İlginç bir soru

Bende emzirme olayini sacma ve biraz igrenc buluyordum simdi oglumu emziriyorum sacma yada igrenc degil dogal ve gerekli birsey olarak goruyorum. Ama emzirmeyi kutsallastiranlara gicik oluyorum soyle guzel boyle guzel bir duygu diye anlatilanlar abarti cocuk besleniyo iste tabiki degisik bir bag oluyor o emerken oyun yapmalari falan cok sevimli ama bukadar abartili yasamayin hicbir duyguyu :)

Silikon gogus ucu neden kullanmadiniz merak ettim
kullandım hıc faydası olmadı malesef oyle boyle alması gerektıgı kadar anne sutu alabıldı ona sevınıyorum :) ben cok heveslıydım anne sutu alsın dıye cocugum okadar heveslı degıldı

ben hamilelere bile artik yaklasip “neden” diye sorma evresine geldim. Yakinda dayak falan yerim herhalde
Ya sorma vallahi ayniyim. Kimseye 2.cocuk tavsiye etmiyorum. Ki benim yavrum cok uslu. Esime kac defa dedim ben cocuk sevmiyomusum gercekten diye.

Bizim evde koridorda falan ev ahalisiyle karsilasmak istemiyorum herkes birsey istiyor. Biri meme ister biri sevismek ister biri anne acıktim der. Yıldım ya.

Yurt dısında bir kadın 1 ay ortadan kayboluyor. 2 cocuk annesi evli bir kadin. 1 ay sonra geliyor ve ben artık anne ve es olmak istemiyorum diyo vallahi aynı ben tasi taragi bırakip gidicem.

Ee b ende oyleyim:),,allahtan suan hamileyimdr pek yanadmiyor koca cocuk desen biri aciktim biri kaka yapiyor digeri uykusu geliyor tuaf olan sey ben dah yikilamadim ayaktayim sanirim kasiniyorm

Alt tarafı bir emzirme eylemi için ne duygu fırtınaları yaşanmış allahım. Dünyadaki tüm memeli dişilerin gerçekleştirdiği bir eylem hiç üzerine böyle düşünmemiştim ne negatif ne pozitif anlamda.
Bu arada serçe parmak büyüklüğünde meme ucu nasıl oluyor yav, sabahtan beri bi serçe parmağıma bi kendime bakıyorum tövbe est. gözümde canlandıramadım. Ya benim serçe parmağım çok uzun ya da bu ölçüde bi gariplik var.

Torun doğdu annesinin bir memesini alamadı süt geliyor ama ememiyordu,diğer meme normal saldırıyor resmen.
emmek için.
Meme şişiyor ateş yapıyor,bu işin uzmanına gittik neler denedi olmadı.
Ben ne yaptım aldım bebeği ters çevirdim yapıştırdım memeye ,süt olan meme pozisyonu verdim o anda.,bir kaç denemeden sonra yavrum çölde susuz kalmış gibi saldırdı hemen.
Demem o ki o anı asla unutamam nene olarak başarmanın gururunu yaşadım aferin bana dedim .

Öbür türlü yakininda olmadiginiz surece gormeniz pek mümkün degil cunku zira bebegin basi kapatiyor goruntuyu.
Görmem için yakınında olmam gerekmiyor. Kalabalık içinde çıkarıp emzirmeye başlayanlar için söyledim. E karşımızda açıp emzirmeye başlayınca muhtemelen görüyoruz. Yoksa dibine gidip memeyi izlemiyorum :)
Anne ile bebeğin baş başa olması gerektiğini de söyledim. Emzirmek çok güzel bi duygu ayrıca.. Demek istediğim herkesin içinde emzirmeyi doğru bulmuyorum.

Cinsel konuların hatta cinsiyetle ilgili konuların tabulaştırıldığı bir aile geçmişiniz mi var acaba? Ya da anne babanızın özel bir anına tanık olmuş olabilir misiniz?

Çocuğum olmadan önce emzirme konusu benim için de mide bulandırıcıydı. Bunu söylemek de hissetmek kadar zor ama sanki çocuğumu emzirmek bir tür cinsel eylemdi benim için. Bebeğim ilk emdiğinde de kendimi çok kötü hissetmiştim. Zamanla duyarsızlaştım bu konuda ama hala emzirmeyi cinsellikten tamamen arınmış bir duyguyla karşılayamadığımı hissediyorum.

Benim duygularım yukarda size yönelttiğim iki soruyla alakalı. Yanlış bir ailede travmatik bir çocukluk geçirdim, özellikle ergenlik döneminde bedenimi kabulle ilgili sorunlarım oldu. Belki sizin sorularınızın cevabı da geçmişinizdedir.

Cinsellikten ayrı değil zaten çocuk emerken vajinal kaslar da kasiliyor tıpkı sevişirken olduğu gibi , bu doğumdan sonra vajinanin toparlanmasina yardımcı oluyor. Tabi kadınların çoğu bunu sizin gibi itiraf etmiyor.

[

Oraları hiç bilmiyorum. bu iğrenme tam olarak ne zaman başladı ona da emin değilim ama ilk kez çocukken emziren ve meme ucu aşırı garip bir kadın görmüştüm ama bu kadar etkilemismidir bilemedim.
Benim bebeğim var emziriyorum ama başka insanların göğsünğ görünce tiksiniyorum herkesin orasını burasını görmek iğrenç bence hele de dikkat etmeyen kişilerde . yoksa çok güzel bir duygu . kendi kanından olunca büyük bir mutlulukla vrririsin inşallah .

Kayınvalidem bana erkeklerin içinde demişti ki "Çocuk acıktı bi emzir. " Asabım fena bozuldu yine..
Bi zahmet ona da anne karar versin. Kadınların memesini dilinize doladınız durdunuz bacım yaw. Özel diye bisey var..

Biyolojik anlamda cinsellikle ilgili olması duygusal anlamda cinsellik hissedilecegi anlamı taşımıyor aslında. Bebeklik mastürbasyonu örneğin. Bizim için yalnızca cinsellik anlamı taşıyan bir eylem bebekler için yalnızca hoşlanma anlamı taşır bu örnekte.

Anlayacağınız ben emzirmeyi gerçekten cinsellikten ayrı algılayan anneler olduğuna inanıyorum.

Acaba annenizle ilgili travmalarınız var mı sizin de?

Travma denir mi bilemedim... Cinsellikle ilgili sıkıntılı bir durum yaşamadım geçmişimde ailemde ya da vs.. Ama annesi için deli olan kadınlardan değilim beni çok üzmüşlüğü var.

Travma denir mi bilemedim... Cinsellikle ilgili sıkıntılı bir durum yaşamadım geçmişimde ailemde ya da vs.. Ama annesi için deli olan kadınlardan değilim beni çok üzmüşlüğü var.
Anneye duyulan öfkenin anneliği sembolize eden şeylere yöneltilmiş olabileceğini düşünüyorum ben. Özellikle emzirme döneminde maruz kaldığınız fiziksel ya da duygusal bir anneden yoksun kalma süreci yaşadınız mı bilemiyorum ama kendi deneyimlerim bana annemle olan problemleri anneliğin biyolojik kısmıyla bağdaştırdığımı söylüyor. Bence emzirme konusunda her kadın bizim gibi hissetmiyor.

Ben de öyle düşünürdüm ama bu hormon denen şey tam tersine emzirme isteğine sebep oluyor. Hele memeler sütle dolmuş, dokunsan patlayacak kıvamdaysa emse diye gözünün içine bakıyosun bebenin