ilgisiz bir anne miyim?

Lotuslu cheesecake

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
589
769
53
kızlar bebeğimle yeteri kadar aktivite yapıyor muyum bilmiyorum daha 4 aylık kitap okuyoruz evi gezdiriyorum anlatıyorum ona kartlarına baktırıyorum konuşuyorum onunla ama bi yere kadar oluyor bu malum sonra ev işi bazen kitap okuyorum tv izliyorum onu oyun halısına koyup. böyle yapınca da vicdan yapıyorum.bu aylarda bu kadar aktivite yeterli mi değilse başka ne yapabilirim ?

4 aya yapacak fazla bisey yok saten. Ben uzanıp üstüme koyuyordum sarılıp uyuyorduk:)

Bu his hic gecmiyor. Bebegim gunduz uykusundayken buradayim ya da babasi aldiginda. Bunun haricinde bazen tikanip kaliyorum uyduracak oyun, eglendirecek aktivite bulamıyorum. Bazen ben oynamak istedigimde elimdekileri alip firlatip gidiyor, o oynamak istemiyor. Kendi basina birakiyorum bu sefer gelip sariliyor keske baska oyun bulsaydim diyorum. Ne yaparsan yap eksiklik hissi bitmiyor

Bu vicdan muhasebesi hiç bitmiyor, ne kadar çok uğraşsak da yeterli görmeyeceğiz, her şeye yetişen mükemmel anne diye bir şey de yok zaten, çocuğunu koşulsuz kabul edip seven her anne mükemmeldir bence.

Sürekli anneyle oynayan çocuk da gelişmiyor, her daim yanında olursanız ileride kendi başına oyun kurma yeteneği kazanamayacak, kendi hayal gücünü keşfetmek için yalnız takılmasına da ihtiyacı var. Dert etmeyin kendinize de vakit ayırıp nefes almanız lazım,

Bu aylar önemli evet ama esas enerjini 1 yaş sonrasına saklaSağlıkla büyüt bebeğini,ben o zamanlarda anakucagni mutfağa koyardım yanıma,onla konuşur yaptığım yemeği anlatırdım,oyun halısı da alabilirsin

Şimdi sakin sakin ilerle o zaten olması gerektiği kadar ilgilendirir zaten o. Sonra ihtiyacı arttıkça daha çok koşturacak peşinde.

Bence gayet ilgilisiniz, mükemmel anne olmayı sakın planlamayın çünkü bunu kafasına koyan anneler stres ve gerginlik yaşıyorlar. Ha saldım çayıra da olmasın, 4ay bebe için zaten günün çoğu uyumakla geçmeli sonra al sev agucuk gugucuk yap tadını çıkar. Göğsüne bas şuan onlara ihityacı var boşver kartları şuan için.

Bu ben işte yazılım çalışıyorum bazen ona kartı tutarken ekran acik yeterli değil miyim diye üzülüyorum . Bazen çok yoruluyorum gün boyu ayakta geziyoruz artık televizyona bakıyorum sonra ekrana maruz kaldı diye üzülüyorum . Ama evde yanlıziz ailem şehir dışında , eşim işte salgın var diye dışarı çıkarmıyorum valla sonra düşünüp kendine gel sende insansın diyorum

Trtnin masal uygulamasi var ben ordan okuyorum en azından aynı şeyi okuyup sıkılmiyorum meyve-sebze ve hayvan kartları var onların üstündeki renkleri söylüyorum valla bu bana bile iyi geliyor çünkü bazen nasıl oyalayacagimi şaşırıyorum

Bence gayet ilgilisin ara sırada kendi haline bırakmak lazım.onu öyle izlemesi de çok keyifli. Yorumlara bakıyorumda 4 aylık bebek günün çogunu uyuyarak geçirir yazılmış. Benim 4.5 aylık bebeğim uyumuyor bu uyuyan bebekler nerde

Bence aktiviteler etkilinlikler cok güzel fakat hayatina dahil etmek dahada güzel.
Yemek yaptiginda ona yaptiklarini anlatmak, az büyüyünce beraber yapmak. Camasir katlarken belkide mesela pantalon nasil yapilir diye anlatmak veya sükür etmek güzel seylere. Disarida gezerken tefekkür etmek, kus seslerini dinlemek, agaca sarilmak bitkileri sulamak. Yerdeki karincalari izlemek. Yemek yedirirken farkindalik olusturmak. Yani kisacasi hayati yasamak en güzeli. 7-24 etkilnlik mümkün degil zaten. Bence simdiki zamanda hele insta sayesinde anneler kendilerini yetersiz hissediyor hep bi etkinlik oyun halinde olmayinca. Bebeginiz henüz küücük ama yani günlük rutinlerinizi bile anlatarak, sarkilar söyleyerek farkli nesnelere dokunup adlandirmak bile güzel bisey. Hayata dahil olsun, görsün koksun dokunsun hissetsin

Inanin 4 yasinda oglum var ve hep etkinlik yapmak olmuyor. Illaki rutin islerim oluyor calisuyorum ediyorum... fakat beraber kek yapip o pisene kadar sohbet edip , gözlerimizi kapayip firindann gelen o mis kokuuuyu icimize cekip sabirsizlanmak bile güzel. Hic bisii yapmamisiz gibi olsada cok sey yapmis oluyoruz bence böyle ani kaliyor onlarada

Bebe 4 aylık, bu annem niye yapıyor ne konuşuyor böyle diyor bile olabilir:)))) heheh şaka şaka beyin gelişimi için muhabbet var, biraz da agu gugu sevmece yeter gayet.

Ben birde sunu tavsiye edeceğim 3.aydan sonra mutlaka yemek yerken gunde birkez bile olsa cocugu masaya getirin. Ben ana kucagini sandalyeye koyup, kizimi sofraya getirirdim. Birsure sonra yemek yedigimizi gordukce merak edip, istemeye baslamisti. Eline cay kasigi, tatli kasigi veriyordum, sakaciktan yediriyor gibi yapiyordum. Ek gidaya sorunsuz gecmemizi buna bagliyorum. Hatta ozellikle kendi yedigimiz corba kaselerine yemek koyup, metal tatli kasigi ile yedirirdim. Kucuk, nasilsa anlamaz demeyin kendi tabagi ile sizinkinin farkli oldugunu anliyor.

İlişkinizi etkinlik üzerinden değil de bağ kurma üzerinden değerlendirmekle başlayabilirsiniz.
Materyallerden çok, duyguları öncelemek kastettiğim.
Bunun için çok kıymetli kaynaklar var, ihtiyaç duyarsanız dm’den paylaşabilirim.

Merhaba
Rica etsem
Bana da atabilir misiniz?

Benimki de dört aylık. Dışarı açık havaya çıkmak bize iyi geliyor. Soğuk da olsa güneşli havalarda bebek arabasında çok güzel uyuyor. En yakın parka gidiyoruz. Ben de yürüyüş yapmış oluyorum internete bakıyorum vs. Evde naparsam yapayım sıkılıyor dediğiniz gibi. Dışarı çıkacağımızı anlayınca huzurla bekliyor çok sevimli oluyor :) ama burnunu iyi temizleyip çıkmak lazım yoksa dışarıda tıkanırsa eve gelmek zorunda kalıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…