldu, ara ara duzelse de yine basa donuyor. Benim izledigim hic bir seyi izlemek istemez. Ya maç izler ya kendi basına film izler. Ben plan yaparsam gezeriz, onda da kalabalik yer vs olursa hemen sıkılır. Kisacasi benimle plan hic yapmaz. Ortak bir seyler yapalim diye hic cabasi yoktur. Kova burcu. Hicbisey bana anlatmaz, sohbet etmez. Ben is yerimde olanlari anlatirdim artik ben de anlatmaz oldum cunku cogu zaman tepki vermiyor. Yillardir hep ayni konulardan tartisma cikiyor. Simdi gunlerdir konusmuyorum, her sey yolundaymis gibi davraniyor, hic bir cabasi yok. Hep ben ilk adimi atmam gerekiyor. Biraksam yillarca boyle yasar heralde. Ama ben mutsuzum evli gibi hissetmiyorum. 2 cocugumuz var. Sirf onlar icin terapi alsak işe yararmi sizce. Edevlette de aile danismanligi hizmeti varmis. Basvurup evliligini kurtaran oldu mu?

Şimdi olmuş artık diyenler olacak ama ben arkasındaki motivasyonu merak ediyorum. İlgisiz, sevgisiz, afedersiniz moktan bir evliliğe neden iki çocuk? Sizi mutlu etmeyen adamla nasıl sevişebiliyorsunuz?

Hayır düzelmez. Adam evlilik içinde bekarlık yaşıyor. Mis gibi hayat. Neden düzelsin ki?

Küs olman işine gelmiş, mis gibi istediği hayatı yaşıyor

Ben sanmıyorum çünkü ortada aşk yok aşk olmadığı için de adamın size karşı bir ilgisi yok zaten ilgi olmadıktan sonra hiçbir şey olmuyor yani binlerce kez de terapi alsa sizinle ilgilenmesine aşık olmasına sağlamaz yani hadi diyelim ki sizin izlediğiniz filmler ilgisini çekmiyor ya da aktiviteler ilgisini çekmiyor en basitinden size karşı bir ilgi duyan adam der ki gel beraber izleyelim kendi izlediği şeyi izletmeye çalışır hani Sevgi aşk biraz da meraktır ya karşımızdaki bunu beğenir mi beğenmez mi bunu merak ederiz o neyden hoşlanıyor merak ederiz gün içinde ne yapar merak ederiz ama sizin evliliğinizde aşk söz konusu olmadığı için çok normal geldi bana anlattığınız yani yuva kurmak için birleşmiş iki yetişkin

İşte tamda bu yüzden görücü usulü evliliğe karşıyım hatta bir insanı tam anlamıyla tanımadan analiz etmeden birlikteliğin evlilikle sonuçlanmasınada karşıyım,bazen duyuyorum geride kalmış unutulmamış bir sevgili,kişilik bozukluğu,çocukluktan kalma ciddi travmalar vs neler neler var ve bütün bunların üstüne kurulan bir yuva herşeyden habersiz gül gibi yetişmiş hayattan beklentisi olan umutları solmamış çiçekler gibi insanlar...bu tip insanların elinde soluyor...yazık gerçekten.Bazen hayatımiza giren kişiler tam anlamıyla bize dürüst olmuyorlar,hayatı düzene girsin diye evlenen,sevgilisinden ayrılıp hırsından dolayı başkasıyla evlenmek isteyen,sosyal becerisi olmayan iletişim kuramayan insanların evlenerek yalnızlıktan kurtulma umudu,maddi sıkıntı çekip evlenmek isteyen vb gibi o kadar çok neden varki bir terapi bunların hangisini duzeltebilirki,bir ilişki neden yolunda gitmez? taraflardan birisinin artık istemiyor olmasındandır muhakkak,terapi sorumlulukları hatırlatıp bir süre daha devam etmesini sağlayabilir ama sonunda yine çöküşe girer çünki bir insan istemiyorsa istemiyordur bu kadar net.

Adam sizi sevmiyor işte, terapistlerin sihirli değneği mi var zannediyorsunuz?
Sert yorumlar yapmak istemiyorum ne şartlarda evlendiğinizi bilmediğim için ama neden tanımadığınız bir adamla evlendiniz? Neden 2 çocuk yaptınız? Neden sizi sevmediğini ve mutsuz olacağınızı bildiğiniz adamlardan çocuk yapıyorsunuz

Her cevabi okuyorum. Yorumlariniz icin tesekkur ederim. Evliligi bitirme karari kolay verilmiyor. Acaba pisman olur muyum ya da ailem nasil karsilar bilmiyorum. Aklimda bir suru soru var. Buradaki yorumlar dusuncelerimin netlesmesini saglayacaktir. Belki tek basima psikojik destek alirim bazi seylere cesaret edebilmek icin. Su an cok karisik dusunceler icindeyim.
Evet gorucu usulu keske evlenmeseydim diye bu yasta akil edebiliyorum. Cocuklarim icin dua ediyorum sevdikleri kisilerle evlensinler. Ama ailemin baskici ve eski kafali dusunceleri beni bu yola soktu. Simdiki aklim olsa zaten bunlari yasamazdim.

Gorucu usulu evlendiniz de nisanlilik doneminde hic mi bisey anlamadiniz bende gorucu usulu evlendim ama esim cok sukur ustume titrer 10 yil oldu evleneli ben etkilendigim icin onun da bana karsi biseyler hissettigini anladigim icin evlendim hatta o benim ustume daha cok duser nisanliyken bi sogukluk sezseydim ayrilirdim.flortde de evlenince degisenler oluyor evlenmeden onceki sinyalleri iyi anlamak gerekiyor bence bi terapiyi deneyin baktiniz olmuyor bosanin

Yani kanka bazi insanlar boyle, evlilik tiynetlerine uygun degil. Kova burclari da bu gruba giriyor bence, tanidigim kova burcu kadin olsun erkek olsun ya evlenmeye hic gonulleri olmadi ya da evlenip yapamayip bosandilar. Bu adam da boyle, karar senin.

Gerçekten burda çoğu kadının nasıl hayatlar yaşadığını görünce çok şaşırıyorum. Bu hayatlara nasıl çocuk yapıyorsunuz, nasıl motivasyonlarınız var hayret ediyorum. Gerçekten hemcinslerim adına çok üzülüyorum.

Biraksam yillarca boyle yasar heralde. Ama ben mutsuzum evli gibi hissetmiyorum. 2 cocugumuz var. Sirf onlar icin terapi alsak işe yararmi sizce.
2 çocuğunuz varmış kaç yıllık evli olduğunuzu yazmamışsınız ama ortalama 10 yıllık evli olsanız, 10 yıldır bu karakterde olan birinin terapiyle değişeceğini düşünüyor musunuz?
Siz aile baskısı yüzünden tanımadan evlenmişsiniz ama eşiniz ailesinden evlen baskısı görmemiştir diye düşünüyorum, belki yaşım ilerliyor diye düşündü herkes evleniyor bende evlenmiş olayım, yemeğimi yapsın çamaşırımı yıkasın, çocuğu olmuyor demesinler birkaç da çocuk olsun dedi, kim bilir

Aranızda sevgi yok, zorunluluklardan bir araya gelmiş 2 insansınız belli ki.
Aile terapisi eşinizi değiştirmez ama ikinizde ne istediğinizi anlarsınız bence, beraber devam etmek mi ayrılmak mı sağlıklı bir karar vermenize yardımı olur.

Benim ilk eşim bu kadar olmasa da kendi kişisel alanına çok düşkündü. Oyun oynasın, bilgisayarda takılsın, uyusun falan ki ben görücü usulü de evlenmedim. Terapiye ben gittim, o ayrı gitti. İkimiz birlikte de gittik. Sonuç: boşanma. Eşinizdeki sorun karakterle alakalı bir şey, hiçbir doktorun buna çözümü yok. Biraz düzelirse bile zorlamayla olur ve belli bir yaştan sonra da 1-2 ay düzgün gider sonra gene eskiye döner, dikiş tutmaz yani.

Ne yazık ki bu yoruma katılıyorum.
Ama denemek sizi yormayacaksa deneyin derim.
Belki en olmaz dediğimizin olası tutar.
Allah yardımcınız olsun.

Adam isi görülsün diye evlenmis orasi belli, ama konu sahibi neden evlendi ve üstüne 2 cocuk yapti bende anlamadim.

Bu adam hep mi böyleydi birden size aşık olacak hali yok. Deli gibi aşık olduğum kocama soğudum 10 seneden fazla oldu tanıyorum. Bizi bile terapi kurtarmaz gibi geliyor. Son çare işte boşanmamak için her şeyi yaptım demek için ben de deneyeceğim terapiyi. Hiç mi bir şey yapmadı önemsemedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…