İlginç bir soru

Mutlaka öyledir de annemden hatırlıyorum "ay" diye zıplayıp dururdu emzirirken
Ya da benim kardeşimde varmış bi' ısırmacılık :KK70:

İşte anneyi "ay" diye zıplatmak için yapıyo minnak yaramazlar onu :) oyun haline getiriyorlar. Hiç tepki vermemek ve emzirmeyi kesmek lazım öyle yaptığı zaman.

Anneye duyulan öfkenin anneliği sembolize eden şeylere yöneltilmiş olabileceğini düşünüyorum ben. Özellikle emzirme döneminde maruz kaldığınız fiziksel ya da duygusal bir anneden yoksun kalma süreci yaşadınız mı bilemiyorum ama kendi deneyimlerim bana annemle olan problemleri anneliğin biyolojik kısmıyla bağdaştırdığımı söylüyor. Bence emzirme konusunda her kadın bizim gibi hissetmiyor.
Peki sizce sadece emzirme döneminde yaşanan sıkıntı mı etkilidir

Merak ettiğim kendinizi emen bebek yerine koyup da mı iğreniyorsunuz, emziren anne yerine mi, yoksa dışarıdan seyreden 3.kişi yerine mi?

Eğer 3.kişiyseniz daha normal hissettiğiniz duygu. 1.kişi (bebek) iseniz bebekliğinize dönmek gerek. 2.kişiyseniz eş ile olan bir anlam yüklemiş olabilirmisiniz memişlere :olamaz:

Hem dışardan 3. Kişi olarak, hem de emziren olarak düşününce oluyor.
Olabilir.

Bilinçaltınız da memeleri sadece cinsel obje olarak görüyor olabilirsiniz ama memelerin asıl görevi yavru beslemektir 😀

Cinsellikle bağlı görüyor olabilirim evet o da tiksindirici yani sonuçta eşle olunca hoşuna giden şey, bebekle emzirmekte onu yasamak nebileyim açık yazamıyorum şimdi

Cinsel konuların hatta cinsiyetle ilgili konuların tabulaştırıldığı bir aile geçmişiniz mi var acaba? Ya da anne babanızın özel bir anına tanık olmuş olabilir misiniz?

Çocuğum olmadan önce emzirme konusu benim için de mide bulandırıcıydı. Bunu söylemek de hissetmek kadar zor ama sanki çocuğumu emzirmek bir tür cinsel eylemdi benim için. Bebeğim ilk emdiğinde de kendimi çok kötü hissetmiştim. Zamanla duyarsızlaştım bu konuda ama hala emzirmeyi cinsellikten tamamen arınmış bir duyguyla karşılayamadığımı hissediyorum.

Benim duygularım yukarda size yönelttiğim iki soruyla alakalı. Yanlış bir ailede travmatik bir çocukluk geçirdim, özellikle ergenlik döneminde bedenimi kabulle ilgili sorunlarım oldu. Belki sizin sorularınızın cevabı da geçmişinizdedir.

Ailemle ve cinsellikle ilgili tabi, travma gibi şeyler yaşamadım hiç. Annemle de bir derdim olmadı.

Cinsellikten ayrı değil zaten çocuk emerken vajinal kaslar da kasiliyor tıpkı sevişirken olduğu gibi , bu doğumdan sonra vajinanin toparlanmasina yardımcı oluyor. Tabi kadınların çoğu bunu sizin gibi itiraf etmiyor.

Bu da dile getirilmesi zor şeylerden biri. Bebek emerken de cinsellikte ki gibi boşa gitme durumu olabilecegi???

Peki sizce sadece emzirme döneminde yaşanan sıkıntı mı etkilidir
Bilemiyorum ama sanmıyorum. İlk 7 yıl içinde sağlanamamış güvenli bağlanmayla da ilgili olması gerektiğini düşünüyorum. Açıkçası anne sütü aldığım dönemde ne yaşadım bilemiyorum ama benim hikayemde sonraki yıllarda yaşadığım ihmal ve duygusal yoksunluk daha etkili gibi geliyor. Hoş, annemden dinlediğim hikayelere bakılınca ilk iki yılımın da parlak geçmediğinden neredeyse eminim.

Kesinlikle katılıyorum millet ulu orta emziriyor ben de kızıyorum çocuğun zaten mahremi olmalı küçüklükten itibaren algı başlıyor sonuçta...
Yavrularınızı Allah bağışlasın bu arada. :KK200:

Ben emzirme örtüsü altinda cafede bile emzirme yanlisi olan bir kadin olarak "emzirmenin mahremiyetine" takildim.
yemek yemenin neresi mahrem?
bebek karnini doyuruyor sonucda.

normalde ben o kadar tiksinmezdim de şuan bunu okuyunca içim bi garip oldu istemsiz iyk oldum çok sağolun :KK70:
Yaa 😇yorumunuzu okurken ben de dönüp kendi yorumumu tekrar okudum acaba çirkin bişey yazmış olabilir miyim diye 🤭yine gözlerimde kalpler kalpler😂😍 sanırım aşırı anaç ruhum kabarmış 🤗

Ben emzirme örtüsü altinda cafede bile emzirme yanlisi olan bir kadin olarak "emzirmenin mahremiyetine" takildim.
yemek yemenin neresi mahrem?
bebek karnini doyuruyor sonucda.

Emzirme örtüsü kullanmayanları kastedıyorum hanımefendi, var oyle ınsanlar

Bilemiyorum ama sanmıyorum. İlk 7 yıl içinde sağlanamamış güvenli bağlanmayla da ilgili olması gerektiğini düşünüyorum. Açıkçası anne sütü aldığım dönemde ne yaşadım bilemiyorum ama benim hikayemde sonraki yıllarda yaşadığım ihmal ve duygusal yoksunluk daha etkili gibi geliyor. Hoş, annemden dinlediğim hikayelere bakılınca ilk iki yılımın da parlak geçmediğinden neredeyse eminim.
Şöyle ayrı bi konu mu acsak ya ben de bunu ara ara düşünürüm, etrafımda anne olmayı istemeyen kendim hariç 4 kişi tanıyorum onlar da anneleriyle sıkıntılı. Benim karakterime de hiç uygun değil de bu karakteri bu kadar özgür olma , kendi için yaşama annelikle ilgili herşeyden bunaltı duyma şeklinde geliştiren annemle ilgili sorun mu? (Eğer öyleyse çok da kizamicam anneme:) ) Bu herkeste böyle mi? Annesiyle arasi aşırı iyi olup anne olmayı istemeyen var mı merak ediyorum.

Emzirme örtüsü kullanmayanları kastedıyorum hanımefendi, var oyle ınsanlar

anladim canim. bende genel anlamda mahrem diyorsun sandim.
ben yurtdisindayim- burdada var o tiplerden ama cogu örtü kullaniyor.
zaten bebek icinde iyi degil- evde anneyle yanliz olunca örtüsüz daha iyi tabiki (göz temasi vs) ama disarida miniklerin ilgi noktasi dagiliyor.

anladim canim. bende genel anlamda mahrem diyorsun sandim.
ben yurtdisindayim- burdada var o tiplerden ama cogu örtü kullaniyor.
zaten bebek icinde iyi degil- evde anneyle yanliz olunca örtüsüz daha iyi tabiki (göz temasi vs) ama disarida miniklerin ilgi noktasi dagiliyor.
Aynen tatlım.