Doğal Saç Bakım Kürleri İlginç bir tecrübe, sinameki ve saç bakımı!

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

micux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
15
3
86
42
Ankara
merhaba arkadaşlar,

sizlere ilginç bir tecrübe aktaracağım. başlıktan da anlaşılacağı üzere konu sinameki ve saç bakımı. olay şöyle gelişti. annem menepoza girdiğinden bu yana ciddi kabızlık sorunu çekiyordu. aynı zamanda kronik diyabet hastası olduğu için doktor kabızlık için ilaç veremedi bu nednele "doğal yollardan halledeceğiz" dedi ve gün aşırı anneme sinameki içmesini önerdi ve annem yaklaşık 2 yıldır gün aşırı sinameki içiyor.

diyabet nedeniyle 20 yıldır günlük ilaçlar kullanıyor, üzerine menepoz bir de geçen yıl aniden babamı kaybetmemizden sonra girdiği ağır depresyon nedeniyle saçları dökülmeye ve incelmeye, cılızlaşmaya başlamıştı.

geçen günlerde şöyle bir baktım anneme, hani alıcı gözüyle derler ya:) saçları muhteşem görünüyordu. Anne naaptın saçına dedim, "valla ben de fark ettim, gençliğimdeki gibi tokalar tutmaz oldu, taranmıyor bile, bi gürleşti sorma" dedi. gerçekten de inanılmaz bir fark 1 sene öncesiyle. keşke fotoğraf olsaydı da koysaydım şuraya.

haftasonu rutin kontrol için doktora gittik ve annem daynamadı sordu, doktor da sinameki kullanan hastalarından çoğununn bu durumu yaşadığını söyledi. biz de şaşırdık kaldık valla.

UYARIII!!!

bu arada bu konuyu tesadüf eseri yaşanan bir deneyimi paylaşmak için açtım, uyarımı da hemen ekleyeyim kızlar, sinameki bilindiği gibi kabızlık sorununda çok işe yarayan bir bitki ama yararları kadar zararı da olabiliyor, doktor tavsiyesi olmadan kullanmayın sakın. saçım çıksın, gürleşsin derken başka yerinizde arıza oluşmasın aman deyivereyim:)))

Ya evet tv programında izlemiştim ilk içişlerden sonra bağımlılık yapıyormuş eğer seyretmeseydim o programı atlamıştım bu formule

2gunde 1fıncan ıcılse bence pek bı zararı olmaz ve baya seyreltılmıs ıcılse bısı olmaz yada ıcıne kekık felan karıstırılsa.ama tabı kesın bı bılene danısmak en dogrusu

ben suruorum sınamekı badem yagı bepanten ampul ama 2 hftada toplam 2kez yaptım yanı sonuc görecek kdr olmadı

Ben içmeye korkuyorum bu bitkiyi, çünkü bağırsakları tembelleştiriyor diye duymuştum. :1no2: Kabızlık problemim de yok.
Sadece durulama suyu yapsak saçımızda işe yarar mı acaba:uhm:

En iyisi sürmek hem bağımlılık yapmaz hem uzatır evet evet en iyisi bulmuşken bunuda sürelim zaten kafamıza sürmediğimiz şey kalmadı bunu da denemekten zarar gelmez heralde yerimseniben

Sinameki otunu hiç içmedim ama, saçım uzasın diye haftada bir uyguluyorum. Geceden yapıyorum sabaha bir bakıyorum dipten kendi saç rengim hemen çıkıvermiş. En az ısırgan otu kadar etkili bence.

Arkadaşlar benim saçlarım birkaç ay önce yandı ben de kestirmek zorunda kaldım, Ama yanıklar hala duruyor ve ben de sürekli bakım yapma çabasındayım düzelsinler diye. Dün ilk kez birşey denedim. Sinameki demledim içine 1-2 damla badem yağı damlattım ve son durulama suyu olarak başımdan aşağıya boca ettim. Biraz iğrenç gelebilir ama saçlarım normalde de kuru ve üstüne bir de yanık olunca işe yarar belki diye denedim. Sonuç mükemmel ötesi. Nasıl oldu anlamadım valla ama hem parlak hem de yumuşak. Eskiden tırtıklı gibiydi dokununca. Bence 1 kez de olsa denemelisiniz özellikle saçlarınız da kuruysa.

Sinameki otunu hiç içmedim ama, saçım uzasın diye haftada bir uyguluyorum. Geceden yapıyorum sabaha bir bakıyorum dipten kendi saç rengim hemen çıkıvermiş. En az ısırgan otu kadar etkili bence.

geceden yapınca saça zarar vermiyo mu cnım yaaa CADIARZU

başka bi topikte saç uzaması için bi formül vardı sinemaki kaynatın diyordu uzamasınada iyi geliyor

kizlar bu formülcok iyi uzatiyo benim besinci denemem fark var ama sabir gerekiyo ilk günden uzamaz tabiki acti sac rengimi bide ayrica anneannemin sac uzatma yöntemi diye topik var ordada maske var acayip yumusatiyo ya zamanla uzatiyomusta ama ben dün bir kez yaptim sinemakili maskeyi üc ay uyguliycam bir ayi bitti iki kutu bemix bitene kadar yani iki bucuk ay daha devam etcem

ben suruorum sınamekı badem yagı bepanten ampul ama 2 hftada toplam 2kez yaptım yanı sonuc görecek kdr olmadı

bu kadarcıkla zaten bişi olmaz ki cnm...aylardır yapıyorum küçük küçük saçlarım çıkmıştı araya karıştılar bile uzayıp....yeni yeni saçlarım çıkmaya da devam ediyor...ayrıca uzattım 15 cm kadar...çok güzelll bi tarif japongülü sağolsun verdi ben de yaptım hem gürleşti hem de uzadı...hihoyyyt

kızlar benm saclrm omuzlarımı bıraz qecıyor sadecee . dalgalı-kıvırcık qbı... uzasınlar ıstıorum ama uzaması durdu 2 qunde bır yıkıyoRum ... sızce yardmcı olur mu bu sinameki otu bıde tarıfı nasıl ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…