- 26 Ekim 2015
- 8.448
- 20.379
- 348
Bence güzel olur kıvırmışsın işi:) bunları yaparken evde mis gibi kokuyordur illaki:) evde tencerede mi nerde yapıyorsun özellikle de peynirleri
Çok sağol banlanmadan kaçalım burdanpeynir cok cok kolay- evet tencere icinde. dur ben sana özelden ilk yaptigim peynirin videosunu atim. okadar kolaydiki inanaazsin
Vallahi cildi tertemizdi, pamuk gibi ama tabii her zaman yapabiliyorlar mı bilmiyorum. Gördüğüm zaman 18 yaşındaydım. Her sabah-akşam cildini saf sabunla yıkıyor, akşamları da yatmadan önce soda ile yüzünü temiliyormuş. Ben de bir ara sodayla yüzümü makyajdan sonra arındırıyordum gerçekten faydası oluyor. Pamuğu veya pamuk diskleri sodaya batırıp yüzümü temizliyordum, bol su ile yıkıyordum.Vay canına cok ilginç
Ise yariyor mu bari gördünmü hic ebeyi
Haftaya deneyeceğim. Aslında doğada her şeyin çözümü var da işte tembeliz, bakım ürünleri kolayımıza geliyor.ben gercekdende cok severek kullaniyorum- göz cevresinde inci kirisiklarim vs vardi- sigara kullanmama ragmen suanda cildim pürüzsüz. tertemiz oldu. ben bide sabun yaptim ve haftada bir sürüyorum. yani hergün taze cikan sütü sürsem acaba nasil olurdu :)
Ama işte normal olan biberon degil ki :) kac milyon yillik insanlık tarihinde biberonun gecmişi ne? Bu kadar insan nasıl beslendi?
Bu modern zaman bizim kafalari çok karıştırdı valla.
Bakılmamasından mı? Yok yahu olur mu öyle şey :)Öyle ama ben çekinirdim diye düşünüyorum. Başkasından da tiksinmiyorum ama utanır diye asla bakmıyorum o tarafa. Acaba bundan da rahatsız oluyorlar mıdır bilemedim şimdi :))
Haftaya deneyeceğim. Aslında doğada her şeyin çözümü var da işte tembeliz, bakım ürünleri kolayımıza geliyor.
kesinlikle dene. Evet, dogada gercekden hersey var. ama insan medyada yayinlanan reklamlara kaniyor iste.
bende make up vs. kullaniyorum yani kimyasal maddeden arindigim yok ama dogal ürenlerde ise yaramiyor degil.
kirisik ve pürüzsüz bir cilt icin bu sabun cok iyi geldi ama.
dogal ürenler, saglikli beslenme ve stressiz bir hayat gercekdende insani dinc kiliyor.
Bakılmamasından mı? Yok yahu olur mu öyle şey :)
Çekinmenizde hic bir problem yok ki. Ya da birilerinin tiksinmesinde hatta görmek istememesinde. Olabilir, herkesin kendi yapısı ama bu normal olanın onlar olduğu anlamına gelmiyor. Normal olan milyonlarca yildır tüm memeli canlılarin yaptığı.
Benim ve bir çok emziren annenin rahatsızlığı bize ne yapacağımızın söylenmesi. Yahu zaten kimse memesini sallaya sallaya gezmiyor orada. Yukardan pıt diye açıyorum, zaten yavru yapışıyor hemen. Kimsenin görmesine fırsat vermiyor :))
Bu konuda çok terbiyesizce tavırlarla karşılasan insanlar oldu. Acil serviste beklerken hasta bebeğini emzirdiği için cevreden rahatsız olup, güvenlige şikayet edip kadını devlet hastanesinin leş emzirme odasina kapanmaya zorladikları bir olay biliyorum mesela. Bu olayda en çok çemkiren kadınlardı. Buna çok üzülüyorum iste. Kadinlara, hele hele annelere hayat zaten zor. Birbirimize destek olacağımıza "istedikleri yerde emzirme hakları varmıs hahahah" denilince çok şaşrıyorum bu anlayışsızlığa.
Her bebek emzirme örtüsünü de kabul etmiyor. Napsın bu kadınlar? Çocuğu mu aç bıraksın? Eve mi kapansın? Umumi tuvaletlerde mi emzirsin?
Eskiden yokmuş böyle şeyler. Emziren kadına saygı duyulur, erkekler ya da rahatsız olan usulca başını çeviririmiş.
Bunun mücadelesinin verilmesi bile ne kadar saçma degil mi yav?
Yazdıklarımın çoğu size değildi. Bir baslayincaniçimi döktümAlınmayın olur mu?
Emziriyor diye ahlaksızlık varmışçasına şikayet etmek değişik bir kafaymış.Sanırım karşılıklı saygı eksikliğimizden kaynaklı bunlar da. Saldırganlaşmak yapımız haline geldi maalesef. Yok alınmadım tavırlardan bıkmışsınız belli ki.
Tuvalette emzirmek de kötü olmalı. AVM ya da toplu alanlarda emzirme odası olması benim gibi düşünenler için iyi bir seçenek. İsteyen kapansın isteyen dışarıda emzirsin. Karışma hakkımız olmadığını bilsek yeter.
Emmek bana normal geliyor.. da ben bebekken rahmetli babaannemin ekmeği vs vs agzinda çiğneyip bana yedirdigini öğrendimannem fark edene kadar bu şekilde beslemiş beni rahmetli... Bence beterin beteri var
MaalesefAy senin yanında mı yaptı onu
İğrenç be
Olamazzzzzz
Anne sütünün cilde iyi geldiğini biliyorum, ilk kızımın doğumuna girerken ağlıyordum hemşire kafamı dağıtmak için bir şeyler anlatıyordu. O söylemişti, arada sütünü sağ cildine sür diye. Hiç denemedim gerçi ilkinde çok sütüm de vardı ama onu yapmaya zaman bile bulamıyordum
Yengemin de ebe akrabası var. O da temiz doğum yapan kadınların (yani bebekle temiz çıkan) amniyon sıvısını aldıklarını ve ciltlerine sürdüklerini söylemişti. Bu da çok enteresan gelmişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?