İlginç bir soru

hahaha- kullaniyorum (aslinda fazla kullandigim yok- meme yani, öyle masum masum duruyor yerinde)
işleyen demir ışıldar demiş atalarıız
Yalnız nickinizi her gördüğümde böyle baapoçun çen stilinde tulumbaçen diye okuyorum içimden harfleri incelte incelete

Kitle şüphesi bende de olduydu. Eximin kuruntusu oldu, elime kitle geliyor git baktır diye. Adam veterinerdi, dedim bir bildiği vardır

Hanımlar memeleri rahat bırakın. Şöyle bir baktım da konu ne hale gelmiş. Memeyi sevin, sevdirin. Meme güzel organ. Emzirme sonrasında leğen ve sepet taşırken destek kol olarak da hizmet verebiliyor. Alt kısımdan her türlü eşyayı tutmak için destek alabiliyorsunuz. Emzirme öncesi sadece emcükleme işlevi görürken, emzirmeden sonra bu tür kolaylıklar sağlıyor memeler.

Çekilin ben geldim. 4 yaşına kadar anne sütü almışım. Ben de yiğenden bol şey yok. Ablam emzirirken evet emzirmek doğal geliyordu ama görünce tuhaf oluyordum. Emzirmek kutsal mı, değil mi tartışılır ama anne ile bebek arasındaki bapı güçlendirdiğini ben deneyimledim. Kızım doğdu odada ilk sesini duyduğumda, kucağıma verdiklerinde hiçbir şey hissetmedim. Felaket bir suçluluktu. Bebek benim ama yabancı gibiydi ve ben yenidoğanlara bayıldığım halde kendi bebeğimi sevemedim. Sezeryan doğum yapanlar bilir; yardım almadan emzirmek mümkün değil. Açtı hemşireler, eltim falan göğsümü bayağı mıncıklayıp süt çıkarmaya çalıştılar. İyice tiksindim. Emzirmek istemedim ama bir şey de diyemiyorum. Tutamıyor da öğüresim geliyor. Sonra tuttu ve iki defa çekebildi. Sanki yüreğimde o an bir kapak açıldı ve bebeğime doğru sevgi seli aktı. İlginçtir, ben odaya ilk çıkarıldığımda kendini yırtan bebek kucağıma verdiklerinde mum gibi olup susmuştu. İkincisinde de hemşirenin kucağında ağlayan kızımın burnunu hemşire boyun girintime soktuğu gibi susmuştu. Hâlâ garip buluyorum ama gerçekten susuyorlar. Hissediyorlar galiba annesi olduğunuzu. Şimdi emzirmek gerçekten yorucu ama lıkır lıkır emdiği zamanlar hayranlıkla izliyorum.

Bu arada göğüs uçları ile kahverengi bölge hamilelikte kararmaya başlar ve emzirme döneminde de göğüs uçları dışarı çıkar. Emzirme kesildiği zaman normal haline dönüyor. Benim hiç göğüs ucum yoktu. 2 ay silikon yardımı ile emzirdim ve hamile kalmadan önce de kahverengi bölge ten rengime çok yakındı. 2 yaşına dek neredeyse emdi büyüğü ve emzirmeyi kestiğim zaman hep göğüs ucum gitti hem de o bölge eski rengine döndü. Dediğim gibi kutsal mıdır, değil midirç tiksindirici midir bilmiyorum ama bebek için bir gereksinim olduğu kesin. Biyolojik olarak göğüslerimizin olmasının amacı zaten emzirebilmek. Ben öyle bakıyorum.

Bu arada toplum içinde uluorta açıp korunmasız emzirmeye çok zorunlu haller dışında karşıyım. Örtü, battaniye yoktur tamam ama hop diye çıkarıp memeyi emzirmek tuhaf geliyor. Trende falan mecbur kalıp emzirdiğim oldu ve emzirme örtüm yoksa yanımızda kızımın bağlandığı battaniyesi muhakkak olurdu onu örter ve emzirirdim. Evet göğüs cinsel bir bölge değil ama ne bileyim...

Beni de şey çok tiksindiriyor. Hani sütyen takmadan, vücuda yapışan kıyafetlerle çıkıyorlar ya göğüs uçları fırlıyor dışarı acayip huylanıyorum görünce. Emzirme sütyeninde de oluyor mesela kendimde görüncede ıykkkk oluyorum. Tamam hepimizde var zaten de ne bileyim... erkeklerde görüncede aynısı oluyor.

Ben de sevişme ve emzirmenin aynı yerde olmasına takılıyorum. Biraz garip geliyor açıkçası :)

Toplum içinde memeyi açmak da bana göre değil yine. Başka oda ararım direkt. Bebeğin karnını doyurması normal diyenlere de katılıyorum. Anormal olan memeyi açmak. Yoksa biberona özel oda arayan yok ki..

Kuzu sadece bakamıyorsan, yarın bir gün evlenirsen bebeğin olursa üzerine örtü örtüp bakmadan emzirebilirsin. Sevmekle ilgili değil emzirmek. Tamam ben ilk kızımda sevgiyi ilk çekişinde hissettim, daha doğrusu o an benim bebeğim olduğunu idrak ettim ama benim olayım bambaşkaydı. Olmadı böyle bir endişe yaşarsan hamilelik süresinde prosfesyonel danışmanlık alırsın.

Aynen size demişim başka üyeyle karistirdim. Aman neyse hee homoyuz hee aynen.

bana demişsiniz evet.

konu sahibi cinsellikle ilgili gördüğünü söylemiş iğrenç bulma sebebi de bu.

ne anayım ben anacıyım ne de bebeğim var.

bilinç altıyla ilgili şeyler bunlar. örnek olarak verdim böyle şeyler yaşanıyor. ne diyeyim evet cınım ya iğrenç haklısın mı diyeyim. büyük resme bakarım ben.

bu kadar tepkiye gerek yok. bu kadar tepkinin sebebi zaten bastırılmış duygulardır.

çirkin bir şey söylediğimi düşünmüyorum olan şeyler bunlar örnek verdim neden bu kadar yükselip tepki veriyorsunuz? bu durumun psikolojik bir durum olduğu ortada cinsellikle ilgili görüyorum memeyi demişsiniz bebeğin emzirmesi garip demişsiniz konu başında da belki çocuk istememe sebebiniz bu bilinç altınızda farkında değilsiniz ancak terapiyle çözülür bu durumlar.

sizi onaylayıp da meme iğrenç bir şey haklısın diyemeyeceğim. emziren bir annenin memesinin rengine ucuna kadar bi ton şey demişsiniz hiç hoş değil bunlar. burada sürüyle emziren anne var kendilerini kötü hissetmelerini sağlamaya hakkınız yok. sizin bakış açınızda sıkıntı var.

Son paragrafın harfi harfine katılıyorum kendimi çok kötü hissettim hatta midem ağrıyor şuan dedikleri iğrendiklerı şey bende var ben sorun etmem ama çok tuhaf oldum nedense

Konunuzu okuyunca aklıma geldi.Ben çocukken emziren anne görünce korkar kaçardım ya,böyle komşu ablalar falan misafirliğe gelir,çocuk 'anne emme der' ve o korkulu son,abla bir yandan kaynanadan dert yanarken bir yandan yavrusunu emzirir
Hamileliğimde de korkuyordum emzirmekten, arkadaşımın lohusalık döneminde yaralardan dolayı çektiği sıkıntıya şahit olunca iyice gerildim.
Sonra oğlum dünyaya geldi..Sezeryan sonrası
Kv,üç hemşire,kocam, görümcem , kardeşim falan hep yardım etti emzirmeme, memeni görmeyen kalmadı
Gerçekten bu çok değişik bir olay ama sanki bebeğine aranda bir bağ kuruluyor o anda,tiksinti falan bırak hep göğsümde dursun istedim.
Oğlumun sağlık problemi dolayısıyla iki ay kadar yoğun bakımda kaldı,emzirmek yasaktı.Sütü sağıp veriyordum ama o dönem emzirememek bana çok ağır geldi.. bebeğimin tensel temasa en ihtiyaç duyduğu vakitlerdi bence,hatta benim de..
Bir ara GOT izlerken Lysa teyzenin dana kadar oğlanı emzirmesini görünce bir midem kalksa da bir şekilde şu an sıkıntım yok.
Velhasıl bendeki tiksinme oğlumu kucağıma alınca geçti,şu an 21 aylık hala keyifle emişiyoruz

Zaten ben de fikir almak için açtım konuyu elbette psikolojik alt yapısı vardır illa ki ama sizin eşcinsel teşhisi koymanizi normal mi karşılayacağım?

Meme iğrenç birşey demedim, kendi mememden ve başka memelerden igrenmiyorum size de iğrenç diyin denemedim bütün okuduğunuz yorumları kafanızda harmanlayıp ben yazmışım gibi konuşmayın.
Bana emzirme, emdi düşüncesi iğrenç geliyor ve eskiden gördüğüm garip şekildeki bir memeyi ve o emzirme esnasıni paylaştım ve evet midemi bulandırdı ve çocuktum o görüntüyü gördüğümde hala detaylarıyla hatırlıyorum. Meme herkesin gördüğü birşey değil kim var kim yok demeden acmasalardi ozaman birden. Bu da beni etkiledi ne yapayım.

Benim midem bulandı diye siz veya emzirenler niye kendinizi kötü hissedeceksiniz? Benim beğenim çokta önemli olmasa gerek, gelip meme kontrolü yapmayacagim. ben kendi yaşadığımı paylaştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir kuzum
Belki de bebeği göğüste görmeye katlanamıyorumdur bilmiyorum
Kimisi emzirirken hissediyor anneliğini kimisi kucağa ilk aldığı anda hissediyor
Benim annem beni hiç emzirmemiş mesela
Belki huydur bizde
Bilemedim yani
Ama pompa vs kullanmayı düşünüyorum,anne sütü güzel birşey tabiki bunu bebeğimden mahrum etmemeye çalışırım büyük ihtimalle

Çocuğumdan önce, tiksindirici değil ama tuhaf gelirdi bana.
Yüzyıllar önce mağaralarda yaşanırdı, şimdi bilmem kaç katlı rezidanslarda.
Ateşi çalı çırpıyla toprak üstünde yakarlardı, şimdi bi çıt ile ocak açılıyor.
Hayvan derisinden bağlama çarıkların yerini renk renk lastik spor pabuçlar aldı vb...
Doğum derseniz çeşitlendi; tür tür.
Seks ise sayısız fantezilere, fetişlere bölündü, iş oldu.

Hiç bozulmadan günümüze kadar ulaşan çok az şey kaldı ve bunlardan birisi de emzirme işlemi (Ki o da değişiyor artık. Geçenlerde bi haberde okudum diye hatırlıyorum, erkeklerin de emzirebilmesi için bi sistem yapmışlar). Çocuğumdan önce, gördüğümde, dediğim gibi bana çok tuhaf gelirdi emzirmek, çok ilkel ve bir o kadar da saf bir eylem olduğunu düşünürdüm. Bazen rahatsızlık hissettiğim de doğrudur, dediğim gibi bu tiksinme şeklinde değil de sanki uyaran, bende de olan bir şeyi dürten bir şey gibi.
Çırılçıplak, yalın ayak taşa toprağa sçan birini de görsem sanırım aynı şeyleri düşünürdüm.
Alışmışız, doğadan ve kendi doğallığımızdan kopmuşuz.

2. çocuğuma hamileyim şuan ve emzirme dönemi şimdiden gözümde büyüyor.Hele birde yaz olacak.
İlk doğumumda çok zor emzirmiştim , çok zor dönemlerden geçmiştim.
Kendimi tuvalete kapatıp sağa sağa sütümden vermeye çalışmıştım.2 ay emzirebildim sadece.
Emzirmeyi hiç sevmedim , çok zorlandım , hiç istemedim.
Çok şükür ki kızım 5 yaşında ve aramızda ki bağ gayet iyi , bir sıkıntımız yok.
Doğum yapan anne ne istiyorsa ona göre kararına saygı duyulmalı diye düşünüyorum.

Evet en igrendigim goruntu cocukkendi. Emziren kadınin göğüs ucunda gördüm hatta baya serçe parmağın gibi uzun koyu renkliydi.
Ama öyle açıkta görmesem de düşünmesi de iğrenç.
Çocuğum olmadan önce tam sizin gibi düşünüyordum ve halada birisi bebeğini emzirirken memesini görmek midemi bulandırıyor. Ben 3 ay anne sütü verebildim, keşke sağlığı için daha çok verebilseydim, kendim yaparken tiksinmedim :) Ama eşim hariç kimsenin yanında da yapmadım bunu.

Ben de sizin gibiydim bana da itici gelirdi, hamile kaldim hala ayni hissediyordum heralde bende sorun var diyordum sonra ruyamda bebek emzirdigimi gordum cok guzel bir duyguydu...simdi kizimi severek emziriyorum hosuma gidiyor acikcasi ama sutunden yogurt, sabun , kolye falan yapanlar var bana tiksinc geliyor

Sabunu kolyeyi bilmiyorum ama bebek ek gıdaya geçtiği zaman doktorlar yedirilecek olan yoğurdun ya formül mama ile ya da anne sütü ile hazırlanmasını öneriyorlar. Benim yaptığım da oldu, normal süt ile mayaladığımda. Tadına bakmadım hiç ama bebekken emdiğim bir şeyden tiksinmezdim galiba ama galiba. Belli de olmaz

İnsanın fikirleri değişiyor, huyu değişiyor. Kaldı ki herkeste annelik duygusu farklı oluyor. Kimisi anne olunca anladım diyor, kimisi çok daha farklı görüyor. Bakalım ileride sende nasıl işleyecek? :)

Acıkcası benimdemidemi bulandırıyor hele 2yaş üstü emen özellikle gördükce yuh diyorum koca cocuk kesilsin bi zahmet memeden
Ama anne olunca mecbur emziricem/emzireceksin