İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Bir an önce sağlıkla bebekle bitirin bu günleri inşallah.37 yaşındayım çocuğum yok yaklaşık 3 yıllık evliyim.
Ben de cok korktum,zorlandim da hatta. Hele dun opuda fenalik geciricektim oncesinde. Sonra sedasyonu vediler ve olup bitti. Bi guzel uyumusum ki... cok sukur iyiyim. Baslayin kardesim bence. Bi deneyin. Ben 38 yasindayim. 1yili dolduruyoruz eylulde. Keske bastan tup denemeye baslasaydim. Daha akibeti belli olmasada benim.surecimin yine de elimden geleni yapmanin rahatligini duyardim. Gec bile kaldim.

Ben 42 yasinda hic beklemedigim bir anda hamile kaldim. Hamileligim cok guzel ilerledi hic bir sorun yasamadim aman aman. Oglum dokuz aylik olmustu dogumuna gunler vardi kaybettim. Dr hatasi diyemiyorum artik cunku o bir vesile idi. Cennette bir oglum var anne babasini bekleyen... beklenmedik bir anda evime gelen bir misafirdi anne baba olmayi o kadar isterken yarim birakti gitti...
Uc yil olacak sonra iki bos gebelik yasadim biri duştu birinde kurtaj oldum...
Yas oldu 45... bir yanimiz bebek isterken diger yanimiz ama olan hamza olmayacak ki diyor kaniyor...
Bebegim olmuyor diye uzulen arkadaslarimiz kardeslerimiz var onlara tek diyebilecegim ;
Bir sey oluyorsa bu iyidir ; olmuyorsa daha da iyidir...
Selametle ...
Sözün bittigi yer. Haklisiniz. Olmuyorsa bunda da vardir bir hayir da evladin kokusunubile hayal edip koklarken kendime soz geciremiyorum. Yoksa haklisiniz. Tamamen siz haklisiniz. Allah acilarini gostermesin tabi

Ben de cok korktum,zorlandim da hatta. Hele dun opuda fenalik geciricektim oncesinde. Sonra sedasyonu vediler ve olup bitti. Bi guzel uyumusum ki... cok sukur iyiyim. Baslayin kardesim bence. Bi deneyin. Ben 38 yasindayim. 1yili dolduruyoruz eylulde. Keske bastan tup denemeye baslasaydim. Daha akibeti belli olmasada benim.surecimin yine de elimden geleni yapmanin rahatligini duyardim. Gec bile kaldim.
İnanın ilerde pişman olmamak için yapıyorum,elbette çok istiyorum anne olmayı ama başka yolları da var;ailesiz bir sürü çocuk var diyorum zaman zaman,ama bir yandan da evladımı taşımak,doğurmak istiyorum.allah hepimizin işini kolaylaştırsın inşallah,desteğiniz için teşekkür ederim😊

Sözün bittigi yer. Haklisiniz. Olmuyorsa bunda da vardir bir hayir da evladin kokusunubile hayal edip koklarken kendime soz geciremiyorum. Yoksa haklisiniz. Tamamen siz haklisiniz. Allah acilarini gostermesin tabi
Amin canim
Evlat bu dunyadaki en guzel meyve insallah isteyen dileyen herkese rabbim nasip eylesin...

Vallahi anlamiyorum. Birileri niyeyse oyaliyir bizleri. Zaten yasimizi basimizi almisiz. Anlayisli davransalar da yolumuzu cizsek dosdogru

Gunde ufak bi kasikcik. Cay kasigi kadar. Bence de biseh olmaz. Onca igne oldum. Karnim mosmor. Canim aciyor yine de yumurta buyumedi. Belki arıstlutunden fayda gorucem. Kimbilir

doğal olan bir takviye sonuçta çok abartmadıgında herseyın bır faydası vardır. onemlı olan abartmamak canım.

Hadi ya. Niye igne yaptiriyorlar madem bana. Ben birakicam bu igneleri ya. Havuz yapaim diyorlar. Iste bu ay 1 taneyse 1 tane. Sonraki ay da kac tane olursa. Yeterli sayiya ulasana kadar hormon yuklemesinden mutasyon geciricem. Bu iste bi terslik var. Zaten igneyi dolaptan aliyorum. Gidip wcde yapiyorum. Millet te bakiyor bu napiyor surekli diye. O yzuden de igneyi sabah dolaptan alamadim. Dolabi da biosalticaklari tutmus. Kacyüzlralik igne cope atilmis cantasi ile. Iyice uzuldum. Hayirli olsyn. Tahminimce guzel haberler alicaz yakinda senden.
Cocugu kendim icin yapiyirum tabi ancak sevmedigim biadamdan da cocuk yapmak idtemiyorum. Eş kisisine sevgim bitti. Zor gunumde yanimda olmadi cnm C Capanin Gururu Teyom

canımcıım eş kısısını sevmıyosan da yumurtalar senın, opu ıle alınsın toplansın, gun gelır hersey daha ıyı olur bu esten cocuk ıstersın, gun gelır baska esın olur ondan ıstersın. bıraz ters bı soylem gıbı gelebılır ama hayatın hazırlayabılecegı her surprıze hazırlıklı olmak lazım. sen varken yumurtalarını gelıtır ve toplat, yarın dogan gunes ne getırır bellı olmaz guzelım.

Dun gittigimde yumurta 11 mmye ulasmisti. Bir onceki gun 9.5 mm iken dun 11 mm oldu. Bununla bitlikte foktorun fa dedigi tam istedigimiz ilerlemeyi kaydedemedigimizi iletti doktor ki bunu ben de farkediyorum. Het ay yolunda giden yumurtlama bu ay ignelere ragmen istenen seviyeye ulasmadi. Tek yumurta ile o da gelisirse opu olucak yani. Bu ay gecti bu saatten sonra baska yerle baslayamam. Burda dondurulmus embriyo durucak artik.
Bana diyor ki doktor 3-4 ay deneriz halen ignelerle yumurta gelismezse demek sizin vucudunuzun ignelere karsi direncli oldugunu dusunebiliriz o zaman test yaparz diyor. 4 ay arkadaslar, koca4 ay. Sonra eger testte ilaclara direncli oldugum cikarsa artik hapli ya da kendi halinde yumurta gelisimi ile yumurta takibi mi yapicaklar neyse. O da bir 4 ay en az.sonra hidrosalpenks icin ameliyat olucam. 3 ay da ondan sonra rahim dnlendirilecek. Yani en az 1 yil sonra transfer asamasina geciebilecek. Ne dersiniz bu ise?
Kizlar doktor ameliyattan sonra rahimin uretkenliginde azalma olursa diye ameliyattan once embriyo havuzu olusturalim dedi. Ben diyorum ki ben bu ameliyati olayim. Olsun bitsin. Neticede tikaniklik ve hidrosalpenks 8ayda baya ilerler diye dusunuyorum. @Senella bearnguin bearnguin C Capanin Gururu Teyom
Aret hicaya da gidicrm. Kararim karar. Ignesiz olma ihtimali daha guzel. Hem de adam basari odakli demek ki. Riske atmiyor ticari beklenti icin.
Muslumanlik konusuna gelince bizim ulkemizde muslumanlik aile gelenegi gibi bisey. Musluman aileden doguyorsun, musluman oluyorsun ancak muslumanligi yasamiyorsun. En benim diyenler bile ibadet kismina odakli ve ahlak kismini cogumuz unutmusuz. O yuzden musluman veya farkli bir inancla alakali bir durum degil. Ahlakli olmakla ilgili bir konu. Ben iyi insan olma ölcütünu dikkate aliyorum iyi insan opmak cok onemlim isterse dinsiz olsun valla
Sadece sanirim erkek doktora muayene olmaya hazir degilim ben..napsam kizlar. Aret hoca da erkek neticede. Ben cok utanirim. Esim zaten cozutur. Napiym

muslumanlıkla alakalı dedıklerıne aynen katılıyorum bızım ıcın ınanc ve yasam seklınden zıyade gelenege donmus durumda dınımız. erkek hoca konusuna gelınce, kadın hocadan bın kez daha edeplı ve doktor gıbı davrandıklarına ınanıyorum kadın doktorda gordumgum muamele kadar erkek doktorda utanmadım. allah oyl kadına dusurmesın der kendı erkek doktorumu tek gecerım.

Enfeksiyondan da oluyormus ancak atesli, cok siddetli hastaliklarda olur diyor doktor. Siz oyle bir hastalik gecirdiniz mi dedi. Cok sık hastalandigimi, agir gribal enfeksiyonlar gecirdimi soyledim ancak oyle bir hastalikla olmaz diyor. Esimin de yaninda soyleyince hos olmadi. Esim de bozuk bu duruma. Pes etti simdiden..neyse anne babasi geldiler. Ikna ettiler. Basladiniz artik birakmak olmaz dediler. Bende zaten bekarken oldu sanirim 2 aylik evli idim tikaniklik tanısı kondugunda. Muhtemelen bekarken oldu bu rahatsizlik. Enfeksiyon cok oluyordu da doktor yok oyle olmaz ya asiri bir atesli hastalik olucak, hastanede yatma seviyesine gelmis olucaksin diyor ya da kurtaj ve dusuk durumlarinda olabilir dedi.

cocukken ateslı hastalık gecırmedın mı, kızamık su cıcegı, kım hatılıyor cocuklukta gecırdıgı ateslı hastalıgı belkı cok kucuktun ne alaka ılla hastaneye yatmıs olacaksın belkı havale gecırdın ertesı gun ıyı oldun o arada oldu cok da net sallıyor bu doktorlar kendın bıle ınanacaksın ne yasayıp yasamadıgına nerdeyse

Canım kullandığımız diş macunlarından kadın pedlerine yediğimiz yiyeceklerden içtiğimiz su şişesine kadar herşey bizleri bu hale getirdi. Bundan yaklaşık 8/10 sene kadar önce okuduğum bir araştırma yazısında kullandığımız diş macunlarının içinde bulunan bir maddenin zamanla insanları itaatkar yaptığına dair bir yazı okumuştum ve kullanılan kadın pedlerinin kısırlığa sebep olduğunu ve talk pudrasının kansere yol açtığını ve ve daha bir sürü şey inanamamıştım ama şimdi biliyorum ki hepsi kapital düzenin özellikle üzerinde düşünülerek kafa yorularak kasıtlı bilinçli bir şekilde insanları önce hasta edip sonra da daha çok hastalık sahibi olması için kurgulanan bir düzen olduğuna kanaat getirdim. Benim annem hipertansiyon hastası ve yaklaşık 30 yıldır ilaç kullanıyor yaklaşık bir 10 yıldır da şeker hastası çok ilginçtir tesadüfen bir profesörün bir yazısıyla karşılaştığımda yine şaşırdım hatta bu kez korktum ürktüm açıklama şöyle idi tansiyon ilaçlarının içinde bulunan bir maddenin (aslında biliyordum bu maddenin adını ancak şuan unuttum :KK43: )uzun süre kullanımı sonucunda şeker hastalığına yakalanma riski %98 dir. Bu bilgiyi edindikten sonra annemin arkadaş çevresinde ve akrabalarımız arasında ufak çaplı bir sorgulamadan sonra tansiyon ilacı kullanan 30 kişiden 24 ünün şeker hastası olduğu bilgisine ulaştım :KK43: ve annem şuan içinde o maddenin bulunmadığı tansiyon ilacını kullanıyor ve ne kadar ilginçtir ki artık şeker değeri mükemmel çıkıyor. Çok uzattım diyeceğim göz göre göre insan soyunu hasta ediyorlar kısır ediyorlar kanser ediyorlar çünkü ne kadar çok hasta o kadar çok ilaç satışı :KK43: bizde maşşalah zaten bayılırız milletçe ilaç kullanıp tavsiye etmeye ekmeklerine yağ süreriz elbirliğiyle :KK43:

dız macunundakı florur 3. gozumuz olan hıpofız bezını taşlaştırıyor ve ongoru yetenegımızı yokedıyor ayrıca ths hormunu da duzenleyen sanırım hıpofız bezı, yanı hormon dengemızı de bozuyor, en basıtı :)

Canım kullandığımız diş macunlarından kadın pedlerine yediğimiz yiyeceklerden içtiğimiz su şişesine kadar herşey bizleri bu hale getirdi. Bundan yaklaşık 8/10 sene kadar önce okuduğum bir araştırma yazısında kullandığımız diş macunlarının içinde bulunan bir maddenin zamanla insanları itaatkar yaptığına dair bir yazı okumuştum ve kullanılan kadın pedlerinin kısırlığa sebep olduğunu ve talk pudrasının kansere yol açtığını ve ve daha bir sürü şey inanamamıştım ama şimdi biliyorum ki hepsi kapital düzenin özellikle üzerinde düşünülerek kafa yorularak kasıtlı bilinçli bir şekilde insanları önce hasta edip sonra da daha çok hastalık sahibi olması için kurgulanan bir düzen olduğuna kanaat getirdim. Benim annem hipertansiyon hastası ve yaklaşık 30 yıldır ilaç kullanıyor yaklaşık bir 10 yıldır da şeker hastası çok ilginçtir tesadüfen bir profesörün bir yazısıyla karşılaştığımda yine şaşırdım hatta bu kez korktum ürktüm açıklama şöyle idi tansiyon ilaçlarının içinde bulunan bir maddenin (aslında biliyordum bu maddenin adını ancak şuan unuttum :KK43: )uzun süre kullanımı sonucunda şeker hastalığına yakalanma riski %98 dir. Bu bilgiyi edindikten sonra annemin arkadaş çevresinde ve akrabalarımız arasında ufak çaplı bir sorgulamadan sonra tansiyon ilacı kullanan 30 kişiden 24 ünün şeker hastası olduğu bilgisine ulaştım :KK43: ve annem şuan içinde o maddenin bulunmadığı tansiyon ilacını kullanıyor ve ne kadar ilginçtir ki artık şeker değeri mükemmel çıkıyor. Çok uzattım diyeceğim göz göre göre insan soyunu hasta ediyorlar kısır ediyorlar kanser ediyorlar çünkü ne kadar çok hasta o kadar çok ilaç satışı :KK43: bizde maşşalah zaten bayılırız milletçe ilaç kullanıp tavsiye etmeye ekmeklerine yağ süreriz elbirliğiyle :KK43:
ılacın ıcerıgı hatırlayınca yazar mısın canım, annem de tansıyon ılacı kullanıyor cok uzun suredır

Esimle ilgili konuyu paylasmamistim. O gun kavga cikardigina cok utanmisti. O yuzden xe sucluluk psikolojisi ile benden uzak durdu 1 hafta. Anne babasi geldi. Onlara da bosanmak istedigini soyledi amma esas derdi bana yanlis ypatigi icin duydugu utancti. Hatta Ailesi baristirmak icin geldiginde de sen eskisi gibi olabilicegimizi dusunuyo musun dedi. Neyse araya girdiler baristitdilar bizi. Simdi ben birakmak istiyorum.tup bebek denemsine devam edemem diyorum. O diyor olana kadar deniycez diye. Daha once semen analizi icin ornek veremedi tabi. Perhiz suresi icerisinde semen analizi yapilmaadi. O arada da opu muhabbeti cikinca opu icin perhiz yapmak gerekti. Bugun o da embriyo hammaddesini verdi. Benim opu da yapildi. Yumurta bos cikmadi sukur. Kalitesini bilmiyoruz. Kaliteli de olsa imkansiz 1 yumurta ile bu is. Ancak en azindan bos da cikmadi be.
Bir kiz vardi 23 yasinda arkadaslar. 2 gun once gittigimde gordum gencecik kiz tabi dogulu. Orda erken anne oluyolar. Bunun 2. Denemesi imis. Dedim.ne kaygilaniyorsun. Cok gencsin olur insallah. Kendi durumum cok iyiymis gibi baskalari icin uzuluyorum, baskalarini teselli.ediyorum. ey allam yaaaa. Uzuldum ama madd durumlari.kotu, gencecik yasinda kaygili kiz. 2 tuo bebek denemsi ve ilkinde 20 yumurta toplanmis, hicbiri dollenmemis. Test yapmislar. Tipta nadir gorulen durummus. Kiz da diyor. Tuplerde problem.olsa asilir ama.benim durumumda bebek sahibi olunmasi zor. Doktorlar da biraz rahatlatsa, kizim sen biraz kendin dene. Z25 yasina kadar dene deseler. Nolur ki. Kizcagizim cani cikacak bu yollarda

inşallah o tek yumurta altın yumurtan olur da evladın olur canım. kendı durumumuza uzuldugumuz kadar karsımızdakıne de uzuldugumuz surece demektır kı bız hala ınsanız guzelım ne kadar dogal karsındakıne de uzulmen. kızcagıza yazık tabı bu yasta bu acıyla uzuntuyle karsılasıp tum hayatını mahvedecekler kızcagızın. hele kı dogu dıyosun allah yardımcı olsun ınsallah.

Ben 42 yasinda hic beklemedigim bir anda hamile kaldim. Hamileligim cok guzel ilerledi hic bir sorun yasamadim aman aman. Oglum dokuz aylik olmustu dogumuna gunler vardi kaybettim. Dr hatasi diyemiyorum artik cunku o bir vesile idi. Cennette bir oglum var anne babasini bekleyen... beklenmedik bir anda evime gelen bir misafirdi anne baba olmayi o kadar isterken yarim birakti gitti...
Uc yil olacak sonra iki bos gebelik yasadim biri duştu birinde kurtaj oldum...
Yas oldu 45... bir yanimiz bebek isterken diger yanimiz ama olan hamza olmayacak ki diyor kaniyor...
Bebegim olmuyor diye uzulen arkadaslarimiz kardeslerimiz var onlara tek diyebilecegim ;
Bir sey oluyorsa bu iyidir ; olmuyorsa daha da iyidir...
Selametle ...

allah sabır versın, kımbılır allah bebek ısteyen yanınızın sesıne cevap verıp hayırlı bır evlat nasıp eder ınsallah.

Ya iste hicbisey gorundugu gibi degiĺdir derler ya dogru. Kadin hep daha narin, daha kirilgan gorulse de erkekten daha guclu.. erkekler zora gelince kaciyorlar hep. Istiyorlar ki karsilarinda hem tam bir dişi, hem disarida hanimefendi, onlar kendilerini hazir hissettiginde onlara cocuk verebilecek bir kadin olsun. Hayat oyle degil iste. Bizim rahmimizde dollenmeyen yumurta laboratuvar ortaminda dollenebiliyor. Bu bir nimet aslinda. Eskiden insanlar olmadi diyip kaderine razi geliyormus. Simdi imklanlar elverdigince denemek lazim. Esinin uzzerine gitme bi sure. Duzelir insallah. Bizimki simdilik fabrika ayarlarina geri dondü gibi. Allah bozmasin. Seninki de duzelir. Destwk olmak zorundalar. Bu saatten sonra kocaari bosayip yeni koca arayip ondan cocuk yapmaya calisicak halimiz mi var
Sorunumuz aslında başka bir şeydi. ama eşim çok duyarsız. ben araştırıyorum, ben üzülüyorum. Sanki onun hiçbir şey umurunda değil. Gerçekten yoruluyor insan. Ameliyat oldum adamın zerre umurunda olmadı. Doktora çoğunlukla tek gidiyorum. Lafa da gelince ben sen stres yapma diye öyle yapıyorum diyor. Tonla göz yaşı döküyorum o rahat rahat oturuyor.

Sorunumuz aslında başka bir şeydi. ama eşim çok duyarsız. ben araştırıyorum, ben üzülüyorum. Sanki onun hiçbir şey umurunda değil. Gerçekten yoruluyor insan. Ameliyat oldum adamın zerre umurunda olmadı. Doktora çoğunlukla tek gidiyorum. Lafa da gelince ben sen stres yapma diye öyle yapıyorum diyor. Tonla göz yaşı döküyorum
o rahat rahat oturuyor.
Galiba bu adamların hepsi böyle,bir şekilde yok sayarak,normal hayatlarına devam ederek atlatmaya çalışıyorlar bu süreci.Tüm acıyı,stresi çeken biziz vereceğin bir kap sperm en fazla onda bile arıza çıkaranı biliyorum ben.

Galiba bu adamların hepsi böyle,bir şekilde yok sayarak,normal hayatlarına devam ederek atlatmaya çalışıyorlar bu süreci.Tüm acıyı,stresi çeken biziz vereceğin bir kap sperm en fazla onda bile arıza çıkaranı biliyorum ben.

maalesef, cocuk olmazsa da bunu bır kusur olarak gorup bu kusuru kadına yuklemeye calısıyorlar, kendılerınde tedavıe dılecek bır sorun bıle olsa onu yok saymaya calısıyorlar. erkek mılletı ıste.

Aynen canım. Eylülde aşılama yapacağız sözde. Diyor ki umarım tutar. Yoksa kaç defa sperm vereceğim. Sanki benim işim çok rahat. Tamam çocuk da çocuk diye baskı yapmıyor. Ama duyarszılığı da beni mahvediyor.

Aynen canım. Eylülde aşılama yapacağız sözde. Diyor ki umarım tutar. Yoksa kaç defa sperm vereceğim. Sanki benim işim çok rahat. Tamam çocuk da çocuk diye baskı yapmıyor. Ama duyarszılığı da beni mahvediyor.
Bizde aynı durumdayız valla her an hadi bana eyvallah deyip kaçasım var,korkuyorum kendimden artık.

X